Πως να ξεπεράσεις το Άγχος στο Φλερτ - Women's Bible

Πως να ξεπεράσεις το Άγχος στο Φλερτ

Πως να ξεπεράσεις το άγχος στο Φλερτ, Να του ζητήσεις να βγείτε ή όχι;

Είναι συχνό φαινόμενο, γυναίκες έξυπνες και όμορφες να νιώθουν εκτός ελέγχου όταν έρχονται αντιμέτωπες με το φλερτ, να αγχώνονται τρομερά και να μην ξέρουν τι να κάνουν. Θέλουν απεγνωσμένα να ξεπεράσουν αυτό το άγχος στο φλερτ και καταλήγουν να απωθούν τους περισσότερους άνδρες με αποτέλεσμα να μένουν μόνες.

Αρχικά ας το εξετάσουμε λίγο βαθύτερα.

Μια προσωπική ιστορία

Από την ηλικία των 18 ως τα 33 μου είτε ήμουν με κάποιον είτε ως κοπέλα, είτε ως αρραβωνιαστικιά είτε ως σύζυγος. Όταν πήρα διαζύγιο, η ενέργεια μου για φλερτ και νέες γνωριμίες ήταν γεμάτη απελπισία.

Παρ’ όλο που το ιδανικό για μένα τότε ήταν να μείνω μόνη, ξεκίνησα να κάνω γνωριμίες με σκοπό να βρω κάποιον να γεμίσει το κενό που ένιωθα από τον πρώην άντρα μου. Ήθελα να νιώσω ξανά αγάπη και ασφάλεια.

Ήταν λες και είχα αποστολή να βρω τον επόμενο σύντροφο ζωής. Έβγαινα και φλέρταρα με τόση απελπισία που κάθε ραντεβού ήταν γεμάτο με τρομερό άγχος και πίεση. Αλλά δεν συνέβη μόνο αυτό.

Άρχισα να υπεραναλύω τα πάντα, όλα όσα είχε πει και είχε κάνει ο πρώην άντρας μου, πράγμα το οποίο με γέμιζε με στρες. Για να το αποβάλλω έβγαινα από ραντεβού σε ραντεβού και αγωνιούσα πάνω από το τηλέφωνό μου για το πότε θα με πάρουν να ξαναβγούμε με αποτέλεσμα να μην χτυπάει ποτέ.

Η έλλειψη αυτοεκτίμησης, ανεξάρτητα από που έρχεται, είναι ο λόγος που κάνει τις περισσότερες να αγχώνονται στο φλερτ. Εάν δεν υπάρχει ροή και χαλαρότητα, αυτό φαίνεται και γι’ αυτό δεν πάνε καλά τα πράγματα.

Ο παράγοντας άγχος

Για ποιο λόγο λοιπόν τόσες γυναίκες αντιμετωπίζουν το φλερτ σαν εχθρό και το αποφεύγουν;

Υπάρχουν πολλοί λόγοι. Πολλές ανησυχούν ότι θα μείνουν μόνες και θα χάσουν την ευκαιρία να κάνουν παιδιά. Πολλές απλά θέλουν συντροφιά γιατί δεν τους αρέσει η μοναξιά.

Ένας άλλος λόγος είναι η υπερανάλυση. Το να σκέφτεσαι συνεχώς και να κάνεις υποθέσεις για τα πάντα το μόνο που σου προσφέρει είναι επιπλέον άγχος και πίεση.

Πολλές από εμάς όταν γνωρίζουμε κάποιον και τα πράγματα εξελίσσονται ικανοποιητικά, δεν εστιάζουμε στην πραγματικότητα γύρω μας αλλά σκεφτόμαστε εμμονικά μέχρι και την παραμικρή λεπτομέρεια. Διαβάζουμε ξανά και ξανά τα μηνύματα του μήπως μας ξέφυγε κάποια πληροφορία.

Αναρωτιόμαστε αν πρέπει να στείλουμε ή όχι και αν στείλουμε τι θα πούμε κλπ. Δεν υπάρχει ροή και χαλαρότητα και πάνω απ’ όλα κυριαρχεί το άγχος.

Κανένας άντρας δεν έλκεται από μια γυναίκα που αγωνιά να πάνε όλα τελεία και είναι μονίμως αλλού.

Οι γυναίκες που έχουν θέματα άγχους όσον αφορά το φλερτ συχνά μου λένε ότι όλα ξεκινούν πολύ καλά και με το που αρχίσουν να νιώθουν κάτι για τον άλλο, γίνονται ανασφαλείς και εμμονικές.

Μερικές μάλιστα δεν ελέγχουν καν αυτή την συμπεριφορά, αντίθετα την ενισχύουν και καταλήγουν να βρίσκονται μόνιμα σε μια μελαγχολική συναισθηματική κατάσταση, νιώθοντας αβοήθητες. Και φυσικά στο τέλος εξαφανίζεται και ο αγαπημένος τους.

Μετά υπάρχει και το χάος που επικρατεί στα κοινωνικά δίκτυα.

Το άγχος κλιμακώνεται μέσα από αυτά.

Βγαίνεις με κάποιον και αρχίζεις να τσεκάρεις το προφίλ του σε κάποιο κοινωνικό δίκτυο. Εάν υπάρχει κάποια φωτογραφία με άλλες γυναίκες, αυτό ήταν. Μία μαθήτρια μου τα είχε χάσει εντελώς όταν αυτός που έβγαινε επί 5 συνεχόμενα ραντεβού, δεν απάντησε στο μήνυμα της αλλά έκανε «Like» σε φωτογραφία κάποιας άλλης.

Θες να βγάλεις τον δυναμικό σου εαυτό προς τα έξω όταν φερτάρεις; Δες εδώ

Πως να αφήσεις πίσω το άγχος στο φλερτ

Για να φτάσεις στην ρίζα του προβλήματος, χρειάζεται να αντιμετωπίσεις το μικρό κορίτσι που υπάρχει μέσα σου και σε οδηγεί στο άγχος.

Όταν έρθεις αντιμέτωπη με συναισθήματα εγκατάλειψης, μοναχικότητας, ανασφάλειας κλπ, τα οποία έχουν εδραιωθεί μέσα μας από μικρή ηλικία θα μπορέσεις να μάθεις μέσα από αυτά. Θα μεταμορφωθείς σε μια ήρεμη, ώριμη γυναίκα που ξέρει τον εαυτό της και τον αγαπάει.

Ως συνέπεια θα αρχίσεις να αντιμετωπίζεις το φλερτ ως μια διασκεδαστική και ασφαλή εμπειρία. Θα είσαι και θα φαίνεσαι πιο δυναμική και θηλυκή και αυτόματα αυτό θα εκλαμβάνουν και οι άντρες. Το να τα έχεις καλά με τον εαυτό σου είναι σέξι και ακαταμάχητο.

Όσο περισσότερο αγαπάμε τον εαυτό μας, τόσο λιγότερο βασιζόμαστε στους άλλους για να περάσουμε καλά. Γινόμαστε υπεύθυνοι για την δική μας ευτυχία και είμαστε χαλαροί να αποδεχτούμε την αγάπη χωρίς αρνητικά συναισθήματα. Όσο λιγότερο άγχος υπάρχει στο φλερτ τόσο πιο ελκυστική γίνεσαι στο αντίθετο φύλο. Μια ήρεμη ενέργεια επιτρέπει στον άνδρα να σε προσεγγίσει.

Εάν αγχώνεσαι υπερβολικά όταν φλερτάρεις, όταν βρίσκεσαι σε σχέση και γενικά σε όλο το φάσμα της ερωτικής σου ζωής, χρειάζεται να συνειδητοποιήσεις ότι ήρθε η ώρα να αφήσεις τον φόβο και τον εγωισμό στην άκρη και να ενισχύσεις την εμπιστοσύνη και την στοργικότητα.

Υποσχέσου στον εαυτό σου ότι μπορείς να τα καταφέρεις και να εξελίξεις τον εαυτό σου. Η ευτυχία και η ολοκλήρωση έχουν να κάνουν με την αντιμετώπιση παλιών εμπειριών που μας πλήγωσαν και μας κρατούν ακόμα πίσω. Είναι αναγκαίο να συμφιλιωθείς με το παρελθόν σου.Άσε πίσω σου το Παρελθόν, Πως να ξεπεράσεις το άγχος στο Φλερτ

Θα βγεις μέσα από αυτή την διαδικασία πιο δυνατή, με περισσότερη αυτοπεποίθηση και φυσικά πιο ήρεμη. Θα φλερτάρεις και θα βγαίνεις πιο χαλαρή γνωρίζοντας τι είναι αυτό που θέλεις αλλά και το πως θα το βρεις.

Θα ξέρεις τι να πεις αλλά και πως να ολοκληρώσεις μια γνωριμία, ικανή να τον ευχαριστήσεις για την υπέροχη παρέα και σίγουρη ότι θα σου στείλει μήνυμα την επόμενη μέρα. Δεν θα βιώνεις άγχος. Θα γυρίζεις σπίτι θα αφαιρείς το μακιγιάζ, θα βουρτσίζεις τα δόντια σου, θα ξαπλώνεις στο κρεβάτι και αφού βάλεις το τηλέφωνο στην σίγαση, σου εγγυώμαι ότι θα κοιμάσαι σαν πουλάκι..

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.