8 Τρόποι να Αυξήσεις την Οικειότητα στη Σχέση σου - Women's Bible

8 Τρόποι να Αυξήσεις την Οικειότητα στη Σχέση σου

8 Τρόποι να Αυξήσεις την Οικειότητα στη Σχέση σου

Η οικειότητα είναι το κλειδί για μια ευτυχισμένη και υγιή μακροχρόνια σχέση. Για να υπάρχει οικειότητα στη σχέση χρειάζεται σωματική και συναισθηματική σύνδεση. Όταν δεν υπάρχει οικειότητα στη σχέση είναι και πολύ δύσκολο αυτή να διατηρηθεί και να αντέξει στο χρόνο.

Όταν αισθάνεσαι συναισθηματικά οικεία με τον σύντροφο σου, αυξάνεται η συνολική σου ευημερία και υπάρχει αλληλοκατανόηση και ειλικρίνεια μεταξύ σας. Αν δεν είσαι ικανοποιημένη με την οικειότητα στη σχέση σου, διάβασε παρακάτω τους τρόπους που μπορείς να την αυξήσεις.

#1 Δοκιμάστε κάτι καινούριο για αυξήσεις τη οικειότητα στη σχέση σου

Το να έχεις καθημερινή ρουτίνα σε βοηθάει να αισθάνεσαι άνετα και ασφαλής. Ξέρεις τι να περιμένεις και τι πρόκειται να συμβεί στη συνέχεια. Σε μια σχέση, αυτό μπορεί να προσφέρει ένα επίπεδο ασφάλειας.

Παρόλα αυτά, το να δοκιμάσετε κάτι καινούριο και απροσδόκητο θα ανανεώσει και θα κάνει πιο ενδιαφέρουσα τη σχέση σου. Το να βγεις από τη ζώνη άνεσης σου και να δοκιμάσεις κάτι νέο μπορεί να είναι αναζωογονητικό.

Δεν έχει σημασία τι είναι αυτό που θα κάνεις με τον σύντροφο σου. Όταν κάνετε κάτι νέο και διαφορετικό μαζί, ο ενθουσιασμός που δημιουργείται από την εμπειρία μπορεί να δημιουργήσει ερεθίσματα και οικειότητα στη σχέση η οποία μπορεί να σας βοηθήσει να νιώσετε πιο κοντά ο ένας στον άλλον.

#2 Θυμήσου τις όμορφες στιγμές με τον σύντροφο σου

Θυμήσου όλες τις όμορφες στιγμές που έχεις μοιραστεί μαζί με τον σύντροφο σου. Όταν συζητάς μαζί του μια διασκεδαστική εμπειρία που είχατε ή κάτι αστείο που είδατε, σας βοηθά να μεταφέρεστε πίσω στην εποχή εκείνη, καθώς αναπολείτε τα συναισθήματα γύρω από το γεγονός που συνέβη.

Όταν αναπολείς ευχάριστες εμπειρίες που είχες με τον σύντροφο σου, ανακτάτε και οι δύο μερικά από τα θετικά συναισθήματα που σχετίζονται με αυτές τις εμπειρίες. Εάν προσπαθείς να αυξήσετε την οικειότητα στη σχέση σου, θα πρέπει να εστιάσεις στις καλές αναμνήσεις και στο πως ήταν τότε.

#3 Η σωματική επαφή θα αυξήσει την οικειότητα στη σχέση σου

Η σωματική επαφή σε βοηθά να παραμείνεις συνδεδεμένη με τον σύντροφο σου. Η αφή είναι η πρώτη από τις αισθήσεις που αναπτύσσεται και είναι απαραίτητο συστατικό της υγιούς ανάπτυξης.

Το στοργικό σωματικό άγγιγμα έχει επίσης μια σειρά από οφέλη για την υγεία, όπως το να αυξάνεται η ορμόνη ωκυτοκίνη η οποία μας κάνει να αισθανόμαστε πιο χαρούμενοι. Επομένως, αφιερώστε και οι δυο σας περισσότερο χρόνο αγγίζοντας ο ένας τον άλλον για να αυξήσετε το επίπεδο οικειότητας σας.

#4 Μην φοβάσαι τις συγκρούσεις

Ενώ οι έντονοι καυγάδες δεν είναι ένδειξη μιας υγιούς σχέσης, οι υγιείς συγκρούσεις είναι. Είναι αναμενόμενο να προκύψουν ασυμφωνίες και ζητήματα ανάμεσα σε ένα ζευγάρι.

Οικειότητα στη σχέση δεν είναι το να προσποιείσαι πως αγαπάς τα πάντα σε έναν άνθρωπο, για να νιώθει εκείνος καλά. Είναι το να μιλάς, με αγάπη και ευγένεια, όταν κάτι σε ενοχλεί. Είναι το να νιώθεις πως ένα άτομο σε γνωρίζει πολύ καλά.

Όταν νιώθεις πως κάποιος σε αγαπάει έτσι ακριβώς όπως είσαι, παρά τα ελαττώματα σου, μπορείς να χαλαρώσεις τις άμυνες σου και να απολαύσεις μια πραγματικά συναισθηματική και βαθιά σχέση.

Θες να βελτιώσεις την σχέση σου; Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε!

#5 Θα πρέπει να υπάρχει αμοιβαία σύνδεση

Προσπάθησε να κρατάς επαφή με τον σύντροφο σου κατά τη διάρκεια της ημέρας. Στείλτε μηνύματα ο ένας στον άλλον και ενημέρωσε τον για το πως πάει η μέρα σου. Είναι σημαντικό, να συζητάτε στο τέλος της ημέρας τις εμπειρίες σας και το πώς κύλησαν οι ώρες που ήσασταν χωριστά.

Αυτό θα σε φέρει ακόμα πιο κοντά στον σύντροφο σου και θα ξέρεις ότι μετά από μια δύσκολη μέρα θα είναι εκεί για να σε ακούσει.

#6 Δείξε του ότι τον εκτιμάς

Το να λες «ευχαριστώ» και «παρακαλώ» μπορεί να το θεωρείς αυτονόητο, αλλά είναι σημαντικό να το κάνεις, διότι με αυτές τις απλές λέξεις θα νιώσει την εκτίμηση σου.

Κάνε κομπλιμέντα στον σύντροφο σου ελεύθερα. Οι απλές πράξεις καλοσύνης και τα λόγια εκτίμησης μπορούν να σε βοηθήσουν να νιώσεις το σεβασμό και την εκτίμηση του συντρόφου σου και εκείνος αντίστοιχα. Πως να Κλείσεις μέσα σου τη Σχέση μετά το Χωρισμό οικειότητα στη σχέση

#7 Αν θες να αυξηθεί η οικειότητα στη σχέση σου, μην φοβάσαι να γίνεις ευάλωτη

Για να σε καταλάβει περισσότερο ο σύντροφο σου θα πρέπει να μην φοβάσαι να γίνεις ευάλωτη. Το να είσαι ευάλωτη μπορεί να είναι άβολο, ειδικά στην αρχή, αλλά σίγουρα θα βοηθήσει στο να αυξηθεί η οικειότητα στη σχέση σου.

Μοιράσου τα συναισθήματα σου, τις ανησυχίες σου, τους φόβους σου, τον ενθουσιασμό σου, τις ανησυχίες σου και τα όνειρα σου με τον σύντροφο σου. Προσπάθησε να κάνεις όλες εκείνες τις συζητήσεις που σε κάνουν να νιώθεις άβολα.

#8 Να στηρίζετε ο ένας τον άλλο

Είναι πολύ όμορφο να είσαι παρούσα όταν σε χρειάζεται ο σύντροφος σου και εκείνος αντίστοιχα. Αν ζητήσει τη βοήθεια σου, κάνε ό,τι καλύτερο μπορείς για να τον βοηθήσεις. Όταν προσπαθεί να σου μιλήσει, να τον ακούς πραγματικά.

Άσε στην άκρη το κινητό σου και οτιδήποτε μπορεί να σου αποσπάσει την προσοχή και δώσε την αμέριστη προσοχή στον σύντροφο σου. Σίγουρα και εσύ θα ήθελες την αντίστοιχη αντιμετώπιση από εκείνον, όποτε μην κάνεις κάτι διαφορετικό. Με αυτόν τον τρόπο, νιώθει ότι είσαι εκεί για εκείνον και ότι μπορεί να βασιστεί πάνω σου.

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.