7 Αλήθειες για τη Ζωή που δεν πρέπει να Αγνοείς - Women's Bible

7 Αλήθειες για τη Ζωή που δεν πρέπει να Αγνοείς

7 Αλήθειες για τη Ζωή που δεν πρέπει να Αγνοήσεις

Η αλήθεια φίλη μου πονάει, και κάποιος πρέπει να στο πει. Η ζωή είναι δική σου και μόνο εσύ μπορείς να βοηθήσεις τον εαυτό σου. Αν είσαι έτοιμη να βελτιώσεις την καθημερινότητά σου και να αναλάβεις την ευθύνη, σε καλώ να κατανοήσεις τις ακόλουθες 7 «σκληρές» αλήθειες σήμερα κιόλας.

#1 Κανείς δεν πρόκειται να σε σώσει

Αν περιμένεις τον πριγκίπα να εμφανιστεί στην ζωή σου και να επουλώσει τις πληγές σου, τότε θα περιμένεις για πάντα.

Το μόνο άτομο που μπορεί να σε βοηθήσει είναι ο εαυτός σου. Να είσαι ευτυχισμένη για τους ανθρώπους που έχεις γύρω σου, αλλά μην εξαρτάσαι από αυτούς για τη δική σου ευτυχία. Διαφορετικά θα βρίσκεσαι σε μια ατελείωτη συναισθηματική περιπέτεια που είναι πολύ πέρα από το έλεγχό σου.

Νιώθεις μόνη; Όχι, δεν πρόκειται περί αυτού. Όμως κανένας δεν πρόκειται να έρθει να σε βελτιώσει, οπότε είναι για το δικό σου καλό να πάρεις την προσωπική ευθύνη για την ζωή σου. Όταν το κάνεις αυτό, θα ανακαλύψεις ότι είσαι πιο δυνατή από όσο πίστευες. Και αυτή ειναι μια απο τις μεγαλύτερες αλήθειες της ζωής.

#2 Η ζωή δεν θα είναι ποτέ τέλεια

Αν περιμένεις την «σωστή στιγμή» για να κάνεις κάτι – να φτιάξει τη δουλειά σου, να ξεκινήσεις ένα πρόγραμμα γυμναστικής, να κάνεις γνωριμίες, ή να μετακομίσεις σε μια νέα πόλη – τότε θα περιμένεις για πάντα.

Δεν υπάρχει η «σωστή» στιγμή για να κάνεις κάτι. Αυτή η αντίδραση σου βασίζεται απλά στον φόβο σου για αλλαγή. Αν περιμένεις για αυτή τη μυστήρια στιγμή για δράση τότε δεν θα αντιμετωπίσεις πραγματικά τον φόβο σου και δεν θα αναλάβεις δράση. Κάνε το τρομακτικό πράγμα. Θα είσαι τόσο χαρούμενη που το έκανες.7 Αλήθειες για τη Ζωή που δεν πρέπει να Αγνοήσεις

#3 Μπορεί να Αποτύχεις (και πολύ)

Αν προσπαθείς να πετύχεις έναν φιλόδοξο στόχο, τότε είναι πολύ πιθανόν να αποτύχεις. Καλώς ήρθες στην πραγματικότητα.

Είναι καιρός να αλλάξεις την σκέψη σου για την αποτυχία. Δεν είναι ένα κακό πράγμα που θα έπρεπε να σε φοβίζει. Η αποτυχία είναι μια ευκαιρία μάθησης και τίποτα παραπάνω. Αν οι άνθρωποι σταματούσαν να ακολουθούν τον στόχο τους μετά από την πρώτη αποτυχία τους, τότε δεν θα υπήρχαν επιτυχημένοι άνθρωποι.

Θες να μάθεις πόσες φορές απέτυχα; Πάνω από εκατό φορές. Ο μόνος λόγος που κατάφερα να πετύχω κάτι είναι γιατί πιστεύω στην συνεχή βελτίωση. Αν αποτύχεις σε κάτι, ξέχνα αυτό το γεγονός για μια ή δύο μέρες γιατί αν μείνεις σε αυτό θα είναι χειρότερο.

Διάβασε ένα καλό βιβλίο, βγες με φίλες που έχεις να δεις καιρό, ή πήγαινε μια βόλτα. Θα μπορείς να δεις το θέμα με μια νέα οπτική. Ρώτα τον εαυτό σου: «Γιατί δεν πέτυχε και τι καλύτερο μπορώ να κάνω την επόμενη φορά;». Αυτή η διαδικασία μπορεί να επαναληφθεί αρκετές φορές αναλόγως τον στόχο σου, αλλά αν υποχρεώσεις τον εαυτό σου να προχωράει συνεχώς, τότε θα βελτιωθείς έχοντας σαν μόνη επιλογή την επιτυχία. Ο συνεχής αγώνας πάντα νικά.

#4 Το παρελθόν είναι παρελθόν

Έχεις κάνει ποτέ ένα τεράστιο λάθος που θα ευχόσουν να γυρνούσες τον χρόνο πίσω αλλά και πάλι θα το ξανάκανες; Join the club! Ονομάζεται να είσαι άνθρωπος. Γνωρίζω ότι θα αισθανθείς μετανιωμένη, αλλά το να τιμωρείς τον εαυτό σου για κάτι που έχει γίνει ήδη δεν εξυπηρετεί κανένα σκοπό. Γύρνα στο παρόν και πάρε τον έλεγχο της ζωής σου για ένα καλύτερο μέλλον.

Άσε πίσω το παρελθόν και φτιάξε τον εαυτό σου από την αρχή

#5 Το αύριο δεν είναι δεδομένο

Ο Steve Jobs το έχει πει καλύτερα, οπότε και θα τον αποδεχτώ γιατί αυτή είναι μια από τις μεγαλύτερες αλήθειες:

«Το να γνωρίζω ότι θα πεθάνω σύντομα, είναι ένα σημαντικό εργαλείο που με βοηθά στις μεγάλες επιλογές της ζωής μου. Επειδή σχεδόν τα πάντα – όλες οι εξωτερικές προσδοκίες, όλη η υπερηφάνεια, όλος ο φόβος για αμηχανία ή αποτυχία – εξαφανίζονται μπροστά στον θάνατο, αφήνοντας μόνο ότι είναι σημαντικό».

Την επόμενη φορά που θα πεις «Θα το αφήσω για αύριο», θυμήσου ότι το αύριο δεν είναι σίγουρο. Τροχαία ατυχήματα, καρδιακές προσβολές και πράξεις βίας συμβαίνουν. Ζήσε το παρόν καθώς τώρα συμβαίνουν όλα. Αυτή είναι και μια από τις μεγαλύτερες αλήθειες της ζωής.

#6 Επειδή είσαι απασχολημένη, δεν σημαίνει ότι πετυχαίνεις κάτι

Αν θες να υπερηφανεύεσαι ότι είσαι καλή στο να κάνεις πολλά πράγματα ταυτόχρονα, σταμάτα το, γιατί κοροϊδεύεις τον εαυτό σου. Το να αποσπάσαι με πολλά χωρίς λόγο, σημαίνει ότι σπαταλάς την παραγωγικότητά σου, αγχώνεσαι και πιθανόν κάνεις λάθη. Αν αλλάζεις κάθε φορά τα πλάνα σου θα σου πάρει περισσότερο χρόνο από το να τα κάνεις με μια σειρά.

Αν θες να γλιτώσεις χρόνο, κατηγοριοποίησε παρόμοια καθήκοντα. Έχεις πολλά email; Στείλε τα όλα σε μία φορά. Πρέπει να γράψεις μια εργασία ή ένα άρθρο; Τελείωσέ το πριν προχωρήσεις στη επόμενη δουλειά σου. Διαφορετικά καθήκοντα απαιτούν διαφορετική στάση, οπότε συγκεντρώσου κάνοντας ένα πράγμα τη φορά. Το να είσαι απασχολημένη δεν σημαίνει ότι κάνεις και κάτι χρήσιμο (πολύ πιθανόν να σημαίνει ότι κάνεις πολλά πράγματα λάθος).

#7 Έχεις περισσότερο χρόνο από ότι πιστεύεις

Πρέπει να κόψεις τη φράση «δεν έχω χρόνο» από το λεξιλόγιό σου, καθώς δεν είναι αλήθεια. Υπάρχουν 168 ώρες την εβδομάδα. Είναι ένα σημαντικό ποσοστό του χρόνου. Πού μπορεί να πάει εξάλλου;

Σύμφωνα με έρευνες ο μέσος άνθρωπος περνά 4.09 ώρες σε δραστηριότητες αναψυχής. Από αυτές τις ώρες, οι 2.8 αφιερώνονται στην τηλεόραση. Δεν ξέρω για σένα, αλλά προσωπικά θεωρώ ότι το να βλέπω τηλεόραση δεν με βοηθά να εξελιχθώ σαν άνθρωπος. Θα μπορούσες να περάσεις τον χρόνο σου διαφορετικά, διαβάζοντας ένα βιβλίο που θα σε βοηθήσει να βελτιώσεις την ζωή σου, ή να γυμναστείς για μια καλύτερη ζωή.

Την επόμενη φορά που θα πεις «δεν έχω χρόνο», άλλαξέ το και πες «δεν είναι η προτεραιότητά μου». Δεν υπάρχει χρόνος για γυμναστική; Αυτό απλά σημαίνει ότι η υγεία σου δεν αποτελεί προτεραιότητα για σένα. Δεν υπάρχει χρόνος για να ετοιμάσεις υγιεινά φαγητά; Και πάλι, δείχνεις ότι η υγεία σου δεν αποτελεί προτεραιότητα για σένα. Δεν υπάρχει χρόνος για να κάνεις κάτι καλό για τον σύντροφο σου; Η σχέση σου δεν είναι προτεραιότητα. Είναι σκληρό, αλλά είναι αλήθεια. Το πως περνάς την ώρα σου είναι επιλογή, οπότε ξόδεψέ την σοφά.

Συζήτησέ το μαζί μας

Γνωρίζω ότι η αλήθεια πονά, αλλά κάποιος πρέπει να στην πει. Αν θες να έχεις την ζωή που ονειρεύεσαι φίλη μου, σε καλώ να ακολουθήσεις αυτές τις εφτά αλήθειες για να βελτιωθείς από σήμερα κιόλας. Τώρα θέλω να ξέρω τις σκέψεις σου: υπάρχει ελπίδα ότι αυτές οι αλήθειες θα σε βοηθήσουν να βελτιώσεις την ζωή σου; Πες μας την άποψή σου.

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.