Η Αυτοπεποίθηση χτίζεται με μικρά βήματα - Women's Bible

Η Αυτοπεποίθηση χτίζεται με μικρά βήματα

Η Αυτοπεποίθηση χτίζεται με μικρά βήματα

Οι γονείς σου έχουν καλές προθέσεις. Οι φίλοι σου, η οικογένειά σου, οι συνάδελφοί σου, το ίδιο, όλοι καλές προθέσεις έχουν.

Πραγματικά το πιστεύω ότι έχουν καλή πρόθεση μέσα τους. Και δεν θέλουν το κακό σου όταν σου λένε «έχε εμπιστοσύνη στον εαυτό σου» και «όλα θα πάνε καλά». Αν έχεις εμπιστοσύνη στον εαυτό σου, θα ξυπνήσεις με γνώσεις που δεν είχες εχτές. Αν έχεις εμπιστοσύνη στον εαυτό σου, το αφεντικό σου θα σου δώσει αύξηση χωρίς καν να τη ζητήσεις. Αν έχεις εμπιστοσύνη στον εαυτό σου, αύριο θα πάρεις Νόμπελ.

Όμως η αυτοπεποίθηση δεν είναι μαγικός διακόπτης, να τον πατήσεις και να φωτιστεί η ζωή σου. Πρέπει να χτίσεις την αυτοπεποίθησή σου σταδιακά με το πέρασμα του χρόνου.

Και ο μόνος τρόπος να το κάνεις αυτό είναι να εκτιμάς τις μικρές σου επιτυχίες και να τις αποθησαυρίζεις, προχωρώντας παρακάτω. Αν εξασκηθείς στο μπάσκετ αρκετά και ιδρώσεις θα αρχίσεις να γίνεσαι καλύτερη στο σουτ. Μετά θα έρθουν και τα τρίποντα που θα σε απογειώσουν. Είναι ακριβώς το ίδιο και με την αυτοπεποίθηση, χρειάζεται δουλειά. Είναι πρόκληση και δέσμευση και πρέπει να ιδρώσεις για να πας στο επόμενο επίπεδο.

Η αυτοπεποίθηση χτίζεται από πολύ μικρά κομμάτια και στο φλερτ. Πιάσε συζήτηση πρώτα με τον υπάλληλο στο σούπερ μάρκετ. Πες καλημέρα σε κάποιον που συναντάς, μα δεν είχες καλημερίσει ποτέ πριν. Και χτίσε πάνω σε αυτό. Και μετά αφού θα έχεις εξασκηθεί στην κοινωνικοποίηση, θα έρθει η στιγμή να φλερτάρεις και με τον συνάδελφο που σου αρέσει.Η Αυτοπεποίθηση χτίζεται με μικρά βήματα

 

Όταν χρειάζεσαι ώθηση

Και τι γίνεται αν χρειαστεί να επιστρατεύσεις, άμεσα, τεράστια ποσά αυτοπεποίθησης και αυτοεκτίμησης; Τι κάνεις όταν νιώθεις ότι είσαι έτοιμη για κάτι παραπάνω και θες λίγο παρότρυνση; Πώς θα προχωρήσεις στο επόμενο επίπεδο;

Πολλοί λένε πως πρέπει απλώς να ανακαλέσεις όλες τις προηγούμενες μικρές περιπτώσεις επιτυχίας. Επανάφερε στη μνήμη σου κάποια στιγμή που ξεπέρασες μια δυσκολία. Θυμήσου πόσο καλά απέδωσες, τι ακριβώς πήγε καλά, πως ένιωθες. Για αυτό είναι ανάγκη να χτίζεται η αυτοπεποίθησή σου. Από πολλά μικρά κομμάτια, όπως περιγράψαμε πριν.

Να ανακαλείς και να θυμάσαι κάθε αίσθημα, κάθε μυρωδιά, κάθε λέξη, κάθε άκουσμα, κάθε χρώμα εκείνης της στιγμής. Να βρεθείς στη στιγμή της παλιάς σου επιτυχίας. Να την αναβιώσεις στο τώρα.

Όταν τα αγαπημένα σου πρόσωπα σου λένε: «έχε εμπιστοσύνη στον εαυτό σου» να είσαι ευτυχής, γιατί σε νοιάζονται και για αυτό σου το λένε. Ακόμη και αν ακριβώς δεν ξέρουν να σου υποδείξουν τον τρόπο που θα επιτύχεις την αυτοπεποίθησή σου.

Αλλά μην τους ακούς

Το σύμπαν δεν θα συνωμοτήσει υπέρ σου από μόνο του. Χρειάζεται δουλειά. Για αυτό, εστίασε στο πώς θα το κάνεις, με τη μέθοδο των μικρών επιτυχιών που περιγράψαμε.

Και να σκέφτεσαι τις μικρές σου αυτές επιτυχίες πριν αποτολμήσεις κάτι πραγματικά μεγάλο. Την αύξηση στη δουλειά, ή το να κουβεντιάσεις και να φλερτάρεις με εκείνον τον ωραίo συνάδελφο που σου αρέσει.

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.