Οι Αποφάσεις σου καθορίζουν τη Ζωή σου - Women's Bible

Οι Αποφάσεις σου καθορίζουν τη Ζωή σου

Ένας από τους πιο δυνατούς τρόπους για να δώσουμε ένα όμορφο «σχήμα» στη ζωή μας είναι να κατανοήσουμε το πόσο σημαντικό είναι να παίρνουμε αποφάσεις και να αναλαμβάνουμε δράση για να πετύχουμε αυτό που τόσο πολύ ποθούμε.

Εάν θέλουμε να κατευθύνουμε τις ζωές μας προς μια συγκεκριμένη πορεία χρειάζεται να αναλάβουμε δράση με σταθερές και συνεχόμενες ενέργειες. Δεν θα διαμορφώσει την ζωή μας μια ενέργεια που εκτελούμε αραιά και που, αλλά η ενέργεια που εκτελούμε συστηματικά και με συνέπεια.

Οι πιο σημαντικές ερωτήσεις που μπορούμε να κάνουμε στον εαυτό μας είναι: τι είναι αυτό που προηγείται των ενεργειών μας; Τι είναι αυτό που καθορίζει τις ενέργειες μας και ποια η πηγή όλων των ενεργειών; Η απάντηση είναι οι αποφάσεις μας!

Η δύναμη που έχουν οι αποφάσεις

Το ξέρω, δεν σου ακούγεται σαν κάτι νέο και συγκλονιστικό, έχεις κάτσει όμως ποτέ να σκεφτείς την δύναμη που κρύβουν μέσα τους οι αποφάσεις που παίρνεις; Έχεις αναλογιστεί ποτέ σου τι ευθύνη σου επιφέρει και κάθε μια από αυτές τις αποφάσεις;

Σκέψου σε ποιο σημείο της ζωής σου βρίσκεσαι αυτή την στιγμή και τι ήταν αυτό που σε έφερε ως εδώ;

Μπορεί φίλη μου, εσύ που διαβάζεις αυτό το άρθρο να είσαι επαγγελματίας αθλήτρια του βόλεϊ, πως το κατάφερες όμως;

Πήρε άλλος την απόφαση για εσένα, ή το κατάφερες πηγαίνοντας μία φορά τον μήνα για προπόνηση; Ασφαλώς και όχι! Πήρες αυτή την απόφαση συνειδητά, δεσμεύτηκες, έκανες θυσίες, κατέβαλες κόπο και με συστηματική προπόνηση έφτασες σε αυτό το σημείο σήμερα.

Αυτό το αποτέλεσμα προήλθε από εκείνη την σημαντική απόφαση που είχες πάρει στο παρελθόν και άλλαξε την ζωή σου.

Υπάρχουν στιγμές που σκέφτομαι πως αν γυρνούσα τον χρόνο πίσω και έπαιρνα μια διαφορετική απόφαση θα άλλαζε ριζικά η ζωή που ζω σήμερα. Είτε προς το χειρότερο, είτε προ το καλύτερο.

Μια διαφορετική απόφαση που θα έπαιρνα στο παρελθόν μπορεί να μην μου προσέφερε την αυτονομία και την οικονομική άνεση που έχω σήμερα, μπορεί να μην μου εξασφάλιζε τις γνωριμίες που έχω τώρα, μπορεί μην κατέληγα στις ίδιες πεποιθήσεις με αυτές που έχω σήμερα, μπορεί ακόμα και να μην ζούσα στην χώρα που ζω σήμερα!

Πιο πολύ πιστεύω οτι είναι οι αποφάσεις μας, παρά οι συνθήκες στις οποίες μεγαλώνουμε που καθορίζουν την πορεία της ζωής μας.

Ξέρω τι θα μου πεις: Υπάρχουν πολλές γυναίκες που γεννήθηκαν με προνόμια, δεν χρειάστηκαν να πάρουν καθοριστικές αποφάσεις, τα είχαν όλα στρωμένα στη ζωή τους.

Θα συμφωνήσω μαζί σου, υπάρχουν γυναίκες που προέρχονται από πλούσιες οικογένειες, γυναίκες που γεννήθηκαν πολύ όμορφες και έκαναν μια καριέρα μόνο με την εμφάνιση τους, άλλες που γεννήθηκαν με ένα ταλέντο και άλλες που γεννήθηκαν με αυξημένη ευφυΐα, η οποία τους άνοιξε διάπλατα τις πόρτες προς την επιτυχία.

Μην ξεχνάς όμως ότι υπάρχουν και γυναίκες που γεννήθηκαν χωρίς προνόμια και παρά τις αντιξοότητες ξεπέρασαν τα όρια τους και κατάφεραν με τις αποφάσεις που πήραν να φτιάξουν την ζωή τους. Μάλιστα πολλές  από αυτές αποτελούν είδωλα που θαυμάζουμε σήμερα.

Αποφάσεις: Η κρυφή μας δύναμη

Τα είδη των αποφάσεων

Αν το αναλύσουμε λίγο παραπάνω θα ανακαλύψουμε ότι υπάρχουν τρεις αποφάσεις που ελέγχουν το πεπρωμένο μας.

  • Οι αποφάσεις που παίρνουμε για το που ακριβώς θέλουμε να εστιάζουμε
  • Οι αποφάσεις μας για το τι σημασία έχουν στη ζωή μας κάποια πράγματα
  • Οι αποφάσεις για τις ενέργειες που θα κάνουμε για να παράγουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα

Δεν θα σου πω το κλασικό παραμύθι πως «με τις αποφάσεις σου και την δύναμη της θέλησης μπορείς να καταφέρεις τα πάντα» φαντάζει ουτοπικό και θα ήταν ανήθικο από μεριάς μου να σε γεμίσω με αυταπάτες. Μπορείς σίγουρα όμως να καταφέρεις πολλά περισσότερα από αυτά που φαντάζεσαι, αν πάρεις μια απόφαση με καθαρό μυαλό και δεσμευτείς σε αυτήν.

Όσο καλά προετοιμασμένη και να είσαι, ένα πράγμα είναι εγγυημένο, εφόσον πήρες την απόφαση και βρίσκεσαι στον δρόμο για να κατακτήσεις τον στόχο σου, τότε θα πέσεις και σε μερικές λακκούβες.

Σκέψου όμως θετικά φίλη μου, δεν υπάρχουν αποτυχίες στην ζωή, υπάρχουν μόνο αποτελέσματα. Και αν δεν πήρες τα αποτελέσματα που ήθελες ακόμα, μάθε από αυτήν την εμπειρία και χρησιμοποίησε την σαν σημείο αναφοράς που θα σε βοηθήσει να πάρεις καλύτερες αποφάσεις στο μέλλον.

Και αν θες να εξελιχθείς ως γυναίκα στις σχέσεις, στην επικοινωνία και το φλερτ, επικοινώνησε μαζί μας.

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.