«Γιατί δεν μπορώ να βρω την Αγάπη;» 4 Τρόποι σκέψης που σε εμποδίζουν - Women's Bible

«Γιατί δεν μπορώ να βρω την Αγάπη;» 4 Τρόποι σκέψης που σε εμποδίζουν

«Γιατί δεν μπορώ να βρω την αγάπη;» 4 Τρόποι σκέψης που σε εμποδίζουν, Γιατί δείχνει να θέλει να σε ξαναδεί και τελικά εξαφανίζεται;

Αν νιώθεις πως ότι και αν κάνεις δεν μπορείς να βρείς την αγάπη, είναι εύκολο το να κατηγορήσεις τον «σύγχρονο» τρόπο με τον οποίο γίνονται σήμερα τα ραντεβού και το φλερτ.

Είναι εύκολο να ρίξεις το φταίξιμο στο γεγονός ότι οι άνθρωποι σήμερα δεν ενδιαφέρονται για ουσιαστικές δεσμεύσεις. Και εξίσου εύκολο είναι να πείσεις τον εαυτό σου ότι δεν χρειάζεσαι κανένα (η αλήθεια είναι ότι δεν χρειάζεσαι κανένα και είναι εξίσου εντάξει να θέλεις κάποιον).

Αυτό που είναι δύσκολο είναι να παραδεχτείς ότι χρειάζεται να προσπαθήσεις περισσότερο και ότι πρέπει να δουλέψεις πολύ σκληρά για να απορρίψεις ορισμένα εμπόδια τα οποία υπάρχουν στο μυαλό σου και σε κρατάνε από το να βρείς την πραγματική αγάπη.

Πρόσφατα ολοκληρώθηκε ένα σεμινάριο Dating Coaching με ένα γκρουπ μαθητριών μας. Πήγε πολύ καλά. Αυτό όμως που με εξέπληξε, και πιστεύω θα με εκπλήσσει κάθε φορά, είναι η εμφάνιση ορισμένων πεποιθήσεων, κατά την διάρκεια των σεμιναρίων, οι οποίες το μόνο που κάνουν είναι να μας εμποδίζουν από το να πάρουμε αυτό που θέλουμε.

Ίσως ακούγεται λίγο υπερβολικό, όμως πιστεύω ότι οι πράξεις μας επηρεάζονται έντονα από τα πιστεύω μας.

Αν θεωρείς ότι σαμποτάρεις τα ραντεβού σου, τα απορρίπτεις χωρίς πραγματικό λόγο ή αν απλά ποτέ δεν κανονίζεις κάποιο ραντεβού επειδή δεν έχεις αρκετή ενέργεια για να το κάνεις, τότε πιθανότητα ευθύνεσαι εσύ που δεν βρίσκεις την αγάπη. Όχι ο κόσμος.

Όλοι παραδεχόμαστε ότι πλέον το φλερτ έχει αλλάξει αλλά τα βασικά παραμένουν: οι άνθρωποι ακόμα γνωρίζουν ο ένας τον άλλο, κάνουν σχέσεις και ερωτεύονται.

Αν αυτό δεν συμβαίνει σε εσένα πρέπει να αναρωτηθείς το εξής: φταίει ότι δεν υπάρχουν πλέον ελεύθεροι άντρες ή μήπως φταίει το ότι πιστεύεις ότι δεν είσαι αρκετά ελκυστική;

Θεωρείς ότι δεν αξίζεις την προσοχή κάποιου ή είσαι τόσο εγωίστρια που δεν αφήνεις κανένα να σε πλησιάσει;

(Να ξεκαθαρίσω κάτι γιατί ίσως όλα αυτά ακούγονται υποκριτικά. Έχω νιώσει όλα αυτά τα πράγματα. Υπήρξα τόσο αυστηρή στην κριτική μου με αποτέλεσμα να απορρίπτω τους πάντες και να νιώθω η ίδια ανασφαλής και απρόθυμη να ρισκάρω σε μία γνωριμία. Όλοι μας είμαστε άνθρωποι και κανένας μας δεν έχει ανοσία σε αυτά τα πράγματα.)

Οπότε, αν έστω σε ένα 50% συμφωνείς με τα παραπάνω, ας δούμε μαζί μερικούς λόγους για τους οποίους ίσως απορρίπτεις εσύ η ίδια την αγάπη.

#1. Δέχεσαι λιγότερα από αυτά που πραγματικά θέλεις και δικαιολογείς αυτή σου την στάση

 Με αυτό δεν εννοώ ότι συμβιβάζεσαι. Ο συμβιβασμός είναι καλός και χρειάζεται μέσα στις σχέσεις. Όμως! Υπάρχει κάποιος που σου αρέσει και ενώ επανειλημμένα σου έχει πει ότι δεν μπορεί να σου προσφέρει αυτό που θέλεις, εσύ ακόμα τον περιμένεις;

Η ερώτηση, πιο ολοκληρωμένη, είναι: δικαιολογείς τον εαυτό σου όταν βρίσκεσαι με κάποιον που ήδη γνωρίζεις πολύ καλά ότι δεν θα σου δώσει αυτά που θέλεις; Πείθεις τον εαυτό σου ότι κάτι χαλαρό μαζί του σε καλύπτει, ενώ στην πραγματικότητα θέλεις περισσότερα;

(Σε αυτό το σημείο πρέπει να καταλάβεις ότι είναι εντάξει να μην νιώθεις άνετα με το περιστασιακό σεξ όπως είναι εντάξει και να νιώθεις άνετα με αυτό. Δεν απογοητεύεις το φεμινιστικό κίνημα επειδή είσαι ξεκάθαρη με το τι θέλεις.)

Καταλαβαίνω ότι είναι δύσκολο να πεις «όχι». Τις περισσότερες φορές μας φαίνεται ότι κάτι, οτιδήποτε και αν είναι αυτό, είναι καλύτερο από το τίποτα. Η αλήθεια είναι όμως ότι αφήνοντας ελεύθερο χώρο στην ζωή σου, δίνεις την δυνατότητα σε κάτι καινούργιο να έρθει για να τον γεμίσει.

Πρέπει να αρχίσεις να λες «όχι» ώστε να αρχίσεις να νιώθεις ότι αξίζεις κάτι καλύτερο.

#2. Νιώθεις άβολα και αμήχανα όταν είσαι στο επίκεντρο της προσοχής

 Προτιμάς να προχωράνε οι φίλες σου μπροστά και εσύ να ακολουθείς; Τρέμεις στην ιδέα να κάνεις πασαρέλα μπαίνοντας σε ένα bar και συγχρόνως να χαμογελάσεις στον όμορφο τύπο που σε κοίταξε;

Είναι αρκετά ενδιαφέρον το γεγονός ότι πολλές γυναίκες δεν νιώθουν άνετα όταν λαμβάνουν έντονη προσοχή από τους γύρω τους. Πιστεύω ότι αυτό μάλλον συμβαίνει επειδή έχουμε αρνητική άποψη για το τι σημαίνει «να τραβάς την προσοχή». Δυστυχώς, πολλές φορές το συγχέουμε με τον ναρκισσισμό, αλλά αυτό είναι λάθος.

Ας το ξεκαθαρίσουμε λοιπόν. Το να συμπεριφέρεσαι εγωκεντρικά δείχνει ότι έχεις σίγουρα μερικά κόμπλεξ και χαμηλή αυτοεκτίμηση. Από την άλλη πλευρά, το να δέχεσαι κομπλιμέντα και να επιτρέπεις στον εαυτό σου να είναι στο κέντρο της προσοχής, τις κατάλληλες στιγμές, είναι φυσιολογικό και κανένας δεν θα σε κρίνει για αυτό.

Αν δυσκολεύεσαι να διατηρήσεις οπτική επαφή με κάποιον που απλώς είναι ευγενικός μαζί σου ή αν βλέποντας έναν τύπο να πλησιάζει την παρέα σου, εσύ αυτομάτως κάνεις ένα βήμα πίσω ώστε να μιλήσει στην φίλη σου, τότε πρέπει να εξασκηθείς στο να λαμβάνεις θετικά την προσοχή που σου αξίζει.

Θες να βρεις την πραγματική αγάπη; Δες εδώ

#3. Πιστεύεις πως δε χρειάζεσαι την αγάπη κανενός, τα βγάζεις μια χαρά πέρα μόνη σου

Η ανεξαρτησία και αυτονομία σου είναι πολύ σημαντικά πράγματα. Η οικονομική σου ασφάλεια, οι φίλοι σου, τα hobby και τα ενδιαφέροντα σου είναι θετικά πράγματα στην καθημερινότητα σου.

Προσθέτουν σταθερότητα στην ζωή σου. Επίσης, αυξάνουν την αυτοπεποίθηση σου και έτσι σου είναι πιο εύκολο να απορρίψεις ότι δεν σε ευχαριστεί.

Παρόλα αυτά, υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ αυτού και του να πιστεύεις ότι ποτέ κανένας δεν θα είναι αρκετά καλός για εσένα. Αν πιστεύεις ότι δεν θα βρεις ποτέ κανένα που θα σε καταλαβαίνει και που θα βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο δυναμισμού με εσένα, τότε οφείλω να ρωτήσω: ποιον προστατεύεις;

Έχω βρεθεί και εγώ ένοχη για αυτές τις σκέψεις. Όμως συνειδητοποίησα ότι υπάρχει μία αλαζονεία μέσα στο «κανένας δεν με βλέπει όπως πραγματικά είμαι».

Οι άνθρωποι που έχεις επιλέξει για να βρίσκονται στον κοινωνικό σου περίγυρο προσπαθούν καθημερινά να σε γνωρίσουν καλύτερα μαζί με όλες τις πτυχές του εαυτού σου. τα καταφέρνουν επειδή είσαι ανοιχτή στο να σε πλησιάσουν και να δημιουργηθεί μία καλύτερη σχέση μεταξύ σας.

Προσπάθησε να γνωρίσεις καινούργιους ανθρώπους και να έχεις καλή διάθεση όταν το κάνεις. Έχε περιέργεια για το τι μπορεί να δεις σε κάποιον, εφόσον του δώσεις την ευκαιρία να ανοιχτεί λίγο. Επίσης, αν κάποιος προσπαθεί αρκετά να σε γνωρίσει (και σου φαίνεται κάπως όμορφος και γενικά καλό άτομο) δώσε του μία ευκαιρία στην γνωριμία. Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να προκύψει.Πώς να Βελτιωθείς γρήγορα στις Γνωριμίες και την Επικοινωνία, Πως να Πραγματώνεις τους Στόχους σου χωρίς να Κολλάς στην Απραξία, 2 τρόποι με τους οποίους γίνεσαι Αντιπαθητική στους Άλλους χωρίς να το καταλάβεις, «Γιατί δεν μπορώ να βρω την αγάπη;» 4 Τρόποι σκέψης που σε εμποδίζουν

#4. Δεν πιστεύεις ότι αξίζεις την αγάπη και δεν περιμένεις πως κάποιος μπορεί να σε αγαπήσει

Γέρασες. Περίμενες τόσο που τελικά έχασες την ευκαιρία σου. Έπρεπε να είσαι πιο λεπτή. Θα μπορέσεις να βγεις ξανά ραντεβού και να φλερτάρεις μετά από μερικές συνεδρίες με έναν ψυχίατρο.

Δεν αρνούμαι ότι ζούμε σε ένα κόσμο που μπορεί να μας κάνει να νιώσουμε ενοχές για πολλά πράγματα, όπως το σώμα μας ή το τι σημαίνει να είσαι ελκυστική και να φλερτάρεις. Επίσης ξέρω ότι οι άνθρωποι πολλές φορές είναι σκληροί και προσπαθούν να σε φέρουν στα μέτρα και σταθμά που είναι αποδεκτά, σύμφωνα με την προσωπική τους άποψη.

Αυτό είναι λάθος και γενικότερα άτοπο. Αρχικά, η υγεία είναι αυτή που έχει πάντα προτεραιότητα, είτε ψυχική είτε σωματική, και στην συνέχεια, αν το καλοσκεφτείς, θα ήταν πολύ βαρετό να είμαστε όλοι ίδιοι εμφανισιακά και όλοι με τον ίδιο τρόπο ελκυστικοί.

Πρώτα-πρώτα, αν κάποιος σου λέει ότι πρέπει να χάσεις βάρος, να κάνεις πλαστική στο στήθος κ.ο.κ., ουσιαστικά προσπαθεί να ρίξει την αυτοπεποίθηση σου γιατί φοβάται ότι αν σε στηρίξει ψυχολογικά μπορεί να τον αφήσεις και να φύγεις. Άρα, στην ουσία προβάλει πάνω σου τις δικές του ανασφάλειες και εσύ δεν έχεις καμία υποχρέωση να τις ανεχτείς.

Επιπλέον, ως Dating Coach που πραγματοποιώ και συνεδρίες με άνδρες, μπορώ να σου εγγυηθώ ότι οι άνθρωποι ελκύονται από όλα τα είδη ανθρώπων. Επίσης, μπορώ να σου πω με βεβαιότητα ότι οι πιο σκληροί και αυστηροί κριτές για τον εαυτό μας, είμαστε εμείς οι ίδιοι.

Μία τελευταία συμβουλή από εμένα. Αν κάποιος σου ζητήσει να βγείτε ραντεβού, πάρε ως δεδομένο ότι του αρέσεις και βγες μαζί του. Από εκεί και πέρα, εστίασε τον εαυτό σου στο αν ο ίδιος είναι κατάλληλος για εσένα.

Για να απαντήσεις στο ερώτημα «γιατί δεν μπορώ να βρω την αγάπη;» πρέπει να σταματήσεις αυτή την αιώνια αναζήτηση και να σκεφτείς ποια είναι τα πραγματικά εμπόδια μεταξύ του τρόπου σκέψης σου και του πράγματος που πραγματικά θέλεις.

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.