Έρωτας χωρίς Ανταπόδοση: Πώς να τον Διαχειριστείς - Women's Bible

Έρωτας χωρίς Ανταπόδοση: Πώς να τον Διαχειριστείς

έρωτας χωρίς ανταπόδοση

Ο έρωτας χωρίς ανταπόδοση είναι μια επίπονη κατάσταση. Όταν ο έρωτας δεν είναι αμοιβαίος και είναι μονόπλευρος είναι πολύ άσχημο πράγμα. Ουσιαστικά, νιώθεις έντονα συναισθήματα για κάποιον ο οποίος δεν νιώθει το ίδιο για εσένα.

Ο έρωτας χωρίς ανταπόδοση είναι πιο σύνηθες να συμβαίνει στην εφηβική ηλικία του ατόμου. Την περίοδο δηλαδή, που διαμορφώνεις τις σκέψεις για τον εαυτό σου, την ταυτότητα σου και την εικόνα του ιδανικού συντρόφου για εσένα.

Ωστόσο, ακόμη και οι κατά τα άλλα ώριμοι ενήλικες θεωρούν ότι ο έρωτας χωρίς ανταπόδοση είναι πολύ επώδυνος. Όταν έχεις έντονα συναισθήματα για κάποιον που δεν τα ανταποδίδει, νιώθεις απόρριψη.

Η απόρριψη πάντα πονάει. Μπορεί να αρχίσεις να αμφιβάλλεις για τον εαυτό σου, να αναρωτηθείς τι μπορεί να πηγαίνει λάθος μαζί σου και δεν λαμβάνεις πίσω τα συναισθήματα που νιώθεις. Είναι δύσκολο να αποδεχτείς ότι μερικές φορές δεν υπάρχει χημεία και ότι οι δυο σας δεν θα είστε ποτέ μαζί.

Κανείς δεν σχεδιάζει να ερωτευτεί χωρίς ανταπόκριση και είναι δύσκολο όταν τα πράγματα δεν πάνε όπως τα περιμένεις ή ελπίζεις. Εάν τα συναισθήματα που νιώθεις για ένα άλλο άτομο δεν είναι αμοιβαία, παρακάτω υπάρχουν έξι τρόποι για να μπορέσεις να διαχειριστείς μια τέτοια κατάσταση.

#1 Άφησε κατά μέρος τις ψευδαισθήσεις αν είναι έρωτας χωρίς ανταπόδοση

Ίσως πιστεύεις ότι το άτομο στο οποίο έχεις εστιάσει και νιώθεις πράγματα για αυτό, νιώθει το ίδιο και για εσένα. Αυτή η ελπιδοφόρα σκέψη σε γεμίζει προσδοκίες, προσπαθείς να υπεραναλύεις τα πάντα και νιώθεις ανήσυχη.

Επομένως, αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να θέσεις κάποια κριτήρια ή όρους. Για παράδειγμα, αν το άτομο που σου αρέσει δεν σου δείχνει σημάδια ότι ενδιαφέρεται, δηλαδή δεν έχει βρει ένα τρόπο να σου μιλήσει, δεν σου έχει ζητήσει να βγείτε και δεν ενδιαφέρεται να κάνει παρέα μαζί σου, τότε θα πρέπει να συμβιβαστείς με το γεγονός ότι δεν αισθάνεται το ίδιο με εσένα.

#2 Προσπάθησε να τον γνωρίσεις καλύτερα

Κανείς δεν είναι τέλειος. Όλοι το γνωρίζουμε αυτό, αλλά όταν νιώθεις ερωτευμένη γίνεται ακόμα πιο δύσκολο να πιστέψεις αυτή την άποψη. Αν δεν γνωρίζεις καλά τον άνθρωπο με τον οποίο είσαι ενθουσιασμένη, τότε τείνεις να τον εξιδανικεύεις και να τον μυθοποιείς στο μυαλό σου.

Δεν μπορείς να σκεφτείς ότι αυτός ο άνθρωπος μπορεί να έχει μειονεκτήματα, κακές συνήθειες και αρνητική στάση απέναντι σε κάτι που θεωρείς εσύ σημαντικό. Προσπάθησε να τον γνωρίσεις καλύτερα και πιθανότατα να μάθεις κάτι για αυτόν που θα σου αλλάξει την γνώμη σου για εκείνον. Διαδικτυακό Φλερτ: Να γιατί είναι τόσο Δημοφιλές έρωτας χωρίς ανταπόδοση

#3 Κράτα τις αποστάσεις σου αν είναι έρωτας χωρίς ανταπόδοση

Σίγουρα δεν είναι λύση να σταματήσεις να κάνεις παρέα με το άτομο που σε ενδιαφέρει και να κόψεις κάθε επαφή και επικοινωνία. Κάθε σχέση είναι διαφορετική και δεν ισχύουν οι ίδιοι «κανόνες» για όλους.

Αυτό όμως που μπορείς να κάνεις και ενδεχομένως να σε βοηθήσει είναι να δημιουργήσεις μια επιπλέον απόσταση ανάμεσα σας όσο προσπαθείς να ξεπεράσεις την απόρριψη από αυτόν τον άνθρωπο.

Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι θα επικοινωνείς μαζί του λιγότερο από ότι συνήθως, ή ακόμα και ότι δεν θα πρέπει να τον δεις για μερικές εβδομάδες ή και μήνες. Σκέψου τι ταιριάζει καλύτερα σε εσένα και πράξε ανάλογα.

#4 Προσπάθησε να εστιάσεις σε κάτι άλλο

Όταν είσαι ερωτευμένη, δεν μπορείς να σκεφτείς τίποτα άλλο εκτός από τον άνθρωπο που σε ενδιαφέρει. Φαντάζεσαι πόσο υπέροχο θα ήταν να περνάς χρόνο μαζί του, τον ονειρεύεσαι και ξεχνάς τα πάντα και τους πάντες γύρω σου.

Βρες κάτι που θα σου αποσπάσει την προσοχή από το συγκεκριμένο άτομο, που θα σου προσφέρει ευχαρίστηση και κάν’ το όσο πιο συχνά μπορείς όταν έχεις ελεύθερο χρόνο. Αφιέρωσε περισσότερο χρόνο στα χόμπι σου και ειδικά σε αυτά που γίνονται σε εξωτερικό χώρο για να παίρνεις καθαρό αέρα.

Βιώνεις έναν έρωτα χωρίς ανταπόδοση; Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε!

#5 Κάνε το επόμενο βήμα και γνώρισε κάποιον άλλο

Ίσως το τελευταίο πράγμα που θες να κάνεις όταν νιώθεις συναισθήματα για κάποιον είναι να γνωρίσεις κάποιον άλλο. Παρόλα αυτά, αν υποψιάζεσαι ή ξέρεις ότι είναι έρωτας χωρίς ανταπόδοση και δεν είναι αμοιβαίο, δεν θα σου κάνει καλό να μείνεις κλεισμένη στο σπίτι σου χωρίς να κάνεις τίποτα.

Βγες έξω και προσπάθησε να ζήσεις τη ζωή σου στο έπακρο. Συναναστρέψου με τους φίλους σου και με ανθρώπους που σε ευχαριστούν και σε κάνουν να νιώθεις ωραία.

#6 Αγάπησε τον εαυτό σου

Προσπάθησε να αγαπήσεις τον εαυτό σου ότι και να σου λένε οι άλλοι. Αγάπησε την προσωπικότητα σου, αποδέξου τον εαυτό σου όπως ακριβώς είναι και να έχεις αυτοσεβασμό. Αυτή είναι η καλύτερη λύση σε όλα τα ψυχικά προβλήματα.

Είναι αρκετά δύσκολο να ξεπεράσεις ένα τέτοιο έρωτα, αλλά δεν πρέπει να μείνεις κολλημένη σε μια τέτοια κατάσταση. Όσα νιώθεις δεν μπορούν να κάνουν το αντικείμενο του ενδιαφέροντος σου να ανταποδώσει την αγάπη σου.

Επομένως, έχεις δύο επιλογές. Να τροφοδοτείς διαρκώς τις ψευδαισθήσεις σου και να μην νιώθεις όμορφα ή να διοχετεύσεις όλη αυτή σου την ενέργεια ψάχνοντας την πραγματική και αμοιβαία αγάπη.

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.