Μια Χωρισμένη Μητέρα γράφει για τις Σχέσεις... - Women's Bible

Μια Χωρισμένη Μητέρα γράφει για τις Σχέσεις…

Μια Χωρισμένη Μητέρα γράφει για το Φλερτ και τις Σχέσεις...

Σήμερα σας παρουσιάζω ένα guest post, από μια φίλη μου και χωρισμένη μητέρα. Και πιστεύω ότι, έχοντας πιάσει το νόημα της ζωής, τα γράφει πολύ ωραία.

Μετά το διαζύγιό μου και όντας χωρισμένη, βρήκα ότι το να ξαναρχίσω να βγαίνω και να γνωρίζω άνδρες ήταν από τη μια συναρπαστικό και από την άλλη στενάχωρο. Αν και ήξερα πράγματα, είχα διαβάσει, βλέπετε, όλη τη σχετική …βιβλιογραφία περί φλερτ, ερωτικών γνωριμιών και τα συναφή, ωστόσο πέρασα μία περίοδο όπου οτιδήποτε κι αν εφάρμοζα δεν πετύχαινε με τίποτα.

Η αλήθεια ότι δεν με ενδιέφερε μόνο να αλλάζω τους άνδρες σαν τα πουκάμισα. Ήθελα μάλλον να εξερευνήσω εγώ ποια ήμουν, τί ήθελα, τι θα μπορούσα να προσφέρω σε μία σχέση και τι είδους άνδρα επιθυμούσα να έρθει στη ζωή μου.

Ήθελα να βρω τον εαυτό μου επειδή αυτό δεν αφορούσε μονάχα στην προσωπική μου απόλαυση και ευτυχία. Βλέπετε, έχω κι έναν γιο. Ο γιος μου είναι ο εν δυνάμει κολλητός μου.

Ό,τι αποφάσεις πάρω θα έχουν έτσι κι αλλιώς αντίκτυπο και σε αυτόν. Ό,τι χειρισμούς κάνω, καλούς ή στραβούς, θα τον παραδειγματίσουν, σωστά ή λανθασμένα.

Καθώς ξεκίνησα να γράφω σκεφτόμουν ότι ήθελα να μοιραστώ τις εμπειρίες μου με άλλες χωρισμένες γυναίκες που αρχίζουν από την αρχή. Αλλά τελικά ίσως να ταιριάζουν οι συμβουλές μου σε όλους τις ελεύθερες γυναίκες, χωρίς να χρειάζεται να είσαι χωρισμένη για να με καταλάβεις.

Βασικά, έχω μάθει πέντε βασικά πράγματα.

1. Μην βιαστείς να μπεις σε σχέση επειδή εισαι χωρισμένη. Το να βρεις κάποιον σε συμπληρώνει, δεν σε ορίζει

Αλλιώς: Να σε αγαπούν για αυτό που είσαι, όχι γιατί είσαι αυτό που θέλουν. Η πραγματική ευτυχία έρχεται όταν ανακαλύπτουμε και αποδεχόμαστε τον εαυτό μας στην καλύτερη εκδοχή του.

Και όταν τον μοιραζόμαστε με κάποιον που να μας αγαπάει ολοκληρωτικά. Που αγαπάει όλα όσα είμαστε και όλα όσα δεν είμαστε επίσης. Και εμείς από την άλλη πρέπει να καταλήξουμε ακριβώς τι θέλουμε και τι δεν θέλουμε σε μία σχέση.

2. Μην επαναπαύεσαι

Το να βιαστείς να μπεις σε μια σχέση που δεν σε ικανοποιεί πλήρως και δεν σου ταιριάζει είναι ό,τι χειρότερο. Ο γάμος συχνά βασίζεται σε τέτοιες ημιμέτριες επιλογές, ή συμφωνίες. Είναι αυτό που λέμε, εγώ έχω δεμένο το γάιδαρό μου.

Μην επαναπαύεσαι σε λιγότερα από όσα σου αξίζουν λοιπόν φίλη μου. Μην στερείς τον εαυτό σου από ό,τι μπορεί να σε περιμένει εκεί έξω. Πίστεψε πως το έπαθλο είσαι εσύ. Πίστεψε πως ο κόσμος είναι συναρπαστικός και γεμάτος πολλαπλές επιλογές, και πως συμμετέχεις κι εσύ στην πολυχρωμία και την ομορφιά του.

3. Πρόσεξε.

Υπάρχουν άνδρες που απλώς θέλουν να κατασταλάξουν κάπου ή/και να παντρευτούν, χωρίς να ενδιαφέρονται πραγματικά για το άτομο απέναντί τους.

Μάθε να τους ξεχωρίζεις τέτοιους άνδρες. Μάθε να τους αναγνωρίζεις και να τους αποφεύγεις δια ροπάλου.

Αν ο άνδρας δεν έχει πρόβλημα που είσαι χωρισμένη μητέρα, θα σκεφτεί πολύ φυσιολογικά ποια μπορεί να είναι η θέση του σε ένα μελλοντικό πλάνο ζωής στο πλευρό σου.

Πρέπει όμως και οι δυο να έχετε στο νου σας την ατομικότητά σας και την προσωπική σας απόλαυση, και όχι να τα διαγράφετε αυτά μόνο και μόνο για να μπείτε σε μία συμβίωση. Δεν υπάρχει κέρδος για κανέναν έτσι. Μάλλον απώλεια, και εκείνο που χάνετε είναι ο κάθε ένας ένα κομμάτι του εαυτού του.

Μια Χωρισμένη Μητέρα γράφει για το Φλερτ και τις Σχέσεις...

4. Να ξέρεις πότε να αποχωρήσεις

Αν βρεθείς με κάποιον που δεν ενδιαφέρεται να βρεθεί σε σχέση με κάποια που είναι χωρισμένη και έχει ήδη παιδί, εντάξει. Μπορείς να δώσεις κάποιο χρόνο στο άτομο που σε ενδιαφέρει, να δεις αν μπορεί να ανταπεξέλθει, αν μπορεί να νιώσει άνετα στην ιδέα ενός παιδιού που δεν είναι δικό του. Αν όμως αυτό τραβήξει μήνες, τότε θα καταλήξετε σε τέλμα.

Αν δεις ότι όσο άβολα ένιωθε στους τρεις μήνες το ίδιο ακριβώς νιώθει και στους έξι, μην περιμένεις να αλλάξει κάτι. Να είσαι έτοιμη να κόψεις επικοινωνία αν χρειαστεί.

Προφανώς το ταίρι σου είχε άλλες προσδοκίες από τη ζωή και τη σχέση του, και δεν μπορείς να το παλέψεις αυτό. Κοίτα να επενδύσεις αλλού τον χρόνο και την ενέργειά σου.

5. Χωρισμένη ή όχι, δεν παυεις να είσαι μητέρα. Ποτέ μην ξεχνάς τον ρόλο σου ως γονέας

Τελικά εκείνο που πάνω από όλα μετράει, μαζί με την προσωπική μας ευτυχία, είναι να θέτουμε ένα σωστό παράδειγμα για τα παιδιά μας.

Αυτό σημαίνει να βρούμε κάποιον που να μας σέβεται και να τον σεβόμαστε, να μας αγαπά και να τον αγαπάμε, και επίσης, κάποιον που θα είναι πρόθυμος να αγκαλιάσει και το παιδί μας. Είναι κομμάτι δικό μας το παιδί μας. Όποιος σταθεί στο πλευρό μας, καλά θα κάνει να το έχει αποδεχτεί.

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.