Βασικά Λάθη που πρέπει να αποφύγεις στην Αρχή μιας Σχέσης - Women's Bible

Βασικά Λάθη που πρέπει να αποφύγεις στην Αρχή μιας Σχέσης

Τρία Λάθη που δεν πρέπει να κάνεις στην αρχή μιας σχέσης

Οι σχέσεις δεν είναι εύκολη υπόθεση και αυτό συχνά φαίνεται από την αρχή τους, από το πως δηλαδή ξεκινούν.

Σκέψου για λίγο το εξής: Βγαίνεις, γνωρίζεις άνδρες, κάνεις σχέσεις, χωρίζεις, βγαίνεις, γνωρίζεις άνδρες, κάνεις σχέσεις και πάει λέγοντας.

Πόσο εύκολο είναι να εγκλωβιστείς σε έναν φαύλο κύκλο; Είναι πιθανό να «κλειδωθείς» σε μία Ημέρα της Μαρμότας και κάθε φορά να κάνεις τις ίδιες κινήσεις, τα ίδια λάθη στην αρχή κάθε σχέσης και να καταλήγεις στις ίδιες καταστάσεις;

Σε κάθε νέα εμπειρία που έχεις με έναν άνδρα φέρνεις μαζί και όλες τις προηγούμενες. Έχεις μαζί σου τις μνήμες, τις εμπειρίες και τις καλές και τις κακές στιγμές που έχεις αποκομίσει από τις προηγούμενες εμπειρίες σου.

Όπως καταλαβαίνεις, εδώ υπάρχει ο κίνδυνος να χρωματίζεις κάθε νέα εμπειρία με τα χρώματα της προηγούμενης.

#1. Πας από τη μία σχέση στην άλλη

Πρώτη λάθος κίνηση λοιπόν, είναι να μεταπηδάς από μία σχέση στην επόμενη. Ακούω αρκετές γυναίκες να λένε, «Δεν μπορώ μόνη μου. Θέλω να έχω κάποιον δίπλα μου».

Τι είναι αυτό που δεν μπορείς όμως; Την ιδέα της μοναξιάς; Το γεγονός ότι έχεις συνηθίσει να έχεις κάποιον δίπλα σου και σου έχει γίνει ρουτίνα;

Για πολύ κόσμο, η εύρεση νέου ερωτικού συντρόφου είναι πολύ μεγάλο θέμα. Υπάρχουν πολλές γυναίκες (αλλά και άνδρες) εκεί έξω που επιλέγουν να μείνουν σε μία σχέση φοβούμενες ότι δεν θα μπορέσουν να βρουν κάτι νέο.

Έτσι, είτε παραμένουν σε μία προβληματική σχέση, είτε φροντίζουν να βρουν νέο σύντροφο πριν απομακρυνθούν από τον προηγούμενο.

Κάθε σχέση που λήγει χρειάζεται χρόνο για να «κλείσουν» οι εκκρεμότητες μέσα σου. Ασχέτως με το ποιανού επιλογή ήταν, χρειάζεσαι χρόνο για να την ολοκληρώσεις μέσα σου. Να κάνεις απολογισμό, να εκτιμήσεις τι πήγε καλά και τι όχι.

Ανάλογα με το πόσο έχεις επενδύσει χρονικά και κυρίως συναισθηματικά σε μία σχέση, εξαρτάται και ο χρόνος που χρειάζεσαι για το «κλείσιμο».

Από τη στιγμή λοιπόν, που δεν έχεις δώσει στον εαυτό σου χρόνο αποκατάστασης, είναι φυσικό και επόμενο να μεταφέρεις την προηγούμενη σχέση σου στην επόμενη. Αντί να κάνεις λοιπόν μία νέα αρχή, συνεχίζεις την σχέση απλά με άλλο σύντροφο και έτσι χάνεις ένα μεγάλο κομμάτι της νέας κατάστασης.

#2. Πηγαίνεις στην αρχή μιας νέας σχέσης με απωθημένα από την προηγούμενη

Ένα δεύτερο λάθος που κάνεις πολλές φορές και το οποίο είναι σχετικό με αυτό που αναφέραμε παραπάνω, είναι το γεγονός ότι μπαίνεις σε μία σχέση όντας ακόμα θυμωμένη ή απογοητευμένη από την προηγούμενη.

Έτσι, έχοντας στο μυαλό σου την προηγούμενη κατάσταση, ξεσπάς στην επόμενη ενώ στην πραγματικότητα δεν φταίει αυτή. Ουσιαστικά ξεσπάς σε ένα άτομο που έχει όλη την καλή διάθεση να ασχοληθεί μαζί σου.

Όπως αναφέραμε και νωρίτερα, χρειάζεται χρόνος ανάμεσα σε δύο σχέσεις. Δεν χρειάζεται να κουβαλήσεις την μία σχέση μέσα στην επόμενη, γιατί αυτό θα έχεις αρνητικό αποτέλεσμα.

Όσο διαβάζεις αυτό το άρθρο αναρωτήσου, πόσες φορές μπήκες σε μία σχέση με κακές αναμνήσεις και απωθημένα και τι αποτέλεσμα είχε στην νέα;

#3. Πέφτεις με τα μούτρα από την αρχή

Το τρίτο λάθος προκύπτει όταν έχεις καιρό να κάνεις καινούρια σχέση. Εκεί, το πιο πιθανό είναι να πέσεις με τα μούτρα. Άσχετα με τον λόγο που έχεις καιρό να εμπλακείς με έναν νέο σύντροφο, αισθάνεσαι ότι είσαι έτοιμη να τα δώσεις όλα.

Ορμάς λοιπόν και γίνεσαι «υπηρέτρια του». Προσφέρεις τα πάντα και πολύ γρήγορα, ανέχεσαι συμπεριφορές, δέχεσαι καταστάσεις και είσαι πολύ υποχωρητική γιατί «βλέπεις κάτι καλό».

Εκεί υπάρχει ο κίνδυνος να πιέσεις πολύ το άλλο άτομο και αντί να το κερδίσεις, να το απομακρύνεις. Σε κάθε περίπτωση, το πρόβλημα είναι ότι έχεις δημιουργήσει μία κατάσταση που είναι παραπάνω από τις δυνατότητες σου. Έχοντας όρεξη και όντας φρέσκια, στην αρχή προσφέρεις το 110 τις εκατό του εαυτού σου και αυτό είναι κάτι που δεν μπορείς να το συντηρήσεις για πάντα.

Έχεις όμως ήδη δημιουργήσει από την αρχή μία προβληματική ουτοπική κατάσταση, όπου το άλλο άτομο περιμένει περισσότερα από αυτά που μπορείς πραγματικά να προσφέρεις, γιατί έτσι του έχεις δείξει.

Πως δημιουργείς λοιπόν, μία καλή ή ιδανική σχέση; Δες εδώ

Τι να κάνω στην αρχή μιας νέας σχέσης;

Αρχικά φροντίζεις να είσαι συνειδητοποιημένη με τον εαυτό σου. Αυτό σημαίνει ότι έχεις ολοκληρώσει μία σχέση στο μυαλό σου για να μπορέσεις να περάσεις στην επόμενη. Κλείνεις εκκρεμότητες και παίρνεις απόφαση ότι έχει λήξει πραγματικά και αμετάκλητα.

Σε δεύτερη φάση, μπαίνεις σε μία σχέση επικοινωνώντας πραγματικά και φροντίζοντας να κάνεις κατανοητές τις ανάγκες και τις επιθυμίες σου.

Είναι απαραίτητο να εκφράσεις αληθινά τι περιμένεις και τι μπορείς να προσφέρεις σε μία νέα σχέση. Δεν είναι απαραίτητο να είσαι διστακτική αλλά είναι απαραίτητο να είσαι ξεκάθαρη με τον άλλο και κυρίως με τον εαυτό σου.

Να θυμάσαι ότι μία σχέση δεν καλύπτει τις ανασφάλειες σου. Όταν επιλέγεις κάποιον για να σταθεί δίπλα σου, το κάνεις γιατί θέλεις να δει τον καλύτερο εαυτό σου και όχι για να ανεχτεί τις κακές σου συνήθειες.

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.