Πώς να Ξεπεράσεις μια Δύσκολη Περίοδο στη σχέση σου - Women's Bible

Πώς να Ξεπεράσεις μια Δύσκολη Περίοδο στη σχέση σου

Πώς να Ξεπεράσεις μια Δύσκολη Περίοδο στη σχέση σου

Περνάς μια δύσκολη περίοδο στη σχέση σου, αλλά δεν θες να χωρίσεις με τον σύντροφο σου;

Μην ανησυχείς, η σχέση σου δεν είναι καταδικασμένη. Αντιθέτως, περνάτε μια δύσκολη κατάσταση ως ζευγάρι και αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό.

Όλα τα ζευγάρια περνάνε δύσκολες περιόδους και εντάσεις στη σχέση τους. Καμία σχέση δεν είναι τέλεια και αυτός είναι και ο λόγος που πρέπει να προσπαθήσεις να λύσεις οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρχει με τον σύντροφο σου, πριν αποφασίσεις να δώσεις τέλος στη σχέση σου.

Αν πιστεύεις ακόμα σε εσάς τους δύο, παρακάτω υπάρχουν μερικές συμβουλές για το πώς μπορείς να ξεπεράσεις μια δύσκολη περίοδο στη σχέση σου.

#1 Προσπάθησε να περάσεις περισσότερο χρόνο μαζί με τον σύντροφο σου

Ένα από τα συχνότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολλά ζευγάρια είναι ότι περνάνε όλο και λιγότερο χρόνο μαζί.

Αυτό είναι φυσιολογικό και κατανοητό από τη στιγμή που τα περισσότερα ζευγάρια έχουν διαφορετικά προγράμματα στη δουλειά ή μπορεί να τύχει το οτιδήποτε κατά την διάρκεια της ημέρας.

Προσπάθησε να αντιμετωπίσεις αυτή τη δυσκολία, αφιερώνοντας όσο περισσότερο χρόνο μπορείς στον σύντροφο σου. Μπορείς για παράδειγμα, να προγραμματίσεις ένα ραντεβού ή απλά να δείτε μια ταινία μια φορά τη βδομάδα.

#2 Προσδιόρισε την κακή συμπεριφορά για να ξεπεράσεις μια δύσκολη περίοδο στη σχέση σου

Μια σχέση μπορεί να αναδείξει τον καλύτερο ή τον χειρότερο εαυτό σου. Έχεις παρατηρήσει αν αλλάζει η διάθεση σου όταν είσαι με τον σύντροφο σου ή αν ο σύντροφος σου γίνεται σταδιακά πιο καταθλιπτικός ή αρνητικός;

Ο σύντροφος σου πρέπει να σου βγάζει τον καλύτερο σου εαυτό. Παρόλα αυτά, αν συμβαίνει το αντίθετο, θα πρέπει να σκεφτείς πως συμπεριφέρεσαι εσύ στη σχέση, καθώς και την συμπεριφορά του συντρόφου σου και να προσπαθήσεις να προσδιορίσεις τις αιτίες. Ενδεχομένως, να μην ευθύνεται η σχέση σου για την κακή συμπεριφορά σου/του.

#3 Διατήρησε την εμπιστοσύνη σου ακόμα και αν περνάς μια δύσκολη περίοδο στη σχέση σου

Η εμπιστοσύνη είναι το θεμέλιο για κάθε σχέση. Ακόμα και αν περνάς μια δύσκολη περίοδο στη σχέση σου, θα πρέπει να εμπιστεύεστε ο ένας τον άλλο.

Η εμπιστοσύνη μπορεί να εκφραστεί με διάφορους τρόπους. Εμπιστοσύνη μπορεί να σημαίνει ότι γνωρίζεις ότι όλα τα προβλήματα στη σχέση σου θα επιλυθούν. Ακόμα και αν υπάρχουν εντάσεις μεταξύ σας, η εμπιστοσύνη θα είναι αυτή που θα σας φέρει ξανά κοντά. Γιατί Μένεις Κολλημένη σε μια Σχέση που δε σε Καλύπτει; δύσκολη περίοδο στη σχέση

#4 Φέρε στη μνήμη σου τις καλές στιγμές σας

Όταν περνάς μια δύσκολη περίοδο στη σχέση σου είναι πιο εύκολο να πέσεις ψυχολογικά, να έχεις αρνητικά συναισθήματα και να νιώθεις δυσαρέσκεια προς τον σύντροφο σου.

Αν θέλεις να ξεπεράσεις αυτή τη δύσκολη φάση και να κάνεις την σχέση να δουλέψει, θα πρέπει να ξεκινήσεις να είσαι πιο θετική και αισιόδοξη. Ο πιο εύκολος τρόπος για να το πετύχεις αυτό είναι να φέρεις στη μνήμη σου τις καλές στιγμές που έχεις περάσει με τον σύντροφο σου.

Θυμήσου την μέρα του πρώτου σας ραντεβού και όλες τις φορές που έχετε περάσει καλά μαζί και έχετε γελάσει. Μπορείς επίσης να εστιάσεις στα πράγματα που αγαπάς στον σύντροφο σου και όλα αυτά θα σε βοηθήσουν να δεις πιο θετικά ακόμα και τη δύσκολη περίοδο στη σχέση σου που περνάτε αυτή τη στιγμή.

Θες να ξεπεράσεις τα προβλήματα που υπάρχουν στη σχέση σου; Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε!

#5 Μην σταματήσεις να αγαπάς τον σύντροφο σου

Η αγάπη είναι άνευ όρων (εκτός αν υπάρχει κακοποιητική συμπεριφορά). Αυτό σημαίνει ότι η αγάπη σου για τον σύντροφο σου, θα πρέπει να είναι δυνατή στις καλές και στις κακές σας στιγμές. Ακόμα και σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, μην σταματήσεις να αγαπάς και να νοιάζεσαι τον σύντροφο σου.

Ωστόσο, στην περίπτωση που είσαι νευριασμένη και νιώθεις αρνητικά συναισθήματα ίσως να σου είναι δύσκολο. Δεν χρειάζεται να καταπιέζεσαι, είναι φυσιολογικό να νιώσεις έτσι, αλλά αυτό δεν σημαίνει και πάλι ότι δεν τον αγαπάς.

Μπορείς να κάνεις μικρά πράγματα που κρατάνε την αγάπη ζωντανή, όπως να του στείλεις ένα μήνυμα για «καλημέρα» και για «καληνύχτα». Θυμήσου την περίοδο που είχατε πρωτογνωριστεί και ξεκινήστε να βγαίνετε πάλι ραντεβού όπως τότε. Αυτό θα βοηθήσει και τους δύο να καταλάβετε αν πρόκειται όντως για μια δύσκολο περίοδο στη σχέση σας.

#6 Μάθε να ακούς για να ξεπεράσεις μια δύσκολη περίοδο στη σχέση σου

Το να μιλάς είναι πάντα πιο εύκολο σε μια σχέση. Μπορεί να έχεις πολλά πράγματα στο μυαλό και να θες να τα εκφράσεις στον σύντροφο σου, αλλά αυτό μπορεί να μην είναι τόσο ωφέλιμο, όσο νομίζεις.

Προτού μιλήσεις λοιπόν την επόμενη φορά, φρόντισε να ακούσεις αυτά που έχει να σου πει ο σύντροφος σου. Άφησε τον  να μιλήσει και να εκφράσει αυτά που νιώθει.

Ενδεχομένως, εκείνος να γνωρίζει ήδη πως θα λύσετε τα προβλήματα και πως θα καταφέρετε να ξεπεράσετε τη δύσκολη περίοδο που περνάτε.

#7 Πρέπει και οι δύο να προσπαθήσετε για τη σχέση σας

Ακόμα και αν υπάρχει αγάπη ακόμα μεταξύ σας, η σχέση δεν θα λειτουργήσει αν δεν είστε και οι δυο πρόθυμοι να προσπαθήσετε. Αν μόνο ο ένας προσπαθεί να κρατήσει τη σχέση, δυστυχώς δεν θα τα καταφέρει.

Αυτό σημαίνει ότι και οι δύο πρέπει να συμφωνήσετε ότι θέλετε να βελτιώσετε τη σχέση σας και να την κάνετε να λειτουργήσει.

Όταν περνάς μια δύσκολη περίοδο στη σχέση σου και υπάρχει αγάπη και θέληση και από τις δύο πλευρές, θα ξεπεραστεί εύκολα.

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.