Μήπως η ανάγκη μας για Έρωτα αποτελεί Φυγή; - Women's Bible

Μήπως η ανάγκη μας για Έρωτα αποτελεί Φυγή;

Μήπως η ανάγκη μας για έρωτα αποτελεί φυγή;

Σκέφτεσαι ότι πρέπει να φλερτάρεις περισσότερο για να ζήσεις τον έρωτα.

Σκέφτεσαι ότι πρέπει να κάνεις πιο συχνά σεξ.

Πιστεύεις ότι το να έχεις κάποιον να σου στέλνει μηνύματα «τις κρύες νύχτες του χειμώνα» θα σε βοηθήσει.

Μετά από όλη αυτή την σκέψη καταλήγεις στο ότι αφού δεν έχεις όλα τα παραπάνω, τότε τουλάχιστον σου αξίζει να αγοράσεις ένα αεροπορικό εισιτήριο και μία καινούργια βαλίτσα και να εξαφανιστείς.

Καθώς βρισκόμαστε σε εορταστική περίοδο, έβλεπα στο Instagram προηγουμένως ένα σωρό εξωτικούς προορισμούς. Ο γιορτές είναι η πιο ερωτική περίοδος του χρόνου, και συνήθως, η περίοδος που όλες οι «ρομαντικές ιστορίες» ξεκινάνε με στόχο να αντέξουν τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι (επίσης ρομαντική περίοδος).

Δεν προσπαθώ να υπονοήσω ότι όλες αυτές οι αντιλήψεις και οι συνδυασμοί που έχουμε κάνει με τις εποχές και τις γιορτές είναι απαραιτήτως κακές, απλά πιστεύω ότι συγχρόνως επηρεάζουν πολύ και την αντίληψη μας για τον έρωτα και το τι είναι η ευτυχία. Έτσι αυτό που θέλω να κάνω σήμερα είναι να γίνω για λίγο ο δικηγόρος του διαβόλου.

Η προσωπική μου ιστορία

Αν αναλογιστείς ότι ως Dating Coach βοηθάω τους ανθρώπους να έχουν πιο πλήρεις ζωές (και να φλερτάρουν περισσότερο και να βγαίνουν ραντεβού), θα εκπλαγείς με το γεγονός ότι δεν μου αρέσουν ιδιαίτερα αυτού του τύπου οι επιφανειακοί στόχοι ζωής.

Θα ακουστώ κυνική, αλλά βλέποντας όλες αυτές τις (φιλτραρισμένες) φωτογραφίες που ανεβάζουν στο Instagram με τις απίστευτες παραλίες και τις υπερβολικές περιγραφές για το πόσο ωραία περνάνε και το πόσα πολλά αγαθά (κοκτέιλ) έχουν, το μόνο που σκέφτομαι είναι «φυγή».

Και θα έπρεπε να ξέρω. Ενώ η επαφή μου με τον κλάδο του φλερτ ήταν εντελώς τυχαία, ο μετέπειτα ενθουσιασμός μου με αυτόν κάθε άλλο παρά τυχαίος δεν ήταν.

Για μία κοπέλα σαν εμένα, την οποία πάντα την έλκυε η διαφορετικότητα (ήμουν από αυτά τα ακραία περίεργα παιδάκια στο σχολείο με «βιβλιοφαγικές» τάσεις και μηδενικό συντονισμό χεριών-ποδιών), το δέλεαρ της ατελείωτης δημοτικότητας, του σεξ και των ραντεβού μού ακουγόταν ιδιαίτερα ωραίο.

Οπότε, έτσι κάπως άρχισα να ασχολούμαι επαγγελματικά με το αντικείμενο και άρχισα να αναλύω τον «έρωτα». Έμαθα άπειρα πράγματα για το πώς να γνωρίζω, να φλερτάρω και να γοητεύω τους ανθρώπους και για αρκετό διάστημα ένιωθα παντοδύναμη. Ήταν πολύ ωραία αίσθηση.

Όμως, όπως λέγεται, όταν εσύ κάνεις πλάνα για την ζωή, το σύμπαν γελάει. Τα προβλήματα μου φυσικά και δεν εξαφανίστηκαν. Αντίθετα, η αίσθηση της μοναξιάς, του άγχους, της σύγχυσης και της απομόνωσης απλά μεγάλωναν.

Ενώ όλα ήταν καλά, στην πραγματικότητα η ζωή μου δεν ακολουθούσε την πορεία που θα ήθελα και μονίμως ανησυχούσα ότι θα μείνω μόνη και αποτυχημένη. Ένιωθα πολύ απογοητευμένη με τον εαυτό μου και τον κατέκρινα σε καθημερινή βάση.

Προκειμένου να ξεφύγω από όλα αυτά τα δυσάρεστα συναισθήματα, επέλεξα να αποσπώ την προσοχή μου με όλο και πιο πολύπλοκες και έντονες εμπειρίες. Για εμένα αυτές οι εμπειρίες ήταν το καλειδοσκόπιο μου για το συναίσθημα, τον έρωτα και γενικότερα οτιδήποτε πνευματικό.Τι ψάχνουν στα αλήθεια οι άνδρες σε μια γυναίκα, Μήπως η ανάγκη μας για έρωτα αποτελεί φυγή;

Πώς μπορεί να είναι για εσένα

Για εσένα, κάτι αντίστοιχο, μπορεί να είναι:

-1 Ένα ερωτικό τρίγωνο (σου αρέσουν δύο άνθρωποι ή κάποιος που έχει ήδη σχέση). Ωχ! Και τώρα τι κάνεις;

-2 Η διεκδίκηση ενός ατόμου το οποίο είναι μόνιμα απόμακρο, αλλοπρόσαλλο και πάντα σου δίνει την εντύπωση ότι θα βελτιωθεί αλλά ποτέ δεν το κάνει.

-3 Πολύπλοκες σεξουαλικές σκέψεις. Σκέφτεσαι εμμονικά ότι θα έπρεπε να κάνεις περισσότερο σεξ με περισσότερους ανθρώπους. Εδώ και τώρα. Ξυπνάς το πρωί μετά από ένα έντονα σεξουαλικό όνειρο, ιδρωμένη και ενθουσιασμένη. Μέχρι την στιγμή που φεύγει όλη αυτή η αδρεναλίνη και αρχίζεις πάλι να νιώθεις αυτή την μιζέρια και την θλίψη να επανέρχεται. Έτσι, παρόλο που δεν βγαίνεις ραντεβού, καταλήγεις με μία τεράστια λίστα συναισθηματικών, «άχρηστων» εμπειριών.

-4 Το να τραβάς τις καταστάσεις στα άκρα. Ταξίδια, δουλειά, συναισθηματική μεταχείριση και ουσίες. Οτιδήποτε μπορεί να σου δώσει έστω και μία ιδέα του τι θα πει «φυγή».

Τι μπορείς να κάνεις

 Η μόνη λύση που έχω να προτείνω για όλη αυτή την κατάσταση είναι να αφήσεις τον εαυτό σου να πιάσει πάτο. Αυτό που εννοώ είναι να φτάσεις σε ένα σημείο στο οποίο να αντιληφθείς από μόνη σου ότι όλος αυτός ο τρόπος ζωής δεν είναι καθόλου λειτουργικός.

Ο γρήγορος τρόπος ζωής, στιγμιαία είναι πολύ ωραίος. Μακροπρόθεσμα όμως, προκαλεί τρόμο. Για να καταλάβεις τι σου συμβαίνει χρειάζεσαι χρόνο με τον εαυτό σου. Αυτός ο χρόνος δεν θα πρέπει να περιλαμβάνει μέσα φίλους, πάρτι, ραντεβού και ταξίδια. Θα είσαι μόνο εσύ και ο εαυτός σου.

Όταν όλο το παραπάνω το εφάρμοσα σε εμένα, κατάλαβα ότι τελικά ο χαρακτήρας μου είναι πολύ πιο εσωστρεφής, αγχωτικός και ευαίσθητος από ότι είχα αφήσει τον κόσμο να πιστεύει.

Το μόνο που ήθελα ήταν αγκαλιές, χάδια, ασφάλεια και μια κουβέρτα. Όχι έρωτα, φλερτ και ραντεβού. Σε εκείνη την φάση της ζωής μου, τα ραντεβού ήταν το τελευταίο πράγμα που θα μου έκανε καλό.

Είναι ok να νιώθεις μόνη, ευάλωτη ή ανεπαρκής. Και είναι καλύτερο να «νιώσεις» εξ ολοκλήρου, από την αρχή μέχρι το τέλος, αυτά θα συναισθήματα παρά να τα θάψεις πίσω από μία φωτογραφία στο Instagram και μια «ιδέα» του τι θα ήθελες να είσαι, αλλά δεν είσαι.

Αν αυτό που θέλεις είναι να έχεις πολλά ραντεβού και να φλερτάρεις με πολύ κόσμο, μπορώ να σε βοηθήσω. Αλλά πρέπει να καταλάβεις ότι ο στόχος μας δεν θα είναι να σου «φτιάξω» μία ζωή βασισμένη στα πάρτι.

Ο στόχος μας θα είναι να φτάσεις σε ένα σημείο όπου θα μπορείς πλέον να γνωρίζεις και να συνομιλάς με άνεση στους ανθρώπους, χωρίς, συγχρόνως, να ξεχνάς το ποια είσαι πραγματικά.

Πλέον θα ξέρεις τον εαυτό σου καλύτερα από τον καθένα και θα τον αγαπάς. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να επιλέγεις ανθρώπους που θα σε στηρίζουν και θα σε αγαπάνε εξίσου, ακόμα και αν γνωρίσουν στο 100% το περίεργο σπασικλάκι που μπορεί να κρύβεις μέσα σου.

Θες να εκφράζεις γνήσια τον εαυτό σου χωρίς να σε νοιάζει η γνώμη των άλλων; Δες εδώ

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.