Ο Μεγαλύτερος Εχθρός σου στις Ερωτικές Γνωριμίες και πως να τον Αντιμετωπίσεις - Women's Bible

Ο Μεγαλύτερος Εχθρός σου στις Ερωτικές Γνωριμίες και πως να τον Αντιμετωπίσεις

Ο μεγαλύτερος Εχθρός σου στις ερωτικές γνωριμίες και πως να τον Αντιμετωπίσεις, 2 Λόγοι που δείχνεις Απελπισμένη

Φίλη μου θέλω να σου πω ένα μικρό μυστικό: Εσύ είσαι ο χειρότερος εχθρός σου.

Τις περισσότερες φορές τουλάχιστον, εσύ η ίδια είσαι το μεγαλύτερο εμπόδιο στο να βελτιωθείς.

Και όχι, δεν εννοώ ότι έχεις κάποιο πρόβλημα. Ότι είσαι κατά κάποιον τρόπο ελαττωματική σε σχέση με τους άλλους ή ότι οι θεοί σε εκδικούνται για κάποιο αμάρτημα και είσαι καταδικασμένη αιώνια.

Έχεις το ίδιο πρόβλημα με όλους μας: αυτή τη μικρή φωνή στο πίσω μέρος του κεφαλιού σου που λειτουργεί ως εχθρός και σαμποτάρει ότι κι αν κάνεις. Είναι η φωνή που σου λέει ότι δεν θα καταφέρεις ποτέ τα όνειρά σου, ότι δεν υπάρχει κανένας αξιόλογος άνδρας που να σε βρίσκει ελκυστική, ότι είσαι καταδικασμένη να αποτύχεις.

Μιζέρια, ο ύπουλος εχθρός

Είναι δύσκολο να ξεφύγεις από αυτές τις πεποιθήσεις, βλέπεις η απαισιοδοξία είναι ελκυστική. Σε κάνει να νιώθεις «ξεχωριστή». Η πεποίθηση ότι δυσκολεύεσαι, όχι επειδή δεν το έχεις πάρει σοβαρά το πράγμα, αλλά απλά και μόνο επειδή είσαι άτυχη και η μοίρα σε έχει καταραστεί.

Και πολλές φορές γαντζωνόμαστε από αυτή την μοιρολατρία απλά και μόνο επειδή είναι πιο απλή. Μας δίνει μια καθησυχαστική βεβαιότητα. Μας γλυτώνει από κάθε προσωπική ευθύνη.

«Δεν φταίμε εμείς, λέμε, αλλά η ζωή. Αυτή τα έφερε έτσι». Με αυτό τον τρόπο όμως, θα μείνεις για πάντα στάσιμη.Ο μεγαλύτερος Εχθρός σου στις ερωτικές γνωριμίες και πως να τον Αντιμετωπίσεις

Περιοριστικές πεποιθήσεις: Από που προέρχεται ο μεγαλύτερος εχθρός σου;

Για να μπορέσεις να προχωρήσεις, πρέπει πρώτα απ’ όλα να κατανοήσεις από πού προέρχονται αυτές οι πεποιθήσεις. Κανείς δεν γεννήθηκε πιστεύοντας ότι δεν είναι αρκετός ή ότι είναι ελαττωματικός. Πάντα υπάρχει ένα σημείο από όπου ξεκινούν όλα αυτά.

Κάπου στη διαδρομή, εσωτερικοποιήσαμε αυτή την οπτική και την κρατήσαμε τόσο πολύ που έγινε κομμάτι μας και εχθρός.

Μερικές φορές το σημείο που το ξεκίνησε αυτό είναι προφανές (κάποιος αυστηρός γονιός, δήθεν «φίλες» που σου έκαναν bullying κλπ). Άλλες φορές είναι πιο συγκεχυμένο. Μπορεί να είναι η αντίδραση στον φόβο, στην αποτυχία, στην απόρριψη κλπ. Ή μπορεί να οφείλεται σε έναν χωρισμό που δεν ξεπέρασες ποτέ.

Οπότε χρειάζεται να κάνεις στον εαυτό σου κάποιες σκληρές ερωτήσεις. Χρειάζεται να σκάψεις μέσα σου:

  • Τι τελικά σε αγχώνει στις γνωριμίες και στην επικοινωνία με τους άνδρες;
  • Ποια είναι η μεγαλύτερη δυσκολία σου;

Ο λόγος που χρειάζεται να βρεις τις απαντήσεις, δεν είναι για να αυτό-μαστιγωθείς, αλλά για να σταματήσεις να εξαρτάσαι από αυτά τα ασαφή συναισθήματα. Όταν ξέρεις τους πραγματικούς λόγους για τις πεποιθήσεις σου αυτές, είναι πιο εύκολο να τις διαχειριστείς και να τις ξεπεράσεις.

Αν θες να ξεπεράσεις όσα σε κρατούν πίσω και να γίνεις καλύτερη στο φλερτ, δες εδω

Με πράξεις, όχι με λόγια

Το σημαντικό να θυμάσαι φίλη μου είναι πως τα συναισθήματα είναι ακριβώς αυτό, συναισθήματα. Και μπορείς να τα ξεπεράσεις αν δουλέψεις σωστά. Και αυτό σημαίνει να βγεις έξω και να αντιμετωπίσεις κατάματα όλους τους φόβους σου.

Και όχι δεν αρκεί το να «προσπαθήσεις». Και μόνο που θα πεις αυτή τη λέξη, είναι σα να δίνεις δικαιολογία στον εαυτό σου να αποτύχει. «Εγώ προσπάθησα πάντως, θα πεις, αλλά δεν τα κατάφερα».

Αν όμως θες πραγματικά να αλλάξεις, τότε πρέπει να δείξεις επιμονή και υπομονή.

Με ημίμετρα, το μόνο που χάνεις είναι ο χρόνος σου. Με το να «προσπαθήσεις» μόνο, απλά προστατεύεις το εγώ σου από την ευθύνη του να κάνεις κάτι και έτσι μέσα σου δυναμώνει ο εχθρός. Είναι ο τρόπος σου να πεις ότι δεν μετράει αυτή η αποτυχία, καθώς δεν προσπάθησες.

Αν το θέλεις, πρέπει να δουλέψεις για αυτό

Η αλήθεια για τις περιοριστικές πεποιθήσεις είναι πως απλά αποτελούν μια δικαιολογία. Είναι ψέματα. Είναι οι δικαιολογίες που εφευρίσκουμε για να αποδείξουμε ότι «δεν μπορούμε», ενώ στην πράξη απλά επιλέγουμε να μην μπορούμε.

Μπορεί να πιστεύεις ότι είσαι πολύ κοντή ή εύσωμη ή οτιδήποτε και οι άνδρες δεν σε γουστάρουν, οπότε δεν έχει νόημα να φλερτάρεις και έτσι αποφεύγεις να μιλάς μαζί τους ή τους διώχνείς μόλις εκείνοι σε προσεγγίσουν.

Η αλήθεια όμως είναι πως δεν θέλεις νιώσεις πως απορρίπτεσαι. Και καμουφλάρεις το ενδεχόμενο αυτού του πόνου με τις δικαιολογίες.

Εντάξει, η αλήθεια είναι ότι σε κανέναν μας δεν αρέσει η απόρριψη. Παρ’ όλα αυτά είναι καιρός να αποδεχτείς την αλήθεια: Δεν βρίσκεις άνδρα, όχι επειδή είσαι Χ ή Ψ, αλλά επειδή το αποφεύγεις και φοβάσαι μήπως απορριφθείς.

Και εδώ βρίσκεται το κλειδί. Αν θέλεις κάτι, τότε πρέπει και να δουλέψεις για αυτό. Αν θες σχέση, τότε πρέπει να δουλέψεις για αυτήν. Χρειάζεται να αποδεχτείς και τον πόνο και το άγχος, τα πάνω και τα κάτω, τις απογοητεύσεις.

Αν θες να έχεις επιλογές στην προσωπική σου ζωή, τότε θα πρέπει να εργαστείς προς αυτή την κατεύθυνση. Είσαι διατεθειμένη να δώσεις χρόνο και ενέργεια; Να αφήσεις όλες τις παλιές κακές συνήθειες που σε κρατάνε πίσω; Να ζήσεις μια νέα ζωή, όπως πραγματικά αξίζεις;

Τότε ας ξεκινήσουμε!

Εγώ αυτό που μπορώ να σου υποσχεθώ, είναι πως θα είμαστε όλοι δίπλα σου για να σε βοηθήσουμε

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.