Πως Σκέφτονται οι Άντρες: 7 Αλήθειες - Women's Bible

Πως Σκέφτονται οι Άντρες: 7 Αλήθειες

Πως Σκέφτονται οι Άντρες: 7 Αλήθειες

Γιατί οι άντρες χρειάζονται χώρο στις σχέσεις; Γιατί απομακρύνονται μετά το σεξ ή απομακρύνονται όταν ερωτεύονται; Γιατί οι άντρες δεν ξέρουν ποτέ τι θέλουν; Πως σκέφτονται οι άντρες τελικά; Αυτές είναι μερικές από τις απορίες που έχεις αν βγαίνεις με έναν άντρα αυτό τον καιρό.

Για πολλές γυναίκες το αντρικό μυαλό αποτελεί ένα αίνιγμα. Αν δεν μπορείς να καταλάβεις πως λειτουργεί ένας άντρας σε μια σχέση, διάβασε παρακάτω τις 7 αλήθειες για το πώς σκέφτονται οι άντρες.

1. Δεν υπάρχει συγκεκριμένο μοτίβο για το πώς σκέφτονται οι άντρες

Δυστυχώς, δεν σκέφτονται όλοι οι άντρες με τον ίδιο τρόπο στις σχέσεις. Κάποιοι άντρες είναι λιγότερο ρομαντικοί, φοβούνται την πολλή οικειότητα και προτιμούν τα πράγματα να κυλούν αργά και βήμα-βήμα. Άλλοι είναι υπερβολικά ρομαντικοί και περιμένουν να βρουν τη σύντροφο της ζωή τους και να κάνουν οικογένεια.

Ο κάθε άντρας συμπεριφέρεται διαφορετικά στη σχέση του και όχι επειδή είναι απλά άντρας, αλλά ο καθένας από εμάς έχει τη δική του προσωπικότητα. Αν αισθάνεσαι ότι δεν μπορείς να καταλάβεις τον τρόπο που σκέφτεται και συμπεριφέρεται ο σύντροφος σου είναι επειδή είναι ξεχωριστός από εσένα και δεν γίνεται να έχετε τον ίδιο τρόπο σκέψης.

Για να κατανοήσεις καλύτερα τον τρόπο σκέψης του και το τι θέλει, μπορείς απλά να τον ρωτήσεις. Μόνο εκείνος μπορεί να σου πει.

2. Οι άνδρες και οι γυναίκες δεν διαφέρουν ουσιαστικά

Οι άντρες και οι γυναίκες δεν διαφέρουν ουσιαστικά, τα στερεότυπα που έχουν δημιουργηθεί ανά τα χρόνια μας έχουν κάνει να πιστεύουμε ότι έχουν. Για παράδειγμα, ότι οι γυναίκες είναι πιο συναισθηματικές και οι άντρες πιο λογικοί.

Τα δύο φύλα κοινωνικοποιούνται διαφορετικά και γενικά συχνά έχουν διαφορετικές κοινωνικές προσδοκίες. Αυτό ίσως δημιουργεί διαφορές στον τρόπο σκέψης και αλληλεπίδρασης των ανθρώπων μεταξύ τους.

Είναι σημαντικό να μην κάνεις υποθέσεις για το τι είναι και δεν μπορεί να κάνει ο σύντροφος σου με βάση το φύλο του. Μην υποθέτεις πώς αισθάνεται για τα πράγματα μόνο και μόνο επειδή είναι άντρας.

3. Μερικοί άντρες χρειάζονται χρόνο, και όχι επειδή είναι ερωτευμένοι

Υπάρχει ο μύθος ότι οι άντρες απομακρύνονται όταν ερωτεύονται. Αλλά αυτή είναι μια από αυτές τις βολικές δικαιολογίες που λέμε στον εαυτό μας όταν κάποιος απομακρύνεται .Είναι πιο εύκολο να πιστέψεις αυτό, παρά να παραδεχτείς ότι μπορεί να μην ενδιαφέρεται για σένα όσο νόμιζες.

Αν σου ζητήσει ο σύντροφος σου χρόνο, ρώτα τον τι εννοεί και γιατί τον χρειάζεται. Είναι απολύτως φυσιολογικό να θέλει να περάσει λίγο χρόνο με τον εαυτό του ακόμα και αν είναι σε σχέση, αλλά δεν χρειάζεται να κάνεις σενάρια για ποιον λόγο στον ζητάει.

Η ανοιχτή και ειλικρινής επικοινωνία είναι το κλειδί για να βρεις τον καλύτερο τρόπο προσέγγισης αυτών των καταστάσεων, έτσι ώστε να ικανοποιούνται οι ανάγκες όλων. Πως Σκέφτονται οι Άντρες: 7 Αλήθειες

4. Πως σκέφτονται οι άντρες; Μερικοί φοβούνται τη δέσμευση

Το ίδιο ισχύει και για μερικές γυναίκες. Δεν είναι θέμα φύλου. Κάποιοι άνθρωποι όταν ερωτεύονται νιώθουν φόβο, διότι νιώθουν ευάλωτοι.

Όταν ερωτεύεσαι υπάρχει η πιθανότητα να πληγωθείς. Μερικοί άνθρωποι φεύγουν ενστικτωδώς από τις σοβαρές σχέσεις επειδή φοβούνται πολύ αυτή την πιθανότητα. Προτιμούν να φεύγουν παρά να υποφέρουν από μια πιθανή απόρριψη.

Αυτή τη συμπεριφορά την υιοθετούν άνθρωποι που δεν έχουν μάθει να είναι προσκολλημένοι ακόμα και από την παιδική τους ηλικία. Υπάρχουν τρεις κατηγορίες ανθρώπων. Αυτοί που μπορούν εύκολα να αγαπήσουν και να αγαπηθούν, αυτοί που χρειάζονται πολλή προσοχή και συνεχή επιβεβαίωση για να νιώσουν την αγάπη και τέλος αυτοί που χρειάζονται χώρο και χρόνο και νιώθουν ασφυκτικά στις σχέσεις.

Θες να μάθεις τον τρόπο σκέψης του άντρα που σε ενδιαφέρει; Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε!

5. Δεν μοιράζονται τα συναισθήματα τους και τι σκέφτονται οι άντρες

Αν ο σύντροφος σου δυσκολεύεται να εξωτερικεύσει τα συναισθήματα του και τις σκέψεις του, τότε θα πρέπει να είσαι ευγενική μαζί του και να τον ενθαρρύνεις να το κάνει χωρίς να τον πιέζεις. Καν’ του ερωτήσεις για να τον βοηθήσεις να ανοιχτεί.

Έκφρασε του την ευγνωμοσύνη σου όταν το κάνει, ακόμα και αν είναι δύσκολο για εσένα να ακούσεις τα συναισθήματα του. Με αυτό τον τρόπο, θα νιώσει ασφάλεια και άνεση μαζί σου να μοιραστεί οτιδήποτε σκέφτεται και αισθάνεται.

6. Οι άντρες δεν ξέρουν τι θέλουν οι γυναίκες

Δεν μπορείς να ξέρεις τι θέλει ο άλλος, αν δεν στο πει από μόνος του ευθέως και αυτό ισχύει για όλους τους ανθρώπους όχι μόνο για τις γυναίκες. Κάνεις δεν μπορεί να διαβάσει το μυαλό του άλλου. Αν δεν πεις σε κάποιον τι θέλεις, πως περιμένεις να το μάθει;

Εάν αισθάνεσαι ότι ο σύντροφός σου δεν ικανοποιεί τις ανάγκες σου ή δεν σου δίνει τα πράγματα που θέλεις σε μια σχέση, θα πρέπει να συζητήσεις μαζί του για αυτό. Είναι πολύ πιθανό να μην γνωρίζει ποιες είναι οι προσδοκίες ή οι επιθυμίες σου και μια συζήτηση για αυτό μπορεί να κάνει τη διαφορά.

7. Το αντρικό μυαλό δεν είναι ένα μυστήριο

Δεν χρειάζεται να καταλάβεις πως σκέφτονται οι άντρες στην πλειοψηφία τους, διότι ο σύντροφος σου είναι διαφορετικός από τους άλλους άντρες και έχει την δική του προσωπικότητα.  Παρόλα αυτά κάθε άντρας είναι όπως κάθε άλλος άνθρωπος. Του αρέσουν τα κομπλιμέντα, να τον φροντίζεις, να τον ακούς και να τον αγαπάς.

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.