4 Τρόποι που Εμποδίζεις τον εαυτό σου να βρεί τη Σχέση που πάντα Ήθελες - Women's Bible

4 Τρόποι που Εμποδίζεις τον εαυτό σου να βρεί τη Σχέση που πάντα Ήθελες

Μήπως εσύ η ίδια στέκεσαι εμπόδιο στο να βρεις τη σχέση που πάντα ήθελες;

Όλοι ψάχνουμε έναν άνθρωπο να ταιριάξουμε και να περνάμε καλά μαζί του. Πολύ γρήγορα όμως συνειδητοποιούμε πως δεν είναι τόσο απλό. Όλοι βρισκόμαστε σε διαφορετική φάση στη ζωή μας και δεν είμαστε πάντα έτοιμοι για σχέση. Πως λοιπόν μπορείς να βρείς τη σχέση που πάντα ήθελες;

Όλοι έχουμε διαφορετικά γούστα και βλέπουμε τον εαυτό μας με συγκεκριμένο τρόπο. Όλα αυτά καθορίζουν ποια άτομα μας ελκύουν αλλά και πόσο εύκολο ή δύσκολο μας είναι να βρούμε τη σχέση που ονειρευόμαστε.

Υπάρχουν κάποιες συμπεριφορές αλλά και σκέψεις που μπαίνουν εμπόδιο στη σχέση που ονειρεύεσαι να αποκτήσεις. Αναρωτιέσαι γιατί δεν βρίσκεις την αγάπη που όλοι φαίνεται να έχουν βρει, αλλά δεν σκέφτεσαι πως ίσως φταις εσύ η ίδια για αυτό.

Παρακάτω θα δούμε μερικές συμπεριφορές σου που σε σαμποτάρουν από το να βρεις τη σχέση που ονειρεύεσαι.

4 Τρόποι που εμποδίζεις τον εαυτό σου να βρεί τη σχέση που πάντα ήθελες

#1 Φοβάσαι την απόρριψη

Είναι λογικό να μην ταιριάζεις με όλους τους ανθρώπους. Όπως εσένα δε σου αρέσουν κάποια άτομα, έτσι και εσύ δεν αρέσεις σε κάποιους. Αυτό όμως δεν έχει να κάνει με την αξία σου σαν άνθρωπος. Επειδή δεν αρέσεις σε κάποιον δε σημαίνει πως δεν αξίζεις τίποτα.

Σε κανέναν δεν αρέσει η απόρριψη αλλά είναι κάτι φυσιολογικό και ανθρώπινο. Δε χρειάζεται να το παίρνεις προσωπικά. Το ότι δεν ταίριαξες με κάποιον δε σημαίνει πως δε θα ταιριάξεις με κανέναν άλλον άνθρωπο στο πλανήτη. Όλοι οι άνθρωποι έχουμε προτιμήσεις και συγκεκριμένα γούστα. Κάποια πράγματα μας αρέσουν, κάποια όχι. Το ίδιο ισχύει και για τους ανθρώπους.

Είναι κατανοητό να σε «ενοχλήσει» αλλά μην το αφήνεις να σε επηρεάζει και να σε ρίχνει ψυχολογικά. Όπως είπαμε, δε γίνεται να ταιριάζουμε με όλους τους ανθρώπους.Μήπως εσύ η ίδια στέκεσαι εμπόδιο στο να βρεις τη σχέση που πάντα ήθελες;

#2 Είσαι πεσιμίστρια

Πιστεύεις πως δε θα βρεις ποτέ κάποιον που να ταιριάζετε και να κάνετε σχέση, ποτέ δε θα βρεις την αγάπη που ονειρεύεσαι. Μπορεί να σου φαίνεται απίθανο να βρεις την αγάπη γιατί δε ξέρεις το πως και το που, αλλά δεν είναι.

Πρέπει να σταματήσεις να είσαι πεσιμίστρια και να αρχίσεις να είσαι ανοιχτή σε νέες ευκαιρίες και γνωριμίες. Είμαι σίγουρη πως έχεις απορρίψει πολλούς άνδρες για τους χ, ψ λόγους, οι οποίοι πολλές φορές δεν είναι σοβαροί. Γνώρισε τους ανθρώπους και σταμάτα να πιστεύεις πως δε θα ταιριάξεις ποτέ με κανέναν.

#3 Νιώθεις πως δεν αξίζεις

Κοιτάς τις προηγούμενες σχέσεις σου και βλέπεις πως κανείς δε σου φέρθηκε όσο καλά του φέρθηκες εσύ. Ήσουν σε τοξικές σχέσεις και όλες είχαν πάνω κάτω το ίδιο μοτίβο. Κατηγορείς τον εαυτό σου για αυτό και θεωρείς πως δεν αξίζεις κάτι καλύτερο. Αξίζεις όμως!

Ή πιστεύεις πως εσύ δεν αξίζεις την αγάπη, δεν αρέσεις σε κανέναν και διάφορες άλλες άσχημες σκέψεις. Δεν αξίζεις να ζήσεις αυτά που ονειρεύεσαι.

Η σχέση δε θα δώσει αξία στη ζωή σου. Εσύ οφείλεις να το κάνεις αυτό. Πρέπει να πιστέψεις στον εαυτό σου και θα δεις πως θα αλλάξει και η προσωπική σου ζωή. Θα γνωρίζεις και θα ασχολείσαι μόνο με άτομα που σου αξίζουν και σε κάνουν να νιώθεις ακόμα καλύτερα.

Όταν πιστεύεις στον εαυτό σου, κανείς και τίποτα δεν μπορεί να σε σταματήσει!

#4 Είσαι επιφυλακτική

Είσαι πολύ επιφυλακτική με τα άτομα που γνωρίζεις και δεν ανοίγεσαι εύκολα. Δε θέλεις να δείξεις αδυναμία με το να αποκαλύψεις πράγματα για σένα και το παρελθόν σου. Προσέχεις τι λες, τι κάνεις και τι δείχνεις στους άλλους.

Ίσως αυτό το κάνεις γιατί έχεις πληγωθεί στον παρελθόν και δε θέλεις να ξανασυμβεί ή έτσι είσαι σαν άνθρωπος. Δεν πιστεύεις όμως πως πρέπει το άτομο που σε ενδιαφέρει να γνωρίσει τον πραγματικό σου εαυτό; Να αγαπηθείς για αυτό που είσαι;

Δε σου λέω να ξεκινήσεις να λες τα πάντα για τη ζωή σου σε όλα τα άτομα που γνωρίζεις. Αυτό που σου λέω είναι πως για να συνδεθείς με το άτομο που σου αρέσει, πρέπει να του δείξεις ποια πραγματικά είσαι.

Όπως είδες παραπάνω, πολλές φορές εμείς οι ίδιες σαμποτάρουμε τον εαυτό μας και δεν τον αφήνουμε να βρει τη σχέση που θέλουμε και πάντα ονειρευόμασταν. Αυτό που χρειάζεται να κάνεις είναι να αλλάξεις τον τρόπο σκέψης σου και να γίνεις πιο θετική και δεκτική. Γνώρισε άτομα, μίλα ειλικρινά μαζί τους και μην προσπαθείς να κρυφτείς πίσω από δικαιολογίες. Θα δεις πως όλα θα πάνε καλά και θα βρεις αυτόν που ψάχνεις!

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.