Έχεις αρκετό ενδιαφέρον; Γιατί η ωραία εμφάνιση δεν αρκεί στο φλερτ - Women's Bible

Έχεις αρκετό ενδιαφέρον; Γιατί η ωραία εμφάνιση δεν αρκεί στο φλερτ

Έχεις αρκετό ενδιαφέρον;

Το σημερινό άρθρο είναι μια ευγενική ανδρική χορηγία, καθώς ζήτησα από το αγόρι μου να γράψει κάτι κι αυτός. (Αμ πως, μόνο εγώ θα σκίζομαι να γράφω τόσα άρθρα;).

Πέρα από την πλάκα, είναι καλό να γνωρίζουμε και πως το βλέπουν το θέμα του φλερτ οι άνδρες και ειδικά γιατί στο φλερτ δεν αρκεί η εμφάνιση, αλλά χρειάζεται να έχουμε και ενδιαφέρον.

Παραθέτω το κείμενό του λοιπόν:

Έβγαινα θυμάμαι ραντεβού για κάποιο διάστημα και γκρίνιαζα μετά με το που έμπαινα στο σπίτι. Όλες βαρετές μου φαίνονταν. Η δικηγόρος; Βαρετή. Η λογίστρια; Μην το πιάσουμε. Σεναριογράφος ήταν η άλλη και δεν μπορούσε ούτε μια πρόταση να αρθρώσει με ενδιαφέροντα τρόπο.

Δηλαδή, μπορεί να είχαν ενδιαφέρον ως άνθρωποι. Αλλά δεν ήξεραν να κουβεντιάσουν. Δεν μου προκαλούσαν κανένα ενδιαφέρον να τις γνωρίσω σε βάθος, επειδή δεν μπορούσαν να προβάλλουν προς τα έξω το πόσο ενδιαφέρουσες (μπορεί να) ήταν. 

Ακούμε ξανά και ξανά ότι στις γνωριμίες πρέπει να είμαστε ο εαυτός μας. Είτε πετυχαίνει αυτό, και ο άλλος δεν βρίσκεται ποτέ προ εκπλήξεων, είτε δεν πετυχαίνει, οπότε όσο νωρίτερα το καταλαβαίνεις τόσο πιο καλά.

Δεν μιλάω όμως για αυτό. Μιλάω για ανθρώπους που δεν με άφησαν καν να δω πως ήταν αυτός ο πραγματικός εαυτός τους. Ήθελα να δω τι τους ενδιέφερε, τι τους διέγειρε, και δεν με άφηναν. Οι γυναίκες θέλουν να το καταλάβουν αυτό για έναν άντρα, αντιστοίχως και ένας άντρας για μία γυναίκα.

Τι σου αρέσει να κάνεις; Ποια μουσική σε αντιπροσωπεύει; Τι σε παθιάζει, τι σε θυμώνει; Τι θα ήθελες να διαβάσεις αν είχες το χρόνο; Πού θα ταξίδευες αν μπορούσες; Τι, εν τέλει, είναι αυτό που σε κάνει μοναδική, ξεχωριστή, ανεπανάληπτη;

Για παράδειγμα. Μια κοπέλα για την οποία ενδιαφέρθηκα ήταν και εκείνη η τύπισσα που ντύθηκε Daenerys Targaryen στις απόκριες. Μπήκε με λευκό φόρεμα και με στάμπες δράκων στη φόδρα. Η συγκεκριμένη τράβηξε αρκετούς άνδρες, ήθελαν να της μιλήσουν. Πλησίασα κι εγώ.

Αλλά.

Για δέκα λεπτά προσπαθούσα να ανοίξω κανονική συζήτηση μαζί της. Και ήταν ελκυστική και όμορφη.

Μια κοπέλα που αρκετές άλλες θα ήθελαν να της μοιάσουν. Αλλά το να την χαρακτηρίσω βαρετή, απλώς είναι υποτίμηση της κατάστασής της. Ήταν ξερή σαν έρημος. Δεν είχε τίποτα το ενδιαφέρον να πει, για τον εαυτό της, για τη δουλειά της, για το πώς ζούσε. Πέρα από το προφανές ότι έβλεπε Games of Thrones δηλαδή, δεν υπήρχε τίποτα άλλο. Λες και μιλούσα στον τοίχο. Κρίμα δηλαδή, τέτοια κοπέλα.

Αργότερα υπέθεσα ότι μάλλον δεν θεωρούσε ότι έπρεπε να κάνει καμία ιδιαίτερη δουλειά για να βελτιώσει τον εαυτό της. Ήταν βλέπετε τόσο ωραία. Θα το θεωρούσε περιττό. Δεν είναι έτσι όμως. Όσο ωραία και να είσαι, πρέπει να είσαι κάποια. Να έχεις μία προσωπικότητα.

Κάποτε η καλή εμφάνιση ήταν το κλειδί για κάθε πόρτα. Τώρα σε φτάνει δεν σε φτάνει μέχρι το κατώφλι. Η κοινωνία μας ευτυχώς εξελίσσεται. Ο καθένας μπορεί να είναι ωραίος, ή να έχει τον τύπο του, λίγο αν προσπαθήσει. Έχουμε γεμίσει από όμορφα πρόσωπα.

Πρέπει όμως να είσαι αυθεντική. Να είσαι ο εαυτός σου και αυτό να προβάλεις.

Αυτό θέλουν οι όλοι. Να δουν ποιά είσαι. Και πρέπει να τους το δείξεις με έναν τρόπο ελκυστικό το ποιά είσαι.

Πρέπει λοιπόν με κάποιον τρόπο να μπορεί μια γυναίκα, ένας άντρας, ένας άνθρωπος, να εκφράσει αποτελεσματικά το πάθος του για κάτι, το ενδιαφέρον του, τον ίδιο τον εαυτό του. Μόνο έτσι θα ενδιαφερθεί και ο απέναντί σου. Ο φίλος, ο άνδρας που σου αρέσει, ο εραστής. Δείξε ποια αληθινά είσαι.

Το πάθος σου να μιλήσεις για τα προσωπικά σου γούστα και πιστεύω που σε κάνουν ξεχωριστή ιντριγκάρει το ενδιαφέρον του άλλου. Δεν εννοώ βέβαια να το παίξεις μυστηριώδης και ανεξιχνίαστη. Άμα δεν λες τίποτα για σένα ο κόσμος απλώς φεύγει. Σκοπός είναι να δώσεις αρκετά ώστε να θέλουν να δουν και τα υπόλοιπα.

Αν μιλάς με πάθος για αυτόν εαυτό σου και για τη ζωή σου, όσοι σε ακούν θα υποθέσουν ότι κάτι πολύ όμορφο βρίσκεται εκεί, στον εαυτό σου δηλαδή, και στη ζωή σου, και θα θελήσουν να το εξερευνήσουν. Βρες λοιπόν τι υπάρχει μέσα σου που να αξίζει να το μοιραστείς. Βρες πώς θα το μοιραστείς. Και το σημαντικότερο όλων: μην φοβάσαι να το μοιραστείς.


Σημειώνω ότι το κείμενο είναι αυτούσιο, έκανα μόνο κάποιες αλλαγές λογοτεχνικής φύσεως. Το συμπέρασμα ποιο είναι λοιπόν; Να είσαι ενδιαφέρουσα, να έχεις ενδιαφέρον ώστε να του γεννήσεις την επιθυμία να σε εξερευνήσει. Με όλους τους τρόπους…

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.