Πως να Κλείσεις μέσα σου τη Σχέση μετά το Χωρισμό - Women's Bible

Πως να Κλείσεις μέσα σου τη Σχέση μετά το Χωρισμό

Πως να Κλείσεις μέσα σου τη Σχέση μετά το Χωρισμό

Ένα ωραίο πρωί, ο σύντροφος σου σού δηλώνει ότι θέλει να χωρίσετε. Παγώνεις, μπλοκάρεις και πριν προλάβεις να πεις το οτιδήποτε, έχει περάσει την εξώπορτα και έχει εξαφανιστεί. Ο καιρός περνάει, έχετε χωρίσει, όμως νιώθεις πως έχεις συναισθηματικές εκκρεμότητες που σε εμποδίζουν να κλείσεις μέσα σου τη σχέση και να προχωρήσεις.

Σίγουρα δεν θες να βιώσεις κάτι τέτοιο και καλό θα ήταν να μην το κάνεις κι εσύ σε κάποιον. Οπότε είναι καλό, όταν λήγεις μία σχέση να την κλείσεις ομαλά και οριστικά, βοηθώντας και τους δύο να έχετε αυτό που λέμε, «Κλείσιμο».

Τί είναι το κλείσιμο;

Το κλείσιμο είναι μία αμοιβαία συμφωνία όπου και τα δύο μέρη αποχωρούν με μία αίσθηση τελικότητας και ολοκλήρωσης. Μία κατάσταση αποδοχής.

Αν δεν έχεις αυτό το κλείσιμο, τότε το πιο πιθανό είναι να αργήσεις να ωριμάσεις συναισθηματικά για να κάνεις την επόμενη σχέση. Ακόμη κι αν κάνεις κάποια, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχεις συναισθηματικές εκκρεμότητες που θα σε εμποδίζουν να αφοσιωθείς στη νέα σου κατάσταση.

Κάθε χωρισμός είναι μοναδικός και ο χρόνος που χρειάζεται για να κλείσεις μία σχέση, διαφέρει κάθε φορά.

Ξεκινώντας με την παραδοχή ότι θες πραγματικά να κλείσεις αυτό τον κύκλο και να ολοκληρωθεί η σχέση και ο χωρισμός, και δεν το κάνεις για να ασκήσεις πίεση, τότε χρειάζεται να κάνεις κάποια πράγματα.

Θες να κλείσεις την παλιά σχέση σου και να ετοιμαστείς για καινούρια; Δες εδώ

Κίνηση πρώτη

Από την στιγμή που θα αποφασίσεις να χωρίσεις και το ανακοινώσεις, συμφωνήστε ότι για μερικές ημέρες δεν θα πρέπει να μιλήσετε καθόλου. Δεν θα βοηθήσει καθόλου αν στις τέσσερις το πρωί στείλεις ή λάβεις ένα μήνυμα που θα λέει «Μου λείπεις πολύ». Χαίρω πολύ. Είναι αναμενόμενο το συναίσθημα ειδικά αν η σχέση ήταν πολυετής.

Βλέπεις η συνήθεια είναι μεγάλος παράγοντας και το σοκ που θα βιώσεις από την αλλαγή της ρουτίνας, είναι μεγαλύτερο από την ίδια την απώλεια. Συνεπώς, το καλύτερο είναι να μην μιλήσετε ή να μην ειδωθείτε για δύο εβδομάδες περίπου.

Το διάστημα που θα μεσολαβήσει, είναι αρκετό για να σκεφτείτε κάποια πράγματα με ψυχραιμία. Έτσι θα αποφύγετε σκηνές και τραγελαφικές καταστάσεις. Επίσης, ξέροντας ότι θα ειδωθείτε μετά από μία με δύο εβδομάδες, θα κάνει την αναμονή λίγο ευκολότερη.

Κίνηση δεύτερη

Μετά από αυτό το διάστημα, κανονίστε να βρεθείτε, αλλά με όρους. Ο σκοπός της συνάντησης είναι να συζητήσετε. Να δείτε τι πήγε στραβά, να μάθετε ότι περισσότερο γίνεται και να χαιρετηθείτε.

Για να αποφύγετε δραματικές καταστάσεις και θερμά επεισόδια, είναι προτιμότερο να κανονίσετε την συνάντηση κάπου έξω. Σε ένα ουδέτερο μέρος, όπου μπορείτε να πάρετε έναν καφέ και να μιλήσετε. Ακόμα καλύτερα αν κανονίσετε σε ένα μέρος όπου μπορείτε να περπατήσετε.

Δεν χρειάζεται να καθίσετε παραπάνω από μία ώρα (που και αυτή πολύ είναι), γιατί δεν έχετε τόσα πολλά να πείτε. Όσο περισσότερο καθίσετε μετά από αυτό, τόσο ευκολότερο είναι να ξεφύγει η κατάσταση και να χάσετε τον έλεγχο.

Αφού μάθετε ότι χρειάζεστε και αισθάνεστε ότι δεν έχετε κάτι παραπάνω να πείτε, τότε ολοκληρώστε την κουβέντα, αποχαιρετιστείτε και φύγετε. Δεν υπάρχει χώρος  για θεατρινισμούς και υπερβολές. Πως να Κλείσεις μέσα σου τη Σχέση μετά το Χωρισμό

Εναλλακτική κίνηση για να κλείσεις μέσα σου μια σχέση που έχει τελειώσει

Αν τώρα, δεν μπορείς να επικοινωνήσεις με τον πρώην σου γιατί επέλεξε να εξαφανιστεί και να σε αποκόψει από παντού, τότε τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά.

Εφ’ όσον δεν μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί του, χρειάζεσαι ένα είδους απτού κλεισίματος.

Κάτι δηλαδή που να σε κάνει να αισθανθείς αυτό το συναίσθημα της ολοκλήρωσης.

Ακόμα κι αν πεις δυνατά αυτά που σκέφτεσαι, μπορεί να σου κάνει καλό. Βρες κάποιον που να έχει την διάθεση να σε ακούσει και πες ότι σε προβληματίζει.

Επίσης, μπορείς να του γράψεις ένα γράμμα ή ένα e-mail, στο οποίο θα πεις όλα αυτά που σε προβληματίζουν και δεν σου έδωσε την ευκαιρία να του τα πεις. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις όμως, είναι να μην του το στείλεις ποτέ.

Τέλος, ίσως είναι καλό να αλλάξεις περιβάλλον. Αν ο χώρος σου, είναι χώρος που τον είχατε κοινό, τότε καλύτερα να τον αφήσεις. Αν η σχέση ήταν μεγάλη ή μιλάμε για γάμο, τότε μία μετακόμιση θα σου έκανε καλό.

Φρόντισε να κλείσεις τον κύκλο με κάθε τρόπο, όσο το δυνατόν γρηγορότερα, έτσι ώστε να έχεις χρόνο για συναισθηματική ίαση, με ηρεμία.

Αν πιστεύεις ότι χρειάζεσαι βοήθεια σε αυτό, επικοινώνησε άμεσα μαζί μας

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.