Πώς να συνδέεσαι Συναισθηματικά με τους Άλλους - Women's Bible

Πώς να συνδέεσαι Συναισθηματικά με τους Άλλους

Πώς να συνδέεσαι Συναισθηματικά με τους Άλλους

Το να γίνεις μια γυναίκα η οποία θα επηρεάζει συναισθηματικά και με θετικό τρόπο τους άλλους, δεν έχει να κάνει με τις πωλησιακές σου ικανότητες ούτε με τις διαπραγματευτικές και πειστικές σου επικοινωνιακές δεξιότητες, αλλά ούτε και με το πόσο συμπαθητική ή ωραία είσαι.

Στην πραγματικότητα, σε ορισμένες περιπτώσεις δεν είναι τόσο πολύ αυτό που κάνεις αλλά αυτό που αποφεύγεις να πεις ή να κάνεις που έχει την μέγιστη επίδραση στις κοινωνικές σου αλληλεπιδράσεις. Είναι αυτή η φαινομενικά ασήμαντη μικρή λεπτομέρεια που σου επιτρέπει να δεθείς συναισθηματικά και να αναπτύξεις οικειότητα με τους ανθρώπους γύρω σου.

  • Αποφεύγεις να εκφράσεις το θαυμασμό σου σε κάποιον που κατάφερε κάτι πολύ σημαντικό στην ζωή του;
  • Αποφεύγεις να πεις σε κάποιον ότι ο τρόπος που σου συμπεριφέρεται δείχνει ασέβεια στο πρόσωπο σου;
  • Αποφεύγεις να αφιερώσεις λίγο από τον χρόνο σου για να προσφέρεις την βοήθεια σου σε έναν άνθρωπο που την χρειάζεται πραγματικά;

Μπράβο! Συνέχισε έτσι και θα είσαι θα δεις αλλαγές στην ζωή σου… προς το χειρότερο!

Η ικανότητα μας να αναπτύξουμε οικειότητα και να δεθούμε με τους ανθρώπους γύρω μας είναι ίσως η πιο δυνατή επικοινωνιακή δεξιότητα που έχουμε στη διάθεση μας (αλλά λίγοι από εμάς την χρησιμοποιούμε).

Δεν μας βοηθάει μόνο στο να χτίσουμε εμπιστοσύνη και σεβασμό, αλλά μας επιτρέπει στο να διεισδύσουμε στο μυαλό των ανθρώπων που αλληλεπιδράμε και παράλληλα να εισχωρήσουμε στις βαθύτερες σκέψεις και στα συναισθήματα τους .

Ο απώτερος μας σκοπός δεν είναι να διεισδύσουμε με τρόπο χειριστικό ώστε να εκμεταλλευτούμε τα συναισθήματα τους με ψυχολογικά τρικ και να τους ελέγξουμε, αλλά να τους κάνουμε να θελήσουν από μόνοι τους να ανοίξουν τις «πόρτες της ψυχής τους» και να μας υποδεχτούν ως ανθρώπους άξιους εμπιστοσύνης.

Πώς να συνδεθείς συναισθηματικά με τους ανθρώπους γύρω σου

Μήπως σου ακούγεται πολύ …ρομαντικό;

Πόσο ρομαντικό και παράλληλα «χαζό» σου ακούγεται, ε;  Σκέψου όμως το εξής, πόσες φορές κατέληξες στο κρεβάτι με έναν άνδρα που σου άρεσε πραγματικά αλλά δυστυχώς δεν μπόρεσες να τον κρατήσεις και μετά από λίγο καιρό εξαφανίστηκε;

Ο λόγος είναι απλός, του δημιούργησες μόνο ερωτική έλξη και τίποτα άλλο! Δεν υπήρξε πραγματική συναισθηματική σύνδεση μεταξύ σας, κάτι που όλοι μας το έχουμε ανάγκη αλλά φοβόμαστε να παραδεχτούμε.

Δεν λέω να είσαι έρμαιο των συναισθημάτων σου και με το παραμικρό ενδιαφέρον που σου δείχνει κάποιος να κάνεις σχέδια για …γάμο, αλλά να είσαι συναισθηματικά ώριμη και να ξέρεις σε ποιους ανθρώπους θέλεις και αξίζει να ανοιχτείς.

Θες να χτίζεις καλύτερες και ποιοτικότερες σχέσεις; Δες εδώ

Τι μπορείς να κάνεις για να δεθείς συναισθηματικά με τους άνθρώπους γύρω σου

#1 Παραδέξου τα λάθη σου

Σε κανέναν δεν αρέσουν οι άνθρωποι που δεν παραδέχονται τα λάθη τους, πολλοί από εμάς πιστεύουμε πως αν παραδεχτούμε τα λάθη μας θα φανούμε ως ανίκανοι και ανάξιοι εμπιστοσύνης.

Αυτό δεν ισχύει: μάθε φίλη μου πως τα λάθη είναι οι σπόροι της ανάπτυξης και της αλλαγής, χωρίς αυτά δεν θα μπορούσαμε να αναπτυχθούμε νοητικά και να βελτιωθούμε μέσα από τις εμπειρίες της ζωής.

#2 Προσπέρασε μικρές ατέλειες των ανθρώπων

Κανείς δεν είναι τέλειος, αυτό περιλαμβάνει και τον ίδιο μας τον εαυτό, γι’ αυτόν τον λόγο πρέπει να είμαστε ανεκτικοί και να κατανοούμε τις αδυναμίες των άλλων ανθρώπων, όπως ακριβώς θα θέλαμε να κάνουν και οι άλλοι σε εμάς.

 #3 Δες τα πράγματα από την σκοπιά των άλλων

Είναι πολύ εύκολο να βυθιστούμε στις δικές μας σκέψεις και συνειρμούς και πολλές φορές ξεχνάμε να δούμε πως βλέπει τα πράγματα ένας άλλος άνθρωπος από την δική του σκοπιά. Δεν είσαι υποχρεωμένη να συμφωνείς πάντα μαζί του, αλλά μπορείς κάλλιστα να του δείξεις ότι είσαι ανοιχτόμυαλη και σέβεσαι την γνώμη του.

#4 Εκδήλωσε γνήσιο ενδιαφέρον

Δώσε το 100% της προσοχής σου όταν σου μιλάει κάποιος άλλος, και έπειτα κάνε στοχευμένες ερωτήσεις πάνω σε αυτά που σου είπε ώστε να σου ανοιχτεί και να σου πει περισσότερα πράγματα για τον εαυτό του.

Οι περισσότεροι άνθρωποι λατρεύουν να μιλάνε για τον εαυτό τους. Όταν ένας άνδρας αντιληφθεί ότι έχεις μια φυσική περιέργεια να μάθεις πράγματα για εκείνον (και δεν υποκρίνεσαι) θα σου ανοιχτεί πιο εύκολα συναισθηματικά και όταν η κουβέντα θα φτάσει στο τέλος της τότε θα σου πει πόσο υπέροχα πέρασε μαζί σου.

#5 Εκτίμησε τους ανθρώπους πέρα από τον εαυτό σου

Δείξε στους άλλους ανθρώπους ότι εκτιμάς ειλικρινά τον χρόνο που επενδύουν σε εσένα, την βοήθεια αλλά και την συντροφιά που σου προσφέρουν. Αυτή η πράξη σου θα τους δείξει ότι νοιάζεσαι και θα σου επιτρέψει να αναπτύξεις βαθύτερα επίπεδα σύνδεσης και να ασκείς θετική επιρροή  στις ζωές των άλλων.

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.