Πως μπορώ να κάνω τη Ζωή μου Καλύτερη; - Women's Bible

Πως μπορώ να κάνω τη Ζωή μου Καλύτερη;

Πως μπορώ να κάνω τη ζωή μου καλύτερη;

Πώς μπορώ να κάνω τη ζωή μου καλύτερη; Είναι μία επιθυμία που έχουμε όλοι μας σε αυτή τη ζωή, επιθυμούμε οι στιγμές μας να είναι μοναδικές και να τη χαρούμε όσο περισσότερο γίνεται.

Σε μία εποχή δύσκολη και με ραγδαίες αλλαγές και εξελίξεις, καλούμαστε όλοι να εναρμονιστούμε με τις απαιτήσεις της ζωής, ενώ παράλληλα επιθυμούμε να μη χάσουμε τον εαυτό μας.

Πώς μπορεί η ζωή μου να γίνει καλύτερη; Θα προσπαθήσω με το παρόν άρθρο μου, να δώσω κάποιες μικρές ιδέες που θα μπορούσαν να εμπνεύσουν ίσως κάποια αναγνώστρια.

Πως μπορώ να κάνω τη ζωή μου καλύτερη: Αγάπησε τον εαυτό σου περισσότερο

Αγαπώντας τον εαυτό μας, βάζουμε το πρώτο και σημαντικότερο λιθαράκι για την κατάκτηση της ευτυχίας. Η αγάπη για τον εαυτό θα μας βοηθήσει να απομακρυνθούμε από τα άτομα που δε μας σέβονται, θα μας ωθήσει να αφουγκραστούμε τον εαυτό μας και τις βαθύτερες ανάγκες του.

Είναι σημαντικό να ακούμε τον εαυτό μας και να σεβόμαστε τις επιθυμίες του. Δεσμεύσου πως θα περνάς χρόνο με τον εαυτό σου, θα διαφυλάττεις την προσωπικότητά σου και θα λες «όχι» χωρίς ενοχή.

Δεν είναι εγωισμός, είναι φροντίδα για εμάς. Αν εμείς δεν είμαστε καλά, τότε πώς θα προσφέρουμε στους άλλους; Είναι σημαντικό να ξεκαθαρίζεις στους ανθρώπους στη ζωή σου πως θα υπάρχουν και στιγμές που θα επιθυμείς να μένεις μόνη και δε θα επιθυμείς ούτε να σηκώνεις το τηλέφωνο.Πως μπορώ να κάνω τη ζωή μου καλύτερη;

Αγνόησε τα άτομα που απειλούν τη διάθεσή σου

Μη δίνεις καμία σημασία σε τοξικά άτομα που σε υποβιβάζουν και σε μειώνουν. Οι άνθρωποι που σε υποτιμούν έχουν οι ίδιοι πρόβλημα με τον εαυτό τους και η στάση τους δεν αφορά εσένα. Μάθε να προτιμάς τη μοναξιά από σχέσεις που σε φθείρουν και σε κάνουν δυστυχισμένη.

Δεν αξίζει για να αισθάνεσαι πως δεν αποκλίνεις από το κοινωνικό σύνολο, να επιλέγεις ανθρώπους που σου συμπεριφέρονται φτωχά και δε σε σέβονται. Η μοναξιά δεν είναι εχθρός, ούτε ένα μεγάλο κακό που πρέπει να φοβόμαστε.

Είναι μία απαραίτητη διαδικασία στην εξελικτική μας πορεία και στη συναισθηματική ωρίμανσή μας. Μην προσπαθείς να καλύψεις το κενό σου με ανώφελα φλερτ ή κούφιες φιλίες, θα προξενήσεις μεγαλύτερο κακό στον εαυτό σου. Μάθε να αδιαφορείς και να μην παίρνεις προσωπικά τις κακές συμπεριφορές των άλλων, περιγράφουν απλώς τον εαυτό τους.

Θες να δημιουργήσεις μια ποιοτική σχέση; Δες περισσότερα

Μπορώ να κάνω τη ζωή μου καλύτερη με άλλους τρόπους;

#1 Καλλιέργησε την πνευματικότητά σου

Η επαφή με το θείο και η καλλιέργεια της πνευματικότητας, βοηθούν τον άνθρωπο να αποτοξινωθεί από το άγχος και να εμβαθύνει στο πραγματικό νόημα της ζωής. Ακόμα και αν δεν είσαι θρήσκος, μπορείς να καλλιεργήσεις και να αποκτήσεις μία πνευματική ζωή.

Η προσευχή είναι μία πράξη που αποδεσμεύει τον άνθρωπο από το άγχος και τις υλικές αγωνίες και τον βοηθά να αισθάνεται ασφαλής και προστατευμένος. Υπάρχουν βεβαίως και άλλες εναλλακτικές λύσεις, όπως ο διαλογισμός και κάποιες ασκήσεις σωματικής χαλάρωσης, οι οποίες βοηθούν στη χαλάρωση του σώματος και του πνεύματος.

#2 Χτίσε γερές και στέρεες διαπροσωπικές σχέσεις

Οι καλές σχέσεις με την οικογένεια και οι σταθερές φιλίες βοηθούν τη ζωή μας και μας δημιουργούν αίσθημα ασφάλειας και προστασίας. Έχει διαπιστωθεί πως όσο περισσότερους φίλους έχει κάποιος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ψυχική ανθεκτικότητα που έχει απέναντι στις δύσκολες καταστάσεις.

Οι καλοί φίλοι μας δέχονται για αυτό που είμαστε, σέβονται τις ανάγκες μας και είναι άνθρωποι οι οποίοι στη δύσκολη στιγμή μπορούν να μας στηρίξουν, να μας ενθαρρύνουν και να μας φροντίσουν.

#3 Δώσε στον εαυτό σου ευκαιρίες για να ασχολείται με την τέχνη

Η τέχνη εξάπτει τη φαντασία, απαλύνει κάθε ψυχικό πόνο και βοηθάει τον άνθρωπο να ξεφεύγει από την άνυδρη πραγματικότητα. Δίνε ευκαιρίες στον εαυτό σου να διαβάζει, να παρακολουθεί θέατρο και κινηματογράφο, να επισκέπτεται εκθέσεις ζωγραφικής.

Η τέχνη οξύνει την αντίληψη, εμπλουτίζεις τις γνώσεις και διευρύνει τον πνευματικό μας κόσμο. Δώσε ευκαιρίες στον εαυτό σου να έρθει κοντά σε αυτή και να ωφεληθείς όσο περισσότερο μπορείς.

Ο άνθρωπος είναι μία οντότητα που θέτει διαρκώς υψηλούς στόχους και αγωνίζεται για αυτούς. Η ψυχική υγεία και η συνειδητοποίηση, θα τον ωθήσουν να εκπληρώσει όλες τις επιθυμίες του.

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.