«Μου αρέσει πολύ αυτός ο Τύπος»: Τι να κάνω; - Women's Bible

«Μου αρέσει πολύ αυτός ο Τύπος»: Τι να κάνω;

«Μου αρέσει πολύ αυτός ο Τύπος»: Τι να κάνω;

Αν είχα ένα ευρώ για κάθε φορά που με ρώταγε κάποια: «υπάρχει ένας τύπος που μου αρέσει, πως μπορώ να του τραβήξω το ενδιαφέρον;», ομολογώ ότι τώρα θα ήμουν πλούσιος και θα κολύμπαγα σαν το Σκρουτζ Μακ Ντακ στο θησαυροφυλάκιό μου.

Για να σοβαρευτούμε όμως, το καταλαβαίνω το ερώτημά σου αλλά και την αγωνία σου. Έχε όμως κατά νου ότι το χειρότερο πράγμα που μπορείς να κάνεις είναι να μείνεις αδρανής, κολλημένη, να μην κάνεις τίποτα και απλά να τον φαντασιώνεσαι.

Όσο περισσότερο κάθεσαι και το σκέφτεσαι, χωρίς να του δείχνεις κι εσύ διακριτικά ότι σου αρέσει, τόσο περισσότερο θα αρχίσεις να πιστεύεις ότι αυτός είναι «μοναδικός», ένας άγγελος που έπεσε από τον ουρανό για να γίνει το ταίρι σου, ο τέλειος άνδρας για εσένα.

Αυτός ο «ένας» και μοναδικός είναι πιθανότατα κάποιος που τον νιώθεις πιο κοντά σου και πιο συμβατό από τους άλλους άνδρες. Και μάλλον έχεις ήδη χάσει πολύ χρόνο να τον σκέφτεσαι, γιατί θεωρείς ότι αυτός (και μόνο αυτός) είναι ο τύπος σου.

Όμως, είναι πολύ πιθανό να μην γνωρίζεις καν ποιος είναι ο τύπος σου.Ξέχνα όσα σου Λένε: Τα 2 Φύλα μιλάνε την ίδια γλώσσα, «Μου αρέσει πολύ αυτός ο Τύπος»: Τι να κάνω;

«Μα υπάρχει αυτός ο τύπος που μου αρέσει πραγματικά»

Συμφωνώ. Αλλά έχε υπόψη ότι οι περισσότεροι από τους ανθρώπους έχουν κάποιο τύπο συντρόφου κατά νου που θεωρούν ότι είναι ιδανικός για αυτούς.

Μόνο που αυτός ο τύπος τους έχει επιβληθεί από εξωτερικές επιρροές. Από τότε που ήταν παιδιά, από την επιρροή των γονέων και του περιβάλλοντος, διαμορφώνουν μια εικόνα για το «πως» πρέπει να είναι ο σύντροφός τους. Αλλά και πάλι όταν τους ρωτήσεις, δεν μπορούν να σου απαντήσουν τι είναι αυτό που ακριβώς θέλουν και δεν θέλουν.

Δεν ξέρω αν θα σου φανεί περίεργη η αναλογία που θα χρησιμοποιήσω, αλλά θα δεις ότι βγάζει νόημα:

Μου αρέσει ο καφές. Γνωρίζω συγκεκριμένα τι είδους καφέ προτιμώ. Και ξέρω από πού είναι αυτός ο καφές, τι αρώματα έχει όταν τον πίνω, αλλά και πως ακριβώς πρέπει να παρασκευαστεί. Και το γνωρίζω αυτό επειδή έχω δοκιμάσει και συγκρίνει πολλούς καφέδες.

Με αυτό το παράδειγμα, δεν εννοώ ότι, πρέπει να βγεις και να κάνεις σχέση, σώνει και καλά, με όλον τον ανδρικό πληθυσμό για να καταλάβεις ποιος άνδρας σου ταιριάζει.

Όχι. Αυτό που προτείνω όμως είναι να περάσεις χρόνο γνωρίζοντας πολλά διαφορετικά είδη ανδρών. Μίλα μαζί τους. Ζήσε περιπέτειες, πήγαινε σε ραντεβού. Κατάλαβε ποια χαρακτηριστικά τους γουστάρεις, ποια σου αρέσουν και ποια απεχθάνεσαι. Πέρνα χρόνο με άνδρες που πιστεύεις ότι δεν θα σου αρέσουν και με άνδρες για τους οποίους δεν ξέρεις πολλά.

Θες να μπορείς να γοητεύσεις, αυτόν που σου αρέσει; Δες εδώ

Κάνε ερωτήσεις, άκου τις εμπειρίες τους, έκφρασε τις απόψεις σου, κράτα ανοιχτό μυαλό. Αναγνώρισε ότι μερικές φορές θα πρέπει να βάλεις τους όρους σου, αλλά και κάποιες άλλες να υποχωρήσεις.

Άρχισε να μαθαίνεις τους ανθρώπους αλλά και το τι τους δίνει κίνητρο να προχωρούν κάθε μέρα. Και στο δρόμο, θα μάθεις και τον ίδιο σου τον εαυτό, όπως και το ποια χαρακτηριστικά τους σου αρέσουν.

Με αυτό τον τρόπο θα διαλύσεις κάποιες από τις εξωτερικές επιρροές της κοινωνίας, που καθόριζαν το τι πίστευες ότι σου αρέσει. Θα αποκτήσεις μια πιο προσωπική αίσθηση του τι ακριβώς είναι αυτό που σου αρέσει εσένα.

Οπότε ξεκίνα γνωρίζοντας αυτόν τον τύπο, αυτόν «τον τύπο που μου αρέσει», όπως μου έγραψες.

Κάνε το άμεσα

Προσπάθησε να είσαι χαλαρή και άνετη. Γιατί ο καλύτερος τρόπος να γνωρίσεις κάποιον συγκεκριμένο είναι ίδιος με τον τρόπο που γνωρίζεις και όλους τους άλλους. Χρησιμοποίησε αυτά που σου έμαθα,  και ξεκίνα αυτό το λεκτικό πάρε-δώσε, που μοιάζει με χορό. Το φλερτ.

Και αν έχεις άγχος, αυτό προέρχεται από το γεγονός ότι όλο φαντασιώνεσαι αυτή τον τύπο και δεν γνωρίζεις αν θα σε απορρίψει. Όμως όσο περισσότερο τον σκέφτεσαι, τόσο περισσότερο άγχος θα έχεις.

Κάτι που σημαίνει, πως όσο πιο άμεσα τον γνωρίσεις και μιλήσετε, τόσο περισσότερο θα χαλαρώσεις. Απλά ξεκίνα με κάτι απλό, πιάσε την κουβέντα και συνέχισε από εκεί.

Και θυμήσου, δεν χρειάζεται να τον εντυπωσιάσεις. Αρκεί να είσαι άνετη και με αυτοπεποίθηση για να βγάλεις τον ελκυστικό εαυτό σου!

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.