Σχέση εξ Αποστάσεως: 15 Tips για να Λειτουργήσει - Women's Bible

Σχέση εξ Αποστάσεως: 15 Tips για να Λειτουργήσει

Σχέση εξ Αποστάσεως: 15 Tips για να Λειτουργήσει

Πολλοί πιστεύουν ότι μια σχέση εξ αποστάσεως δεν μπορεί ποτέ να λειτουργήσει. Η οικογένειά σου μπορεί να σε αποθαρρύνει και κάποιοι από τους φίλους σου ίσως σε συμβουλέψουν να μην το πάρεις πολύ σοβαρά γιατί μπορεί να πληγωθείς.

Κανείς δεν είπε ότι θα είναι εύκολο. Η σχέση από απόσταση κάνει πολλά πράγματα ακατόρθωτα, περίπλοκα και κάποιες φορές μπορεί να νιώσεις λύπη και μοναξιά.

Παρόλα αυτά, μπορεί επίσης να κάνει τα πιο απλά πράγματα ανεκτίμητα, όπως για παράδειγμα να κρατάς το χέρι του συντρόφου σου, να τρώτε μαζί, να νιώθεις το άγγιγμα του, να περπατάτε μαζί και να μυρίζετε ο ένας τη μυρωδιά του άλλου. Αυτά τα μικρά πράγματα μπορούν ξαφνικά να σημαίνουν πολλά περισσότερα σε μια σχέση εξ αποστάσεως.

Οι σχέσεις από απόσταση μπορεί να είναι δύσκολες και σκληρές αλλά έχουν και τις εκπλήξεις τους. Για να κρατήσεις τον έρωτα ζωντανό και δυνατό, υπάρχουν μερικά tip που θα κάνουν τη σχέση σου από απόσταση να λειτουργήσει.

1. Απέφυγε την υπερβολική επικοινωνία

Είναι παράλογο να είσαι υπερβολικά κολλημένη και κτητική. Δεν χρειάζεται να επικοινωνείτε 12 ώρες την ημέρα για να κρατήσετε τη σχέση.

Πολλά ζευγάρια νομίζουν ότι πρέπει να αντισταθμίσουν την απόσταση κάνοντας περισσότερα.

Αυτό δεν είναι αλήθεια και μπορεί να κάνει και τα πράγματα χειρότερα. Θυμήσου less is more, δεν χρειάζεται να εξαντλείτε τους εαυτούς σας.

2. Δες ως ευκαιρία μια σχέση εξ αποστάσεως

Θα πρέπει να το αντιμετωπίσεις ως ένα μαθησιακό ταξίδι και για τους δύο. Δες το ως μια δοκιμασία της αγάπης σας για τον άλλο.

Όπως λέει και μια Κινέζικη παροιμία, «Ο πραγματικός χρυσός δεν φοβάται τη δοκιμή της φωτιάς». Αντί να σκέφτεσαι ότι η σχέση από απόσταση σε απομακρύνει από τον σύντροφο σου, σκέψου ότι μέσα από αυτή την εμπειρία, θα είστε πιο ενωμένοι και δυνατοί.

3. Θέσε βασικούς κανόνες για να διαχειριστείς τις προσδοκίες σου

Και οι δυο θα πρέπει να είστε ξεκάθαροι με το τι περιμένετε από το άλλο κατά τη διάρκεια της σχέσης. Θέστε κάποιους κανόνες, έτσι ώστε κανείς να μην κάνει πράγματα και να βρεθεί κάποιος από τους δύο προ εκπλήξεως.

4. Προσπάθησε να επικοινωνείς τακτικά και δημιουργικά

Είναι απαραίτητο κάθε μέρα να λες «καλημέρα» και «καληνύχτα» στον σύντροφο σου. Επιπλέον προσπάθησε να ενημερώνεις τον σύντροφο σου για τις εξελίξεις στη ζωή σου και τα σημαντικά γεγονότα που συμβαίνουν.

Στείλτε ο ένας στον άλλο φωτογραφίες, ηχητικά κλιπ και βίντεο κατά καιρούς. Κάνοντας αυτή τη προσπάθεια, κάνεις τον σύντροφο σου να αισθάνεται πιο κοντά σου και ότι αγαπιέται.

5. Απέφυγε «επικίνδυνες» καταστάσεις στη σχέση εξ αποστάσεως

Αν γνωρίζεις ήδη ότι το να πας σε κλαμπ ή να βγεις έξω αργά τη νύχτα με τη παρέα σου θα δυσαρεστήσει τον σύντροφό σου, αυτό που πρέπει να κάνεις είναι είτε να μην πας, είτε να τον ενημερώσεις εκ των προτέρων έτσι ώστε να τον καθησυχάσεις.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να το συζητήσεις με τον σύντροφο σου, διότι στην αντίθετη περίπτωση θα είναι πολύ ανήσυχος, καχύποπτος  και φυσικά πολύ αναστατωμένος αφού τον κάνεις να αισθάνεται αδύναμος. Πρέπει να αναγνωρίζεις τους «κινδύνους» πριν μπείτε στη διαδικασία να κάνετε το οτιδήποτε.

6. Κάντε πράγματα μαζί όταν έχετε σχέση εξ αποστάσεως

Είναι καλό να δημιουργείς κοινές εμπειρίες ακόμα και αν έχεις σχέση εξ αποστάσεως. Παίξτε ένα online παιχνίδι μαζί, δείτε ένα ντοκιμαντέρ στο YouTube την ίδια στιγμή ή πηγαίνετε μια βόλτα μαζί κάνοντας βιντεοκλήση για να βλέπετε ο ένας τον άλλον.

Μπορείς επίσης να προτείνεις βιβλία, ταινίες, σειρές στον σύντροφο σου και το αντίθετο. Κάνοντας πράγματα από κοινού, έχεις περισσότερα πράγματα και νέα θέματα να συζητήσεις.

7. Επισκεφθείτε ο ένας τον άλλο

Ίσως το πιο σημαντικό σε κάθε σχέση εξ αποστάσεως. Μετά από όλη την αναμονή, τη λαχτάρα και την αποχή, τελικά μπορείς να συναντηθείς με τον σύντροφο σου και να εκπληρώσετε όλα τα μικρά πράγματα, όπως το φιλί, το κράτημα των χεριών κ.λπ..

Μπορεί όλα αυτά να φαίνονται πολύ συνηθισμένα για άλλα ζευγάρια, αλλά σε μια σχέση εξ αποστάσεως γίνονται ξεχωριστά. Σχέση εξ’ Αποστάσεως: 15 Tips για να Λειτουργήσει

8. Να έχεις έναν στόχο στη σχέση εξ αποστάσεως

Τι θες να καταφέρεις στο τέλος της ημέρας;

Πόσο καιρό είστε χωριστά;

Τι σχέδια έχεις για το μέλλον; Αυτές τις ερωτήσεις πρέπει να τις απευθύνεις στον εαυτό σου.

Η αλήθεια είναι ότι κανένα ζευγάρι δεν μπορεί να έχει σχέση εξ αποστάσεως για πάντα. Στο τέλος θα πρέπει να καταλαγιάσεις, να κάνεις ένα πλάνο με τον σύντροφο σου ή ένα χρονοδιάγραμμα σύμφωνα με το οποίο θα θέσεις τον τελικό σου στόχο.

Είναι σημαντικό να έχετε κοινούς στόχους. Έτσι, ακόμα κι αν δεν ζεις στον ίδιο χώρο και στην ίδια ζώνη ώρας με τον σύντροφο σου, είναι σημαντικό και οι δύο να έχετε το ίδιο κίνητρο ώστε να πορευτείτε προς την ίδια κατεύθυνση και προς ένα μέλλον που θα περιλαμβάνει και τους δύο.

9. Απόλαυσε το προσωπικό σου χρόνο με τους φίλους και την οικογένεια σου

Μπορεί να είσαι μόνη αλλά δεν χρειάζεται να νιώθεις μοναξιά, εκτός και αν επιλέξεις να νιώθεις έτσι. Δεν χρειάζεται όλος ο κόσμος να περιστρέφεται γύρω από τον σύντροφο σου.

Μπορείς να αφιερώσεις περισσότερο χρόνο στην οικογένεια και στους φίλους σου και να κάνετε πράγματα μαζί. Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείς να κάνεις που δεν περιλαμβάνουν τον σύντροφο σου.

10. Η σχέση εξ αποστάσεως χρειάζεται ειλικρίνεια και από τις δύο πλευρές

Έκφρασε τα συναισθήματα φόβου, ανασφάλειας, ζήλειας και απάθειας. Αν προσπαθήσεις να κρύψεις οτιδήποτε από τον σύντροφο σου, αυτό αργά ή γρήγορα θα αποκαλυφθεί. Μην προσπαθείς να χειριστείς μόνη σου τα πράγματα.

Πρέπει να είσαι ανοιχτή και ειλικρινής. Άσε τον σύντροφο σου να σε βοηθήσει και να σου δώσει την υποστήριξη που χρειάζεσαι.

Είναι καλύτερα να αντιμετωπίζεις το πρόβλημα όταν είναι στο αρχικό του στάδιο πριν να είναι πολύ αργά πια.

11. Να γνωρίζει το πρόγραμμα ο ένας του άλλου

Είναι χρήσιμο να γνωρίζεις πότε ο σύντροφος είναι απασχολημένος και πότε είναι διαθέσιμος για να του στείλεις ένα μήνυμα ή να τον πάρεις τηλέφωνο τη σωστή στιγμή. Δεν θα ήθελες να τον ενοχλήσεις κατά τη διάρκεια ενός μαθήματος ή στη μέση μιας επαγγελματικής συνάντησης.

Μάθε τα μικρά ή μεγάλα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα ή θα πραγματοποιηθούν στη ζωή του συντρόφου σου, όπως για παράδειγμα τις εξεταστικές περιόδους στο πανεπιστήμιο, σημαντικά επαγγελματικά ταξίδια και συναντήσεις, συνεντεύξεις για δουλειά κ.α.

12. Παρακολούθησε τις δραστηριότητες στα κοινωνικά του δίκτυα

Δήλωσε ότι σου αρέσουν οι φωτογραφίες που δημοσίευσε στο Facebook και στο Instagram. Μοιραστείτε πράγματα ο ένας στο χρονολόγιο του άλλου.

Δείξε ότι ενδιαφέρεσαι αλλά πάντα με μέτρο.

13. Κάνε δώρο ένα προσωπικό σου αντικείμενο

Υπάρχει δύναμη σε ένα ενθύμιο. Συχνά προσδίδουμε σημασία στα μικρά πράγματα και τα αντικείμενα που βρίσκονται στην καθημερινή μας ζωή, είτε εν γνώσει μας είτε όχι.

Έτσι δημιουργούμε αναμνήσεις κρατώντας αντικείμενα ανεξάρτητα από την αξία τους και μας βοηθάει να τις θυμόμαστε.

14. Χρειάζεσαι μια καλή εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων

Αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό, διότι η ανταλλαγή μηνυμάτων είναι ο πιο συχνός και συνηθισμένος τρόπος επικοινωνίας όταν έχεις σχέση εξ αποστάσεως.

Έτσι χρειάζεσαι μια καλή εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων που να επιτρέπει να αλληλεπιδράς με τον σύντροφο σου, όχι μόνο με λέξεις, άλλα και με τη χρήση emoticon.

Θες να διαχειριστείς σωστά τη σχέση εξ αποστάσεως; Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε!

15. Μείνε θετική στη σχέση εξ αποστάσεως

Μπορεί η αναμονή να είναι επώδυνη και κάποιες φορές να νιώθεις μοναξιά, αλλά προκειμένου να διατηρηθεί η σχέση εξ αποστάσεως ζωντανή θα πρέπει να έχεις θετική ενέργεια.

Ένα κόλπο για να παραμείνεις θετική είναι να είσαι ευγνώμων όλη την ώρα. Να είσαι ευγνώμων για τα μικρά απλά πράγματα, για την υγεία και την ασφάλεια του συντρόφου σου και για το γεγονός ότι έχεις κάποιον τον οποίο αγαπάς και σε αγαπάει και εκείνος.

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.