Ανασφάλειες: 4 τρόποι που σαμποτάρεις τη Σχέση σου - Women's Bible

Ανασφάλειες: 4 τρόποι που σαμποτάρεις τη Σχέση σου

Σχέση και Ανασφάλειες: 4 τρόποι που σαμποτάρεις τη Σχέση σου

Σε μια σχέση και οι δύο σύντροφοι επιζητούν αγάπη, σεβασμό και άνεση. Δεν είναι λίγες οι φορές όμως που οι ανασφάλειες μπορούν να καταστρέψουν την ηρεμία της σχέσης.

Είναι φυσιολογικό να νιώθεις ανασφάλεια που και που. Όταν όμως νιώθεις συνέχεια πως δεν αξίζεις και πως το αγόρι σου θα σε αφήσει, έχεις ξεπεράσει τα όρια του φυσιολογικού.

Για να διώξεις όμως τις ανασφάλειές σου, πρέπει πρώτα να μπορέσεις να τις εντοπίσεις.

Οι 4 πιο κοινές ανασφάλειες σε μια σχέση

#1 Φοβάσαι ότι θα χάσεις το σύντροφό σου

Ένα σημάδι ότι νιώθεις ανασφάλεια στη σχέση σου, είναι το γεγονός πως φοβάσαι συνέχεια ότι θα χάσεις το σύντροφό σου. Νομίζεις ότι ενδιαφέρεται περισσότερο για τους άλλους απ’ ότι για σένα, ακόμα και αν σε διαβεβαιώνει πως αυτό δεν ισχύει. Είσαι συνέχεια αγχωμένη και φοβισμένη πως θα τον χάσεις.

Για να το ξεπεράσεις αυτό πρέπει να εξασκήσεις την εμπιστοσύνη σου σε αυτό το άτομο. Κάτσε μαζί του και πες του ακριβώς πως νιώθεις. Να είσαι ειλικρινής μαζί του και να του εξηγήσεις τις ανασφάλειες που έχεις.

Ένας υποστηρικτικός σύντροφος θα αντιδράσει θετικά σε αυτήν την κουβέντα. Θα θελήσει να μάθει γιατί νιώθεις έτσι, αν φταίει κάπου αυτός και πως μπορείτε να το ξεπεράσετε.

#2 Τον κατασκοπεύεις

Ρωτάς που είναι και με ποιον, ποιος ήταν στο τηλέφωνο και γενικά θέλεις να ξέρεις τα πάντα. Δεν αρκείσαι όμως μόνο στα λόγια του. Προσπαθείς να ψαχουλέψεις το κινητό του για να δεις με ποιες μιλάει στα social media ή ακόμα χειρότερα τον παρακολουθείς.

Όπως είπαμε και πιο πάνω, είναι απαραίτητο να μιλήσετε για όλα όσα σε απασχολούν και να βρείτε λύση. Όσο και αν προσπαθείς να τον ελέγχεις, αν θέλει να κάνει κάτι με κάποια άλλη θα το κάνει. Αν όντως ο σύντροφός σου δε σου έχει δείξει πραγματικούς λόγους για να ανησυχείς, προσπάθησε να ηρεμήσεις. Το μόνο που θα καταφέρεις με το να τον κατασκοπεύεις συνέχεια, είναι να τον πιέσεις και να τον χάσεις.

Η ανασφάλεια στη σχέση σημαίνει και ζήλια. Η ζήλια μέχρι ένα όριο είναι αποδεκτή σε μια σχέση. Είναι λογικό να μη θέλεις το αγόρι σου να πάει με κάποια άλλη. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι πρέπει να φοβάσαι όλη την ώρα ότι ξενοκοιτάει και δε σε θέλει. Με αυτόν τον τρόπο θα τον διώξεις μακριά σου.

#3 Χρειάζεσαι μόνιμη επιβεβαίωση

«Σου αρέσω», «Με αγαπάς», «Θες αλήθεια να είσαι μαζί μου», «Τι μου βρήκες». Όλες αυτές οι ερωτήσεις δείχνουν ότι είσαι ανασφαλής. Αν έχεις ανασφάλειες με το σώμα σου ή την εμφάνισή σου, ζητάς συνέχεια επιβεβαίωση από το σύντροφό σου προκειμένου να νιώσεις καλύτερα.

Αυτό που χρειάζεσαι όμως δεν είναι η επιβεβαίωση από τους άλλους. Πρέπει να αγαπήσεις τον εαυτό σου εσύ η ίδια. Ο σύντροφός σου δεν μπορεί να διώξει τις ανασφάλειες που έχεις. Μόνο εσύ μπορείς να το κάνεις.

Το να ζητάς συνέχεια από τους άλλους να σου λένε πόσο τέλεια είσαι, θα καταντήσει κουραστικό τόσο για σένα όσο και για αυτούς.

Αντί λοιπόν να περιμένεις από τους άλλους να σε κάνουν να νιώσεις καλά, εστίασε στον εαυτό σου. Εσύ είσαι η μόνη που μπορεί να το κάνει αυτό. Κάνε πράγματα που σου αρέσουν, κυνήγησε τους στόχους σου και πρόσεξε τον εαυτό σου. Δώσε προσοχή τόσο στη σωματική όσο και τη ψυχική σου υγεία.

#4 Αποφεύγεις τις συγκρούσεις

Αποφεύγεις τις συγκρούσεις και τους διαπληκτισμούς με κάθε τρόπο. Φοβάσαι πως ακόμα και η παραμικρή διαμάχη θα κάνει το αγόρι σου να σε χωρίσει.

Αν θέλεις όμως να έχεις μια υγιή σχέση, πρέπει να επικοινωνείς ανοιχτά με το σύντροφό σου. Να συζητάτε τα προβλήματα, τις σκέψεις και τα συναισθήματά σας.

Μπορεί να φοβάσαι πως αν του πεις μια ανασφάλειά σου θα σε χωρίσει, αλλά αυτό δεν ισχύει. Το να μιλάτε ανοιχτά για όλα θα σας κάνει πιο δεμένους.

Μπορεί το να ξεπεράσεις τις ανασφάλειες σε μια σχέση να είναι δύσκολο, αλλά όταν το καταφέρεις θα δεις πως άξιζε τον κόπο. Όλες κουβαλάμε στη σχέση το παρελθόν αλλά και τις ανασφάλειές μας. Είναι όμως στο χέρι μας να τις αφήσουμε πίσω. Μόλις το κάνεις θα δεις πόσο πιο ελεύθερη και χαρούμενη θα νιώσεις.

Θες να βελτιώσεις τη σχέση σου; Δες εδώ

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.