Τι θέλεις τελικά; - Women's Bible

Τι θέλεις τελικά;

Τι είναι αυτό που θέλεις τελικά;

Πρόσφατα αναρωτηθήκαμε για το ποιος είναι ο καθένας μας και το πώς θα αποκτήσουμε μια μοναδική ταυτότητα. Τώρα είναι ώρα να μου πεις τι θέλεις.

Όχι, αλήθεια το ρωτάω. Τι πραγματικά θέλεις; Άσε 2-3 λεπτά να κάτσει μέσα σου το ερώτημα. Δεν είναι κάποιο διαγώνισμα, αλλά η απάντηση θα επηρεάσει όλη την υπόλοιπη ζωή σου.

Πιθανότατα, για να βρίσκεσαι σε αυτό το site, να νιώθεις ότι θες να ξεκινήσεις να αλλάζεις την προσωπική σου ζώη και το φλερτ με τους άνδρες. Ή ίσως να είσαι ήδη αρκετά καλή και να θες να βελτιωθείς. Ή ίσως από την άλλη να νιώθεις κάποια έλλειψη στη ζωή σου και πιστεύεις ότι η αγάπη, ο έρωτας, το σεξ θα το γεμίσει.

Για αυτό θέλω να ξέρω: Τι είναι αυτό που θέλεις;

Είναι όντως μια αρκετά περίπλοκη ερώτηση, ειδικά όταν η αγάπη και το σεξ μπαίνουν στο μείγμα. Άσε που και η κοινωνία παίζει το ρόλο της, καθώς απορροφούμε όλων των ειδών τις συμπεριφορές και τις πεποιθήσεις για το τι υποτίθεται ότι πρέπει να θέλουμε.

Δεχόμαστε αντικρουόμενα μηνύματα για το τι πρέπει να νιώθουμε για την σεξουαλικότητα, την μονογαμία, τον τρόπο ζωής. Μας λένε ξανά και ξανά ότι υπάρχουν συγκεκριμένα στάνταρ για το τι είναι «ωραίο» και αυτό είναι το ιδανικό που όλοι και όλες θα πρέπει να κυνηγάνε.

Υποτίθεται ότι πρέπει να βρεις τον ένα και μοναδικό πρίγκιπα στο άσπρο άλογο. Να θέλεις το επικίνδυνο κακό παιδί.  Μας λένε οι φίλοι μας τι πρέπει να θέλουμε. Μας λέει κι η οικογένεια μας.

Μπορείς να μπερδευτείς πολύ εύκολα. Και αν δεν είσαι προσεκτική, μπορεί να πείσεις τον εαυτό σου ότι αυτό που θες είναι αυτό που θέλουν οι άλλοι άνθρωποι.

Το να γίνεις καλύτερη με τους άνδρες, το φλερτ και τις σχέσεις είναι ένας πολύ ωραίος στόχος, κι ας είναι κάπως καταδικάσιμος από την κοινωνία (άσε τους να λένε).

Όμως καθώς ξεκινάς να βελτιώνεις τη ζωή σου, χρειάζεται να αρχίσεις να αναρωτιέσαι τι είναι αυτό που τελικά θέλεις.

Και έπειτα πρέπει να απαντήσεις όσο πιο τίμια γίνεται. Αν δεν είσαι τίμια με τον εαυτό σου, τότε κάνεις μεγάλη ζημιά σε εσένα την ίδια. Γιατί κάνεις πρόοδο, ναι, αλλά αν δεν είναι προς την σωστή κατεύθυνση, θα σου κοστίζει πολύ σε χρόνο και προσπάθεια.

Ξεκίνα, όπως πάντα λέμε στο women’s bible, με τα βασικά.

Ωραία, θες να γίνεις καλύτερη με τους άνδρες. Γιατί; Ποιος είναι ο τελικός στόχος σου; Βρίσκεις τον εαυτό σου να ζηλεύει τους άλλες γυναίκες που είναι περιζήτητες με τους άνδρες; Αν ναι, τι είναι αυτό που τις κάνει τόσο σπουδαίες για εσένα;

Είναι επειδή νιώθεις ότι αυτές έχουν πιο πολλές επιλογές από ότι έχεις εσύ; Είναι επειδή θες όντως να κάνεις σεξ με όσο πιο πολλούς γίνεται; Είναι επειδή είναι αυτή η ζωή τόσο διαμετρικά αντίθετη από αυτήν που κάνεις τώρα και θες να δεις πως είναι;

Ή μήπως είναι το αντίθετο; Θες απλά να βρεις αυτόν τον ξεχωριστό για εσένα και να παντρευτείς; Ή ίσως σου αρέσει να αφοσιώνεσαι σε μία σχέση και να την χαίρεσαι και όπου πάει;

Επίσης, τι τύπος άνδρας σου αρέσει; Σε εμφάνιση; Σε προσωπικότητα; Ντροπαλός και ήσυχός; Εξωστρεφής και δραστήριος;

Τι είναι αυτό που θέλεις τελικά;

Αλλά γιατί σου ζητάω να τα σκεφτείς όλα αυτά;

Λοιπόν, για να ξεκινήσεις, αν σε ενδιαφέρει ένας συγκεκριμένος τύπος άνδρα, τότε πρέπει να πας εκεί που βρίσκεται αυτός ο τύπος άνδρα και να γίνεις μέρος αυτού του κόσμου.

Σου αρέσουν οι άνδρες που διαβάζουν βιβλία; Πήγαινε σε βιβλιοπωλεία. Προτιμάς άνδρες που είναι πιο πολύ της διασκέδασης; Πήγαινε σε club.

Αλλά προτού προχωρήσεις, πρέπει να ξέρεις γιατί σου αρέσει αυτός που σου αρέσει. Δηλαδή: Σου αρέσει όντως ο άνδρας αυτός ή φαντασιώνεσαι αυτό που εκπροσωπεί;

Σε ελκύει αυτός ο σούπερ ενεργητικός άνδρας λόγω της ενέργειάς του ή ελπίζεις μέσα σου να βρεις κάποιον να σε τραβήξει από την βαλτωμένη ζωή σου; Έχε υπόψη σου, ότι δεν υπάρχουν σωστές και λάθος απαντήσεις. Αρκεί να είσαι τίμια με τον εαυτό σου.

Και μην φοβάσαι ποτέ να επανεξετάσεις τον εαυτό σου καθώς περνάει ο καιρός. Γιατί αυτό που θες μπορεί και όντως θα αλλάξει καθώς αλλάζεις και η ίδια.

Η «μοιραία» μπορεί να διαπιστώσει ότι θέλει να βρει έναν και μόνο έναν άνδρα. Αυτή που έλεγε ότι θέλει σχέση, ότι τελικά της αρέσει η αλλαγή συντρόφων και οι πολλές εμπειρίες. Το κορίτσι των πάρτυ, ότι επιτέλους βρίσκει ειρήνη στο σπίτι του και η μοναχική ήσυχη κοπέλα, ότι η ζωή είναι μαζί με όλους τους άλλους.

Αυτές ήταν απλά κάποιες σκέψεις μου που ήθελα να μοιραστώ μαζί σου. Καλή τύχη εκεί έξω. Και αν μπορώ να βοηθήσω κάπως, είμαι στη διάθεσή σου.

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.