Πώς να μεγαλώσεις τον Κοινωνικό σου Κύκλο - Women's Bible

Πώς να μεγαλώσεις τον Κοινωνικό σου Κύκλο

Πώς να μεγαλώσεις τον Κοινωνικό σου Κύκλο

Υπάρχει φίλη μου ένα μεγάλο συστατικό στη συνταγή της ευτυχίας. Και αυτό είναι οι άνθρωποι που έχεις στη ζωή σου και ο κοινωνικός σου κύκλος.

Οι φίλες σου, η οικογένεια σου, ο σύντροφος σου και γενικά τα πρόσωπα με τα οποία έχεις μια ζεστή ανθρώπινη σχέση.

Οι ποιοτικές φιλίες και γνωριμίες είναι αυτές που κάνουν τη ζωή πλούσια και ικανοποιητική. Κάθε άνθρωπος που έχεις στον κοινωνικό σου κύκλο, σε επηρεάζει. Η επαφή μαζί του σε πλάθει ως άτομο και ως χαρακτήρα. Οι σχέσεις αυτές σε βοηθούν να εξελιχθείς και φυσικά να βγάλεις τον καλύτερο σου εαυτό.

Όσο περισσότερους ανθρώπους γνωρίζεις, όσο μεγαλύτερος είναι δηλαδή ο κοινωνικός σου κύκλος, τόσες περισσότερες ευκαιρίες και ανοιχτές πόρτες θα βρεις. Ευκαιρίες για την καριέρα σου και την επαγγελματική σου ζωή ή ευκαιρίες για μια ερωτική γνωριμία που μπορεί να οδηγήσει σε μια ζεστή και ποιοτική σχέση.

Αλλά απ’ ότι μου γράφετε, δεν είναι για όλες το ίδιο εύκολο να αποκτήσουν ένα μεγάλο κοινωνικό δίκτυο. Ενώ κάποιες φαίνεται να έχουν το χάρισμα του λόγου και να μετατρέπουν τους γνωστούς σε φίλους, κάποιες άλλες δεν τα καταφέρνουν εξίσου καλά.

Ίσως γιατί είναι υπερβολικά εσωστρεφείς και ντροπαλές ή νιώθουν πώς κρίνονται σε κάθε τους κίνηση. Αισθάνονται άβολα και κατεβάζουν ρολά.

Όμως φίλη μου, είναι σημαντικό να έχεις εσύ τον έλεγχο της κοινωνική σου ζωής παρά να αφήνεις τους άλλους να σε ανακαλύψουν.

Το να αποκτήσεις έναν ισχυρό και μεγάλο κοινωνικό κύκλο, έχει τρομερά πλεονεκτήματα και αν κάτι τέτοιο αποτελεί πρόκληση για σένα, να ξέρεις ότι δεν είναι πυρηνική φυσική, ούτε αποτελεί προνόμιο των εκλεκτών λίγων.

Αρκεί να κάνεις κάποια πράγματα διαφορετικά απ’ ότι έκανες μέχρι τώρα.

Αν είσαι λοιπόν δυσαρεστημένη από τον κοινωνικό σου κύκλο ή εύχεσαι να είχες το θάρρος και την άνεση να κάνεις νέες γνωριμίες και να συνδέεσαι με τους άλλους, υπάρχουν μερικά απλά βήματα που μπορείς να ακολουθήσεις.

Για να επεκτείνεις τον κοινωνικό σου κύκλο πρέπει πρώτα να βγείς έξω

Για να κάνεις νέες γνωριμίες και φιλίες, θα πρέπει πρώτα να συναντήσεις νέους ανθρώπους. Αυτό δε θα συμβεί αν πηγαίνεις μόνιμα από τη δουλειά στο σπίτι και από το σπίτι στη δουλειά. Χρειάζεται να επενδύσεις χρόνο και να αναμειχθείς με νέα άτομα σε ένα περιβάλλον, που ευνοεί την κουβέντα και την ανθρώπινη επαφή.

Ένας απλός τρόπος να πετύχεις αυτήν την ανάμιξη, είναι να κυνηγήσεις και να εξερευνήσεις διάφορες ασχολίες και χόμπι. Μαθήματα χορού, θέατρο, πεζοπορία, δημόσια ομιλία. Οτιδήποτε μπορεί να σου αρέσει και να μαζεύει κόσμο σε ομάδες.

Έτσι θα έχεις και την ευκαιρία να μιλήσεις με ανθρώπους που δε γνωρίζεις και να αποκτήσεις νέες εμπειρίες. Εμπειρίες που αργότερα θα μπορέσεις να χρησιμοποιήσεις, για να βρεις κοινά και να ταυτιστείς με άλλα άτομα.Πως να πιάνεις Συζήτηση σε κάθε Περίσταση, Πώς να μεγαλώσεις τον Κοινωνικό σου Κύκλο

Αφέσου και γίνε ευάλωτη

Αν φοβάσαι την κριτική των άλλων, αυτό διαχέεται στη συμπεριφορά σου με διάφορους τρόπους. Ίσως να αποφεύγεις να μιλήσεις μαζί τους, να έχεις κλειστή στάση σώματος, να μην εκφράζεις τα συναισθήματα σου, να αλλάζεις τις απόψεις σου για να ταιριάζεις μαζί τους και γενικά να δείχνεις κλειστή, απόμακρη ή άτομο χωρίς αυτοπεποίθηση.

Όμως το κλειδί στις ανθρώπινες σχέσεις, ερωτικές και μη ερωτικές, είναι να αφήσεις τον εαυτό σου ευάλωτο.

Δώσε του την άδεια να κάνει λάθη.

Μίλα στους άλλους, ακόμα και αν σε απορρίψουν. Πες ένα αστείο που σου άρεσε ακόμα και αν δεν αρέσει στους άλλους. Μη φοβάσαι να πεις πολιτισμένα την αποψη σου ακόμα και αν δε συμφωνούν όλοι. Έκφρασε τα συναισθήματα σου και αποκάλυψε τον εαυτό σου στους άλλους. Αν δεν το κάνεις εσύ, δε θα το κάνουν οι άλλοι από μόνοι τους.

Άλλωστε αυτό που έχει σημασία δεν είναι να τα πας καλά με όλους, αλλά να βρεις τους αυτούς με τους οποίους ταιριάζεις.

Για να μεγαλώσεις τον κοινωνικό σου κύκλο, μαγνήτισε τους άλλους με θετικά συναισθήματα

Τα συναισθήματα, όπως έχουμε πει ξανά, είναι μεταδοτικά. Αν συνεχώς κατσούφιάζεις και δείχνεις αρνητική, θα ρίχνεις και τους άλλους γύρω σου. Το αποτέλεσμα θα είναι να σε ταυτίσουν με αρνητική διάθεση και συναισθήματα και να θέλουν να σε αποφύγουν.

Αν αντίθετα είσαι μια πηγή ζεστασιάς, χαράς και θετικότητας, τότε οι άνθρωποι θα μαζεύονται γύρω σου, όπως μαζεύονται γύρω από τη φωτιά, σε μια κρύα νύχτα.

Γι’ αυτό χαμογέλα. Εστίασε στα θετικά της κάθε περίστασής και κάνε ειλικρινή θετικά σχόλια στους ανθρώπους που συναντάς.

Όπως έχει πει και ο Αμερικανός ψυχολόγος William James «η βαθύτερη αρχή στην ανθρώπινη φύση, είναι ο πόθος να μας εκτιμούν». Αν αντί να προσπαθείς να πάρεις αποδοχή από τους άλλους, είσαι αυτή που δίνει, θα το εκτιμήσουν και θα θέλουν να είναι μέρος της συντροφιάς και της παρέας σου.

Συνδέσου μαζί τους

Αν είχες ποτέ μια φίλη ή μια σχέση που σε έκανε να νιώθεις πως κάτι λείπει, πως δε σε νιώθουν ή δε σε καταλαβαίνουν, αυτό συνέβη γιατί δεν υπήρχε συναισθηματική σύνδεση μεταξύ σας. Η συναισθηματική σύνδεση  είναι ένα απαραίτητο συστατικό στις ανθρώπινες σχέσεις.

Πρόκειται για αυτό το συναίσθημα που νιώθεις όταν εκέινος με τον οποίο μιλάς, βρίσκεται στο ίδιο μήκος κύματος με εσένα και έχει παρόμοιες εμπειρίες και βιώματα.

Για να καταφέρεις να συνδεθείς με τους άλλους, χρειάζεται να μοιραστείς ιστορίες και γεγονότα από τη ζωή σου αλλά και τα συναισθήματά σου. Δε χρειάζεται να είναι κάτι φοβερό και εντυπωσιακό ή μια ιστορία χολιγουντιανών προδιαγραφών.

Αυτό που θέλεις, είναι να βρείτε μεταξύ σας κοινά βιώματα και παρόμοιες εμπειρίες. Να νιώσουν πως μπορείς να τους καταλάβεις και να τους κάνεις να πουν “ρε συ μου έχει συμβεί κι εμένα αυτό”.

Μην υπεραναλύεις

Οι κοινωνικές δυναμικές είναι συχνά χαοτικές. Δε μπορείς να ελέγξεις τις αντιδράσεις των άλλων και δεν έχει νόημα να προσπαθείς να διαβάσεις τη σκέψη τους ή να προβλέψεις τί θα κάνουν. Αυτό σημαίνει πως εκεί που αξίζει να επικεντρωθείς, είναι στα σημεία που έχεις εσύ τον έλεγχο.

Γι’ αυτό μην υπεραναλύεις και μην κάνεις τα πράγματα πολύπλοκα. Πάρε πρωτοβουλία, μίλα με τους άλλους και μείνε σε επαφή μαζί τους. Κράτα τα πράγματα απλά και αν σε δυσκολεύει κάτι, θέσε μικρούς και ενδιάμεσους στόχους ώστε να το ξεπεράσεις.

Στην πραγματικότητα, η κοινωνική ευελιξία, το χάρισμα του λόγου και το χτίσιμο ενός μεγάλου κοινωνικού κύκλου, δεν είναι κάτι δύσκολο και πολύπλοκο. Χρειάζεται απλά, να καλλιεργήσεις τις κατάλληλες δεξιότητες και συνήθειες και όσο περισσότερο επενδύσεις σε αυτό, τόσο μεγαλύτερη θα είναι και η ανταμοιβή.

Και αν θες να βελτιώσεις την επικοινωνία σου σε κάθε περίσταση, δες εδώ

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.