5 Κανόνες για τα Ραντεβού που πρέπει να Γνωρίζεις - Women's Bible

5 Κανόνες για τα Ραντεβού που πρέπει να Γνωρίζεις

5 Κανόνες για τα ραντεβού που πρέπει να γνωρίζεις

Όλοι όσοι μιλούν για συγκεκριμένους κανόνες για τα ραντεβού, αναφέρονται κυρίως στο τί πρέπει να κάνει ο άντρας και τί πρέπει να κάνει η γυναίκα στα ραντεβού. Τα τελευταία χρόνια όμως οι ρόλοι των δύο φύλων έχουν αλλάξει, αφού η γυναίκα προσπαθεί να διεκδικήσει όσα της ανήκουν, ισότιμη θέση με τον άντρα δηλαδή.

Να ξεκαθαρίσουμε λοιπόν πως δεν υπάρχουν κανόνες που πρέπει να ακολουθεί μια γυναίκα για να βγει ραντεβού με έναν άντρα, αλλά κανόνες για τα ραντεβού που θα την κάνουν να νιώθει καλύτερα με τον εαυτό της!

Ποιοι είναι αυτοί λοιπόν και τι πρέπει να προσέξει η κοπέλα στα ραντεβού της;

5 Κανόνες για τα ραντεβού που πρέπει να έχεις στο μυαλό σου

#1 Να ξέρεις τι δε σου αρέσει

Όσα δε σου αρέσουν είναι αδιαπραγμάτευτα. Μόλις τα βλέπεις στο άτομο που έχεις απέναντί σου πρέπει να καταλαβαίνεις πως δεν είναι για σένα αυτός.

Είναι πολύ εύκολο να καταλάβεις τι δε σου αρέσει. Είναι όλα όσα βλέπεις στον άλλον και αμέσως σε ξενερώνουν. Μπορεί να σε ενοχλεί για παράδειγμα το κάπνισμα. Μπορεί επίσης να σε ενοχλεί το να έχει ακραίες αντιλήψεις ή ακόμα και το να θέλει παιδιά ενώ εσύ δε θέλεις.

Καλό είναι όμως να μην έχεις πολλά κριτήρια όπως πχ τι ρούχα φοράει κτλ γιατί έτσι θα περιορίσεις πολύ τους πιθανούς συντρόφους σου και ίσως κάποιον που θα ταιριάζατε πάρα πολύ.

#2 Γίνε ανοιχτόμυαλη

Τώρα που ξέρεις τι σου αρέσει και τι όχι, είναι χρήσιμο να καταλάβεις πως πρέπει να είσαι ανοιχτόμυαλη. Αυτό σημαίνει να είσαι ανοιχτή στην αγάπη. Μην κρίνεις τον άνδρα με βάση τη δουλειά, τα λεφτά, τα χόμπι ή το που μένει. Δώσε έμφαση στο τι άτομο θες να είναι αυτός που βγαίνεις και πως θέλεις να σε κάνει να νιώθεις.

Θέλεις να είσαι ευτυχισμένη δίπλα του; Να σε υποστηρίζει; Να σε αγαπάει; Ή μήπως θέλεις κάποιον που έχει αυτό που θεωρεί ο κόσμος ως «καλή» δουλειά;

Είναι πιο σημαντικό το να νιώθεις καλά με τον άλλον, να περνάτε καλά και να αγαπιέστε, από το τι πτυχίο έχει. Πέρνα λοιπόν περισσότερο χρόνο στο να γνωρίσεις ποιος είναι αυτός που έχεις απέναντί σου και λιγότερο στο να τον ταιριάξεις στα «πρότυπα» της κοινωνίας.4 Λόγοι για τους οποίους δεν φτάνεις ποτέ στο Δεύτερο Ραντεβού, 20 Ερωτήσεις που μπορείς να κάνεις στο Πρώτο Ραντεβού, 5 Κανόνες για τα ραντεβού που πρέπει να γνωρίζεις

#3 Δώσε περισσότερη προσοχή στις πράξεις και όχι στα λόγια

Είναι πολύ εύκολο να «λιώσεις» από αυτά που σου λέει το άτομο με το οποίο έχεις βγει ραντεβού. Μπορείς να τον ερωτευτείς και μόνο από τα γλυκόλογα που σου αραδιάζει.

Θα έπρεπε ήδη να ξέρεις όμως πως τα λόγια δε σημαίνουν τίποτα αν δε συνοδεύονται από πράξεις. Πολλοί λένε ένα σωρό πράγματα αλλά τελικά δεν κάνουν τίποτα από αυτά.

Θες να βγεις με ένα άτομο που δε λέει μεγάλα λόγια αλλά κάνει πράξεις όσα πει. Ενδιαφέρεται για σένα και το δείχνει όχι με ποιηματάκια αλλά με πράξεις.

#4 Μην παίζεις παιχνίδια

Ξέχνα τα δεν του στέλνω αν δε μου στείλει αυτός πρώτος ή θα περιμένω να περάσουν 3 μέρες και μετά θα τον πάρω τηλέφωνο, μη νομίζει ότι τρέχω και πίσω του. Όταν ξεκινάς να παίζεις παιχνίδια με τον άλλο ρισκάρεις να τον χάσεις, αφού δεν του δείχνεις πως πραγματικά αισθάνεσαι.

Ξέρω πως το να πεις στον άλλο πως νιώθεις είναι δύσκολο, αλλά αν σε κάνει να νιώθεις ασφάλεια μαζί του, τότε μπορείς να του ανοιχτείς. Αν πάλι νιώθεις ανασφάλεια μαζί του, τότε μάλλον δεν κάνει για σένα και πρέπει να σταματήσετε ότι έχετε.

#5 Προσπάθησε να είσαι πάντα ψύχραιμη

Όσο και να θες να πάει τέλεια το ραντεβού σου και να βγείτε αμέσως δεύτερο, πρέπει να ξέρεις πως αυτό δε συμβαίνει πάντα.

Αν λοιπόν δεν έχετε μιλήσει μετά το τέλειο ραντεβού σας, ηρέμησε. Μπορεί να έχει συμβεί κάτι και να μην πρόλαβε να σε πάρει. Δώσε λίγο χρόνο.

Εννοείται πως μπορείς να πάρεις και εσύ τηλέφωνο. Ποιος είπε πως οι γυναίκες δεν μπορούν να κάνουν την πρώτη ή τη δεύτερη ή την οποιαδήποτε κίνηση;

Αν πάλι περνάνε μέρες και δε σε έχει πάρει ή δεν απάντησε στο τηλεφώνημά σου, πάλι να είσαι ψύχραιμη. Ξέχασέ τον και προχώρα μπροστά. Δεν είναι ο μοναδικός άντρας στον κόσμο.

#6 Κάνε διάλειμμα από τα ραντεβού αν το χρειάζεσαι

Μερικές φορές νιώθουμε πολύ άγχος για την ερωτική μας ζωή. Μήπως έπρεπε να τον έχουμε ξεπεράσει νωρίτερα, μήπως να είχαμε βρει άλλον, μήπως θα έπρεπε να έχουμε ήδη «σοβαρευτεί», μήπως το ένα μήπως το άλλο;

Να θυμάσαι όμως πως το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι αυτό που εσύ θέλεις. Αν νιώθεις πως θέλεις να μείνεις για ένα διάστημα μόνη σου, τότε κάνε το. Δεν είναι κακό, το αντίθετο μάλιστα.

Μην πιέζεσαι να κάνεις κάτι που δε θέλεις επειδή το λένε οι άλλοι. Κάνε αυτό που είναι καλό για τον εαυτό σου. Γίνε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου!

Πρέπει να είσαι ο εαυτός σου και να διεκδικείς αυτά που θες. Μη συμβιβάζεσαι με τίποτα λιγότερο από αυτό που σου αξίζει και σου αξίζουν πολλά. Διάλεξε τους κανόνες που ταιριάζουν σε σένα και ξέχνα όλα τα υπόλοιπα. Μη ξεχνάς όμως να είσαι ανοιχτή σε νέα πράγματα. Μόνο έτσι θα ζήσεις μια ευτυχισμένη ζωή!

Θες το ραντεβού σας να του μείνει αξέχαστό; Δες εδώ

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.