Ο μεγαλύτερος σου Εχθρός είσαι Εσύ! - Women's Bible

Ο μεγαλύτερος σου Εχθρός είσαι Εσύ!

Το μεγαλύτερο σου εμπόδιο; Εσύ!

Ποιος είναι το μεγαλύτερο σου εμπόδιο όταν πρόκειται να γνωρίσεις κάποιoν άνδρα; Μα φυσικά εσύ!

Σκέψου το λίγο. Κάνε μια λίστα. Δες τα τρία πρώτα εμπόδια που θα έχεις σημειώσει.

Αλήθεια το λέω, σκέψου το και γράψε το. Ό,τι και να έγραψες είναι σωστό, αλλά όχι εντελώς. Δεν φταίνε ακριβώς αυτά τα θέματα, όποια και να είναι.

Βλέπεις, το μεγαλύτερο σου εμπόδιο είσαι εσύ. Είναι ο τρόπος που βλέπεις εσύ τον εαυτό σου σε σχέση με αυτά. Φταίνε δηλαδή οι περιορισμοί που θέτεις εσύ στον εαυτό σου.

Εσύ είσαι το μεγαλύτερο σου εμπόδιο

Ας πούμε, σου αρέσει εκείνος ο ψηλός μελαχρινός που όμως δεν τολμάς ούτε να κοιτάξεις. Θες να μπεις σφαίρα στο γραφείο του αφεντικού και να ζητήσεις την αύξηση που δικαιούσαι. Το τολμάς; Ο μεγαλύτερος εχθρός σου είναι, αν το καλοεξετάσεις, η πεποίθησή σου ότι, είτε τολμήσεις είτε όχι, εκείνο που σε περιμένει είναι μια πλαδαρή κι ολοστρόγγυλη αποτυχία.

Πώς ξεπερνάς λοιπόν αυτά τα βαθιά ριζωμένα μέσα σου πιστεύω που δρουν τόσο περιοριστικά; Δεν έχει να κάνει μονάχα με τους άνδρες και τις σχέσεις. Έχει να κάνει με το κατά πόσο μπορείς να πάρεις εσύ η ίδια τον έλεγχο της ζωής σου.

Λανθασμένη πεποίθηση 1: Οι άνδρες προσέχουν μονάχα τα μοντέλα

Η αλήθεια είναι πως εξελικτικά, οι άνδρες δίνουν μεγαλύτερη έμφαση στην εμφάνιση απ’ ότι οι γυναίκες. Αλλά αυτό δε σημαίνει και πολλά και σίγουρα δεν αρκεί για να κάνει ένας άνδρας σχέση με μια γυναίκα.

Το έχουμε ξαναγράψει άλλωστε. Ο λόγος που και τα δυο φύλα προσέχουν την εμφάνιση είναι πως αυτή δείχνει κάποια πράγματα για εμάς και το πόσο φροντίζουμε τον εαυτό μας και επενδύουμε πάνω του.

Και αυτό που θέλει ένας άνδρας δεν ειναι μια ωραία γλάστρα δίπλα του. Είναι μια γυναίκα της οποίας την παρέα απολαμβάνει. Μια γυναίκα που πιστεύει στον εαυτό της και του ξυπνά συναισθήματα.

Άφησε στην άκρη αυτή τη λανθασμένη οπτική άσπρου-μαύρου. Το πιο σημαντικό πράγμα στο φλερτ είναι να δείχνεις και να αισθάνεσαι σίγουρη και ικανοποιημένη με τον εαυτό σου. Να φαίνεται ότι δεν χρειάζεσαι τους άλλους να σε εκτιμούν, να φαίνεται ότι γνωρίζεις την αξία σου και ότι νιώθεις ασφαλής και σίγουρη με τον εαυτό σου.

Λανθασμένη πεποίθηση 2: Αυτά τα κόλπα πιάνουν μονάχα στους άλλους (όχι σε μένα).

Όχι. Ότι σου λέω πιάνει σε όλους γιατί δεν έχει σχέση με το πώς είσαι εσύ, αλλά με το πόση δουλειά θα κάνεις. Αν δεν έπιανε δεν θα σου το έλεγα.

Εντάξει δηλαδή, αν αποφασίσεις ότι κάτι δεν δουλεύει και ότι θα είναι χαμένος χρόνος αν καταπιαστείς με δαύτο, τότε σίγουρα δεν θα δουλέψει. Αν δεν αγοράσεις λαχείο δεν μπορεί ποτέ να κερδίσεις το λαχείο, σωστά;

Προσπάθησε να εφαρμόζεις αυτά που διαβάζεις στα άρθρα μας. Κάνε εξάσκηση στα μικρά μυστικά της επιτυχίας. Δες πώς το κάνει κάποια με περισσότερη άνεση στην επικοινωνία της, αντέγραψε αυτήν, ας πούμε. Αγόρασε το λαχείο.

Λανθασμένη πεποίθηση 3: Δεν έχω ενδιαφέρον, ως άνθρωπος.

Ο Τζέημς Τζόυς, ο συγγραφέας του Οδυσσέα και των Δουβλινέζων είχε πει πως ποτέ στην ζωή του δεν είχε γνωρίσει άνθρωπο που να μην έχει ενδιαφέρον. Λες να μην ήξερε τι του γινόταν; Βεβαίως και ήξερε.

Και όποιος λέει πως δεν είναι ενδιαφέρων άνθρωπος απλώς αποκαλύπτει την χαμηλή του αυτοεκτίμηση. Το προσπερνάμε λοιπόν και πάμε να δούμε πόσο ενδιαφέρουσα είσαι στα αλήθεια.

Ας πούμε. Σου αρέσουν οι Scorpions, σε πολλούς αρέσουν. Δεν έχει ενδιαφέρον αυτό, από μόνο του. Ενδιαφέρον έχουν οι ιστορίες που σε οδήγησαν σε αυτή την προτίμηση.

Ακούγατε Scorpions με τον ροκά πατέρα σου. Άκουγες τραγούδια τους στο σχολείο την ώρα του μαθήματος κι έφαγες αποβολή για αυτό. Μάζευες λεφτά για να πας στη συναυλία τους, έχασες το εισιτήριό σου, χώθηκες κρυφά.

Όλα τα παραπάνω είναι απλώς παραδείγματα. Τα γεγονότα τα ίδια δεν έχουν ενδιαφέρον. Όμως οι ιστορίες που συνοδεύουν τα γεγονότα, οι ιστορίες που μας οδηγούν σε αυτά, που μας λένε γιατί έχουμε αυτά τα γούστα, αυτές τις συνήθειες, αυτά τα ακούσματα, τα διαβάσματα, τις προτιμήσεις. Αυτές οι ιστορίες αξίζουν το βάρος τους σε χρυσάφι.Σταμάτα να είσαι το «Καλό Κορίτσι»

Λανθασμένη πεποίθηση 4: Δεν είμαι αρκετά εμφανίσιμη

Δεν είναι ότι οι άνδρες δεν ενδιαφέρονται για την εξωτερική εμφάνιση των γυναικών. Το είπαμε και πιο πάνω οι άνδρες εξελικτικά δίνουν μεγαλυτερη έμφαση στην εμφάνιση. Είναι το ένστικτο τους. Όμως, όπως πάλι ανέφερα πιο πάνω η εμφάνιση δεν αρκεί. Αυτό που έχει σημασία είναι το πως νιώθει ο άνδρας όταν σε συνανστρέφεται.

Αν νιώθεις όμως άσχημα μπορείς να κάνεις κάτι για αυτό. Η εμφάνιση δεν είναι κάτι δεδομένο. Πήγαινε γυμναστήριο.

Μην έχεις όμως στόχο να αρέσεις στους άνδρες. Μην το κάνεις για αυτό. Να έχεις πρώτιστα στόχο να αρέσεις εσύ στον εαυτό σου. Να έχεις στόχο να είσαι υγιής και δυνατή. Ο  δυναμισμός σου, η αυτοπεποίθηση σου είναι που θα τον σαγηνεύσουν παρά η εμφάνισή σου αυτή καθαυτή.

Αλλά αν υπάρχουν πράγματα που μπορείς να διορθώσεις στην εμφάνισή σου να το κάνεις. Κυρίως για να τονώσεις την αυτοπεποίθησή σου.

Λανθασμένη πεποίθηση 5: Οι άνδρες μου προκαλούν νευρικότητα.

Δεν σου προκαλούν νευρικότητα οι άνδρες. Εσύ προκαλείς στον εαυτό σου νευρικότητα. Είναι εντελώς εσωτερικό το θέμα σου. Ας δούμε λοιπόν τι μπορείς να κάνεις για να το ξεπεράσεις.

Πρακτική εξάσκηση είναι η απάντηση που γυρεύεις, φίλη μου. Να συναναστρέφεσαι άνδρες όσο το δυνατόν συχνότερα και να το κάνεις από κοντά και όχι από κάποια online εφαρμογή.

Κάντο και θα δεις ότι η νευρικότητά σου θα μειώνεται ώσπου να εξαλειφθεί πλήρως. Και δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να αντικαταστήσει την πρακτική εξάσκηση, διάβασε όσα βιβλία για επικοινωνία θες, αν δεν τριφτείς εκεί έξω στη ζωντανή συναναστροφή, η νευρικότητά σου δεν θα νικηθεί.

Μπορεί να είχες κάποτε μια άσχημη εμπειρία, το δέχομαι. Κάποιος ανόητος κόπανος να σε έκανε να νιώσεις χαζή. Ο μόνος τρόπος να το ξεπεράσεις αυτό είναι να αντικαταστήσεις την παλιά σου αρνητική εμπειρία με μια νέα θετική εμπειρία.

Και ο μόνος τρόπος να τη ζήσεις αυτή την εμπειρία είναι να ξεκινήσεις να γνωρίζεις άνδρες.

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.