Μάθε να μην παίρνεις τα Πράγματα τόσο Σοβαρά - Women's Bible

Μάθε να μην παίρνεις τα Πράγματα τόσο Σοβαρά

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ φίλη μου μήπως παίρνεις τα πράγματα υπερβολικά σοβαρά;

Σκέψου λιγο.

Πώς αντιδράς όταν τα πράγματα δεν πάνε όπως τα θες και όπως τα έχεις φανταστεί στο μυαλό σου; Ο εργοδότης σου σού ανακοινώνει ότι σε απολύει. Ο άνδρας με τον οποίο φλερτάρεις ξαφνικά παγώνει και δείχνει ότι δε θέλει να σε ξαναδεί. Η φίλη με την οποία είχες κανονίσει ακυρώνει τελευταία στιγμή. Ο σύντροφός σου σε χωρίζει.

Οι περισσότερες γυναίκες θα αντιδράσουν σα να σηκώνουν το βάρος του κόσμου στις πλάτες τους, σαν η ζωή να τελείωσε. Είναι σαν η δουλειά τους, ο σύντροφός τους, τα σχέδια που έκαναν για το μέλλον ή οι φίλες τους να ήταν το μοναδικό πράγμα που είχαν στη ζωή τους και τους έδινε νόημα.

Παίρνουν κατάκαρδα το γεγονός ότι τα πράγματα δεν πάνε όπως τα είχαν φανταστεί και αντί να το ξεπεράσουν, να μάθουν από αυτό και να συνεχίσουν τη ζωή τους, πέφτουν σε κατάθλιψη.

Στην πραγματικότητα όμως παριστάνουν τα θύματα. Βλέπουν τη ζωή τους σαν ένα βάρος αντί σαν μια ευκαιρία για να μαζέψουν νέες εμπειρίες. Νομίζουν πως δεν έχουν κανένα έλεγχο στη ζωή τους, πως οι υπόλοιποι θα τους εκμεταλλεύονται και απλά περιμένουν την επόμενη άσχημη στιγμή για να παραπονεθούν.

Ο βασικός λόγος για να παγιδευτεί κανείς σε έναν τέτοιο τρόπο σκέψης είναι να παίρνει τον εαυτό του και τα πράγματα γύρω του πολύ στα σοβαρά.

Όταν τα παίρνεις όλα στα σοβαρά δε μπορείς να εξελιχθείς

Όταν η φίλη σου δεν τα πάει καλά, δεν υπάρχει πρόβλημα, σωστά; Μπορεί να έχει μόλις χωρίσει και εσύ χαλαρή της λες πως δεν είναι το τέλος του κόσμου και να πάει για τον επόμενο.

Αλλά όταν όμως αυτό συμβαίνει σε σένα είναι το τέλος του κόσμου, ξεκινάς να λες στον εαυτό σου πώς δεν είσαι αρκετή, πως δεν έχεις αρκετά καλή εμφάνιση για να τον κερδίσεις ή πως δεν είσαι ενδιαφέρον άτομο.

Ποια είναι όμως η διαφορά ανάμεσα στις δύο περιπτώσεις; Μάλλον παίρνεις τα πράγματα πολύ στα σοβαρά.

Τα πράγματα πολλές φορές στραβώνουν και δεν πάνε όπως τα θέλουμε. Ο τρόπος με τον οποίο αντιδρούμε όταν συμβαίνει αυτό, είναι και αυτό που μας καθορίζει και μας οδηγεί στο μέλλον.

Μπορούμε να παραπονεθούμε για την ατυχία μας, για την άδικη ζωή και την κοινωνία που δε μας αφήνει να πετύχουμε ή μπορούμε να κάνουμε ένα βήμα πίσω να αποδεχτούμε πως η ζωή έχει τις αναποδιές τις, να χαμογελάσουμε και να προχωρήσουμε αναλόγως.            

Μην παίρνεις τα πράγματα τόσο σοβαρά

Άλλαξε τον τρόπο σκέψης σου

Ένας τρόπος να αλλάξεις τον τρόπο σκέψης σου στις άσχημες στιγμές της ζωής είναι να αλλάξεις την οπτική μέσα από την οποία βλέπεις τη ζωή. Αν παίρνεις τα πάντα σοβαρά είναι εύκολο να βλέπεις τον κόσμο σα μια σαπουνόπερα, δραματική μουσική, δάκρυα και αρνητικά συναισθήματα να βγαίνουν συνεχώς προς τα έξω. Αντί για αυτό όμως δοκίμασε να βλέπεις τις καταστάσεις σα μια φανταστική κωμωδία.

Είσαι η πρωταγωνήστρια και τα πράγματα πήραν μια αρνητική για σένα εξέλιξη ή απλά έκανες κάτι πολύ στραβό. Θα είναι το τέλος του κόσμου; Μάλλον όχι. Συγκεντρώσου στα πιο θετικά, χαρούμενα ή κωμικά στοιχεία της κατάστασης.

Με αυτό τον τρόπο θα μπορείς να κουνάς το κεφάλι σου και να γελάς με ότι έχει συμβεί. Ακόμα και αν οι περιστάσεις είναι όντως σοβαρές (μιας και η πλειοψηφία αυτών για τα οποία στεναχωριόμαστε είναι μικροπράγματα) αυτή η μέθοδος θα σε βοηθήσει να κάνεις ένα βήμα πίσω και να δεις τα γεγονότα από μια περισσότερο ρεαλιστική σκοπιά.

Στη ζωή, οι άνθρωποι που παίρνουν τον εαυτό τους και τις καταστάσεις πολύ σοβαρά, ακόμα και αν πρόκειται για ανθρώπους πλούσιους ή διάσημους, στο τέλος χάνουν.

Αντί να απολαμβάνουν τη ζωή και τις εμπειρίες που τους προσφέρει επικεντρώνονται στα αρνητικά και πάντα βρίσκουν τρόπο να καταστρέψουν τη δική τους διασκέδαση και εμπειρία.

Δε λέω να γίνεις μια τεμπέλα που δεν την ενδιαφέρει τίποτα και δεν παίρνει τίποτα στα σοβαρά. Όλα αυτό είναι μια υπενθύμιση για μια περισσότερο εύθυμη και ανάλαφρη προσέγγιση στη ζωή, καθώς εξελίσσεσαι και προοδεύεις ως άνθρωπος και ως γυναίκα και ακολουθείς τις φιλοδοξίες σου.

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.