Αν είσαι single, ζήσε το! - Women's Bible

Αν είσαι single, ζήσε το!

Αν είσαι single, ζήσε το!

Αν είσαι single πολλοί θα νομίσουν ότι βρίσκεσαι σε μια κατάσταση μοναξιάς. Κάποιες παραμένουν σε σχέσεις στις οποίες είναι δυστυχισμένες μόνο και μόνο για να μην είναι single και να μην νιώθουν μοναξιά.

Ομολογουμένως, το να βγεις από μια σχέση ειδικά μακροχρόνια δεν είναι κάτι εύκολο, αλλά θα πρέπει να σταθείς στα πόδια και να προχωρήσεις ακόμα και αν είσαι single. Το να είναι κάποιος single, είτε το πιστεύεις, είτε όχι έχει πολλά οφέλη και παρακάτω θα δούμε μερικά από αυτά.

1. Ωριμάζεις σαν προσωπικότητα αν είσαι single

Όταν βρίσκεσαι σε σχέση, ενώ δεν θα έπρεπε να συμβαίνει αυτό, είσαι συχνά εξαρτημένη από τον σύντροφο σου. Οτιδήποτε σου συμβαίνει είναι αυτός που το μαθαίνει πρώτος, είτε είναι καλό, είτε είναι κακό. Βασίζεσαι πάνω του όταν χρειαστείς συμβουλές, βοήθεια ή την υποστήριξη του. Αυτός είναι ο λόγος που όταν πάψει να υπάρχει αυτός ο άνθρωπος από δίπλα σου νιώθεις ολομόναχη.

Θα πρέπει πάντα να έχεις ανθρώπους δίπλα σου που σε στηρίζουν και μπορείς να μοιραστείς πράγματα μαζί τους. Αν είσαι single μπορείς να έχεις μεγαλύτερο δίκτυο ανθρώπων κοντά σου και να μην βασίζεσαι μόνο σε ένα. Με αυτό τον τρόπο μπορείς να ακούς διαφορετικές απόψεις και να διαλέξεις αυτή που ταιριάζει στην προσωπικότητα σου και στον τρόπο που λειτουργείς.

2. Μπορείς να αφιερώσεις όλο τον χρόνο σου στον εαυτό σου

Όταν είσαι single, δεν κάνεις σχέδια για κανέναν παρά μόνο για εσένα. Ο χρόνος είναι όλος δικός σου.  Μπορείς να κανονίσεις να βγεις οπότε θες χωρίς να λογοδοτήσεις σε κανέναν και να κάνεις οποιαδήποτε δραστηριότητα, χωρίς να αγχώνεσαι ότι θα πρέπει να κάνεις κάτι που να αρέσει και στον σύντροφο σου.

Δεν χρειάζεται να μοιράζεσαι το χρόνο σου με κάποιον και να εξηγείς γιατί χρειάζεσαι λίγο ελεύθερο χρόνο. Το να είσαι single σημαίνει ότι μπορείς να πάρεις το χρόνο σου χωρίς εξηγήσεις.

3. Ξοδεύεις χρήματα μόνο για τον εαυτό σου αν είσαι single

Αν είσαι single έχεις λιγότερες οικονομικές ευθύνες. Δεν χρειάζεται να ξοδεύεις χρήματα σε ραντεβού και σε δώρα με αφορμή τα γενέθλια, τις γιορτές και την επέτειο που έχεις με τον σύντροφο σου. Μπορείς να ξοδεύεις τα χρήματα σε πράγματα που σου αρέσει να κάνεις και σε πράγματα μόνο για τον εαυτό σου.

4. Μπορείς να πάς διακοπές μόνη σου

Έχεις όνειρο ζωής να ταξιδέψεις κάπου συγκεκριμένα; Τώρα είναι η ιδανική ευκαιρία, εξοικονόμησε χρήματα, πάρε το διαβατήριο σου και κάνε αυτό το ταξίδι μόνη σου.

Μπορείς να συναντήσεις όμορφους ανθρώπους, να τραβήξεις φωτογραφίες, να δοκιμάσεις περίεργα τοπικά φαγητά και να διασκεδάσεις με τους ντόπιους. Θα είναι εξαιρετική εμπειρία να ταξιδέψεις αν είσαι single, θα νιώθεις ελεύθερη κανείς και τίποτα δεν θα σε περιορίζει. Αν είσαι single, ζήσε το!

5. Μπορείς να κάνεις νέους φίλους

Αν είσαι single μπορείς να περνάς περισσότερο χρόνο με τους φίλους σου και να γνωρίζεις νέους και των δύο φύλων. Μπορείτε να οργανώνετε βραδιές και να διασκεδάζετε όλοι μαζί. Είναι πολύ σημαντικό να έχεις ανθρώπους γύρω σου που μπορούν να σε βοηθήσουν όταν το χρειαστείς.

Όταν είσαι σε μια σχέση, μπορεί να είναι δύσκολο να καλλιεργήσεις μια σχέση με άλλους ανθρώπους ή ακόμα και να διατηρήσεις συχνή επαφή με τους φίλους σου, επειδή μπορεί να μην έχεις χρόνο για αυτούς και είναι εξαντλητικό να μοιράζεις την προσοχή σου έτσι.

Είσαι single και δεν ξέρεις πώς να το διαχειριστείς; Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε !

6. Δώσε στον εαυτό σου λίγο χρόνο αν είσαι single

Πολλές φορές νιώθεις ότι και η αδυναμία σου να κρατήσεις μια σχέση είναι και ο λόγος που είσαι single. Αυτό δεν είναι αλήθεια. Θα πρέπει να είσαι καλά με τον εαυτό σου, να τον συγχωρείς όταν κάνει κάτι λάθος και να βρίσκεις πράγματα για τα οποία είσαι περήφανη για τον εαυτό σου.

Θα παρατηρήσεις ότι αποζητάς την επιβεβαίωση από κάποιον άλλο να σου δείξει πόσο καλή είσαι. Αυτό δεν θα πρέπει να γίνεται. Δώσε χρόνο στον εαυτό σου να καταλάβει ότι αν δεν βλέπεις και δεν εκτιμάς εσύ η ίδια τον καλό εαυτό σου, δεν θα το κάνει κανείς.

7. Πάρε μέρος σε δραστηριότητες

Το γεγονός ότι είσαι single δεν σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να κάνεις πράγματα και να περνάς χρόνο με τον εαυτό σου. Κυνήγησε τους στόχους σου και κάνε όλα τα πράγματα εκείνα που δεν είχες χρόνο να κάνεις.

Δήλωσε συμμετοχή στο διαδικτυακό μάθημα που δεν είχες ποτέ χρόνο να παρακολουθήσεις, μπορείς να ξεκινήσεις ένα άθλημα, χορό ή ένα καινούριο χόμπι. Κάνε οτιδήποτε σε ευχαριστεί και σε γεμίζει.

8. Κάνε κάτι ασυνήθιστο

Βρες αυτό που πάντα έλεγες ότι δεν θα έκανες ποτέ και κάνε το. Κάνε κάτι τρελό και περιπετειώδες και βγες από τη ζώνη ασφαλείας σου. Αν συνηθίζεις να είσαι δραστήρια και η ζωή σου είναι γεμάτη περιπέτεια κάνε ακριβώς το αντίθετο.

Κάνε κάτι που οι οικείοι σου, η οικογένεια σου και οι φίλοι σου δεν θα πίστευαν ποτέ ότι θα έκανες. Έτσι θα απελευθερώσεις ένα άλλο κομμάτι του εαυτού που δεν ήξερες ούτε εσύ ότι είχες, θα διασκεδάσεις και θα ανέβουν τα επίπεδα αδρεναλίνης σου.

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.