Διαδικτυακό Φλερτ: Να γιατί είναι τόσο Δημοφιλές - Women's Bible

Διαδικτυακό Φλερτ: Να γιατί είναι τόσο Δημοφιλές

Διαδικτυακό Φλερτ: Να γιατί είναι τόσο Δημοφιλές

Το διαδικτυακό φλερτ ξεκινάει κάπως έτσι: κάνεις match με κάποιον σε μια εφαρμογή γνωριμιών και ύστερα από αρκετό τσατάρισμα δίνεις τον αριθμό σου. Και αφού πέρασες στο επόμενο στάδιο, αρχίζεις και ενθουσιάζεσαι με την ιδέα του ότι θα βρεθείτε από κοντά.

Κάπως έτσι περνάνε μερικές εβδομάδες, αλλά εσύ αρχίζεις και απογοητεύεσαι, διότι, παρόλο που συνεχίζετε να μιλάτε, δεν προβλέπεται να βρεθείτε από κοντά σύντομα.

Τι συμβαίνει λοιπόν; Γιατί οι άνθρωποι μιλάνε περισσότερο μέσω των ονλάιν εφαρμογών για γνωριμίες;

Πολλοί είναι αυτοί που έχουν την ίδια απορία, καθώς το διαδικτυακό φλερτ δίνει και παίρνει στις εν λόγω εφαρμογές. Επομένως αναρωτιέσαι «αυτό το άτομο γιατί συνεχίζει να μου μιλάει, εάν δεν έχει σκοπό να με γνωρίσει από κοντά;»

Ή μπορεί ο προβληματισμός σου να είναι σχετικά διαφορετικός. Αρκετοί είναι οι πελάτες μου που ρωτάνε συχνά το εξής: «Μα γιατί τα περισσότερα διαδικτυακά μου ταίρια δεν μου απαντάνε στα μηνύματα;»

Επομένως, εδώ το πρόβλημα δεν έχει να κάνει με το πόσες διασυνδέσεις έχεις κάνει, αλλά περνάει στο στάδιο της επικοινωνίας.

Ωστόσο, υπάρχουν μερικές εξηγήσεις σχετικά με το γιατί το διαδικτυακό φλερτ είναι τόσο δημοφιλές, και επομένως αρκετοί είναι αυτοί που τσατάρουν στις εφαρμογές γνωριμιών, αλλά και για ποιο λόγο τα «ταίρια» δεν ανταποκρίνονται στα μηνύματα.

Παρακάτω θα δούμε μαζί πέντε βασικούς λόγους που γίνεται αυτό, σε περίπτωση που απορείς.

1. Οι περισσότεροι ψάχνουν την επιβεβαίωση μέσα από το διαδικτυακό φλερτ

Αυτό, μας μεταφέρει αυτόματα στην κουλτούρα των social media, την οποία βιώνουμε καθημερινά. Και η πικρή αλήθεια είναι πως οι περισσότεροι είναι εθισμένοι στο να λαμβάνουν την επιβεβαίωση από το διαδικτυακό φλερτ με άλλα άτομα.

Υπάρχουν δηλαδή άνθρωποι, που τροφοδοτούν το εγώ τους απλά και μόνο κάνοντας match με κάποιον ονλάιν, και γι’ αυτό δεν απαντάνε ποτέ στα μηνύματα.

Έπειτα, είναι και αυτοί που ψάχνουν να τονώσουν την αυτοπεποίθησή τους συνδεόμενοι συναισθηματικά με κάποιον άλλο. Όμως, εδώ η παγίδα βρίσκεται στο ότι αυτό το είδος διαδικτυακού χρήστη θα βάλει όλη του την γοητεία για να σε εντυπωσιάσει.

Λατρεύουν την προσοχή, επομένως όσο πιο καλή η επικοινωνία, τόση περισσότερη αυτοπεποίθηση θα πάρουν. Και αυτός είναι ένας καλός λόγος που οι περισσότεροι φλερτάρουν μέσω εφαρμογών γνωριμίας, ενώ δεν θα μπουν εύκολα στον κόπο να γνωρίσουν άλλο άτομο από κοντά.

2. Κάποιοι ίσως νιώθουν ανασφάλεια όταν γνωρίζουν νέο κόσμο

Τα πρώτα ραντεβού διέπονται σχεδόν πάντα από άγχος και στρες, πόσο μάλλον από τη στιγμή που δεν έχεις δει καν το άλλο άτομο ποτέ από κοντά.

Έτσι λοιπόν, υπάρχει αρκετός κόσμος που νιώθει ανασφαλής με το ύψος, τα κιλά ή την ηλικία του, κι έτσι αρκετοί καταφεύγουν σε συνεχείς δικαιολογίες και παίζουν εκ του ασφαλούς, από τη σιγουριά του σπιτιού και της οθόνης του κινητού. Ο φόβος της απόρριψης είναι αυτός που τους εμποδίζει στο να πάρουν κάποια ρίσκα και να δοκιμαστούν στην πραγματική ζωή εκεί έξω. Διαδικτυακό Φλερτ: Να γιατί είναι τόσο Δημοφιλές

3. Το διαδικτυακό φλερτ είναι διασκεδαστικό και ένας καλός τρόπος να περάσεις την ώρα σου

Στις μέρες μας, το διαδικτυακό φλερτ είναι κάτι τόσο σύνηθες, όσο ήταν και το να διαβάζεις την εφημερίδα με τον πρωινό καφέ σου σε άλλες εποχές. Διότι πολύ απλά είναι ένας τρόπος για να περάσει η ώρα που έχεις διαθέσιμη και θες να κάνεις κάτι ανάλαφρο.

Επομένως, θα βρεις αρκετούς που θα σύρουν την οθόνη αριστερά ή δεξιά επειδή βαριούνται να δουν τηλεόραση ή είναι στο λεωφορείο για τη δουλειά. Με άλλα λόγια, είναι μια μορφή διασκέδασης χωρίς να του δίνεται μεγάλη σημασία, κάτι που δυστυχώς είναι ατυχής συγκυρία για όσους θέλουν να βρουν μια πραγματικά καλή επαφή εκεί μέσα.

Αυτοί λοιπόν είναι που θα σύρουν προς τη θετική μεριά την οθόνη και θα ματσάρουν μαζί σου, αλλά στο τέλος δε θα σου στείλουν μήνυμα.

Και αυτός είναι και ο λόγος που πολλά «ταίρια» δε θα ξεκινήσουν συζήτηση μαζί σου, διότι πολύ απλά δε σκόπευαν να σε γνωρίσουν ποτέ.

4. Κάποιοι είναι ήδη σε σχέση

Αυτός ο λόγος είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τον πρώτο λόγο που εξηγήσαμε παραπάνω. Αν το διαδικτυακό φλερτ σου δεν κάνει το βήμα να σου ζητήσει να βγείτε, τότε ίσως να είναι σε σχέση και απλώς ψάχνει την επιβεβαίωση και έναν τρόπο να τονώσει το ηθικό του.

Σε πολλές περιπτώσεις, το να απατήσεις το ταίρι σου παίρνει άλλη διάσταση, πέρα από τη σωματική επαφή. Κι αυτό, διότι, αν κάποιος δεν καλύπτει τις συναισθηματικές του ανάγκες εντός της σχέσης του, τότε θα ψάξει να τη βρει από αλλού.

Κάποια άτομα, που βρίσκονται σε σχέση, είναι πιθανό να νιώσουν περισσότερο επιθυμητοί απλά και μόνο ματσάροντας με άλλους. Έτσι, αν αναρωτιέσαι γιατί δεν σου απαντάει το διαδικτυακό σου ταίρι, τότε ίσως είναι ήδη πιασμένο.

Θέλεις να βελτιώσεις τις επιδόσεις σου στο φλερτ; Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε!

5. Αντιδράς υπερβολικά γύρω από το διαδικτυακό φλερτ

Τώρα λοιπόν που καλύψαμε κάποια βασικά σημεία σχετικά με τα διαδικτυακά «ταίρια», ήρθε η ώρα να γυρίσει ο τροχός και να κάνεις μια ενδοσκόπηση.

Το μεγαλύτερο ξενέρωμα στα ραντεβού και στο φλερτ είναι η απόγνωση. Αν μεταδίδεις μια κάπως απελπισμένη ενέργεια, είναι σίγουρο πως θα διώξεις από κοντά σου ανθρώπους.

Ας πούμε, ότι ενώ τσατάρεις με κάποιον, περνάνε μερικές ώρες και δεν έχεις νέα του. Αρχίζεις να πανικοβάλλεσαι κάπως και σκέφτεσαι «ωχ, μα γιατί δεν απαντάει; Μήπως βαρέθηκε;»

Και επειδή θα παρασυρθείς από τέτοιες αρνητικές σκέψεις, θα στείλεις στα καπάκια κι άλλο μήνυμα. Αν περάσουν κι άλλες ώρες δε, εκεί τότε εκνευρίζεσαι και σκέφτεσαι «μα καλά, πόση αγένεια πια! Γιατί με αγνοεί;»

Εδώ θέλω να ηρεμήσεις λίγο. Πρώτα απ’ όλα, δεν το ξέρεις καν αυτό το άτομο.

Το να είσαι τόσο συναισθηματικά αντιδραστική προς έναν ξένο είναι τεράστια σπατάλη ενέργειας. Και στην τελική, ο λόγος που δεν σου απαντάει κάποιος, δεν έχει να κάνει καν με εσένα κατά πάσα πιθανότητα.

Γι’ αυτό λοιπόν, όσον αφορά το διαδικτυακό φλερτ, χρειάζεται να είσαι πιο σκληρόπετση, διότι είναι αναπόφευκτο οι περισσότεροι να σταματήσουν να επικοινωνούν και να εξαφανίζονται που και που.

Επομένως, μην τα παίρνεις όλα προσωπικά και αποδέξου ότι κάποια πράγματα είναι απλώς μέρος της όλης διαδικασίας.

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.