Πως θα καταφέρεις να Αγαπήσεις τον Εαυτό σου - Women's Bible

Πως θα καταφέρεις να Αγαπήσεις τον Εαυτό σου

Πως θα καταφέρεις να Αγαπήσεις τον Εαυτό σου

Δεν είναι εύκολο να αγαπήσεις τον εαυτό σου. Πόσο μάλλον σήμερα που οι περισσότερες γυναίκες έχουμε «εγκλωβιστεί» στα πρότυπα που προβάλλουν τα social media.

Πολλές φορές μπορεί να νιώθεις άσχημη, άχρηστη, ότι δεν πρόκειται να πετύχεις ποτέ και όλα αυτά να σου προκαλούν άγχος. Ωστόσο, δεν είναι αυτό το πραγματικό σου πρόβλημα.

Όσο καλή και να είσαι, όσα προσόντα και να έχεις, εσύ μέσα σου μπορεί να αισθάνεσαι μειονεκτικά παρόλο που όλοι οι άλλοι μπορεί να σε βλέπουν με εντελώς διαφορετικό τρόπο.

Στην πραγματικότητα το πρόβλημα είναι το πώς εσύ βλέπεις τον εαυτό σου και το πόσο αυστηρή είσαι εσύ μαζί του. Παρακάτω υπάρχουν τρόποι που θα σε βοηθήσουν να αγαπήσεις τον εαυτό σου περισσότερο.

#1 Σταμάτα να συγκρίνεις τον εαυτό σου με άλλους

Είναι φυσιολογικό να συγκρίνεις τον εαυτό σου με άλλους.

Το πρόβλημα με τις συγκρίσεις όμως είναι ότι το μόνο που καταφέρνουν είναι να σε κάνουν να αισθάνεσαι δυστυχισμένη. Δεν σου προσφέρουν τίποτα άλλο. Προσπάθησε να επικεντρωθείς στον εαυτό σου και να μην ασχολείσαι με το τι κάνουν οι άλλοι.

#2 Προσπάθησε να αγαπήσεις τον εαυτό σου και μην σε νοιάζει η γνώμη των άλλων

Μην σε νοιάζει για το τι σκέφτεται ή περιμένει ο «κόσμος» από εσένα.

Δεν μπορείς να ικανοποιήσεις τους πάντες και να χάνεις το χρόνο σου σκεπτόμενη αυτό. Δούλεψε με τον εαυτό σου και γίνε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου για εσένα και κανέναν άλλο.

#3 Επίτρεψε στον εαυτό σου να κάνει λάθη

Από μικρή ηλικία σίγουρα άκουγες τους γύρω σου να λένε ότι κάνεις δεν είναι τέλειος και ότι όλοι κάνουν λάθη.

Παρόλα αυτά, όσο μεγαλώνεις, τόσο μεγαλύτερη πίεση αισθάνεσαι να μην αποτύχεις ποτέ. Αυτό δεν είναι υγιές. Κάνε λάθη για να μάθεις και να βελτιωθείς μέσα από αυτά.

#4 Η εμφάνιση σου δεν έχει καμία σχέση με την αξία σου

Να θυμάσαι ότι η αξία σου δεν έγκειται στο πως δείχνεις εξωτερικά. Φόρεσε λοιπόν, ό,τι σε κάνει να νιώθεις καλά, χωρίς να σε νοιάζει τι θα πουν οι άλλοι, έξαλλου όποιος μένει στην εμφάνιση κάποιου είναι αυτός που έχει το πρόβλημα και όχι εσύ.

Προσπάθησε να αγαπήσεις τον εαυτό και το σώμα σου φορώντας πράγματα που σε κάνουν να νιώθεις αυτοπεποίθηση, άνεση και χαρά.

#5 Μην φοβάσαι να αφήσεις πίσω σου τους τοξικούς ανθρώπους

Εάν υπάρχει κάποιος που φέρνει τοξικότητα και κακή ενέργεια στη ζωή σου, τότε θα πρέπει να απομακρυνθείς άμεσα από αυτόν. Μην φοβάσαι να το κάνεις αυτό. Είναι απελευθερωτικό και σημαντικό, παρόλο που μπορεί να είναι επώδυνο. Πως να χωρίσεις με τον σύντροφό σου ενώ τον αγαπάς ακόμα αγαπήσεις τον εαυτό σου

#6 Επεξεργάσου τους φόβους σου για να αγαπήσεις τον εαυτό σου

Όπως τα λάθη, έτσι και το αίσθημα του φόβου είναι απόλυτα φυσιολογικό και ανθρώπινο.

Μην απορρίπτεις τους φόβους σου άλλα προσπάθησε να τους κατανοήσεις. Το να αξιολογήσεις τους φόβους σου θα σε βοηθήσει να καταλάβεις και άλλες πτυχές του εαυτού σου και τα θέματα που σου προκαλούν άγχος και σε εμποδίζουν από το να ζεις πιο ήρεμα.

#7 Επιδίωξε να αγαπήσεις τον εαυτό σου και να τον εμπιστευθείς

Θα πρέπει να εμπιστευτείς τον εαυτό σου να πάρει αποφάσεις, οι οποίες θα είναι προς όφελος σου. Πολύ συχνά αμφιβάλλουμε για τον εαυτό μας και την ικανότητα μας να κάνουμε αυτό που είναι σωστό, ενώ γνωρίζουμε τι είναι καλύτερο για εμάς.

Γνωρίζεις τον εαυτό σου καλύτερα από τον καθένα, επομένως εμπιστεύσου τον και πάρε αποφάσεις που θα σε βοηθήσουν να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου.

Θες να αγαπήσεις τον εαυτό σου και να ενισχύσεις την αυτοεκτίμηση σου; Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε!

#8 Εκμεταλλεύσου την κάθε ευκαιρία

Δεν πρόκειται ποτέ να υπάρξει το τέλειο timing για να κάνεις το μεγάλο βήμα στη ζωή σου.

Ίσως να μην υπάρξουν ποτέ επίσης οι ιδανικές συνθήκες, αλλά αυτό δεν είναι κάτι που πρέπει να σε κρατάει πίσω από το να πετύχεις τους στόχους και τα όνειρα σου. Εκμεταλλεύσου την κάθε ευκαιρία γιατί μπορεί να μην έχεις άλλη.

#9 Δώσε προτεραιότητα στον εαυτό σου

Μην αισθάνεσαι άσχημα όταν θες να δώσεις προτεραιότητα στον εαυτό σου. Οι περισσότερες γυναίκες μαθαίνουν να δίνουν προτεραιότητα στους άλλους και να παραγκωνίζουν τις δικές τους ανάγκες και επιθυμίες.

Βρες τρόπους να αποφορτίζεσαι από την πίεση της καθημερινότητας κάνοντας πράγματα που σε ευχαριστούν. Όταν θα αρχίσεις να δίνεις προτεραιότητα σε εσένα, θα αγαπήσεις τον εαυτό σου και θα σε ενδιαφέρει πρώτα η δική σου ψυχική ηρεμία και ευεξία και έπειτα των άλλων.

#10 Να είσαι καλή και ευγενική με τον εαυτό σου

Στη σημερινή κοινωνία όλοι μας έχουμε μάθει να χαρακτηρίζουμε και να κρίνουμε τους ανθρώπους. Προσπάθησε να μην το κάνεις στους άλλους, αλλά και σε εσένα. Δεν πρέπει να κρίνεις αυστηρά τον εαυτό σου, περιμένοντας να αλλάξουν όλα αμέσως.

Να είσαι καλή και ευγενική με τον εαυτό σου, μην τον υποτιμάς και τον υποβιβάζεις με άσχημους χαρακτηρισμούς. Εκτίμησε ότι έχεις καταφέρει μέχρι στιγμής, όσο ασήμαντα και να σου φαίνονται και επιβράβευσε τον εαυτό σου για αυτά.

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.