11 Τρόποι να επαναφέρεις το Πάθος στη Σχέση σου - Women's Bible

11 Τρόποι να επαναφέρεις το Πάθος στη Σχέση σου

11 Τρόποι να επαναφέρεις το Πάθος στη Σχέση σου

Είναι αρκετά σύνηθες μια μακροχρόνια σχέση να χάνει την αίγλη που είχε στην αρχή και το ζευγάρι να μην νιώθει πια το πάθος και τον ενθουσιασμό του πρώτου διαστήματος.

Είναι φυσικό λοιπόν να θέλεις να αλλάξεις αυτή την κατάσταση και να ξανανιώσεις όμορφα, ειδικά όταν βλέπεις ότι η καθημερινότητα σας έχει κυριεύσει και η σχέση παραμένει στάσιμη.

Θέλεις λοιπόν να βάλεις τα πράγματα στην θέση τους. Να επαναφέρεις το πάθος στην ζωή τη δική σου αλλά και του συντρόφου σου.

Πως το κάνεις όμως αυτό;

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να κάνεις την σχέση σου πιο υγιή και χαρούμενη, οπότε αν θέλεις να ξανανιώσεις την εγγύτητα και την σύνδεση, χρειάζεται να κάνεις τα περισσότερα, αν όχι όλα, απ’ όσα ακολουθούν παρακάτω.

 #1 Επανάφερε την τρυφερότητα

Η αγκαλιά είναι ο απόλυτος μη σεξουαλικός τρόπος για να συνδεθείς σωματικά με τον σύντροφό σου. Τι πιο χαλαρωτικό και καθησυχαστικό από το να σε κρατά ο σύντροφός σου στην αγκαλιά του.

Φυσικά, υπάρχουν και άλλοι τρόποι να αναπτύξεις τρυφερότητα με τον σύντροφό σου και δεν μιλάω για το σεξ.

Φιληθείτε.

Κρατηθείτε από το χέρι.

Προσφέρετε ο ένας στον άλλο ένα χαλαρωτικό μασάζ.

Αυτές οι κινήσεις συχνά εξαφανίζονται από τις σχέσεις καθώς περνούν τα χρόνια, αλλά δεν χρειάζεται να μείνουν και έτσι.

Αν έχεις καιρό να πάρεις αγκαλιά τον σύντροφό σου ή να τον χαϊδέψεις στην πλάτη, ξεκίνα να το επιδιώκεις μέχρι να σου γίνει συνήθεια.

 #2 Κάνε σεξ

 Εάν μια αγκαλιά είναι ένας καλός τρόπος να συνδεθείς σωματικά, το σεξ είναι ακόμα καλύτερο.

Και όχι δεν χρειάζεται να κάνεις τρελά πράγματα στο κρεβάτι όλη την ώρα, όπως μπορεί να έχεις διαβάσει ή να σου έχουν πει.

Το απλό σεξ μπορεί να γίνει με πάθος. Το σημαντικό είναι να γίνεται όσο πιο συχνά μπορείτε.

Όσο περισσότερος καιρός περνά χωρίς να κάνεις σεξ με τον σύντροφό σου, τόσο πιο μεγάλο θέμα γίνεται, οπότε και δημιουργείτε πίεση σε κάτι που είναι τόσο φυσικό και απλό.

Με αποτέλεσμα να μην γίνεται με την τρυφερότητα και το πάθος που αναλογεί σε μια τέτοια πράξη μεταξύ ενός ζευγαριού.

Οπωσδήποτε όμως το σεξ πρέπει να είναι μια όμορφη εμπειρία και για τις δύο πλευρές.

11 Τρόποι να επαναφέρεις το Πάθος στη Σχέση σου

 #3 Αναγνώρισε τους αρνητικούς εξωτερικούς παράγοντες που μειώνουν το πάθος στη σχέση σου

Συχνά, οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε σε διάφορους τομείς της ζωής μας, μπορεί να έχουν αρνητικό αντίκτυπο στις σχέσεις μας.

Η δουλειά, η οικογένεια, τα θέματα υγείας, τα οικονομικά είναι κάποια από τα πράγματα που μπορούν να προκαλέσουν άγχος και εντάσεις.

Και όταν είμαστε αγχωμένοι, είναι λιγότερο πιθανό να συμπεριφερθούμε στον σύντροφό μας με την στοργή και την κατανόηση που αναλογεί.

Επιτρέπουμε σε εξωτερικούς παράγοντες να επηρεάζουν την συμπεριφορά μας, με τρόπους που είναι πιθανό να απομακρύνουν τον σύντροφό μας.

Το να μπορείς να αναγνωρίζεις αυτούς τους παράγοντες και να επιλέγεις να μην τους φέρεις μέσα στην σχέση σου θα σε βοηθήσει να ελαττώσεις τον αντίκτυπο τους.

Πολλά από τα προβλήματα σχέσεων έχουν εξωτερικές ρίζες και όταν δεν τις αντιμετωπίζεις στον χώρο και στον χρόνο που πρέπει, εισχωρούν στην σχέση και γίνονται ακόμα χειρότερα.

 #4 Περάστε χρόνο μαζί κάνοντας μια δραστηριότητα

Σε μια καλά εδραιωμένη σχέση, είναι εύκολο να πέσεις στην παγίδα της ρουτίνας που συνήθως εμπεριέχει ελάχιστο ποιοτικό χρόνο για εσένα και τον σύντροφό σου.

Ο χρόνος που περνάνε μαζί τα περισσότερα ζευγάρια συνήθως έχει να κάνει με ασχολίες της καθημερινότητας.

Κάντε δραστηριότητες που απολαμβάνετε και οι δύο, σας προσφέρουν στιγμές απόλαυσης και ευτυχίας που οδηγούν κατά συνέπεια σε μια πιο ουσιαστική σύνδεση.

Οπότε είτε αυτή η δραστηριότητα είναι να οργανώσετε ένα διήμερο κάμπινγκ ή να επισκεφτείτε μια έκθεση καλών τεχνών ή οτιδήποτε άλλο σας ενδιαφέρει, είναι σημαντικό να βρείτε χρόνο για αυτές και να τις ενσωματώσετε στο πρόγραμμά σας.

#5 Βάλε πάθος στις μικρές χαρούμενες στιγμές

 Ένα αρκετά κοινό θέμα μακροχρόνιων σχέσεων είναι η τάση των συντρόφων να δίνουν περισσότερη σημασία σε όλα εκείνα τα μικρά πράγματα που κάνει ο αγαπημένος τους και τους εκνευρίζει. Και δυστυχώς δίνουν ελάχιστη σημασία σε εκείνα τα πράγματα που τους κάνουν να χαμογελούν.

Όταν η εικόνα που έχεις για τον σύντροφό σου χάσει την ισορροπία της και αρχίσει να οδηγείται προς την αρνητική πλευρά, τότε συναισθήματα μνησικακίας ή σύγχυσης θα αναπτυχθούν εξαιρετικά γρήγορα.

Αν όμως επιλέξεις συνειδητά να εστιάζεις σε πράγματα που φέρνουν χαμόγελο στο πρόσωπο σου ή ένα ζεστό συναίσθημα στην καρδιά σου, τότε θα συνειδητοποιήσεις ότι υπάρχουν πολλές ποιότητες στον σύντροφό σου για να είσαι ευγνώμων.

Σε προκαλώ να κοιτάξεις τον εαυτό σου στον καθρέφτη και να είσαι σκληρά ειλικρινής για τα ελαττώματα και τα λάθη σου.

Αναρωτήσου πως θα ήθελες οι άλλοι να σου συμπεριφέρονται παρά τα ελαττώματα σου.

Θα ήθελες να σε αποδέχονται για αυτό ακριβώς που είσαι, έτσι δεν είναι;

#6 Ανοιχτείτε ο ένας στον άλλο περισσότερο

 Ένας άλλος τρόπος για να φέρεις πίσω αγάπη και τρυφερότητα στη σχέση σου είναι να είστε περισσότερο ανοιχτοί ο ένας με τον άλλο.

Η προηγούμενη συμβουλή είναι ένα καλό παράδειγμα, το να παραδεχτείς δηλαδή τα ελαττώματα και τα λάθη σου.

Αλλά πέρα από το να μιλήσεις για τα θέματα που σε απασχολούν και τα προβλήματα που θεωρείς ότι έχει η σχέση σας, το να είστε ανοιχτοί ο ένας με τον άλλο σημαίνει κάτι παραπάνω.

Σημαίνει να είσαι συναισθηματικά διαθέσιμη και πρόθυμη να εκφράσεις και τα αρνητικά αλλά και τα θετικά συναισθήματα με τον σύντροφό σου.

Μετά από πολλά χρόνια σε μια σχέση, είναι εύκολο να χάσεις αυτή την προθυμία, καθώς τα επίπεδα της συναισθηματικής και σωματικής εγγύτητας δυστυχώς μειώνονται.

Όμως όταν αρχίσετε συνειδητοποιημένα να είστε ανοιχτοί μεταξύ σας, θα θυμηθείτε πόσο πολύ νοιάζεστε ο ένας τον άλλο.

Για να επαναφέρεις το πάθος στη σχέση σου, δες εδώ

#7 Μην συζητάτε μόνο για το πως ήταν η μέρα σας αλλά και για πράγματα που ενισχύουν το πάθος του ενός για τον άλλο

Υπάρχουν πολλά περισσότερα για να πείτε μεταξύ σας.

Όταν έχεις ακούσει όλα όσα συνέβησαν στον σύντροφό σου στην δουλειά του, μην θεωρήσεις ότι η συζήτηση έχει τελειώσει μεταξύ σας.

Ρώτησέ τον πως νιώθει. Μιλήστε για τα συναισθήματα σας και τις σκέψεις σας. Κάντε ουσιαστικές συζητήσεις για την ζωή και το σύμπαν.

Μοιραστείτε απόψεις και ακούστε με προσοχή όσα λέτε ο ένας στον άλλο.

Το να ξέρεις ότι σε ακούν είναι ένας καταπληκτικός τρόπος για να ενισχύσεις τα θετικά συναισθήματα που έχεις για τον σύντροφό σου.

Είναι πηγή ασφάλειας να ξέρεις ότι ο σύντροφός σου σε σέβεται και ακούει τις απόψεις σου.

#8 Προσέγγισε τις διαφωνίες με ωριμότητα

Δεν υπάρχει ζευγάρι που να μην έχει διαφωνίες. Μερικές φορές μάλιστα θα εξελιχθούν και σε τσακωμούς.

Αυτοί οι τσακωμοί μπορούν γρήγορα να καταστρέψουν την εγγύτητα και το αίσθημα επιθυμίας μέσα στη σχέση. Αλλά δεν χρειάζεται να γίνεται πάντα έτσι.

Μπορείς να διαφωνήσεις με σεβασμό και με ωριμότητα, έτσι ώστε τα συναισθήματα που έχετε ο ένας για τον άλλο να μην καταστραφούν.

Στην πράξη, αυτό σημαίνει να μην υψώνετε τον τόνο της φωνής, να ακούτε ενεργά και να προσπαθείτε να κατανοήσετε ο ένας την άποψη του άλλου και φυσικά να είστε ανοιχτοί κάθε στιγμή στον συμβιβασμό, όποτε χρειάζεται.

Πρέπει να αποδεχτείς ότι αρκετά συχνά οι διαφωνίες δεν έχουν να κάνουν με σωστό και λάθος. Απλά οι απόψεις διίστανται.

Και κανενός ανθρώπου η άποψη δεν θα πρέπει να θεωρείται περισσότερο έγκυρη από κάποια άλλη.

#9 Κάνε σχέδια για το μέλλον

 Είναι συχνό φαινόμενο οι μακροχρόνιες σχέσεις κάποια στιγμή να βαλτώνουν. Αυτό συμβαίνει ακόμα πιο γρήγορα όταν δεν έχετε πια κοινούς στόχους και σχέδια για το μέλλον.

Βέβαια, η ατομική σου ευτυχία ή η υγεία της σχέσης σου δεν θα πρέπει να εξαρτάται από ένα μελλοντικό γεγονός, αλλά είναι όμορφο και ενθαρρυντικό να γνωρίζεις ότι έχεις κάτι να περιμένεις μαζί με τον σύντροφό σου.

Κάνε λοιπόν σχέδια για το άμεσο μέλλον αλλά και για το μακρινό. Βάλτε στόχους από κοινού που θέλετε να επιτύχετε και οι δύο.

Καθώς δουλεύετε μαζί προς αυτή την πορεία, θα περνάτε και περισσότερο χρόνο μαζί, θα διασκεδάζετε, θα ξεπερνάτε εμπόδια και θα χτίζετε εγγύτητα.

#10 Μην κρατάς κακίες

 Όταν κρατάς κακίες δηλητηριάζεις το πάθος, τον ρομαντισμό και την επιθυμία. Το να μένεις κολλημένη σε κάποιο παράπονο, το μόνο που καταφέρνεις είναι να απωθείς τον σύντροφό σου.

Αυτό που θα βοηθήσει σε αυτή την περίπτωση είναι να θυμηθείς κάτι που είπαμε πιο πάνω. Εστίασε στην καλή πλευρά του συντρόφου σου και αποδέξου ότι κανένας άνθρωπος δεν είναι τέλειος.

Εάν θέλεις να επαναφέρεις το πάθος στην σχέση σου, θα πρέπει να κοιτάς τον σύντροφό σου με θετική ψυχολογία.

#11 Προσπάθησε πραγματικά να βαλεις πάθος στη σχέση σου

 Το να επαναφέρεις την σχέση σου στις καλές στιγμές, δεν είναι κάτι που θα συμβεί με ένα μαγικό ραβδί.

Χρειάζεται να επενδύσεις στην σχέση εάν θέλεις να την ενδυναμώσεις και να επαναφέρεις την εγγύτητα, την τρυφερότητα, το πάθος κλπ.

Πρέπει να ακολουθήσεις μέχρι τέλους τις υποσχέσεις που έχεις δώσει στον εαυτό σου και να δεσμευτείς ότι θα δείχνεις στον σύντροφό σου την θετική πλευρά σου.

Θα πρέπει όμως και οι δύο να συμφωνήσετε πάνω σε αυτές τις αλλαγές. Η προσπάθεια μόνο όταν είναι αμοιβαία αποδίδει καρπούς. Μια μονόπλευρη σχέση δεν είναι καλό περιβάλλον για να ακολουθήσεις αυτές τις συμβουλές.

Οπότε σου προτείνω να στείλεις αυτό το άρθρο στον σύντροφό σου, έτσι ώστε να το διαβάσει και εκείνος.

Με αυτό τον τρόπο θα είστε και οι δύο συνειδητοποιημένοι και θα επενδύσετε αμοιβαία στο να βελτιωθεί η σχέση σας και να ξαναζήσετε όμορφες και μοναδικές στιγμές.

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.