Τι να κάνεις όταν αυτός με τον οποίο Έβγαινες, ξαφνικά Εξαφανίστηκε - Women's Bible

Τι να κάνεις όταν αυτός με τον οποίο Έβγαινες, ξαφνικά Εξαφανίστηκε

Τι να κάνεις όταν αυτός με τον οποίο έβγαινες, ξαφνικά εξαφανίστηκε

Το να εξαφανίζεται έτσι ξαφνικά κάποιος, όποιος και αν είναι, πονάει. Το πιο δύσκολο κομμάτι είναι το διάστημα στο οποίο είσαι μπερδεμένη και αναρωτιέσαι αν θα στείλει ή όχι. Σκέφτεσαι τι μπορεί να έχει γίνει μέχρι που καταλαβαίνεις πως ξαφνικά εξαφανίστηκε και δεν πρόκειται να στείλει. Εκείνη η στιγμή, που συνειδητοποιείς τι ακριβώς έχει γίνει, πονάει πολύ.

Είναι ένα φαινόμενο που έχει συμβεί σε πάρα πολλές γυναίκες (αλλά και άντρες). Δεν είσαι η μόνη.

Τι σημαίνει όμως το «εξαφανίστηκε»; Πότε ξέρεις αν έχει όντως συμβεί αυτό και πως πρέπει να αντιδράσεις; Πως το ξεπερνάς και προχωράς παρακάτω;

Τι ακριβώς σημαίνει το «εξαφανίστηκε»;

Έφυγε ξαφνικά, χωρίς εξήγηση και έκοψε όλες τις επικοινωνίες. Μπορεί να συμβεί σε οποιοδήποτε στάδιο της σχέσης, ακόμα και αν είστε πολύ καιρό μαζί. Μόνο που όσο περισσότερο καιρό είστε μαζί, τόσο πιο πολύ θα σε πονέσει το να εξαφανιστεί.

Γνώρισες κάποιον στο Facebook, μιλήσατε για μερικές μέρες και κάνατε σχέδια για να βρεθείτε. Μετά όμως δεν ξανάκουσες νέα του. Αυτό είναι ένα παράδειγμα του εξαφανίστηκε.

Βέβαια υπάρχουν και άλλα παραδείγματα. Βγαίνατε για ένα μήνα και ενώ όλα φαίνονταν να πηγαίνουν καλά, σταμάτησε να απαντάει στις κλήσεις και τα μηνύματά σου. Δεν έχει σημασία πόσο καιρό ήσασταν μαζί. Κάποιος μπορεί να εξαφανιστεί χωρίς εξήγηση σε οποιοδήποτε στάδιο μιας σχέσης.

Σε όποιο στάδιο και αν γίνει όμως, δείχνει δειλία. Δεν αξίζει σε κανέναν να τον χωρίζουν με αυτόν τον τρόπο. Δεν είναι κακό να μην ταιριάζεις με κάποιον, αλλά είναι κακό να μην έχεις το θάρρος να του το πεις.

Πως μπορείς να καταλάβεις αν εξαφανίστηκε;

Το να μην έχει απαντήσει στα μηνύματα και τις κλήσεις σου εδώ και μέρες είναι το πιο ξεκάθαρο σημάδι ότι έχει εξαφανιστεί. Αν όμως η μεταξύ σας επικοινωνία ήταν μια φορά την εβδομάδα για παράδειγμα, τότε μερικές μέρες χωρίς απάντηση να είναι φυσιολογικές.

Ο καλύτερος τρόπος να μάθεις αν έχει εξαφανιστεί είναι να τον ρωτήσεις. Μην του πεις «Έχεις εξαφανιστεί;». Πες κάτι του τύπου «Παρατήρησα πως δεν απαντάς στα μηνύματά μου τελευταία. Είναι όλα εντάξει;».

Αν δεν απαντήσει τότε σίγουρα εξαφανίστηκε και δε θέλει καμία επαφή μαζί σου. Έφυγε ξαφνικά και χωρίς να σου δώσει την εξήγηση που σου άξιζε.Γιατί δείχνει να θέλει να σε ξαναδεί και τελικά εξαφανίζεται;, Γιατί εξαφανίστηκε μετά το ραντεβού;, Τι να κάνεις όταν αυτός με τον οποίο έβγαινες, ξαφνικά εξαφανίστηκε

Τι να κάνεις αν ξαφνικά εξαφανίστηκε

Αν προσπάθησες να επικοινωνήσεις μαζί του αλλά δεν πήρες απάντηση, πρέπει να σκεφτείς τι θα κάνεις από δω και πέρα. Το καλύτερο που έχεις να κάνει είναι να τον ξεγράψεις τελείως και να μην ξανά ασχοληθείς μαζί του. Δεν είναι σωστός τρόπος αυτός να σου φέρεται, εκτός και αν έχει κάποια καλή δικαιολογία, που σπάνια συμβαίνει αυτό.

Δε θέλεις για σύντροφό σου κάποιον που φέρεται με αυτόν τον τρόπο. Το να μη σου απαντάει στα τηλέφωνα και τις κλήσεις σου είναι δείγμα πως δε σε υπολογίζει και πολύ. Οπότε δε θέλεις τέτοια άτομα στη ζωή σου.

Αν θέλεις όμως να λάβεις μια εξήγηση μπορείς να του στείλεις ένα μήνυμα του τύπου «Παρατήρησα πως δεν απαντάς στα μηνύματά μου. Αν δεν ενδιαφέρεσαι να συνεχίσουμε δεν έχω κανένα θέμα, απλώς θέλω να μάθω αν είναι αυτός ο λόγος που δεν απαντάς». Πολύ πιθανό να μην πάρεις απάντηση αλλά αν νιώθεις πως θέλεις να το κάνεις, κάνε το.

Ξαφνικά εξαφανίστηκε; Πως να το ξεπεράσεις

Δε φταις εσύ! Δε σου άξιζε τέτοια αντιμετώπιση. Ο τρόπος που σου φέρθηκε λέει πολλά για αυτόν και τη συμπεριφορά του και τίποτα για σένα. Αν δεν έχει αυτός το θάρρος να σου πει ότι αυτό που έχετε δεν προχωράει και είναι καλύτερα να το αφήσετε, δεν μπορείς να κάνεις κάτι για να το αλλάξεις.

Το ότι ένας άνθρωπος σου φέρθηκε έτσι όμως δε σημαίνει πως όλοι οι άντρες θα κάνουν το ίδιο. Όπως είπαμε, δε φταις εσύ αλλά αυτός. Επειδή ένας εξαφανίστε χωρίς εξήγηση δε σημαίνει ότι ελκύεις μόνο τέτοιους άντρες. Δεν είσαι ανάξια αγάπης.

Ήσουν άτυχη αυτή τη φορά, αλλά μην αφήσεις αυτό το άτομο να σε ρίξει ψυχολογικά. Να θυμίζεις στον εαυτό σου πως η αξία σου δεν καθορίζεται από τη γνώμη και τη συμπεριφορά των άλλων. Εσύ η ίδια την ορίζεις!

Αν λοιπόν σου ξανασυμβεί κάτι παρόμοιο, πλέον ξέρεις πως να φερθείς.

Θες να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου; Δες εδώ

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.