Drama Queen: Γιατί πρέπει να εγκαταλείψεις το Δράμα στο Φλερτ - Women's Bible

Drama Queen: Γιατί πρέπει να εγκαταλείψεις το Δράμα στο Φλερτ

Drama Queen: Γιατί πρέπει να εγκαταλείψεις το δράμα στο φλερτ

Πίστεψε με, είναι αναγκαίο να σταματήσεις το δράμα στο φλερτ με τους άντρες που γνωρίζεις. Όχι επειδή, μέσω αυτού, τους τρομάζεις και φεύγουν (αν και μπορεί να συμβεί και αυτό), αλλά επειδή υπάρχουν πολύ πιο σημαντικά πράγματα για να αναλώσεις την ενέργεια και φαιά ουσία σου.

Μετά από πολλά χρόνια (όλως περιέργως) ευχάριστης αφήγησης των περίεργων, απαίσιων και χαοτικών μπελάδων που είχα καταφέρει να μπω, αποφάσισα ότι η ζωή είναι αρκετά δραματική από μόνη της. Δεν χρειάζεται να προσθέσω και άλλο δράμα, οποιασδήποτε μορφής.

Δεν ξέρω τι είναι αυτό που φταίει. Η εκπομπή των Kardashians ή μία γενικά πλύση εγκεφάλου πάνω στο ότι θα είμαστε για πάντα μόνοι μας…; Τύπου ρομαντικές αμερικάνικες ταινίες. Πάντως ως Dating Coach, βάζω τον εαυτό μου σε μία μικρή εκστρατεία κατά του δράματος στις ερωτικές σχέσεις.

Γενικότερα, φυσικά και καταλαβαίνω πώς προκύπτει. Υπάρχουν ορισμένα πράγματα που κάνουν τους ανθρώπους να νιώθουν ευάλωτοι και εκτεθειμένοι (ειδικά μετά από μερικές άσχημες εμπειρίες). Οπότε δυσκολεύονται στο να γνωρίσουν καινούργιο κόσμο.

Ξεκινώντας το δράμα…

Βέβαια, μετά από μερικά επιτυχημένα ραντεβού και μερικά ρομαντικά φιλιά, το μυαλό σου αρχίζει να αναρωτιέται αν αυτή η συνάντηση θα είναι και η τελευταία. Αυτή που θα σε βγάλει από τον λαβύρινθο της μοναξιάς.

Κατευθείαν παίρνεις τηλέφωνο τους κοντινούς σου φίλους και τους δίνεις αναλυτική αναφορά, βήμα-βήμα, για το πώς πήγε το ραντεβού. Καραδοκείς στο Instagram και στο Facebook για οποιαδήποτε αλλαγή στην ζωή του. Κάτι αθώο που μπορεί να είπε, το οποίο αν ερχόταν από κάποιο φίλο σου θα το προσπερνούσες, από τον ίδιο είναι σαν μαχαίρι στην καρδιά.

Θέλεις να είσαι σίγουρη ότι του αρέσεις, οπότε μεγαλώνεις το κενό μεταξύ σας και περιμένεις ότι εκείνος θα κάνει το πρώτο βήμα για να στο αποδείξει.

Πλέον, αυτό το ζεστό συναίσθημα που ένιωθες όταν βρισκόσουν μαζί του έχει αντικατασταθεί από έναν παράλογο φόβο που μεγαλώνει όσο περισσότερο κοιτάς τα εισερχόμενα σου μηνύματα.

Σου ακούγεται γνωστό;

Έχεις παρατηρήσει ποτέ ότι όταν βγαίνεις με κάποιον που σου αρέσει πολύ, ασυναίσθητα και λίγο αυτόματα, προσκολλάσαι πάνω του; Ότι ξαφνικά γίνεσαι πολύ ευαίσθητη και ότι πλέον η προσοχή σου έχει φύγει από τους καλούς σου φίλους, τα hobby και την καριέρα σου, και έχει κεντραριστεί πάνω του;

Θα το θέσω ευθέως. Δεν αξίζει.

Αυτά που αξίζουν είναι όλα τα πράγματα που φέρνουν σταθερότητα και αυτονομία στην ζωή σου, άσχετα με το τι γίνεται στην προσωπική σου ζωή.

Με το ρίσκο να ακουστώ σαν την μητέρα σου, πρέπει να παρατήσεις στην άκρη το δράμα, γιατί αν είσαι διατεθειμένη να δημιουργήσεις χώρο στην ζωή σου για μία ερωτική σχέση, θα πρέπει να το κάνεις για μία που θα σου προσφέρει άνεση, σταθερότητα και φροντίδα.

Μπορώ να καταλάβω ότι μέρος της διαδικασίας των ραντεβού είναι και το να βγαίνεις με ανθρώπους που τελικά δεν άξιζαν να βγεις. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι έχεις γνωρίσει κάποιον τέτοιο άντρα, περίεργο ή αδιάφορο.

Όμως, μιας και δεν μπορείς να κάνεις κάτι για να τον αλλάξεις, ας δούμε τι μπορείς να κάνεις ώστε να μην επηρεάζεσαι από όλο αυτό το δράμα και να το αποφύγεις.Drama Queen: Γιατί πρέπει να εγκαταλείψεις το δράμα στο φλερτ

#1. Άσε το δράμα και δώσε ρυθμό στην εξέλιξη της γνωριμίας σας

Είναι δύσκολο να διακρίνεις ποιος είναι ο κατάλληλος για εσένα από τα πρώτα ραντεβού και έτσι και αλλιώς χρειάζεται χρόνος για να γνωριστείς καλά με ένα άτομο.

Πολύ συχνά, ο τύπος που κινείται πιο αργά στα πρώτα ραντεβού και είναι πιο εσωστρεφής, αποδεικνύεται καλύτερος σύντροφος από εκείνον που θα σε ξεσηκώσει με την πρώτη φορά (ο οποίος συνήθως είναι ένας εντελώς βλάκας τύπος).

Έχοντας λοιπόν αυτό στο μυαλό σου, όρισε ένα ραντεβού την εβδομάδα για τον πρώτο ή και δεύτερο μήνα (όσο κρίνεις εσύ) ώστε να δώσεις χρόνο στον εαυτό σου να γνωρίσει καλύτερα τον άλλο.

#2. Σταμάτα να μιλάς όλη μέρα για αυτόν

Καταλαβαίνω ότι είσαι πολύ ενθουσιασμένη με τον τύπο και με την γνωριμία σας αλλά δεν χρειάζεται να επιτρέψεις να γίνει το μοναδικό θέμα συζήτησης με τους ανθρώπους γύρω σου.

Αυτού του είδους οι καταστάσεις είναι σαν τις απαράδεκτες ταινίες του Hollywood όπου οι μόνοι διάλογοι που έχουν οι γυναίκες της ταινίας αφορούν τους άντρες με τους οποίους βγαίνουν. Παράτα αυτό το θέμα συζήτησης στο τέλος της λίστας θεμάτων κοινωνικοποίησης.

Μάθε πως θα κάνεις αυτόν που σου αρέσει να ενδιαφερθεί για εσένα. Δες εδώ

#3. Μην καραδοκείς στα social media

Ξέρω ότι είναι πολύ προκλητικό να μην ανοίξεις το Facebook για να δεις τι ώρα ήταν τελευταία φορά συνδεδεμένος ή για να κάνεις scroll σε όλο του το profile του Instagram, όμως αυτό μόνο θα σε κάνει να νιώσεις άσχημα.

Ο πειρασμός εδώ είναι ότι μέσα από τα profile του προσπαθείς να τον μάθεις πιο γρήγορα αντί να δημιουργήσεις πραγματικές εμπειρίες μαζί του και να τον γνωρίσεις σιγά-σιγά στην πραγματική ζωή.

#4. Για να αφήσεις το δράμα κατάλαβε πως κανένας δεν είναι τέλειος

Όποιον και αν γνωρίσεις, σίγουρα θα έχει τα ελαττωματάκια του. Επίσης, και αυτός που θα γνωρίσεις θα έχει τις ίδιες ανασφάλειες με εσένα. Ούτε εκείνος ξέρει καλά εσένα και τα πράγματα που σου αρέσουν και ίσως και ο ίδιος να μην είναι σίγουρος για το τι θέλει από εσένα.

Όλα αυτά είναι φυσιολογικά.

Προσπάθησε να καταλάβεις πόσα σου προσφέρει και κατά πόσο οι πράξεις του είναι αντανάκλαση του που βρίσκεται αυτή την στιγμή στην ζωή του ή του τι θέλει να δείξει σε εσένα.

#5. Αν είναι αναποφάσιστος, καλύτερα να απομακρυνθείς

Στην περίπτωση που βγαίνεις μαζί του ένα σχετικά μεγάλο διάστημα και τα πράγματα ήδη φαίνονται «ύποπτα», καλύτερα να το λήξεις (μια και καλή και να μην ξαναγυρίσεις).

Αν δεν μπορεί να αποφασίσει πού βρίσκεται σε σχέση με εσένα, και εσύ αντίστοιχα, ξεκινάνε οι αρνητικές τριβές. Δηλαδή, αρχίζεις να μαλώνεις με κάποιον που ξέρεις μόλις 8 εβδομάδες. Δεν αξίζει, ξέχνα το.

Δεν έχεις να λύσεις, σώσεις ή διορθώσεις κάτι. Πρέπει να προσπαθήσεις να κάνεις λίγο επαφή με την πραγματικότητα, ακόμα και αν είσαι 100% σίγουρη ότι είναι δικό του λάθος το ότι εσύ αμελείς για εκείνον την προσωπική, επαγγελματική και γενικότερα καθημερινή ζωή σου.

Σίγουρα είναι δύσκολο να αναγνωρίσεις το δικό σου μερίδιο ευθύνης στην δημιουργία αυτής της κατάστασης. Είναι πιο απλά τα πράγματα όταν απλά μένεις στην άποψη ότι όλα είναι ευθύνη του άλλου…

Παρόλα αυτά, αν μπορέσεις να αναλάβεις κομμάτι της ευθύνης, τότε θα μπορέσεις και να αλλάξεις τους όρους αυτών των καταστάσεων. Μπορείς να αποφασίσεις να βγάλεις το δράμα από την ζωή σου και ίσως να είσαι και λίγο περισσότερο ευτυχισμένη.

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.