Σε Χώρισε χωρίς να σου εξηγήσει τον Λόγο; - Women's Bible

Σε Χώρισε χωρίς να σου εξηγήσει τον Λόγο;

Σε χώρισε χωρίς να σου εξηγήσει τον λόγο;

Το τέλος μιας σχέσης είναι αρκετά δύσκολη υπόθεση, αλλά όταν κάποιος την τελειώνει χωρίς να δώσει εξηγήσεις από μέρος του, μπορεί να την κάνει ακόμα χειρότερη. Και φυσικά μπορείς να βασανίσεις τον εαυτό σου απίστευτα, στην προσπάθεια σου να καταλάβεις τι ήταν αυτό που το προκάλεσε και γιατί σε χώρισε.

Σε απάτησε;

Σε αγάπησε ποτέ πραγματικά;

Σε αγάπησε ποτέ κανείς πραγματικά ή πάει κάτι στραβά με εσένα;

Εάν αυτά τα ερωτήματα σου θυμίζουν τις δικές σου σκέψεις και βρίσκεσαι σε κατάσταση πανικού μετά από έναν τέτοιο χωρισμό, χρειάζεται να ηρεμήσεις. Οι παρακάτω συμβουλές θα σε βοηθήσουν.

#1 Προσπάθησε να μάθεις γιατί σε χώρισε

Φυσιολογικά, αυτό που προτείνω μετά από έναν χωρισμό είναι να μην επιδιώξεις καμία επικοινωνία, αλλά σε αυτές τις περιπτώσεις δικαιούσαι να μάθεις.

Ένα απλό, ειλικρινές μήνυμα είναι αρκετό: «Γεια, συγγνώμη που σου στέλνω, αλλά θέλω να ξέρω τι συνέβη. Δεν σου ζητώ να τα ξαναβρούμε, αλλά χρειάζεται να μάθω γιατί αποφάσισες να το τελειώσεις.»

Καθόλου απαιτητικό. Ένα απλό μήνυμα. Ωστόσο, μην στείλεις δεύτερη φορά.

Δεν υπάρχει τίποτα κακό στο να παραδεχτείς ότι πληγώθηκες και είναι απόλυτα κατανοητό να θέλεις να μάθεις τι ακριβώς συνέβη μεταξύ σας.

Δεν μπορώ να σου εγγυηθώ ότι θα απαντήσει, αλλά το να ρωτήσεις είναι το πρώτο βήμα να δοκιμάσεις. Επίσης, είναι και το μόνο σε αυτή τη λίστα που συμπεριλαμβάνει την επικοινωνία μαζί του, οπότε μην αγχώνεσαι.

#2 Άλλαξε την ζωή σου

Αυτό που συνήθως χρειαζόμαστε για να προχωρήσουμε μετά από έναν χωρισμό είναι ο λόγος. Έτσι η έλλειψη του μπορεί να μας κάνει να νιώθουμε πως είναι αδύνατο να κινηθούμε μπροστά και να αφήσουμε το παρελθόν πίσω.

Σε αυτή την περίπτωση, χρειάζεται να πιεστείς ώστε να αλλάξεις κατεύθυνση.

Αυτό σημαίνει να σκεφτείς ενεργά και συνειδητά το μέλλον και να κάνεις το βήμα προς αυτή την κατεύθυνση. Όσο περισσότερο καταφέρνεις να αλλάξεις τα πράγματα γύρω σου, τόσο περισσότερο η ζωή σου θα ανανεώνεται και θα αλλάζει προς το καλύτερο.

Άλλαξε λοιπόν την ρουτίνα και την καθημερινότητα σου, το πρόγραμμά σου, τις δραστηριότητες και αργά και σταθερά θα ξεκινήσεις να νιώθεις ότι απομακρύνεσαι από την παλιά σου ζωή, η οποία συμπεριλάμβανε και τον πρώην σου.

#3 Γέμισε τον χρόνο σου

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο για την αυτοεκτίμηση σου από το να κάθεσαι και να νιώθεις άσχημα για τον εαυτό σου. Επιπλέον, όταν μπαίνεις σε αυτή την διαδικασία, σχεδόν πάντα οδηγείσαι στην υπερανάλυση.

Όταν ξοδεύεις χρόνο στο να κατηγορείς και να λυπάσαι τον εαυτό σου που εκείνος σε χώρισε, θα καταλήξεις να το κάνεις ακόμα περισσότερο με αποτέλεσμα να είσαι μόνιμα μέσα σε ένα κλίμα απαισιοδοξίας και αρνητικότητας. Έτσι λοιπόν, προσπάθησε τον χρόνο αυτό να μένεις απασχολημένη με κάτι άλλο.

Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να δώσεις στον εγκέφαλο σου μια καλή δόση ενδορφινών (ορμόνες ευτυχίας).

Η άσκηση για παράδειγμα θα σε βοηθήσει και να χαλαρώσεις τον νου σου και άρα τις σκέψεις που τρέχουν, αλλά και το σώμα σου. Θα εστιάσεις λοιπόν σε κάτι άλλο από το να νιώθεις άσχημα.

#4 Βγες έξω

Το ξέρω ότι χρειάζεσαι χρόνο και πραγματικά δεν υπάρχει κανένας λόγος να βιαστείς, αλλά το να φλερτάρεις ξανά είναι ένας καλός τρόπος να ξεπεράσεις κάποιον.

Είναι ταυτόχρονα η καλύτερη και η χειρότερη συμβουλή που υπάρχει, οπότε χρησιμοποίησε την όπως θέλεις!

Μερικές από εμάς χρειαζόμαστε να προχωρήσουμε άμεσα και να νιώσουμε ξανά τον ενθουσιασμό μέσω του φλερτ, έτσι ώστε να ξεχάσουμε την πρώην σχέση μας.

Από την άλλη, μερικές από εμάς χρειαζόμαστε χρόνο για να επεξεργαστούμε την κατάσταση και να αναρρώσουμε, οπότε το να βγούμε και να κάνουμε μια νέα γνωριμία κατά πάσα πιθανότητα δεν θα καταλήξει κάπου όμορφα.

Οπότε, ξεκαθάρισε πως νιώθεις και βρες αν αυτό που χρειάζεσαι είναι ένας περισπασμός ή να αντιμετωπίσεις τα συναισθήματά σου για λίγο περισσότερο.

#5 Δοκίμασε κάτι καινούριο

Χρειάζεται να έρθεις πάλι σε επαφή με τον εαυτό σου και να σταματήσεις να αναπολείς το πως ήταν τα πράγματα με τον πρώην σου.

Το να κάνεις λοιπόν κάτι καινούριο, όπως το να ξεκινήσεις μια διασκεδαστική δραστηριότητα, θα σε ωθήσει να βγεις από την ζώνη ασφαλείας που έχεις δημιουργήσει και θα σε κάνει να δοκιμάσεις πράγματα που δεν σχετίζονται με την προηγούμενη σχέση σου.

Επιπλέον, θα τονώσει την αυτοπεποίθηση σου γιατί θα νιώθεις πλέον ικανή να κάνεις και πράγματα μόνη σου.

Αυτό μπορεί να σου ακούγεται περίεργο, δεδομένου του ότι είσαι ενήλικας, αλλά πίστεψε με ξέρω πόσο εύκολα μπορείς να γίνεις θύμα της συνήθειας και να βασίζεσαι στον σύντροφό σου για διάφορα, ή να κάνετε μαζί σχεδόν τα πάντα.

Σκέψου πόσος καιρός έχει περάσει από τότε που έκανες κάτι πραγματικά μόνη σου. Εντελώς μόνη σου. Τώρα, βγες έξω και κάνε το!

Όσο γρηγορότερα ανακτήσεις τις δυνάμεις σου, τόσο ευκολότερα θα προχωρήσεις και θα τον αφήσεις στο παρελθόν.

#6 Αφού σε χώρισε διάγραψε τον από την ζωή σου

Κάνε κάποιες αλλαγές σε πράγματα που μπορεί να έχεις ακόμα στην καθημερινότητα σου, έτσι ώστε να αλλάξεις την διάθεσή σου εάν δυσκολεύεσαι να προχωρήσεις, ειδικά όταν δεν ξέρεις το γιατί.

Εάν έχεις ρούχα του ή κάτι άλλο που έχει αφήσει σπίτι σου, εξαφάνισέ το. Επίσης, διάγραψε φωτογραφίες του και εάν αυτό σου είναι δύσκολο, στείλ’ τες με email στον εαυτό σου και κράτα τες σε κάποιον φάκελο που δεν κοιτάς ποτέ.

Μπορεί να σου φαίνεται περίεργο, αλλά δουλεύει.

Κάνε το ίδιο και για μηνύματα. Και αν δεν είσαι έτοιμη αποθήκευσε κάπου και τις συνομιλίες. Απλά φρόντισε να μην μπορείς να τις βρεις εύκολα.

Δεν είναι ακριβώς το «τέλος», οπότε δεν χρειάζεται να πανικοβάλλεσαι. Θα είναι κάπου όποτε θέλεις να τα ξαναβρείς. Θα έχεις καταφέρει με αυτό τον τρόπο όμως να μην πυροδοτείς άσχημα συναισθήματα στον εαυτό σου με το να τα βλέπεις συνεχώς.

Επιπλέον, σου εγγυώμαι ότι κάποια στιγμή δεν θα ξανανοίξεις ποτέ αυτό τον φάκελο.Σε χώρισε χωρίς να σου εξηγήσει τον λόγο;

#7 Αναγνώρισε το πότε χρειάζεσαι βοήθεια

Είναι σημαντικό να αναζητήσεις βοήθεια αν νιώσεις ότι την χρειάζεσαι και ότι αυτός ο χωρισμός έχει επιβαρύνει την ψυχική σου υγεία και την λειτουργικότητα σου.

Δεν είναι ούτε αξιολύπητο ούτε δραματικό, είναι αναγκαίο (όχι μόνο στον χωρισμό) να σέβεσαι τα συναισθήματά σου και να ζητάς βοήθεια όποτε την χρειάζεσαι.

Μερικοί άνθρωποι δυσκολεύονται τόσο πολύ με τους χωρισμούς που δεν κοιμούνται ούτε τρώνε σωστά.

Είναι μια φυσική, ανθρώπινη απάντηση στο άγχος και δεν υπάρχει λόγος να νιώθεις ντροπή για αυτό.

Ζήτα βοήθεια λοιπόν. Χρειάζεται και να κοιμάσαι και να τρως σωστά, έτσι ώστε να μπορέσεις να συνεχίσεις την καθημερινότητά σου. Το αξίζεις.

Μην ξεχνάς να υπενθυμίζεις στον εαυτό σου ότι κάνεις το καλύτερο δυνατό για να είσαι καλά και ότι χρειάζεται να αποδέχεσαι την υποστήριξη των άλλων.

Σε χώρισε και δεν ξέρεις τι να κάνεις; Δες εδώ

#8 Αποδέξου το γεγονός ότι σε χώρισε και ότι θέλεις χρόνο

Το πιο σημαντικό όμως βήμα από όλα είναι να αποδεχτείς ότι θα πάρει χρόνο να αναρρώσεις. Όσο και αν γεμίζεις τις μέρες σου, όσο και αν φλερτάρεις για να ξεχαστείς ή πηγαίνεις για τένις, κάποιες στιγμές θα νιώθεις αναπόφευκτα χάλια και μόνη.

Είναι απόλυτα λογικό να «πενθείς» για την σχέση σου και μπορεί να είναι ενοχλητικό να το ακούς συνέχεια, αλλά πραγματικά ο χρόνος είναι ο καλύτερος γιατρός. Ακόμα και αν χρειαστείς λίγο παραπάνω λόγω της συγκεκριμένης συνθήκης.

Δώσε στον εαυτό σου λίγο χώρο και χρόνο και μην τον τιμωρείς όταν σε κατακλύζουν αρνητικά συναισθήματα.

Σου υπόσχομαι ότι θα γίνεις ξανά καλά και ότι θα βρεις κάποιον άλλο, καλύτερο. Να θυμάσαι ότι η καρδιά δεν αναρρώνει μέσα σε μια νύχτα και αυτό είναι οκ.

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.