Για να Πετύχεις χρειάζεται χρόνος - Women's Bible

Για να Πετύχεις χρειάζεται χρόνος

Για να Πετύχεις χρειάζεται χρόνος, 5 τρόποι να καλλιεργήσεις την Εμπιστοσύνη στη σχέση σου

Ποια είναι η αγαπημένη σου μουσικός; Ποια αθλήτρια θαυμάζεις περισσότερο; Ποιανής την επιτυχία θα ήθελες να μιμηθείς; Εσύ σε τι θα ήθελες να πετύχεις;

Υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι οι οποίοι, άλλοι λιγότερο άλλοι περισσότερο, είναι διάσημοι γιατί έχουν πετύχει στον τομέα τους.

Πασίγνωστοι αθλητές, ηθοποιοί και μουσικοί προβάλλονται καθημερινά, με τα μέσα ενημέρωσης να γεμίζουν από εικόνες επιτυχίας και θριάμβου. Είναι πολύ λογικό λοιπόν και αναμενόμενο, αρκετοί από εμάς να τους έχουμε ως πρότυπα και να θέλουμε να μιμηθούμε την επιτυχία τους.

Ξέρουμε τι θέλουμε και ξεκινάμε γεμάτοι αισιοδοξία να το διεκδικήσουμε. Στην πορεία όμως τα πράγματα δεν πάνε καλά, η τύχη δε μας χαμογελάει και οι ικανότητές μας ίσως να μην είναι αρκετά πολλές για να κάνουμε τα όνειρα μας πραγματικότητα.

Σύντομα μετά από μερικές αποτυχημένες προσπάθειες τα παρατάμε. Μάλλον δεν είναι για εμάς αυτό, δεν είμαστε τόσο καλοί όσο εκείνοι, ας κάνουμε κάτι άλλο.

Το πρόβλημα όμως δεν είναι ότι δεν είμαστε αρκετά ικανοί ούτε ότι είμαστε παντελώς άτυχοι, το βασικό πρόβλημα για πολλούς από εμάς είναι πως είμαστε ανυπόμονοι. Ξέρουμε τι θέλουμε και ποια είναι τα όνειρα μας και απαιτούμε άμεση ικανοποίηση. Απογοητευόμαστε όμως εύκολα όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά.

Πόσο καιρό χρειάζεσαι για να πετύχεις;

Για να πετύχεις χρειάζεται υπομονή

Συχνά ξεχνάμε πως αυτοί που θαυμάζουμε, κόπιασαν και αφιέρωσαν χρόνο για να πετύχουν. Επικεντρωνόμαστε τόσο πολύ στη φήμη που απολαμβάνουν τώρα, στις δεξιότητες και τα πλούτη που κατέχουν, που αγνοούμε αυτό που στην ουσία είναι και το πιο ουσιαστικό κομμάτι της διαδρομής τους.

Τα μέσα ενημέρωσης άλλωστε δεν επικεντρώνονται στη δουλειά που έχει κάνει κάποιος για να φτάσει εκεί που είναι, τις αμέτρητες ώρες εξάσκησης και τις πολλές αποτυχημένες προσπάθειες. Δείχνουν μόνο αποσπάσματα και εικόνες αφότου κάποιος έχει φτάσει στην κορυφή.

Ας το πούμε καθαρά: Το να έχεις επιτυχίες, είτε πρόκειται για την προσωπική σου ζωή, την επαγγελματική σου ζωή ή τους στόχους που έχεις θέσει για τον εαυτό σου, απαιτεί να αφιερώσεις χρόνο.

Τα στάδια της επιτυχίας

Η αρχή: Το πιο δύσκολο στάδιο σε οτιδήποτε θέλεις να πετύχεις είναι το ξεκίνημα. Πολύς κόσμος δεν το ξεπερνάει ποτέ καθώς προσπαθεί για λίγο διάστημα και μόλις βλέπει πως δεν έχει γρήγορα αποτελέσματα τα παρατάει. Οι πρώτοι μήνες είναι δύσκολοι, σα να ξεκινάς από την κόλαση για να σκαρφαλώσεις μέχρι τον παράδεισο.

Η επιχείρηση που μόλις έχεις ξεκινήσει θα χρειαστεί καιρό για να σταθεί στα πόδια της και να έχει έσοδα. Το ίδιο και στο φλερτ, όταν κάνεις τα πρώτα σου βήματα θα χρειαστεί να γευτείς πολλές φορές την απόρριψή και το άγχος μέχρι τις πρώτες σου επιτυχίες. Η αμφιβολία και οι αρνητικές σκέψεις θα προσπαθήσουν να σε βγάλουν από το δρόμο σου.

Το μεσοδιάστημα: Έχει περάσει αρκετός χρόνος αφού έχεις ξεκινήσει και έχεις ξεπεράσει την αγωνία του πρώτου σταδίου. Έχεις κάνει τις πρώτες σου επιτυχίες και έχεις σημειώσει σημαντική πρόοδο, είτε αυτό είναι έσοδα από την επιχείρηση σου ή ένα πιο αθλητικό σώμα, με αποτέλεσμα να θεωρείς ότι τα πράγματα έχουν μπει σε μια σειρά.

Αυτό το στάδιο όμως είναι που ξεχωρίζει τους πρωταθλητές από το μέσο όρο καθώς για να συνεχιστεί η ανοδική πορεία θα χρειαστεί να αντιμετωπίσεις πολλά σύνθετα προβλήματα για να προχωρήσεις. Θα μείνεις ευχαριστημένη με αυτά που έχεις καταφέρει μέχρι τώρα ή θα συνεχίσεις την πορεία σου ως τη κορυφή;

Η κορυφή: Έχει περάσει καιρός από τότε που ξεκίνησες και αυτό είναι το στάδιο που θερίζεις ότι έχεις σπείρει. Έχεις σώμα αθλήτριας, η επιχείρηση σου σε έχει κάνει πλούσια και αφού έχεις γνωρίσει αρκετούς άνδρες ξέρεις τι θες, τι σου αρέσει και έχεις βρει κάποιον που να τα έχει. Τα πράγματα δε θα είναι 100% τέλεια αλλά θα είναι πολύ πιο εύκολα από όταν ξεκίνησες το ταξίδι σου.

Η κορυφή είναι ο απώτερος στόχος. Για να πετύχεις σε κάποια πράγματα θέλει πολύ χρόνο, σε άλλα όχι και τόσο. Αυτό που έχει σημασία δεν είναι αν χρειάζεται δύο, πέντε ή δέκα χρόνια για να την κατακτήσεις αλλά να ξέρεις πως για να τη φτάσεις χρειάζεται πολύ δουλειά και η ικανότητα να βελτιώνεσαι συνεχώς.

Εσύ σε πιο στάδιο βρίσκεσαι; Θέλεις τελικά να πετύχεις; Έχεις ξεκινήσει το ταξίδι σου;

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.