Πως να διατηρείς το σώμα σου σε καλή Φυσική Κατάσταση - Women's Bible

Πως να διατηρείς το σώμα σου σε καλή Φυσική Κατάσταση

Διατήρησε το σώμα σου σε καλή Φυσική Κατάσταση

Η καλή φυσική κατάσταση παίζει σημαντικό ρόλο στη προσπάθεια μιας γυναίκας να γίνει η καλύτερη εκδοχή του εαυτού της και να κυνηγήσει τις φιλοδοξίες της. Γιατί στα πλαίσια του να βελτιώνεσαι συνολικά, θες να φτιάξεις και τη φυσική κατάσταση σου.

Μπορεί να μην έχει άμεση σχέση με τις επικοινωνιακές ικανότητές σου στο φλερτ, όμως και την εμφάνιση σου βοηθάει και την αυτοπεποίθηση σου.

Η υγεία, η δύναμη, η ταχύτητα και η αντοχή του σώματος είναι επενδύσεις που αποφέρουν τρομερά μερίσματα με το πέρασμα του χρόνου. Αυτά τα χαρακτηριστικά θα αφήσουν το στίγμα τους σε όλα τα στάδια της μακροχρόνιας επιτυχίας σου (είτε στα επαγγελματικά, είτε στα προσωπικά) και σου παρέχουν τη δυνατότητα να προχωρήσεις σωματικά και πνευματικά όποτε αυτό χρειάζεται.

Στη ζωή όμως υπάρχουν διάφοροι τομείς όπως η οικογένεια, καριέρα, εκπαίδευση, οικονομικά κλπ που ζητάνε λαίμαργα μεγάλο μέρος του χρόνου σου και της προσοχής σου με αποτέλεσμα να σε εμποδίζουν από το να χτίσεις ή να διατηρήσεις μια εξαιρετικά καλή φυσική κατάσταση.

Για να το αποφύγεις αυτό υπάρχουν 5 πράγματα που πρέπει να λάβεις υπ’ όψιν:

#1. Στόχευσε στη βιωσιμότητα

Έχε κατά νου την φυσική κατάσταση ως μια μακροχρόνια διαδικασία.

Η προπόνηση και η εξάσκηση θα συνεχίζονται για χρόνια. Άρα τυχόν κακή τεχνική ή/και υπερβολικά προπόνηση μπορούν να οδηγήσουν σε μόνιμο τραυματισμό και πολλά προβλήματα.

Οπότε μην αφήνεις το Εγώ σου να πάρει τον έλεγχο. Χρησιμοποίησε ασκήσεις στις οποίες μπορείς να ανταποκριθείς ώστε να μπορείς να διατηρείς το πρόγραμμά σου όλο το χρόνο και να είσαι υγιής, όμορφη και δυνατή όλη σου τη ζωή.

#2. Συνέπεια στο πρόγραμμα

Είναι λογικό όταν είσαι πολύ νέα να σπρώχνεις τον εαυτό σου στα όρια του. Ειδικά αν έκανες κάποιο άθλημα και κατέβαινες σε αγώνες όπου ο ανταγωνισμός και ο πρωταθλητισμός σε προωθούσαν σε συχνές εξαντλητικές προπονήσεις.

Όταν όμως η φυσική κατάσταση είναι κομμάτι του εαυτού σου και όχι μια ανάγκη για έναν αγώνα, όταν μιλάμε για μακροχρόνιο διάστημα τότε έρχεται η ανάγκη να υιοθετήσεις ένα πιο ταπεινό πρόγραμμα.

Ο στόχος είναι να αναπτύξεις και να κρατήσεις υψηλά επίπεδα φυσικής κατάστασης για όσο περισσότερα χρόνια μπορείς και όχι να φτάσεις στην κορυφή και μετά να καταρρεύσεις από την υπερπροπόνηση.

Είναι σημαντικό λοιπόν να έχεις ένα πρόγραμμα το οποίο πρώτιστως είναι σταθερό και να μπορείς να το κρατήσεις για χρόνια και να προωθεί τη δική σου υγεία και ευεξία.

#3. Η καλή φυσική κατάσταση απαιτεί προσοχή στη διατροφή

Πώς να παραμείνεις σε εξαιρετική φυσική κατάσταση για μια ζωή

Πίσω από τα παρασκήνια των προγραμμάτων και των ασκήσεων που θα ακολουθήσεις, κρύβεται ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες όσον αφορά την υγεία, τη φυσική κατάσταση, την εμφάνιση, αλλά και την ποιότητα ζωής γενικότερα. Η διατροφή σου είναι το καύσιμο που καίει για να τροφοδοτήσει όλα όσα κάνεις σε πνευματικό και σωματικό επίπεδο.

Κράτα τη όσο πιο απλή γίνεται αφαιρώντας το αλεύρι, τη ζάχαρή και τις επεξεργασμένες τροφές και καταναλώνοντας περισσότερες ολόκληρες τροφές όπως είναι το κοτόπουλο, το μοσχάρι, αυγά, λαχανικά και οι ξηροί καρποί. Με αυτό τον τρόπο λαμβάνεις όλα τα απαραίτητα μάκρο και μίκρο στοιχεία που χρειάζεσαι για να έχεις υψηλή ενέργεια και διάθεση για να κάνεις πράγματα.

#4. Διαλλειματική προπόνηση για καλή φυσική κατάσταση και οικονομία χρόνου

Όπως αναφέραμε και νωρίτερα, όσο μια γυναίκα αναπτύσσει άλλες προτεραιότητες στη ζωή της τόσο λιγοστεύει ο χρόνος που μπορεί να αξιοποιήσει για να διατηρήσει το σώμα της και την εμφάνιση της σε μια κατάσταση.

Ένας τρόπος για να πάρει όσα περισσότερα μπορεί από τον χρόνο αυτό είναι να αξιοποιήσει τη λεγόμενη Διαλλειματική προπόνηση υψηλής έντασης. Πρόκειται για ένα πρότυπο προπόνησης το οποίο χαρακτηρίζεται από πολύ υψηλή ένταση στην άσκηση ακολουθούμενη από ένα μικρό διάστημα χαλάρωσης.

Ένα τυπικό παράδειγμα είναι τα sprint όπου τρέχεις σε πολύ υψηλή ένταση για ένα μικρό διάστημα, περπατάς μέχρι την αφετηρία και ξανά από την αρχή.

Με ένα απαραίτητο και καλό ζέσταμα για να αποφευχθούν οι τραυματισμοί μπορείς να κερδίσεις πολλά από αυτό τον τύπο προπόνησης κάνοντας παράλληλα οικονομία στο χρόνο. Χρόνο που μπορείς να αξιοποιήσεις για να βγείς, να φλερτάρεις και να γνωρίσεις ενδιαφέροντες άνδρες.

Θες να μάθεις πως να φτιάξεις μια καυτή και ελκυστική παρουσία; Δες εδώ

#5. Τα βάρη είναι απαραίτητα για καλή φυσική κατάσταση

Ξέρω τι θα σκεφτείς. Πως δεν είναι για εσένα τα βάρη και πως δε θες να γίνεις σαν τον Arnold Schwarzenegger.

Καμία σχέση φίλη μου, οι εξαιρετικά μυώδης γυναίκες bodybuilder που μπορεί να έχεις δει στο διαδύκτιο κατα καιρούς δεν έχουν γίνει έτσι από τα βάρη αλλά από πρόσθετα συμπληρώματα και αναβολικά. Μια γυναίκα δεν έχει το ορμονικό προφίλ για να «φουσκώσει» τόσο. Εδώ οι άνδρες δυσκολεύονται να βάλουν μύς.

Παρ’ όλα αυτά η προπόνηση με βάρη και αντιστάσεις είναι απαραίτητη. Και για την καλή υγεία και φυσική κατάσταση, αλλά και για να φτιάξεις ένα κορμί-φωτιά.

Επικεντρώνοντας σε πολυαρθρικές ασκήσεις όπως είναι τα καθίσματα (υπέροχη άσκηση για τους γλουτούς) και οι πιέσεις στήθους, βάζεις το σώμα σου κάτω από το στρες επιπλέον βάρους και το αναγκάζεις να προσαρμοστεί.

Το σώμα σου θα το κάνει αναπτύσσοντας περισσότερη μυϊκή μάζα. Ο σκοπός όμως οπως είπαμε δεν είναι να γίνεις γυναίκα bodybuilder, αλλά να διατηρήσεις μια υγιή και λειτουργική σωματική δύναμη κατά τη διάρκεια της ζωής σου.

Από τη στιγμή που ο σκοπός είναι η μακροπρόθεσμη φυσική κατάσταση είναι σημαντικό να μάθεις να προπονείσαι έξυπνα, να αναπτύξεις σωστές διατροφικές συνήθειες και να αποφύγεις τον πειρασμό της ζάχαρης και των επεξεργασμένων τροφών.

Δημιούργησε και διατήρησε ένα πρόγραμμα το οποίο να σου επιτρέπει να το τηρείς για μεγάλο χρονικό διάστημα, σχεδιασμένο για υγεία, ομορφιά και δύναμη.

Συνδύασε τη δύναμη από τις πολυαρθρικές ασκήσεις με την εκρηκτικότητα της διαλειμματικής προπόνησης και σιγά σιγά θα χτίσεις μια επιβλητική παρουσία την οποία θα διατηρείς με το πέρασμα του χρόνου.

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.