Δες στον Καθρέφτη τον πραγματικό σου Eαυτό - Women's Bible

Δες στον Καθρέφτη τον πραγματικό σου Eαυτό

Δες στον Καθρέφτη τον πραγματικό σου εαυτό

Η σημερινή μου συμβουλή θα είναι πολύ απλή αλλά και πολύ σημαντική. Έχει να κάνει με ένα σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όσες γυναίκες ξεκινούν τώρα να αποκτούν εμπειρίες στο φλερτ και τις ερωτικές σχέσεις. Και σε ρωτάω ευθύς αμέσως:

Ποια βλέπεις όταν κοιτάζεις στον Καθρέφτη;

Το λέω αυτό γιατί και όταν κοιταζόμαστε στον καθρέφτη δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι βλέπουμε ακριβώς τον εαυτό μας.

Ας πούμε, θυμάμαι στην αρχή της πορείας μου, παρόλο που είχε περάσει πολλά χρόνια ασχολούμενος με το φλερτ, πολλές φορές κοίταζα τον εαυτό μου και έβλεπα τον μη δημοφιλή και ντροπαλό άντρα που ήμουν κάποτε, εκείνον που ποτέ στο σχολείο δεν είχε ένα ραντεβού. Παρόλο που πια είχα εντελώς διαφορετική εμφάνιση και συμπεριφορά, ακόμα έβλεπα τον εαυτό μου μέσα από τα μάτια του.

Με πολλές μαθήτριες και φίλες του site συμβαίνει αυτό. Τις παρατηρώ που ενώ έχουν βελτιωθεί σε πολλά πράγματα, έχουν γυμναστεί, έχουν μια χαρά δουλειές, είναι κοινωνικές, όταν κοιτάζονται στον καθρέφτη βλέπουν τον εαυτό τους όπως ήταν κάποτε. Αυτή την μη δημοφιλή κοπέλα, που οι άλλοι δεν συμπαθούσαν. Βλέπουν αυτό που ήταν κάποτε, όχι αυτό που είναι τώρα.

Αν ανήκεις λοιπόν και συ σε αυτούς τους ανθρώπους, αν βλέπεις ακόμη στον καθρέφτη τον εαυτό που ήσουν κάποτε, τότε είναι καιρός να κάνεις κάτι.

Δες στον καθρέφτη τον πραγματικό σου εαυτό. Ή έστω μην βλέπεις αυτό που ήσουνα. Δες αυτό που παλεύεις να γίνεις, αυτό που ήδη έχεις γίνει ως ένα βαθμό. Και είμαι σίγουρος ότι θα σου αρέσει περισσότερο η κοπέλα αυτή από τον παλιό εαυτό σου.

Να θυμάσαι πως η αντίληψή σου γίνεται ως ένα βαθμό και η πραγματικότητά σου. Διότι θα συμπεριφερθείς ανάλογα με αυτό που βλέπεις. Και οι άλλοι θα καθρεφτίσουν αυτήν την τάση με ανάλογη συμπεριφορά.

Έτσι συμβαίνει. Νιώθεις μίζερη; Θα σου φερθούν ανάλογα. Νιώθεις υπέροχη; Θα σου φερθούν σαν να είσαι υπέροχη. Ξεκίνα λοιπόν να βλέπεις τον κόσμο μέσα από τα μάτια μιας ευτυχισμένης, κοινωνικής και με αυτοπεποίθηση γυναίκας. Και όλοι οι άλλοι θα σε βλέπουν με παρόμοιο τρόπο. Επειδή κατάφερες να επαναπρογραμμάτισεις τον παλιό κακό εαυτό σου. (Οκ, και τώρα το σταματάω προτού μου πείτε πως έγινα πολύ μελό).Δες στον Καθρέφτη τον πραγματικό σου εαυτό

Άσε τους άλλους

Να έχεις επίσης υπόψη σου (το έχω ξαναπεί) ότι αυτό είναι ένα ταξίδι που πρέπει να κάνεις μόνη σου. Όταν προσπαθείς να βελτιωθείς, οι πρώτοι που θα αντισταθούν σε αυτό θα είναι οι γνωστοί και οι φίλοι σου, μέχρι που μπορεί να προσπαθήσουν να σε κρατήσουν πίσω. Επειδή θα αισθανθούν ότι απειλείς τη δική τους μετριότητα.

Να είσαι δυνατή λοιπόν και αμετάκλητη στην πορεία σου. Όταν θα φτάσεις στον προορισμό σου να είσαι σίγουρη ότι οι φίλες σου και θα σε αποδεχτούν και υπερήφανες θα είναι για σένα. Δεν θα το θυμούνται καν ότι προσπάθησαν κάποτε να σε σαμποτάρουν να γίνεις αυτό που έγινες. Θα ζητάνε τη συμβουλή σου για να τα καταφέρουν κι εκείνες, όπως εσύ και να κάνουν και αυτες την ίδια αλλαγή.

Πάντως σε μένα αυτό ακριβώς συνέβη.

Καλή συνέχεια λοιπόν! Και ότι χρειαστείς, είμαι στη διάθεσή σου.

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.