5 Λόγοι που οδηγούν σε Διαζύγιο και πως να μάθεις από αυτούς - Women's Bible

5 Λόγοι που οδηγούν σε Διαζύγιο και πως να μάθεις από αυτούς

5 Λόγοι που οδηγούν σε Διαζύγιο και πως να μάθεις από αυτούς

Ο γάμος είναι ένας σημαντικός και συχνά παρεξηγημένος θεσμός στις μέρες μας και οι λάθος επιλογή συντρόφου οδηγεί συχνά σε διαζύγιο. Αυτό που θέλω να κάνω είναι να σε βοηθήσω με τους καλύτερους τρόπους ώστε να κάνεις την καλύτερη επιλογή συντρόφου.

Πως λοιπόν μπορείς να βελτιώσεις τις πιθανότητες για μια ευτυχισμένη σχέση και να αποφύγεις την κατάρρευση του γάμου σου; Ένας τρόπος να το κάνεις είναι να δεις γιατί άλλοι πριν από εσένα απέτυχαν στον γάμο τους και να ψάξεις για ανησυχητικά σημάδια στις σχέσεις σου. Αυτά μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις για να αξιολογήσεις καταστάσεις πριν πάρεις την απόφαση να ακολουθήσεις αυτό το μονοπάτι της ζωής.

Για να σε βοηθήσω να το κάνεις αυτό έχω συλλέξει μια λίστα με τις 5 κυριότερες αιτίες που οδηγούν στο διαζύγιο και πως μπορείς να μάθεις από αυτές.

1) Η Έλλειψη Ομαδικότητας οδηγεί σε διαζύγιο

Ο γάμος έχει να κάνει με την αγάπη μεταξύ δύο ανθρώπων, όμως στην πραγματικότητα θα πρέπει να αντιμετωπίζεται σαν ένα ομαδικό άθλημα περισσότερο από οτιδήποτε άλλο.

Στο σπίτι μου, εγώ ασχολούμαι με το μαγείρεμα, ενώ ο άντρας μου ασχολείται με την καθαριότητα.

Όσον αφορά έναν χαρούμενο γάμο, και οι δύο σύντροφοι θα πρέπει να βοηθούν ο ένας τον άλλον και να συμφωνούν σχετικά με τις ασχολίες που θα αναλαμβάνει ο καθένας.

Όταν αυτό δεν συμβαίνει και οι ρόλοι δεν έχουν συμφωνηθεί – κυρίως όσον αφορά την διαπαιδαγώγηση των παιδιών- η πικρία αργά ή γρήγορα θα συσσωρεύεται και θα διαταράξει τα θεμέλια της σχέσης.

Όταν δημιουργείς μια νέα σχέση να φροντίζεις πάντα να υπάρχει ισορροπία ανάμεσα σε σένα και τον σύντροφο σου. Αυτό θα βοηθήσει να χτιστεί μια δυνατή σχέση εμπιστοσύνης.

Εάν βλέπεις ότι κυριαρχεί ο εγωισμός ή η έλλειψη κατανόησης, τότε θα πρέπει να ξανασκεφτείς που οδηγείται αυτή η σχέση.

2) Έλλειψη Επαφής… Κυριολεκτικά

Ως κοινωνικά όντα, χρειαζόμαστε την ανθρώπινη επαφή. Εάν περνάμε μεγάλες περιόδους χωρίς κάποιο είδος επαφής, θα επηρεαστεί η συμπεριφορά μας και ο οργανισμός μας με αρνητικό τρόπο.

Γι’αυτό το λόγο το σεξ και η οικειότητα είναι δύο πολύ σημαντικοί παράμετροι που οδηγούν στην επιτυχία ενός γάμου. Πιστεύω ότι η απιστία είναι περισσότερο η αφορμή που οδηγεί σε ένα διαζύγιο παρά η ρίζα του προβλήματος.

Οι άντρες που απατούν το κάνουν συχνά επειδή έχουν άλλα προβλήματα μέσα στην σχέση τους οπότε και αναγκάζονται να τα ψάξουν αλλού. Ένας από αυτούς τους λόγους είναι η έλλειψη σεξ ή στενής φυσικής επαφής μεταξύ των συντρόφων.

Βέβαια με την πάροδο του χρόνου σε οποιονδήποτε γάμο η φυσική επαφή σχεδόν πάντα θα αλλάξει ή θα μειωθεί αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι σύντροφοι δεν μπορούν να ικανοποιηθούν ή να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες.

 Το βασικό σημείο είναι ότι η επαφή θα πρέπει να εξακολουθεί να υπάρχει αλλά κατά πάσα πιθανότητα με έναν πιο τρυφερό και στοργικό τρόπο καθώς με την πάροδο του χρόνου αναπτύσσονται νέα βαθύτερα συναισθήματα μεταξύ του ζευγαριού.

Αυτό που είναι σημαντικό να θυμάσαι είναι ότι θα πρέπει να κάνεις το βήμα για την δημιουργία ενός γάμου με δυνατή επαφή που θα εμπεριέχει και το σεξ αλλά και την τρυφερότητα και από τις δυο μεριές έτσι ώστε να είστε χαρούμενοι.5 Λόγοι που οδηγούν σε Διαζύγιο και πως να μάθεις από αυτούς

3) Υπάρχουν Μη Ρεαλιστικές Προσδοκίες

 Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε προσδοκίες σχετικά με αυτά που θέλουμε στην ζωή μας και συγκεκριμένα για την αγάπη. Το πρόβλημα με αυτό είναι ότι πολλές από αυτές τις προσδοκίες δεν είναι ρεαλιστικές. Μια πολύ συχνή είναι το «Θα αλλάξει».

Πάρα πολλές γυναίκες προσπαθούν να βρουν τον τρόπο να κάνουν τους συντρόφους τους να αλλάξουν. Μου θυμίζει μια ατάκα από μια παλιά κωμωδία με τίτλο «Σ’αγαπώ, είσαι τέλειος, τώρα άλλαξε»

Όταν προσδοκείς από τον σύντροφό σου να συμπεριφερθεί με έναν συγκεκριμένο τρόπο, ενώ σχεδόν ποτέ δεν έχει επιδείξει τέτοια δείγματα, θα απογοητεύεσαι συνεχώς.

Αυτή η προσδοκία είναι πιθανό να επισκιαστεί από τον θεσμό του γάμου. Οι περισσότερες γυναίκες δυστυχώς θεωρούν πως την στιγμή που θα παντρευτούν η ζωή που θα ακολουθήσει θα είναι ένα πανέμορφο παραμύθι.

Το πρόβλημα είναι ότι τα προβλήματα που υπάρχουν πριν το γάμο θα παραμείνουν και μετά. Όταν πάρεις την απόφαση να παντρευτείς θα πρέπει να είσαι χαρούμενη και να έχεις επικοινωνήσει στον σύντροφό σου όλα τα προβλήματα που έχει η σχέση.

Όταν οι προσδοκίες σου είναι παράλογες και δεν πραγματοποιηθούν, η απογοήτευση είναι μεγαλύτερη. Και αυτό μπορεί να σε οδηγήσει σε σκοτεινά μονοπάτια. Η συμβουλή μου είναι να φροντίσεις να τις έχεις υπό έλεγχο και για την σχέση σου αλλά και για εσένα την ίδια.

Για να μην διογκωθούν τα προβλήματα στο γάμο σου και σας οδηγήσουν σε διαζύγιο, δες εδώ

4) Η κακή διαχείρηση των Οικονομικών

Πρόσφατα είχα μια μαθήτρια που ετοιμαζόταν να παντρευτεί σε δύο εβδομάδες και δεν είχε μιλήσει ποτέ με τον αρραβωνιαστικό της για το πως θα διαχειρίζονται τα οικονομικά αφού παντρευτούν. Ασφαλώς την προέτρεψα να συζητήσει το θέμα άμεσα μαζί του.

Αυτή είναι μια τρομακτική πρόταση το ξέρω. Τα οικονομικά είναι μια στρεσογόνα κατάσταση ακόμα και στους καλύτερους γάμους. Έτσι λοιπόν εάν εσύ και ο σύντροφος σου δεν έχετε ίδιες απόψεις για τον χειρισμό τους θα προκληθούν προβλήματα.

Όταν βγαίνεις με κάποιον, φρόντισε να καταλάβεις τις απόψεις του σε ότι αφορά τα οικονομικά και να τις συγκρίνεις με τις δικές σου. Γιατί πίστεψε με είναι πολύ σημαντική παράμετρος για έναν χαρούμενο και υγιή γάμο.

5) Η κακή Επικοινωνία οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε διαζύγιο

Αυτό είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας και στατιστικά ένας από τους κυριότερους λόγους διαζυγίου. Οι προηγούμενοι λόγοι που αναφέρθηκαν ορισμένες φορές μπορούν να αποφευχθούν εάν το ζευγάρι επικοινωνεί σωστά.

Οι άντρες έχουν την τάση να εσωτερικεύουν τα συναισθήματα τους περισσότερο απ’ότι οι γυναίκες, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να επιτευχθεί καλή επικοινωνία. Έχει να κάνει με τον τρόπο προσέγγισης και τις σωστές τεχνικές.

Εάν είσαι με έναν σύντροφο που δεν επικοινωνεί με τον τρόπο που θέλεις τότε ή βρίσκεσαι σε μια δυσλειτουργική σχέση ή δεν χρησιμοποιείς την σωστή προσέγγιση για να τον ενεργοποιήσεις και να αποκτήσεις αυτό που θέλεις.

Να είσαι πάντα δυναμική αλλά και τρυφερή η οποία ξέρει πότε να μιλήσει αλλά και πότε να ακούσει. Όταν συμβαίνει αυτό, και οι δυο σας έχετε ακούσει και καταλάβει ο ένας τον άλλον, λίγα προβλήματα θα υπάρξουν που δεν θα μπορείτε να ξεπεράσετε.

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.