Πως να Αγαπήσεις τον Εαυτό σου - Women's Bible

Πως να Αγαπήσεις τον Εαυτό σου

Πως να αγαπήσεις τον εαυτό σου

Αν νιώθεις πως είναι δύσκολο να αγαπήσεις τον εαυτό σου, να ξέρεις δεν είσαι μόνη. Είναι γεγονός, δυστυχώς, πως πολλές γυναίκες δεν αγαπάνε τον εαυτό τους. Δεν τους αρέσει η εμφάνισή τους ή όλα όσα τους συμβαίνουν. Η κοινωνία, ο περίγυρος ακόμα και η οικογένεια, αρκούν για να καταστρέψουν τη ψυχολογία μιας γυναίκας από μικρή ηλικία.

Μεγαλώνοντας μέσα σε περιβάλλοντα που έχουν συγκεκριμένα πρότυπα ομορφιάς και συμπεριφοράς, είναι κατανοητό να μην αγαπάει τον εαυτό της. Κατανοητό αλλά κακό. Πως όμως θα μάθεις να αγαπάς αυτό που βλέπεις στον καθρέπτη σου ενώ οι γύρω σου σού δείχνουν κάτι άλλο;

11 Τρόποι να αγαπήσεις τον εαυτό σου

#1 Για να αγαπήσεις τον εαυτό σου σταμάτα να τον συγκρίνεις με τους άλλους

Για κάποιο λόγο έχουμε μάθει να είμαστε ανταγωνιστικές με τις υπόλοιπες γυναίκες. Θεωρούμε φυσιολογικό να συγκρίνουμε τον εαυτό μας με τους γύρω μας, αλλά δεν είναι.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να μειώνεις τον εαυτό σου ή μια άλλη γυναίκα. Κάθε μια είναι διαφορετική και μοναδική. Χρησιμοποίησε την ενέργειά σου σε εσένα και όχι στη σύγκριση.

#2 Αδιαφόρησε για τη γνώμη των γύρω σου

Έχουμε πει πολλές φορές πως δεν πρέπει να σε ενδιαφέρει τι πιστεύουν οι άλλοι για σένα. Ο σκοπός της ζωής σου δεν είναι να ευχαριστήσεις την οικογένειά σου ή την κοινωνία, αλλά τον εαυτό σου.

Και για να αγαπήσεις τον εαυτό σου χρειάζεται να μη σπαταλάς λοιπόν χρόνο στο τι λένε οι άλλοι και μην τους επιτρέπεις να σε εμποδίσουν από τα όνειρά σου.

#3 Κάνε λάθη

Συνέχεια ακούς φράσεις όπως «κανείς δεν είναι τέλειος», «όλοι κάνουμε λάθη». Σίγουρα τις λες και στα κοντινά σου πρόσωπα.

Όταν όμως πρόκειται για κάποιο λάθος που έκανες εσύ, είσαι σκληρή με τον εαυτό σου. Τον τιμωρείς για τα λάθη και θεωρείς πως δεν είσαι ικανή να κάνεις τίποτα σωστά.

Ξέχνα τη φωνή μέσα σου που σου λέει πως πρέπει να είσαι τέλεια. Κάνε λάθη και θα δεις πως μέσα από αυτά θα μάθεις πολλά πράγματα.

#4 Το σώμα σου δεν έχει καμία σχέση με την αξία σου

Η καθημερινότητά μας είναι γεμάτη με «πρότυπα ομορφιάς» που και να θέλεις, δεν μπορείς να τα αποφύγεις. Η τηλεόραση, το διαδίκτυο, τα social media σου δείχνουν πως πρέπει να είναι μια γυναίκα, το σώμα της, το ντύσιμό της κτλ.

Είναι ανθρώπινο να νιώθεις πως και εσύ πρέπει να μοιάσεις με αυτό που βλέπεις αλλά πρέπει να καταλάβεις πως είναι λάθος.

Δεν υπάρχει μόνο ένα πρότυπο ομορφιάς και μην προσπαθήσεις ποτέ να το πιάσεις. Το σώμα σου και η εικόνα σου δεν έχουν καμία σχέση με την αξία σου. Είσαι γυναίκα, όχι αντικείμενο!Πώς να πετύχεις στον ανδροκρατούμενο κόσμο που ζούμε, Πως να αγαπήσεις τον εαυτό σου

#5 Μη φοβάσαι να διώξεις τους τοξικούς ανθρώπους από τη ζωή σου

Σίγουρα έχεις καταλάβει πως υπάρχουν άνθρωποι που σου προκαλούν αρνητικά συναισθήματα.

Άνθρωποι τοξικοί που κατηγορούν εσένα για όλα και δεν αναλαμβάνουν την ευθύνη των πράξεών τους. Σε μειώνουν και προσπαθούν να σε κρατήσουν πίσω. Όποιο άτομο και αν είναι αυτό στη ζωή σου, πρέπει να το απομακρύνεις. Δεν έχεις χρόνο και χώρο για άτομα που δε σου αξίζουν.

#6 Κατανόησε τους φόβους σου

Ο φόβος είναι άλλο ένα ανθρώπινο συναίσθημα γι’ αυτό μην προσπαθείς να τον αρνηθείς. Προσπάθησε να τον καταλάβεις. Να δεις από πού προέρχεται και να προσπαθήσεις να τον αντιμετωπίσεις όσο μπορείς.

#7 Εμπιστεύσου τον εαυτό σου

Πολλές φορές αμφιβάλλουμε για την ικανότητά μας να κάνουμε το σωστό ή να πάρουμε τη σωστή απόφαση.

Μέσα μας όμως ξέρουμε τι θέλουμε και τι είναι καλύτερο για εμάς. Να θυμάσαι πως εσύ ξέρεις τον εαυτό σου καλύτερα από όλους και εσύ γνωρίζεις τι πρέπει να κάνεις.

#8 Εκμεταλλεύσου κάθε ευκαιρία που σου παρουσιάζεται

Δεν υπάρχει η κατάλληλη στιγμή για να κάνεις κάτι. Άρπαξε λοιπόν την ευκαιρία που σου δόθηκε ή δημιούργησέ την εσύ.

Πάρε λοιπόν τη ζωή στα χέρια σου και πραγματοποίησε τα όνειρά σου.

#9 Βάλε τον εαυτό σου πάνω από όλους

Μη νιώθεις άσχημα κάνοντάς το αυτό. Δεν είναι εγωιστικό να βάζεις τον εαυτό σου πάνω από όλους, το αντίθετο μάλιστα.

Κάνει καλό στη ψυχική σου υγεία. Βρες χρόνο για σένα, χαλάρωσε και κάνε ό,τι σου αρέσει. Οι άλλοι μπορούν να περιμένουν.

#10 Νιώσε τα συναισθήματα

Νιώσε όλα τα συναισθήματα και μη νιώθεις ενοχές. Ζήσε μια γεμάτη εμπειρίες αλλά και συναισθήματα ζωή.

#11 Να είσαι δυνατή

Μη φοβάσαι να πεις αυτό που σκέφτεσαι. Μη ζητάς άδεια για να μιλήσεις και να εκφέρεις άποψη για κάτι που σε αφορά. Μη ξεχνάς πως η φωνή σου είναι τόσο σημαντική όσο και των άλλων.

Ακόμα και αν δε νιώθεις δυνατή, σκέψου πόσα έχεις καταφέρει μέχρι τώρα. Δες που έχεις φτάσει και πόσα έχεις μάθει. Η αγάπη για τον εαυτό σου δε θα έρθει μέσα σε μια μέρα αλλά θα έρθει. Να έχεις υπομονή και να προσπαθείς να κάνεις όσα είπαμε πιο πάνω. Σύντομα θα καταλάβεις πως άξιζε τον κόπο!

Θες να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου; Δες εδώ

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.