Γιατί πέφτω πάντα σε Άνδρες που είναι Κόπανοι και Ψυχάκια; - Women's Bible

Γιατί πέφτω πάντα σε Άνδρες που είναι Κόπανοι και Ψυχάκια;

Γιατί πέφτω πάντα σε Άνδρες που είναι Κόπανοι και Ψυχάκια;, Γιατί οι Συναισθηματικές Ανάγκες μας καθορίζουν τις Σχέσεις μας

«Γιατί πέφτω πάντα σε άνδρες που είναι κόπανοι και ψυχάκια;»

Λοιπόν, η απάντηση είναι απλή και δεν θα σε κουράσω:

φταις εσύ!

Αν οι άνδρες με τους οποίους εμπλέκεσαι συναισθηματικά είναι κόπανοι και ψυχάκια, και καταφέρνουν να σου κάνουν τη ζωή κόλαση, σκέψου πως το μόνο κοινό που έχουν όλοι αυτοί μεταξύ τους, είναι ένα.

Ποιο είναι αυτό; Εσύ.

Ξεκίνα λοιπόν να ψάχνεσαι. Είναι πολύ συνηθισμένο μοτίβο που συναντάω συνέχεια: ήσυχα, συντηρητικά, καλά κορίτσια να έλκουν συναισθηματικά άνδρες χειριστικούς, όπως είναι αυτοί οι περίεργοι κόπανοι που αναφέραμε. Γιατί συμβαίνει αυτό; Και γιατί συμβαίνει ξανά και ξανά στις ίδιες κοπέλες;

Συμβαίνει επειδή οι συγκεκριμένοι άνθρωποι δεν αισθάνονται άνετα, όταν βρίσκονται πραγματικά κοντά σε έναν άνθρωπο. Τους είναι άβολο να εκφραστούν με ειλικρίνεια και με τιμιότητα. Σκέψου λοιπόν.

Μία τέτοια ανικανότητα μειώνει τις επιλογές σου όσον αφορά στις σχέσεις σου. Σε περιορίζει σε έναν ορίζοντα ανθρώπων που έχουν συμπληρωματικά προβλήματα με τα δικά σου. Και να για ποιους λόγους γίνεται:

1. Είσαι αδύναμη

Η δικιά τους τόλμη εξισορροπεί την ατολμία σου. Αν υποθέσουμε ότι διστάζεις να δείξεις ενδιαφέρον για κάποιον, τότε οι επιλογές σου όσον αφορά στα άτομα που θα σε πλησιάσουν περιορίζονται σε άνδρες τολμηρούς , που μπορούν να κάνουν το πρώτο βήμα.

Αν είσαι ντροπαλή, αν είσαι συνεσταλμένή ή ασαφής σε σχέση με αυτό που θέλεις, αν δεν μπορείς να εκφράσεις τις επιθυμίες σου, τότε είσαι νούμερο ένα στο κατάλογο με τα θύματα για όποιόν θελήσει να βρει κάποια για να του επιβληθεί. Δηλαδή, η ίδια σου η αδυναμία είναι εκείνη που προσελκύει εγωκεντρικούς άνδρες.Γιατί πέφτω πάντα σε Άνδρες που είναι Κόπανοι και Ψυχάκια;

2. Καταπιέζεις τα συναισθήματά σου

Η συναισθηματική τους αστάθεια διεγείρει τα καταπιεσμένα σου συναισθήματα. Οι γυναίκες που δεν μπορούν να εκφραστούν, καταπιέζουν τα αισθήματά τους με διαφορετικούς τρόπους. Είτε αποστασιοποιούνται, ώστε να νιώσουν αδιαφορία πλήρη για τον περίγυρό τους, είτε επινοούν λόγους για να αποφύγουν να εμπλακούν συναισθηματικά.

Σε κάποιες περιπτώσεις ιαχωρίζουν τόσο πολύ τη συναισθηματικότητα από τον ερωτισμό, ώστε πείθουν τους εαυτούς τους πως δεν χρειάζεται καν να ενδιαφέρονται για ένα άτομο προκειμένου να κάνουν σχέση μαζί του.

Όταν καταπιέζεις τα αισθήματά σου, το μόνο που μπορεί να διαπεράσει τον τοίχο που δημιουργείς είναι τα εξαιρετικά έντονα αισθήματα ενός ασταθούς ανθρώπου. Όταν εσύ δεν εκφράζεσαι είναι σαν να προσκαλείς τους άνδρες που έρχονται στο πλευρό σου να εκφραστούν υπερβολικά πολύ.

Οι μαζεμένες κοπέλες αγκιστρώνονται συναισθηματικά από υπερβολικά θυελλώδεις άνδρες, άνδρες που έχουν την τάση να μετατρέπουν σε μελόδραμα και ένταση την κάθε στιγμή τους. Είναι σαν οι γυναίκες αυτές να βιώνουν εμμέσως όλο το συναίσθημα που έχουν καταπιέσει, να το βιώνουν μέσα από το άτομο που βρίσκεται κοντά τους.

3. Θες να νιώθεις σημαντική

Η μανία του συγκεκριμένου τύπου ανδρών με το μελόδραμα κάνει τους συναισθηματικά καταπιεσμένους ανθρώπους να αισθάνονται σημαντικοί. Αυτό είναι που κάνει τις γυναίκες τελικά να τους λατρεύουν. Οι περίεργοι αυτοί τύποι είναι σαν βρίσκονται πάντα σε κατάσταση κρίσης. Σαν μονίμως να είναι τα θύματα, σαν μονίμως να έχουν ανάγκη από κάποιον να τους σώζει.

Και οι καταπιεσμένοι άνθρωποι αισθάνονται πως επιτέλους είναι σημαντικοί. Πώς επιτέλους κάποιος τους χρειάζεται. Κάτι που διαφορετικά σπάνια νιώθουν στη ζωή τους. Και το νιώθουν σπάνια, επειδή καταπιέζουν τα συναισθήματά τους. Επειδή πάντα κρατούσαν τις σχέσεις τους σε επίπεδο επιφανειακό.

Είναι αναπόφευκτο ότι ένα τόσο ασταθές άτομο θα στραφεί εναντίον σου. Θα βρει τον τρόπο να σου ταράξει τη γαλήνη και την ψυχική ισορροπία. Είναι άσχημο αλλά ισχύει: όταν κάποιος βρίσκεται σε συναισθηματική κρίση, προκαλεί και σε όλους όσοι είναι στο πλευρό του εξίσου ακραία αισθήματα. Σε κάνει δηλαδή να αισθάνεσαι σημαντική.

Στην πραγματικότητα όμως, οι φόβοι σας είναι κοινοί: μήπως τυχόν και είστε ασήμαντοι. Μα κάποιοι εκφράζουν την ανάγκη τους για σημαντικότητα με το να γίνονται μελοδραματικοί.

Κι έτσι δημιουργείται ένα ντουέτο, από τη μια του υπερβολικά συναισθηματικού και από την άλλη του συναισθηματικά καταπιεσμένου που εισέρχεται σε ένα τοξικό αλισβερίσι θύτη /θύματος, άλλοτε εκτοξευόμενο στον έβδομο ουρανό κι άλλοτε βουλιαγμένο σε αξιοθρήνητη δυστυχία.

Αυτού του είδους οι ακραίοι άνδρες, οι κόπανοι όπως μπορεί να τους λες, τελικά σε εγκαταλείπουν, όπως ήδη θα έχεις ίσως διαπιστώσει. Επειδή καθώς περνά ο καιρός θυσιάζεις όλο και περισσότερη από τη δική σου ταυτότητα προκειμένου να διορθώσεις τα δικά τους συναισθηματικά προβλήματα.

Αυτό σε κάνει να χάνεις την γοητεία σου: Ένας άνθρωπος χωρίς αυτοσεβασμό είναι σπάνια γοητευτικός. Και τότε, ο ακραίος και βαμπιρικός άνθρωπος δεν έχει να κάνει τίποτα άλλο πέρα από το να αναζητήσει μια σχέση καινούρια.

Μπορεί λοιπόν όλοι αυτοί οι κόπανοι και ψυχάκια να είναι υπεύθυνοι για την κακή συμπεριφορά τους, ναι. Αλλά αν διαρκώς βάζεις τέτοιους ανθρώπους στη ζωή σου και μπλέκεσαι μαζί τους, τότε φταις εσύ και μόνο εσύ.

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.