Είμαι πολύ Έξυπνη αλλά δεν τα καταφέρνω στις γνωριμίες - Women's Bible

Είμαι πολύ Έξυπνη αλλά δεν τα καταφέρνω στις γνωριμίες

Είμαι πολύ Έξυπνη αλλά δεν τα καταφέρνω στις γνωριμίες

Ας αναγνωρίσουμε και οι δύο πως είσαι έξυπνη γυναίκα. Εξυπνότερη από τους περισσότερους ανθρώπους που συναντάς. Αλλά πως γίνεται και γυναίκες λιγότερο έξυπνες να περιβάλλονται πάντα από ένα ανδρικό σμήνος; Δεν σε συγχύζει το γεγονός;

Δεν θα έπρεπε η νοημοσύνη σου να αποτελεί πλεονέκτημα; Σ’ όλη σου τη ζωή, χάρη σε αυτή τη νοημοσύνη ακριβώς τα πετύχαινες όλα. Τις υψηλές βαθμολογίες, τις υψηλόμισθες θέσεις.

Άρα λοιπόν;

Το μόνο βέβαιο είναι πως δεν φταίει η εξυπνάδα σου. Ούτε οι ακαδημαϊκές σου γνώσεις. Ο λόγος για τον οποίο δεν καταλαβαίνεις γιατί δυσκολεύεσαι στις ερωτικές γνωριμίες είναι ότι η κατανόησή σου, στο συγκεκριμένο θέμα, είναι επί της παρούσης κάπως θαμπή. Και δεν το καταλαβαίνεις καν.

Εφόσον πάντα και σε όλα ήσουν η κυρία Τέλεια, δεν μπορεί, και στους άνδρες μιλάς με τέλειο τρόπο. Ψάχνεις όμως την απάντηση σε λάθος μέρος.

Για παράδειγμα. Πολλές έξυπνες γυναίκες πιστεύουν πως οι άνδρες επιλέγουν το ταίρι τους βασισμένες απλώς στην νοημοσύνη και την ευγένεια της άλλης.

Ωστόσο, όσο ευγενικά και αν φέρονται αυτές οι κοπέλες, όσο και αν επιδεικνύουν την οξυδέρκειά τους κατά τη διάρκεια της συζήτησης, πάλι οι άνδρες παραμένουν αδιάφοροι.

Δεν είναι κακό να είσαι ευγενική με τους άνδρες. Μην υποθέτεις όμως ότι η ευγένειά σου τους διεγείρει ερωτικά.

Αν θέλεις να διεγείρεις έναν άνδρα πρέπει να τον φλερτάρεις, πρέπει να τον κάνεις να νιώσει ότι είσαι μια γυναίκα με ερωτισμό και με αυτοπεποίθηση, πρέπει να τον κάνεις να γελάσει και βέβαια να τον κάνεις να νιώσει άνδρας, απέναντι στη δική σου θηλυκότητα.

Τότε και μόνο τότε, όταν θα τον έχεις διεγείρει, όταν θα του έχεις αρέσει, να είσαι σίγουρη ότι θα μπορέσει να εκτιμήσει την ευγένεια και το ότι είσαι έξυπνη ως έξτρα προσόν.

Θα αισθάνεται μάλιστα προνομιούχος που κέρδισε το ενδιαφέρον μιας τόσο έξυπνης γυναίκας. Αλλά πρέπει προηγουμένως να τον έχεις γοητεύσει, για να τα εκτιμήσει αυτά τα πράγματα.

Ο Καρτέσιος είχε πει: «δεν φτάνει να έχεις καλό μυαλό, πρέπει να το χρησιμοποιείς και σωστά».5 Συμβουλές για να γίνεις Καλύτερη Γυναίκα, Είμαι πολύ Έξυπνη αλλά δεν τα καταφέρνω στις γνωριμίες

Κοινωνική, συναισθηματική και ακαδημαϊκή νοημοσύνη.

Η ακαδημαϊκή νοημοσύνη, αν κάποια δηλαδή είναι καλή στα μαθηματικά, ας πούμε, ή αν έχει υψηλό IQ, δεν σημαίνει ότι διαθέτει και συναισθηματική νοημοσύνη, ότι διαθέτει συναισθηματική ωριμότητα.

Δεν σημαίνει ότι μπορεί να εκφραστεί κοινωνικά, να κοινωνικοποιηθεί δηλαδή, με ευκολία ανάλογη με κείνη που λύνει μία δύστροπη εξίσωση.

Ας δούμε μερικά γενικά παραδείγματα.

Κοινωνική Νοημοσύνη

Όποια τη διαθέτει:

  • Είναι σπουδαία συνομιλήτρια.
  • Καταφέρνει να ελίσσεται σε κάθε κοινωνικό περιβάλλον και αμέσως κάνει γνωριμίες με κόσμο.
  • Κάνει φίλους εύκολα, διατηρεί τις σχέσεις της.

Συναισθηματική Νοημοσύνη

Όποια τη διαθέτει:

  • Είναι αισιόδοξη και δείχνει ευτυχής.
  • Καταφέρνει να αισθάνεται αυτοπεποίθηση και σιγουριά σε κάθε περίσταση.
  • Γεύεται τη ζωή με υγιές συναίσθημα, χτίζοντας ώριμες και αξιόλογες σχέσεις.

 Ακαδημαϊκή Νοημοσύνη

Όποια τη διαθέτει:

  • Είναι έξυπνη και καλή στις σπουδές.
  • Αναλύει και λύνει περίπλοκα ακαδημαϊκά προβλήματα και εξισώσεις.
  • Παίρνει καλούς βαθμούς στο λύκειο, στο πανεπιστήμιο, όπου βρεθεί.

Κάποιες γυναίκες καταφέρνουν να διαθέτουν σε υψηλό βαθμό και τα τρία αυτά είδη της ανθρώπινης νοημοσύνης. Είναι μειοψηφία όμως αυτές.

Αρκετές γυναίκες από την άλλη δεν τα καταφέρνουν εξίσου καλά με την κοινωνική και με τη συναισθηματική νοημοσύνη, αλλά τα καλά νέα είναι πως αυτό είναι κάτι που διδάσκεται και βελτιώνεται, όπως εξάλλου και το κάθε πράγμα στη ζωή αυτή μπορεί να διδαχθεί και να βελτιωθεί.

Θες να μάθεις πως να ελίσσεσαι κοινωνικά και να κάνεις γνωριμίες με τους άνδρες που σου αρέσουν; Δες εδώ

Δεν αρκεί να είσαι έξυπνη, πρέπει να μπορείς να τον γοητεύσεις και με άλλους τρόπους

Είναι από τις πιο ενδιαφέρουσες δραστηριότητες στη ζωή μας να μαθαίνουμε και να εξελισσόμαστε. Είναι μια δραστηριότητα που δεν έχει τέλος, ουσιαστικά.

Ένας άνθρωπος μπορεί να παραμείνει αδαής αν το επιλέξει. Αν όμως επιθυμεί να αλλάξει, να γίνει κάτι περισσότερο και να εξελιχθεί σε κάθε επίπεδο, υπάρχει πάντα κάτι νέο να διδαχτεί, κάτι καινούριο να γίνει και να κάνει.

Οι πιο ευφυείς άνθρωποι στον πλανήτη και οι πιο επιτυχημένοι, είναι αυτοί που γνωρίζουν ότι δεν τα ξέρουν όλα. Είναι αυτοί που διαρκώς αναζητούν πώς θα ανακαλύψουν περισσότερα πράγματα για τη ζωή. Είναι αυτοί που γνωρίζουν πως όσα περισσότερα μαθαίνεις, τόσο πιο συναρπαστικός και γεμάτος εμπειρίες φαντάζει ο κόσμος.

Τώρα, όσον αφορά στο τι θέλουν οι άνδρες. Πολλές γυναίκες έχουν μία θεωρία, μια παγιωμένη πεποίθηση για τους άνδρες. Πιστεύουν ότι ξέρουν τι ζητάει ένας άνδρας από μία σχέση. Πιστεύουν ότι ξέρουν τι τον ευχαριστεί.

Δεν σημαίνει όμως ότι η θεωρία τους αυτή είναι πάντα σωστή. Δεν σημαίνει ότι ισχύει. Στην πραγματικότητα, όλοι δικαιούνται να έχουν άποψη σε αυτόν τον κόσμο. Ακόμη και οι ηλίθιοι.

Εκείνο λοιπόν που διαχωρίζει τις γυναίκες που πετυχαίνουν ερωτικά από τις γυναίκες που δυσκολεύονται με τις γνωριμίες, είναι οι θεωρίες τους οι σχετικές με τους άνδρες.

Έξυπνες ή όχι, κάποιες πιστεύουνε πως υπάρχουν συγκεκριμένοι λόγοι που μια γυναίκα αρέσει σε έναν άνδρα.

Η κάθεμια έχει τη θεωρία της. Οι έξυπνες αποτυγχάνουν επειδή ξέρουν αυτά που ξέρουν. Επειδή αυταπατώνται, και νομίζουν πως δεν χρειάζεται να ξέρουν ή να μάθουν ποτέ κάτι άλλο.

Δεν υποψιάζονται πως υπάρχουν 100 διαφορετικοί τρόποι για να τραβήξουν έναν άνδρα κοντά τους, ας πούμε η αυτοπεποίθησή τους, η χαρισματικότητά τους, το χιούμορ τους, η θυληκότητα τους, και τα λοιπά.

Νομίζουν ότι η ευγένεια και η νοημοσύνη τους θα έπρεπε να είναι αρκετή. Ξέρουν αυτά που ξέρουν και τίποτα περισσότερο.

Όμως έξυπνη γυναίκα είναι και αυτή που θα προσπαθήσει να διεγείρει τον άνδρα. Με τον κάθε έναν, ει δυνατόν, από τους τρόπους που αναφέραμε πριν.

Όταν θα έχει επιτύχει να τον γοητεύσει, η ευγένεια και η εξυπνάδα του θα εκτινάξουν το ενδιαφέρον του στα ουράνια. Θα είναι δεκτικός στην γυναίκα αυτήν. Αλλά προηγουμένος πρέπει εκείνη να τον έχει γοητεύσει σε ένα πιο προσωπικό επίπεδο.

Αν νιώθεις ότι οι άνδρες σε απορρίπτουν, αν νιώθεις νευρικότητα ανάμεσα σε ανδρική συντροφιά κι αν δεν έχεις ιδέα ως προς το πώς να προσελκύσεις κάποιο αρσενικό, να ξέρεις ότι δεν φταίει η νοημοσύνη σου, υψηλή η χαμηλή, ούτε το αν είσαι ή όχι αρκετά ευγενική. Απλώς υπάρχουν πράγματα που δεν ξέρεις για τους άνδρες.

Και αν δεν τα μάθεις, θα είσαι στο σκοτάδι.

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.