Πως να μην αφήνεις την Απόρριψη να σε λυγίζει - Women's Bible

Πως να μην αφήνεις την Απόρριψη να σε λυγίζει

Πως να μην αφήνεις την Απόρριψη να σε λυγίζει

«Δεν απέτυχα 1000 φορές. Απλώς, πέτυχα να ανακαλύψω 1000 τρόπους που δεν λειτουργούσαν» – Thomas Edison

Ένα από τα μεγαλύτερα παράδοξα της ζωής είναι ότι δύσκολα μαθαίνει κανείς από τις επιτυχίες του. Όταν η επιτυχία σου έρχεται εύκολα, άκοπα, δεν έχεις σημείο αναφοράς, δεν έχεις μέτρο σύγκρισης, για να σταθμίσεις το πώς και το γιατί πέτυχες. Ήταν οι ικανότητές σου, η δουλειά σου, ήρθαν μήπως τα αστέρια στη σωστή τους θέση ή ένας συνδυασμός των παραπάνω;

Τουναντίον, μπορείς να μάθεις πάρα πολλά από τις αποτυχίες σου. Αν αποτυγχάνεις ξανά και ξανά θα αναγκαστείς να βάλεις κάτω τα πράγματα. Θα αναγκαστείς να σκεφτείς τι στραβό έχεις κάνει, θα αναγκαστείς να εντοπίσεις τα λάθη σου και δεν θα τα επαναλάβεις.

Η αποτυχία είναι ο καλύτερος δάσκαλος. Και όταν μιλάμε για θέματα σχέσεων και φλερτ, αυτό ισχύει δυο φορές.

Θες να μάθεις πως να φλερτάρεις με τρόπο διακριτικό και αποτελεσματικό; Δες εδώ

Προσωπικά, έχω απορριφθεί αμέτρητες φορές. Με έχουν αγνοήσει, με έχουν κοροϊδέψει, μου έχουν κλείσει πόρτες στη μούρη. Χάλια εμπειρία, οπωσδήποτε. Μαύρα χάλια. Μα όσο και αν με πονούσε, και δεν θα σου πω ψέματα, φυσικά και με πονούσε, τελικά σαν εμπειρία η κάθε μία από αυτές τις αποτυχίες μετρούσε παραπάνω από όποια τυχόν επιτυχία μου.

Κάθε φορά που τα σκάτωνα σήμαινε πως κάπου είχα κάνει κάποιο λάθος. Το έβρισκα, το επεξεργαζόμουνα, το πετούσα μια και καλή από το ρεπερτόριό μου.

Ακριβώς όπως στο λέω είναι. Η απόρριψη είναι όσο απαίσια την κάνεις εσύ να είναι. Αν την δεις σαν μια εμπειρία, αν δεις τι έχει να σε διδάξει, τότε η απόρριψη θα γίνει πολύτιμη.

Μία καλή τακτική είναι να καταγράφεις τι σου συμβαίνει, ας πούμε τις σκέψεις σου, τους διαλόγους, τα ραντεβού σου. Πώς εξελίσσονται μέσα στο χρόνο. Είναι ένα πάρα πολύ χρήσιμο ημερολόγιο που μπορείς να συμβουλεύεσαι για να εξετάζεις πως σκέπτεσαι, τι κάνεις σωστά και τι λάθος. Θα δεις πώς μπορείς να τελειοποιήσεις τα σωστά και να εξαλείψεις τα λάθος.

Είναι βέβαια κάπως ζόρικο να είσαι τόσο αναλυτική και αποστασιοποιημένη όταν η απόρριψη είναι ακόμα …ζεστή. Όταν όμως πας σπίτι σου και κάπως ηρεμήσεις, πιάσε μολύβι και χαρτί και γράψε.

Γράψε ό,τι του είπες, γράψε ό,τι σου είπε. Θυμήσου και κατάγραψε το ύφος με το οποίο ειπώθηκαν αυτά τα πράγματα. Γράψε ό,τι θυμάσαι, γενικά. Αν σου είπε κάτι για την πρώην του, για τη δουλειά του, αν είχε τα νεύρα του τη μέρα εκείνη, τα πάντα. Γράψε ώστε να μπορείς, διαβάζοντάς τα μετά, να ανακαλέσεις με ακρίβεια τι έγινε.

Όσο περισσότερο αντιμετωπίζεις την απόρριψη ως κάτι από το οποίο μπορείς να διδαχθείς, τόσο λιγότερο θα σε ενοχλεί.Πως να μην αφήνεις την Απόρριψη να σε λυγίζει

Αυτοπεποίθηση = Φόβος+ Επιβίωση

Όταν θα έχεις εκτιμήσει την απόρριψη ως εμπειρία, όταν θα μάθεις να την ελέγχεις και να διδάσκεσαι από την απόρριψη, τότε θα δεις ότι θα τη φοβάσαι πολύ λιγότερο. Θα δεις ότι όχι μονάχα επιβιώνεις αλλά βγαίνεις και σοφότερη μετά από κάθε τέτοια περίσταση.

Δεν εννοώ βέβαια ότι θα σου είναι εύκολο να τολμήσεις να πλησιάσεις ξανά κάποια γυναίκα, μετά τις πρώτες απορρίψεις. Θα νιώθεις ακόμη άγχος, σίγουρα.

Είναι καλό όμως το άγχος. Δείχνει ότι βγάζεις τον εαυτό σου από τη σιγουριά της ζώνης άνεσης σου και ότι τολμάς το κάτι παραπάνω.

Προσωπικά, μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, άρχισα να εκτιμώ κάποιες πολύ σκληρές απορρίψεις. Γιατί; Γιατί μέσα από αυτές μάθαινα, καταλάβαινα τα λάθη που έκανα και την επόμενη φορά ήμουν πολύ πιο έτοιμη.

Έτσι μετάτρεψα την άσχημη εμπειρία σε κάτι θετικό. Είχα κερδίσει την αυτοπεποίθηση που χρειαζόμουν, ώστε να ξαναβγώ και να δοκιμάσω την τύχη μου στο φλερτ. Και μπορούσα να δρέψω τους καρπούς της μάθησης αυτής.

Η απόρριψη, φίλη μου, πονάει. Είναι αναπόφευκτο. Αλλά το πόσο θα κρατήσει ο πόνος, είναι κάτι που το επιλέγεις εσύ. Ό,τι δεν σε σκοτώνει, σε κάνει δυνατότερο, να το θυμάσαι πάντα αυτό.

Μαθαίνεις από τα λάθη σου. Δεν τα ξανακάνεις. Και έτσι, οι απορρίψεις ολοένα θα λιγοστεύουν.

Καλή συνέχεια εκεί έξω! Και για οτιδήποτε χρειαστείς επικοινώνησε μαζί μας.

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.