Ανεκπλήρωτη Αγάπη: Πως να Αντιμετωπίσεις την Απόρριψη - Women's Bible

Ανεκπλήρωτη Αγάπη: Πως να Αντιμετωπίσεις την Απόρριψη

Πως να αντιμετωπίσεις την απόρριψη

Ανεκπλήρωτη αγάπη. Όλες έχουμε έρθει αντιμέτωπες με αυτή. Δεν είναι εύκολο να σε απορρίπτει το άτομο που σου αρέσει. Πληγώνεσαι και διάφορα ερωτήματα περνάνε από το μυαλό σου. Γιατί δεν του άρεσες, μήπως δεν είσαι αρκετά καλή και διάφορα άλλα τέτοια.

Είναι λογικό να πληγωθείς αλλά πρέπει να το αποδεχτείς και να σεβαστείς την απόφασή του. Παρακάτω θα δεις τι πρέπει να κάνεις για να αντιμετωπίσεις την απόρριψη, αν αυτός που σου αρέσει σου είπε όχι.

6 Βήματα για να ξεπεράσεις μια ανεκπλήρωτη αγάπη

#1 Δώσε χρόνο στον εαυτό σου

Χρειάζεσαι χρόνο για να αντιμετωπίσεις την απόρριψη και να το ξεπεράσεις. Ειδικά αν το όχι ήρθε από κάποιο άτομο που σου άρεσε πολύ και για αρκετό καιρό. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να κάτσεις ατελείωτες ώρες στο κρεβάτι κλαίγοντας.

Προσπάθησε να τον αποφύγεις όσο μπορείς για ένα διάστημα. Μέχρι να νιώσεις πως έχεις ξεπεράσει την απόρριψη και μπορείς να τον αντιμετωπίσεις. Σκέψου αν θέλεις να μείνετε φίλοι ή να ξεκόψετε τελείως. Τι είναι καλύτερο για σένα;

Καταλαβαίνω πως η απόρριψη μπορεί να πληγώσει την αυτοεκτίμησή σου. Πρέπει όμως να θυμίσεις στον εαυτό σου πως δεν είναι και το τέλος του κόσμου. Θα βρεις άλλον άντρα. Το ότι κάποιος σου είπε όχι, δε σημαίνει πως όλοι θα σου λένε όχι. Δεν είσαι λιγότερο επιθυμητή επειδή σε απέρριψε κάποιος.

#2 Μην προσπαθήσεις να τον ξεπεράσεις βρίσκοντας κάποιον άλλο

Πολλοί νομίζουν πως ο καλύτερος τρόπος για να ξεπεράσεις κάποιον, είναι να βρεις κάποιον άλλο. Αυτό όμως δεν ισχύει. Όταν είσαι πληγωμένη και βρίσκεις κάποιον για να νιώσεις καλύτερα, καταλήγεις να πληγώνεις το νέο άτομο. Βγάζεις πάνω του τον πόνο και τα απωθημένα που σου άφησε ο προηγούμενος.

Αν το άτομο που σε απέρριψε το ήθελες για καιρό, δεν είσαι έτοιμη για νέα σχέση αμέσως. Έχεις ακόμα αισθήματα για αυτόν και χρειάζεσαι χρόνο για να ξεπεράσεις τόσο αυτόν όσο και την απόρριψη. Δεν μπορείς να μεταφέρεις όλα αυτά που νιώθεις σε νέο σύντροφο. Δεν είναι δίκαιο για αυτόν!

#3 Συναναστρέψου με άτομα που σε κάνουν χαρούμενη

Πάρε χρόνο για τον εαυτό σου, αλλά μη ξεχνάς πως έχεις γύρω σου άτομα που σε αγαπάνε. Πάρε τους φίλους σου τηλέφωνο και βγείτε έξω να περάσετε καλά. Ή μείνετε σπίτι. Κάντε ό,τι σας ευχαριστεί. Η απόρριψη μπορεί να σε κάνει να νιώθεις πως είσαι μόνη σου. Αλλά δεν είσαι. Γι’ αυτό πέρνα χρόνο με τα άτομα που αγαπάς και σε αγαπούν.Πώς να κάνεις νέους Φίλους και να δημιουργήσεις πλούσια κοινωνική ζωή, Πως να αντιμετωπίσεις την απόρριψη

#4 Μην αρνείσαι να δεχτείς το «όχι»

Το όχι σημαίνει όχι. Είναι δύσκολο να το δεχτείς, αλλά πρέπει. Αν ζητήσεις από κάποιον να βγείτε και σου πει όχι, τότε δε θα βγείτε. Δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο. Μην προσπαθείς να τον κάνεις να αλλάξει γνώμη. Πρέπει να σεβαστείς την απόφασή του, όσο και αν σε πονάει.

Έχε κατά νου όμως, πως πολλές φορές οι άνθρωποι φοβούνται να πουν όχι, για να μη πληγώσουν το άλλο άτομο. Δώσε προσοχή και άκου όσα σου λέει. Αν ζητήσεις από κάποιον να βγείτε και σου λέει πως δεν μπορεί τη μέρα που του πρότεινες, αλλά δε σου δίνει κάποια άλλη μέρα για εναλλακτική, πολύ πιθανό να μη θέλει να βγείτε.

#5 Μην προσπαθείς να γίνεις κάποια άλλη

Όταν κάποιος σου πει όχι, μην προσπαθήσεις να αλλάξεις και μετά να του ξαναζητήσεις να βγείτε. Μην πιστεύεις πως με το να γίνεις κάποια που δεν είσαι, θα τον κερδίσεις. Αν για παράδειγμα δεις πως του αρέσουν οι μελαχρινές, μην πας να αλλάξεις τα μαλλιά σου για αυτόν.

Θα καταλάβει πως άλλαξες μόνο και μόνο για να του αρέσεις αλλά ακόμα και αν δεν το καταλάβει, θέλεις όντως να είσαι με κάποιον που προκειμένου να του αρέσεις, λες ψέματα; Να είσαι ο εαυτός σου και θα βρεις άλλον, που θα του αρέσεις και θα σου αρέσει.

#6 Δεν είσαι μόνη

Όλες έχουμε ακούσει «όχι» από κάποιο άτομο που μας άρεσε. Έτσι είναι η ζωή. Η ανεκπλήρωτη αγάπη έχει συμβεί ακόμα και στις πιο όμορφες γυναίκες του πλανήτη. Δεν έχει να κάνει με την εμφάνιση ή την αξία σου, αλλά με τη χημεία ανάμεσα σε σένα και το άλλο άτομο. Δεν μπορείς να αναγκάσεις κανέναν να σε θέλει και ούτε και εσύ το θέλεις αυτό.

Δέξου το όχι και πάρε χρόνο για να το ξεπεράσεις. Κάνε πράγματα με τους ανθρώπους που σε κάνουν χαρούμενη και ευτυχισμένη. Μπορεί να σε απέρριψε κάποιος αλλά θα βρεις κάποιον άλλο, που θα νιώθετε ακριβώς το ίδιο. Ξεπέρασε το και προχώρα με τη ζωή σου!

Σε απέρριψε και θες να το ξεπεράσεις και να γίνεις η καλύτερη εκδοχή σου; Δες εδώ

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.