4 Θεμελιώδεις Συνήθειες που θα βελτιώσουν τη Ζωή σου - Women's Bible

4 Θεμελιώδεις Συνήθειες που θα βελτιώσουν τη Ζωή σου

Είναι γεγονός πως για να αλλάξεις και να εξελιχθείς ως άνθρωπος και ως γυναίκα, θα πρέπει πρώτα να αλλάξεις τις καθημερινές συνήθειες σου.

Φέρε στο μυαλό σου μερικές γυναίκες που θαυμάζεις. Ίσως είναι επιτυχημένες ως επιχειρηματίες και διάσημες αθλήτριες ή φημισμένες πολιτικοί και διανοούμενες. Γυναίκες που έχουν αποτελέσει πρότυπο για πολλούς και έχουν αφήσει το στίγμα τους στον κόσμο.

Τι είναι αυτό που τις έφερε στην κορυφή;

Μήπως τους χαμογέλασε η τύχη;

Μήπως είχαν τις κατάλληλες διασυνδέσεις;

Η τύχη και ο κύκλος γνωριμιών παίζουν και αυτά τον ρόλο τους, ωστόσο από μόνα τους δεν αρκούν για να κάνουν έναν άνθρωπο. Πρόκειται για τα μπαχαρικά τα οποία νοστιμίζουν ένα ήδη καλά δεμένο πιάτο. Αν το πιάτο δεν έχει δέσει και τα υλικά δεν είναι μαγειρεμένα όπως πρέπει, όσο αλάτι και πιπέρι και να ρίξουμε η συνταγή δεν έχει πετύχει.

Η βάση του πιάτου είναι το ίδιο το άτομο. Εσύ, εγώ, ο καθένας μας.

Ο Αριστοτέλης μας λέει πως η αριστεία είναι μια τέχνη που κερδίζεται από την κατάρτιση και την εξοικείωση.

Δεν ενεργούμε σωστά επειδή έχουμε αρετή ή αριστεία, αλλά έχουμε κατακτήσει μάλλον αυτές, γιατί έχουμε ενεργήσει σωστά. Είμαστε αυτό που επανειλημμένα κάνουμε. Επομένως, η επιτυχία δεν είναι πράξη, αλλά συνήθεια.

Οι συνήθειες μας, ο τρόπος με τον οποίο ενεργούμε κάθε μέρα, επηρεάζουν τη ζωή μας και το πώς αυτή εξελίσσεται. Πολλές φορές μάλιστα χωρίς να το καταλαβαίνουμε. Συχνά βάζουμε μεγάλους στόχους και επικεντρωνόμαστε στο αποτέλεσμα χωρίς να λογαριάσουμε τις μικρές, καθημερινές, αλλαγές που πρέπει να κάνουμε στη ζωή μας.

Η κορυφή όμως κατακτιέται σιγά σιγά. Εκατοστό εκατοστό και όχι σε μια νύχτα. Αν λοιπόν θέλεις να πετύχεις, πρέπει να υιοθετήσεις συνήθειες που σε φέρνουν πιο κοντά στον στόχο σου και σε βοηθούν να εξελιχθείς.

#1 Διάβαζε βιβλία

Η καλύτερη επένδυση είναι η γνώση. Και τα βιβλία είναι το πιο παλιό μέσο αποθήκευσης και μετάδοσης της.

Η ικανότητα για γραφή και ανάγνωση είναι η βάση του ανθρώπινου πολιτισμού, φαντάσου που θα ήταν η ανθρωπότητα σήμερα χωρίς αυτά. Διαβάζοντας βιβλία εκθέτεις τον εαυτό σου σε νέες εμπειρίες, ιδέες και απόψεις και ενισχύεις τη κατανόηση σου για τον κόσμο.Θες να βελτιωθείς στο Φλερτ; Ώρα για Εξάσκηση

Επίσης η ανάγνωση σε βοηθάει να έχεις πιο πλούσιο λεξιλόγιο και εμπλουτίζει την επικοινωνία σου και τον τρόπο με τον οποίο εκφράζεσαι. Ακόμα και αν δε σ ’αρέσει το διάβασμα κάνε ένα πείραμα. Διάλεξε κάποια βιβλία που σου αρέσει η θεματολογία τους και βάλε στόχο να τελειώνεις δύο το μήνα και θα αντιληφθείς πόσο σημαντική συνήθεια είναι.

#2 Μίλα με πολύ κόσμο

Ειδικά αν αυτό που σ’ ενδιαφέρει είναι να βελτιωθείς κοινωνικά και να κάνεις νέες γνωριμίες. Αρκετές γυναίκες κλείνονται με τις ώρες σε ένα γραφείο μπροστά από έναν υπολογιστή και είναι απορροφημένες στην εργασία τους τον περισσότερο καιρό.

Ως αποτέλεσμα οι κοινωνικές τους δεξιότητες εξασθενούν ή δεν αναπτύσσονται εξ αρχής και εμφανίζουν αυξημένο άγχος σε κοινωνικές περιστάσεις.

Μάθε λοιπόν φίλη μου να μιλάς καθημερινά με κόσμο που δε γνωρίζεις ακόμα και αν η κουβέντα κρατάει δευτερόλεπτά. Ίσως είναι κάποιος σερβιτόρος ή πωλητής, δεν έχει καμία σημασία.

Η συχνή κοινωνικοποίηση θα σε βοηθήσει να εξοικειωθείς, να μειώσεις το άγχος σου και να εξασκηθείς. Και ποτέ δεν ξέρεις… ίσως κάνεις μια ενδιαφέρουσα γνωριμία ή βρεις την επόμενη επαγγελματική σου ευκαιρία.

#3 Γράφε τις σκέψεις σου στο χαρτί

Όσο περήφανοι και να είμαστε για την εξυπνάδα μας και την τεχνολογική μας κατάρτιση, εμείς οι άνθρωποι είμαστε στην πραγματικότητα συναισθηματικά πλάσματα.

Τις περισσότερες φορές εξουσιαζόμαστε από τα συναισθήματα μας και ενεργούμε περισσότερο με παρόρμηση παρά με τη λογική. Γράφοντας τις σκέψεις μας στο χαρτί μπορούμε να κρατήσουμε μια απόσταση από τα συναισθήματα μας και να δούμε με περισσότερο ρεαλισμό και λογική ένα γεγονός.

Βάλε στόχο να κρατάς καθημερινά ένα ημερολόγιο με τις αρνητικές σκέψεις σου. Θα δεις πως σιγά σιγά θα αντιμετωπίζεις ευκολότερα καταστάσεις που σε στεναχωρούν και σε αγχώνουν. Δοκίμασε το για μια εβδομάδα, το μόνο που χρειάζεται είναι 5 λεπτά κάθε μέρα.

#4 Αθλήσου τακτικά

Πέρα από το γεγονός ότι η φυσική άσκηση σου τονώνει την αυτοπεποίθηση, σε κάνει πιο δυνατή και σε βοηθάει να χτίσεις ένα ελκυστικό και σέξι σώμα, η άθληση είναι σημαντική γιατί μειώνει τον κίνδυνο από διάφορα προβλήματα υγείας. Καρδιακές παθήσεις , διάφοροι τύποι καρκίνου κλπ.

Επίσης βελτιώνει τη διάθεσή σου, τη σεξουαλική σου ζωή και βοηθάει στη συγκέντρωση και τη μάθηση. Βασικά στις μέρες μας δεν υπάρχει καλή δικαιολογία για μια γυναίκα για να μην αθλείται τακτικά.

Βρες μια ασχολία (τρέξιμο, γυμναστήριο, χορός κλπ.) που σε γυμνάζει και σου αρέσει και βάλε στόχο να αθλείσαι δύο φορές την εβδομάδα.

Οι άνθρωποι είμαστε πλάσματα της συνήθειας. Αυτά που κάνουμε καθημερινά μας προσδιορίζουν περισσότερο απ όσο φανταζόμαστε.

Είναι σημαντικό λοιπόν να μη δίνουμε σημασία μόνο στους μεγάλους στόχους που θέλουμε να πετύχουμε και να μην υποτιμάμε τις μικρές καθημερινές συνήθειες που μπορούμε να υιοθετήσουμε για να τους πετύχουμε.

Το να εστιάζεις σε μικρούς ρεαλιστικούς καθημερινούς στόχους είναι αυτό τελικά οδηγεί στο να κατακτήσεις τους μεγάλους. Πολλές φορές χωρίς καν να το αντιληφθείς ότι τους έχεις πετύχει.

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.