5 Τρόποι που δείχνουν ότι Παίζει Μαζί σου - Women's Bible

5 Τρόποι που δείχνουν ότι Παίζει Μαζί σου

5 Τρόποι που δείχνουν ότι Παίζει Μαζί σου

Αν νιώθεις πως ο τύπος με τον οποίο βγαίνεις, παίζει μαζί σου να ξέρεις σε καταλαβαίνω. Όσο αναλογίζομαι τις παλιές μου εμπειρίες, θυμάμαι πόσα κόλπα είχαν χρησιμοποιήσει άνδρες που έβγαινα καιρό και τελικά εγκλωβίστηκα σε σχέσεις που δεν οδηγούσαν πουθενά παρά μόνο στο να πληγώνομαι όλο και περισσότερο.

Όλες μας κατά καιρούς έχουμε ερωτευτεί παράφορα κάποιον πριν μας κάνει γνωστές τις πραγματικές προθέσεις του. Μην απελπίζεσαι. Φυσικά και μπορείς να βρεις την σωστή σχέση και να είσαι ευτυχισμένη, αποφεύγοντας τέτοιους τύπους ανδρών.

Για να σε βοηθήσω να μην την πατήσεις, θα μοιραστώ μαζί σου 5 τρόπους για να καταλάβεις ότι παίζει μαζί σου.

#1 Καταλαβαίνεις ότι παίζει μαζί σου όταν οι πράξεις του δεν συμβαδίζουν με αυτά που λέει

 Συχνά μια από τις καλύτερες ικανότητες ενός γοητευτικού άνδρα είναι οι λέξεις που χρησιμοποιεί. Έχει αναπτύξει πολύ προσεκτικά τις επικοινωνιακές του δεξιότητες και σε κάνει να νιώθεις μοναδική. Μπορεί να επιλέγει λέξεις όπως «όμορφη, σέξι, καθηλωτική, έξυπνη κλπ». Γενικά ξέρει τι πρέπει να σου πει και πως.

Μπορεί να μιλάει για το μέλλον και πόσο όμορφα θα ήταν να γνώριζες τους φίλους και την οικογένειά του αλλά και να μην σταματάει να αναφέρει όλα αυτά τα απίθανα μέρη που θέλει να επισκεφτείτε μαζί. Το ενδιαφέρον της υπόθεσης αυτής όμως είναι ότι καθώς γνωρίζεστε όλο και περισσότερο οι πράξεις του συμβαδίζουν όλο και λιγότερο με αυτά που σου έχει υποσχεθεί.

Ο καιρός περνά και παρ’ όλο που τα κομπλιμέντα και τα γλυκόλογα συνεχίζουν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους, σπάνια κάνει ρομαντικές και τρυφερές κινήσεις. Για παράδειγμα να σου προσφέρει λουλούδια, να σου μαγειρέψει ή να σου κάνει δώρα. Φυσικά δεν έχετε πάει ακόμα σε όλα αυτά τα μέρη που σου υποσχέθηκε, ούτε έχεις γνωρίσει οικογένεια και φίλους ακόμα.

Για να αποφύγεις τέτοιους τύπους ανδρών, αυτό που θα πρέπει να κοιτάξεις είναι αν οι πράξεις του ανταποκρίνονται σε αυτά που σου λέει. Γιατί τελικά είναι πολύ εύκολο να πεις ότι αγαπάς κάποιον αλλά είναι ακόμα πιο δύσκολο να το δείξεις πραγματικά.5 Τρόποι που δείχνουν ότι Παίζει Μαζί σου

#2 Δεν κανονίζει πότε να βρεθείτε

 Όποτε βρίσκεστε είτε είναι τελευταία στιγμή είτε είναι διαθέσιμος όποτε τον βολεύει. Όταν είσαι προτεραιότητα στην ζωή κάποιου πάντα θα βρίσκει χρόνο για σένα. Πολλοί πιστεύουν -και φυσικά η ψηφιακή ζωή στην οποία ζούμε πλέον ενισχύει αυτή την πεποίθηση- ότι θα στείλουν ένα γρήγορο μήνυμα στην κοπέλα χωρίς καμία πρότερη προειδοποίηση και εκείνη θα τρέξει.

Αυτό είναι απαράδεκτο. Οι σχέσεις των ανθρώπων έχουν να κάνουν με σεβασμό, ευγένεια και φυσικά με το να μπαίνουν προτεραιότητες. Τέτοιοι τύποι ανδρών που ανέφερα προηγουμένως δεν διαθέτουν αυτά τα χαρακτηριστικά και ούτε τους νοιάζει να τα καλλιεργήσουν γιατί πολύ απλά δεν τους νοιάζουν οι ποιοτικές σχέσεις.

Εάν είσαι με κάποιον που συμπεριφέρεται έτσι τότε να ξέρεις ότι δεν τον ενδιαφέρεις και τόσο. Δώσε προσοχή στο «πότε» και στο «πως» κάποιος σου ζητά να βγείτε.

Ένας αξιόλογος άνδρας θα σου κάνει την πρόταση και θα δείξει σεβασμό απέναντι στην προσωπική σου ζωή και το πρόγραμμα σου και θα είναι χαρούμενος να σε δει ακόμα και αν δυσκολευτεί. Εάν ο σκοπός σου είναι να σου συμπεριφέρονται ως προτεραιότητα θα πρέπει να οριοθετείς την ζωή σου και να μην επιτρέπεις σε κάποιον να σου συμπεριφέρεται έτσι.

Για να μην παίζει μαζί σου κανένας, δες εδώ

#3 Σε αγγίζει μόνο στο Σεξ

Το σεξ δεν σημαίνει τρυφερότητα. Σίγουρα μπορεί να υπάρχει τρυφερότητα στο σεξ αλλά αυτός δεν είναι ο κανόνας. Φυσικά και θες μια καλή σεξουαλική ζωή αλλά επίσης χρειάζεσαι μια φυσιολογική, δυνατή και ρομαντική σχέση.

Μιλάω φυσικά για χάδια, να περπατάς χέρι χέρι ή απλά να κάθεστε αγκαλιά και να βλέπετε μαζί ταινία. Είναι απλά μικρά πράγματα τα οποία όμως μπορούν να κάνουν την διαφορά σε μια ποιοτική σχέση. Εάν είσαι με κάποιον που το μόνο που θέλει είναι να βρίσκεστε στην κρεβατοκάμαρα, τότε να ξέρεις ότι δεν πρόκειται να γίνει η σχέση των ονείρων σου.

Παρατήρησε τι παίρνεις πραγματικά από εκείνον σε ότι αφορά την σωματική επαφή. Εάν δεν παίρνεις όσα χρειάζεσαι θα πρέπει να επικοινωνήσεις τις ανάγκες σου και να δεις πως ανταποκρίνεται. Εάν οι πράξεις του δεν βελτιώνονται, τότε θα ξέρεις σίγουρα με τι έχεις να κάνεις.

#4 Πληρώνεις με τον Χρόνο σου ή και το Πορτοφόλι σου

Μήπως σου ακούγεται γνώριμο; Είστε έξω για φαγητό και εκείνος λέει ότι δεν έχει χρήματα να πληρώσει. Ίσως επειδή άφησε το πορτοφόλι του σπίτι ή η πιστωτική του έχει λήξει κλπ. Εάν σου έχει συμβεί δεν είσαι η μόνη.

Είναι ξεκάθαρα σημάδι. Σίγουρα ατυχίες συμβαίνουν σε όλους αλλά εάν έχει γίνει μοτίβο τότε είναι απαράδεκτος.

Βέβαια μπορεί να μην έχει να κάνει με χρήματα αλλά με τον χρόνο σου. Ίσως να σου ζητάει συνεχώς να κάνεις πράγματα για εκείνον όπως για παράδειγμα να βγάλεις βόλτα τον σκύλο του, να του σιδερώσεις μερικά πουκάμισα ή να πας να τον πάρεις από το σπίτι του φίλου του.

Μια καλή σχέση έχει να κάνει με την ισορροπία ανάμεσα στο να δίνεις και να παίρνεις. Τέτοιου τύπου άνδρες είναι καλοί μόνο στο να παίρνουν και ποτέ στο να δίνουν.

#5 Βαθιά μέσα σου το ξέρεις ότι παίζει μαζί σου

Πολλές μαθήτριες μου που βρέθηκαν σε κακές σχέσεις μου είπαν ότι είχαν παρατηρήσει τα ανησυχητικά σημάδια απλά δεν έκαναν τίποτα για αυτό ελπίζοντας πως η κατάσταση θα βελτιωθεί.

Τελικά αυτό που έμαθαν είναι πόσο πολύτιμος χρόνος χάθηκε. Αυτό που χρειάζεται να κάνεις είναι να μην προσπερνάς καταστάσεις και να μην δικαιολογείς αλλά να ακούς τον εαυτό σου και να θέτεις τα όρια σου.

Όταν λοιπόν η διαίσθηση σου δείχνει προς μία κατεύθυνση και πιστεύεις ότι η σχέση σου δεν πάει καλά, μην το αγνοείς. Άκου τον εαυτό σου, εξέτασε την κατάσταση και προσπάθησε να βρεις όσες περισσότερες απαντήσεις γίνεται.

Είναι πολύ σημαντικό να αναπτύξεις αυτούς τους μηχανισμούς, έτσι ώστε να αποφεύγεις άνδρες που είναι πιθανό να σε πληγώσουν. Αξίζεις σεβασμό, εκτίμηση και τρυφερότητα οπότε δώσε προσοχή στα ανησυχητικά σημάδια για να πετύχεις στις σχέσεις σου αλλά και με τον εαυτό σου.

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.