Ανεξαρτησία: Πώς να γίνεις πραγματικά Ανεξάρτητη - Women's Bible

Ανεξαρτησία: Πώς να γίνεις πραγματικά Ανεξάρτητη

Ανεξαρτησία: Πώς να γίνεις πραγματικά Ανεξάρτητη

Πόσες φορές έχεις κάνει και πει πως έχεις ανεξαρτησία ότι είσαι ανεξάρτητη και πως δεν έχεις ανάγκη τη βοήθεια κανενός; Πως έχεις τα πάντα υπό έλεγχο και κανείς δεν μπορεί να μπει εμπόδιο στο δρόμο σου; Έχεις τη δουλειά σου, τα χρήματά σου, πας τα ταξίδια σου.

Πιστεύεις όμως όσα λες; Νιώθεις πραγματικά ανεξάρτητη και πως είσαι έτοιμη να κατακτήσεις τον κόσμο; Ή μήπως νιώθεις πως δεν έχεις τίποτα υπό τον έλεγχό σου και πως απλώς προσπαθείς κάθε μέρα να επιβιώσεις και να ανταπεξέλθεις στις δυσκολίες;

Η ανεξαρτησία δεν είναι μόνο αυτά που έχεις. Δεν είναι μόνο η οικονομική δυνατότητα να πάρεις ένα σπίτι μόνος σου. Είναι και το πως νιώθεις για τον εαυτό σου αλλά και τους γύρω σου.

Ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές για να πετύχεις πραγματική ανεξαρτησία. Να θυμάσαι όμως πως αυτό δεν μπορεί να γίνει μέσα σε μια μέρα. Χρειάζεται προσπάθεια και εξάσκηση.

#1 Κάνε ενδοσκόπηση

Η ενδοσκόπηση είναι κάτι που πρέπει να κάνουν όλοι οι άνθρωποι και χρειάζεται εξάσκηση. Κανείς δε θέλει να δει πραγματικά τον εαυτό του. Να παραδεχτεί τα λάθη και τις ατέλειές του.

Πιστεύουμε πως είμαστε τέλειοι και τα κάνουμε όλα σωστά. Δεν ισχύει όμως αυτό. Δεν μπορείς να γίνεις ανεξάρτητη αν δεν γνωρίσεις καλά τον εαυτό σου.

Μάθε ποια είσαι, τι θέλεις από τη ζωή, ποιες είναι οι ανάγκες και τα θέλω σου.

#2 Πέρνα χρόνο με τον εαυτό σου

Υπάρχουν άνθρωποι που το να περνάνε χρόνο με τον εαυτό τους είναι το καλύτερο για αυτούς. Υπάρχουν άλλοι όμως που έχουν ανάγκη την παρέα. Έχουν ανάγκη να νιώσουν μέλος μιας ομάδας. Δε νιώθουν άνετα να μένουν μόνοι τους.

Αυτό συμβαίνει γιατί φοβούνται να αντιμετωπίσουν τον ίδιο τους τον εαυτό. Το να περνάς χρόνο μόνη σου σε βοηθάει να γνωρίσεις ποια πραγματικά είσαι αλλά και να γεμίσεις τις μπαταρίες σου.

Πρέπει να δεις πως είσαι αρκετή. Δε χρειάζεσαι την επιβεβαίωση ή την παρέα κάποιου άλλου για να αποκτήσεις αξία. Δεν έχεις ανάγκη κανέναν.

Αυτό δε σημαίνει πως δεν πρέπει να έχεις παρέες. Σημαίνει πως πρέπει να μάθεις να περνάς καλά μόνη σου και να δεις πως η αξία σου καθορίζεται από σένα.

#3 Για πραγματική ανεξαρτησία μάθε να διαχειρίζεσαι τα οικονομικά σου

Τα οικονομικά αποτελούν ένα μεγάλο κεφάλαιο της ανεξαρτησίας. Όμως, λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν από αυτά. Ήταν πολύ ωραία όταν οι γονείς σου σού έδιναν χρήματα και εσύ δεν είχες ιδέα πως βγαίνουν, έτσι δεν είναι;

Τώρα όμως έχει έρθει η ώρα να ασχοληθείς εσύ η ίδια με τα οικονομικά σου και να βγάλεις άκρη με όλα αυτά.

Μια πολύ σημαντική συμβουλή είναι κάθε μήνα να σημειώνεις από που προέρχονται τα λεφτά σου, που τα ξοδεύεις και για ποιο λόγο. Πόσες φορές αναρωτιόμαστε που πήγαν τα λεφτά μας; Αμέτρητες.

Με αυτόν τον τρόπο θα έχεις τον έλεγχο του μισθού σου και θα δεις αν και που κάνεις σπατάλες.

#4 Μίλα καλύτερα στον εαυτό σου

Μην ποτίζεις το μυαλό σου με αρνητικές σκέψεις. Σταμάτα να λες πως δεν μπορείς, δεν αξίζεις, είσαι άχρηστη, χοντρή και οτιδήποτε άλλο αρνητικό. Όσο λες τοξικά πράγματα στον εαυτό σου, τόσο θα τα πιστεύει.

Πως περιμένεις να νιώσεις καλά αν συνεχώς λες άσχημα πράγματα για σένα;

Μίλα καλύτερα για σένα και κατάλαβε επιτέλους πως αξίζεις πολλά περισσότερα από όσα νομίζεις. Πως να γίνεις ανεξάρτητη γυναίκα ανεξαρτησία

#5 Θες ανεξαρτησία; Ποιες είναι οι επιθυμίες, τα θέλω και οι ανάγκες σου;

Τι είναι αυτό που θέλεις στη ζωή σου; Τι θα σε κάνει πραγματικά ευτυχισμένη; Τι χρειάζεσαι για να φτάσεις εκεί;

Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζεις ποιες είναι οι ανάγκες, τα θέλω και οι επιθυμίες σου. Όταν τα γνωρίζεις αυτά μπορείς να τα διεκδικήσεις. Να κάνεις ό,τι χρειάζεται για να τα πετύχεις ώστε να είσαι χαρούμενη.

#6 Ποια είναι τα δυνατά και τα αδύνατα στοιχεία σου;

Όλοι έχουμε δυνατά και αδύναμα σημεία και αυτό δεν είναι κακό. Δεν μπορείς να κάνεις τα πάντα όσο και αν αρνείσαι να το δεις. Ναι, αξίζεις τα πάντα αλλά δεν κάνουν όλοι οι άνθρωποι για όλα.

Προσπάθησε να βελτιώσεις τα αδύναμά σου σημεία, αλλά αν αυτό δεν είναι εφικτό, αποδέξου το. Όλοι έχουν ατέλειες. Εστίασε στα δυνατά σου σημεία και πορεύσου με βάση αυτά.

Θέλεις να πατήσεις γερά στα πόδια σου και να βελτιώσεις τη ζωή σου; Είμαστε εδώ για σένα.

#7 Ανεξαρτησία σημαίνει να μην ξεχνάς τον εαυτό σου

Πότε ήταν η τελευταία φορά που έκανες κάτι που ήθελες πολύ; Οι περισσότερες γυναίκες τείνουμε να βάζουμε σε προτεραιότητα τους άλλους και τελευταίο τον εαυτό μας. Σκέφτεσαι πρώτα τα παιδιά, το σύντροφο, τους γονείς ή τους φίλους σου και ίσως μια φορά το 5μηνο να κάνεις κάτι και για σένα.

Αν δεν είσαι εσύ καλά όμως, δε θα είναι ούτε τα άτομα που αγαπάς. Ο εαυτός σου πρέπει να είναι η πρώτη σου προτεραιότητα και όχι η τελευταία.

Κάνε πράγματα που θες, ξεκουράσου και σταμάτα ναι είσαι μονίμως εκεί για τους άλλους εις βάρος του εαυτού σου.

#8 Υποστηρίζεις τη θέση και την άποψή σου;

Όταν θέλεις κάτι το διεκδικείς; Όταν σε μια συζήτηση έχεις μια άποψη την υποστηρίζεις ή συμφωνείς με τους υπόλοιπους γιατί είναι πιο «εύκολο»;

Το να επιμένεις στην άποψη και τα θέλω σου είναι κάτι που πολλοί μπερδεύουν με την αγένεια. Το ότι υποστηρίζεις όμως και διεκδικείς όσα θέλεις δε σε κάνει κακό άνθρωπο.

Σταμάτα να λες συνεχώς ναι επειδή φοβάσαι μη στενοχωρήσεις τους γύρω σου. Διεκδίκησε όσα θέλεις, μείνε σταθερή στην άποψή σου και βάλε όρια όπου αυτό είναι απαραίτητο.

Το να είσαι μια ανεξάρτητη γυναίκα δεν έχει να κάνει με το πως σε βλέπουν οι άλλοι. Έχει να κάνει με το πως βλέπεις εσύ τον εαυτό σου, τι αξία του δίνεις και πόση αυτοπεποίθηση έχεις.

Αν θέλεις να αποκτήσεις περισσότερη ανεξαρτησία στη ζωή σου, ακολούθα τα παραπάνω βήματα και θα δεις πως θα γίνεις ακόμα καλύτερη!

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.