Γίνε μια πραγματικά Cool γυναίκα - Women's Bible

Γίνε μια πραγματικά Cool γυναίκα

Γίνε μια πραγματικά Cool γυναίκα

Συχνά βλέπω γυναίκες που κάνουν εξάσκηση στο πώς να ανοιχτούν σε νέες γνωριμίες και που προκειμένου να φτιάξουν όλο το πακέτο και να γίνουν cool, αλλάζουν θέματα συζήτησης, τρόπο επικοινωνίας, τρόπο για να ξεκινήσουν μία κουβέντα, στυλ ντυσίματος.

Σε κάποιες λειτουργεί, τις μεταμορφώνει σε σούπερ χαρισματικούς ανθρώπους. Σε κάποιες άλλες έχει το αντίθετο αποτέλεσμα. Η αλλαγή τις κάνει να δείχνουν δυο φορές πιο περίεργες απ’ ότι έδειχναν.

Ποια η διαφορά αυτών που είναι cool με όσες δεν είναι;

Η διαφορά είναι ότι οι δεύτερες προσπαθούν υπερβολικά πολύ. Και αν φαίνεται ότι προσπαθείς υπερβολικά πολύ, ειτε είσαι άνδρας ειτε είσαι γυναίκα, χάνεις το παιχνίδι, τόσο απλά.

Υπάρχει ένα παράδοξο σε αυτό. Ξοδεύουμε χρόνο και κόπο και χρήμα καμιά φορά, για να ξαναφτιάξουμε τους εαυτούς μας και να υιοθετήσουμε καινούριες συμπεριφορές, να αποκτήσουμε καινούρια ρούχα. Ωστόσο για να λειτουργήσουν αυτά πρέπει να φαίνεται ότι τα κάνουμε για τον εαυτό μας. Όχι ότι τα κάνουμε για να αρέσουμε στους άλλους.

Μην ξεχνάς ότι είναι σημαντικότερο να αρέσεις πρώτα στον εαυτό σου, και μετά σε όλους τους άλλους. Αυτό είναι το πραγματικά cool, να έχεις μια συναισθηματική αδιαφορία για την άποψη των άλλων για σένα.

Για αυτό μην ξεχνάς ότι αν θέλεις να είσαι cool πρέπει πρώτα και κύρια να είσαι αποστασιοποιημένη και αδιάφορη για το τι πιστεύουν και λένε οι άλλοι για σένα. Αυτό είναι ο στόχος σου από μιας αρχής, πώς να φαίνεσαι και να είσαι cool. Μονάχα τότε θα προσελκύσεις αξιόλογους άνδρες.

Όμως για μερικές φαίνεται πως όσο περισσότερο προσπαθούν, τόσο περισσότερο τους ξεφεύγει. Τι συμβαίνει λοιπόν;

Αν σταματήσεις να προσπαθείς είναι πιθανό να αποσυρθείς εντελώς από την ενεργό δράση και να επιστρέψεις στον παλιό εαυτό σου. Από την άλλη, αν προσπαθήσεις υπερβολικά πολύ να μιμηθείς άλλές, που τις θεωρείς επιτυχημένες, υπάρχει κίνδυνος να χάσεις τον εαυτό σου.

Θες να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου στο φλερτ; Δες εδώ

Υπάρχει όμως μία λύση απλή σε αυτό

Απλώς, σταμάτα να νοιάζεσαι τι θα σκεφτούν ή πουν οι άλλοι για σένα. Σταμάτα να σκέφτεσαι τι εντύπωση θα κάνει αυτό ή εκείνο το φέρσιμό σου και βγες, ντύσου και μίλα όπως θες μόνο και μόνο για να περάσεις εσύ καλά. Μην δίνεις υπερβολική προσοχή στο τι κάνεις, στο τι λες, στο πώς ντύνεσαι. Μην φοβάσαι να εκφράσεις την ατομικότητα και τις ιδιαιτερότητές σου.

Όλα αυτά είναι που σε κάνουν ελκυστική. Εγώ θυμάμαι πως όποτε ήμουν ο εαυτός μου είχα τις περισσότερες επιτυχίες με τους άνδρες. Θυμάμαι πως άρεσε ακόμη και η αυθόρμητη nerd, που κουβαλάω μέσα μου και προσπαθούσα εναγωνίως να κρύψω.Άκου τη Φωνή που σε στηρίζει

Παρ’ όλα αυτά υπάρχει ένα «αλλά». Ο καλύτερος τρόπος δεν είναι ωστόσο να χαλαρώσεις απλώς, και να αφεθείς να είσαι «ο εαυτός σου». Πρέπει πρώτα να βρεις ποιος είναι ο καλύτερος εαυτός σου.

Και μόλις το βρεις αυτό, και μπορέσεις να βελτιώσεις την καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου, τότε θα μπορέσεις να τα προβάλεις προς τα έξω αυτήν την καλύτερη εκδοχή και ναι, να είσαι cool. Επιπλέον, χρειάζεται να αφήσεις τους ενδοιασμούς σου και να αφήσεις τα πραγματικά σου ενδιαφέροντα να βγουν στην επιφάνεια, χωρίς να τα κρύβεις.

Το παράδοξο είναι ότι, όταν θα αρχίσεις να πιστεύεις ότι είσαι cool, θα το πιστέψουν και οι άλλοι. Άρχισε λοιπόν να εργάζεσαι για να βρεις την ατομικότητά σου. Δεν είναι όμως εύκολη διαδικασία. Μπορεί ο εαυτός σου, η ατομικότητά σου, να μην είναι καν αυτό που φαντάζεσαι πως ήταν. Μπορεί αυτό που σου φαίνεται σαν εαυτός να είναι απλώς ένας αμυντικός μηχανισμός ή μία κακή συνήθεια που υιοθέτησες νωρίς στη ζωή σου.

Και στο μεταξύ ο καλύτερος εαυτός σου μπορεί να είναι βαθιά και καλά κρυμμένος. Πρέπει να μάθεις να ξεχωρίζεις τα καλύτερα κομμάτια του εαυτού σου, τα αληθινά κομμάτια, από τα επίκτητα και άσχημα, από τα φοβισμένα και ψεύτικα κομμάτια σου. Πρέπει να προβάλεις τα μεν και να διορθώσεις τα δε. Και τότε θα είσαι πραγματικά cool!

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.