Πώς να Βελτιωθείς στο Φλερτ και την Επικοινωνία - Women's Bible

Πώς να Βελτιωθείς στο Φλερτ και την Επικοινωνία

Πώς να Βελτιωθείς γρήγορα στις Γνωριμίες και την Επικοινωνία, Πως να Πραγματώνεις τους Στόχους σου χωρίς να Κολλάς στην Απραξία, 2 τρόποι με τους οποίους γίνεσαι Αντιπαθητική στους Άλλους χωρίς να το καταλάβεις, «Γιατί δεν μπορώ να βρω την αγάπη;» 4 Τρόποι σκέψης που σε εμποδίζουν

Το να βελτιωθείς στις γνωριμίες, το φλερτ και τις κοινωνικές δεξιότητες είναι μια μακρά και επίπονη διαδικασία.

Το ξέρω καλά γιατί, ‘οπως και οι περισσότεροι άνθρωποι, έτσι κι εγώ είχα πολύ δρόμο να διανύσω.

Έπρεπε να αφήσω στην άκρη σχεδόν τα πάντα από όσα πίστευα για το φλερτ και τις σχέσεις και να ξεκινήσω από το μηδέν.

Και όπως πολλοί άνθρωποι πριν από εμένα, έκανα πολλά λάθη. Οπότε φίλη μου αν θες να βελτιωθείς στο φλερτ γρήγορα και αποτελεσματικά, ίσως να θες να αποφύγεις τα λάθη που έκανα εγώ.

#1 Γνώριζε τι θέλεις

Οκ, φαίνεται λίγο προφανές, σωστά;

Χμ, όχι όμως και στην πραγματικότητα.

Μάλιστα αυτή είναι συνήθως η πρώτη περιοχή που μπερδεύει τους περισσότερους ανθρώπους. Συχνά αυτό που νομίζεις ότι θέλεις είναι αυτό νομίζεις ότι πρέπει να θέλεις.

Πολλές γυναίκες μεγαλώνουν με την αίσθηση πως πρέπει οπωσδήποτε να παντρευτούν, άλλες νομίζουν πως θέλουν να κάνουν οικογένεια.

Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει σωστό ή λάθος, όλες είναι σεβαστές επιλογές. Μάλιστα, μπορεί να ανακαλύψεις πως με το πέρασμα των ετών αυτό που ήθελες ή νόμιζες ότι ήθελες το όριζε αυτό που πίστευες ως ανώτατο όριό σου.

Μπορεί να ξεκίνησες θέλοντας να ζήσεις τη ζωή σου σαν ελεύθερο πουλί, μόνο και μόνο για να ανακαλύψεις ότι κάτι τέτοιο δεν σε γεμίζει τελικά. Μπορεί, αντίθετα, να διαπιστώσεις ότι ήθελες οικογένεια μόνο και μόνο γιατί έτσι νόμιζες ότι «πρέπει».

Είτε όμως θες να γίνεις σύμβολο του σεξ, είτε η απόλυτη μητέρα και σύντροφος, πρέπει να έχεις μια ξεκάθαρη ιδέα του τι θέλεις. Γιατί αυτό θα επηρεάσει τον τρόπο που εξελίσσεσαι και την κατεύθυνση που θα πάρει η ζωή σου.

#2 Για να βελτιωθείς γρήγορα κάνε ένα βήμα τη φορά

Παραδόξως, αν κάνεις ένα βήμα κάθε φορά (ξεκινώντας από το πιο απλό πράγμα και γινόμενη πολύ καλή σε αυτό προτού πας στο επόμενο) θα έχεις τα πιο γρήγορα αποτελέσματα, σε σχέση με το να προσπαθήσεις να τα κάνεις όλα μονομιάς.

Οπότε ξεκίνα με τα βασικά: Με το να μπορείς να σταθείς με τρόπο που να εμπνέει και να βοηθάει τους άνδρες να σου μιλήσουν, με το να εξασκηθείς σε επικοινωνιακές δεξιότητες, να μάθεις πως να προσθέσεις κάποια πειράγματα και χιούμορ στην επικοινωνία σου κλπ κλπ.

Όχι μόνο θα προοδεύσεις πιο γρήγορα αλλά θα έχεις και κίνητρο για να συνεχίσεις να αναπτύσσεσαι. Δίνοντας χρόνο σε κάθε σημείο και δουλεύοντας τις δεξιότητες σου στο φλερτ και τις γνωριμίες σε στάδια, κάνεις την όλη διαδικασία λιγότερο φοβιστική και πιο φιλική.

Επιπλέον θα έχεις κάποιες εύκολες νίκες στην αρχή που θα σου δώσουν κουράγιο να συνεχίσεις. Και αυτό είναι πολύ βασικό. Αυτές οι μικρές αρχικές επιτυχίες θα φέρουν και άλλες και θα κρατήσουν το ενδιαφέρον σου για τη συνέχεια.

Αν θες να μάθεις πως να αναδυκνύεις τη θηλυκότητα σου και να ελκύεις τους άνδρες, δες περισσότερα εδώ.

#3 Το κλειδί για να βελτιωθείς είναι η εξάσκηση

Ο μόνος τρόπος να γίνεις καλύτερη σε οποιοδήποτε στόχο βάλεις κατά νου είναι η εξάσκηση και μόνο η εξάσκηση. Και η εξάσκηση στο φλερτ μπορεί να γίνεται οποτεδήποτε και οπουδήποτε.

Το να βελτιωθείς και να γίνεις μια πιο ελκυστική και επικοινωνιακά επιδέξια γυναίκα απαιτεί μια πιο συνολική προσέγγιση που περιλαμβάνει κάθε τομέα της ζωής σου. Οι επικοινωνιακές δεξιότητες που απαιτούνται προκειμένου να κάνεις γνωριμίες, είναι ίδιες με εκείνες που θα σε βοηθήσουν στη δουλειά σου.

Οπότε κατά τη διάρκεια της ημέρας, δώσε έμφαση στο να εξασκηθείς στα βασικά. Αν για παράδειγμα, έχεις κοινωνικό άγχος τότε θέλεις να βάλεις στόχο να πιάνεις κουβέντα με κόσμο που δε γνωρίζεις, όπως πχ τον ταμία του σουπερμαρκετ. Αργότερα το επεκτείνεις στο να ανταλλάσεις και μια δυο κουβέντες παραπάνω.

Εξασκήσου χωρίς να σε νοιάζει το αποτέλεσμα. Αφιέρωσε αρκετές ώρες με μοναδικό στόχο να πειραματιστείς και να συνηθίσεις την επικοινωνία και φλερτ, να αναγνωρίσεις τις αδυναμίες σου και να τις διορθώσεις.

Ο στόχος είναι να είσαι πρόθυμη να δοκιμάσεις νέα πράγματα και νέες συμπεριφορές. Και αν καταφέρεις κάτι, τόσο το καλύτερο. Κι αν όχι, δεν μετράει. Είναι άλλο ένα βήμα προς την επιτυχία.

Πώς να Βελτιωθείς γρήγορα στις Γνωριμίες και την Επικοινωνία

#4 Κάποια στιγμή θα κολλήσεις

Η επικοινωνία είναι και αυτή μια δεξιότητα, και όπως με όλες τις δεξιότητες όσο προχωράς, θα έχεις κάποιες γρήγορες εύκολες επιτυχίες αλλά και γρήγορη πρόοδο. Όμως καθώς συνεχίζεις να βελτιώνεσαι είναι βέβαιο ότι σε κάποιο σημείο θα «κολλήσεις» και η πρόοδός σου θα σταματήσει απότομα.

Ξαφνικά βλέπεις πως ότι κι αν κάνεις, δε φαίνεται να μπορείς να προχωρήσεις άλλο. Και νιώθεις ότι κάνεις κάτι λάθος, ότι χάνεις έδαφος και ξαναγυρνάς στις παλιές κακές μέρες.

Μόνο που κάνεις λάθος. Είτε το πιστεύεις, είτε όχι, πρόκειται για καλό πράγμα. Είναι σημάδι του πόσο πολύ έχεις προχωρήσει, του νέου επιπέδου που έχεις φτάσει.

Γιατί όσο πιο καλή γίνεσαι σε κάτι, τόσο πιο πολύ προσπάθεια χρειάζεσαι για να βελτιωθείς κι άλλο. Στην αρχή βελτιώνεσαι απότομα επειδή μαθαίνεις τα βασικά. Αλλά μόλις τα μάθεις αυτά είναι ώρα να φτιάξεις τις λεπτομέρειες. Και όσο πιο πολλά μαθαίνεις, τόσο πιο πολλά συνειδητοποιείς ότι δεν γνώριζες μέχρι τώρα.

Οκ, απογοητεύεσαι. Μετά από τόσο γρήγορη εξέλιξη, θες να συνεχίσεις να προοδεύεις με τον ίδιο ρυθμό. Όμως αυτές οι παύσεις είναι που δημιουργούν τις πραγματικές ευκαιρίες προόδου. Το σημαντικό είναι να μην το βάλεις κάτω και να συνεχίσεις. Μόνο έτσι θα βελτιωθείς κι άλλο.

Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι πρέπει να αλλάξεις την τεχνική σου, να βρεις νέους τρόπους να φλερτάρεις, να βάλεις προκλήσεις στον εαυτό σου.

Αλλά ότι κι αν κάνεις, μην τα παρατήσεις. Καλωσόρισε αυτές τις περιόδους. Είναι η ευκαιρία σου να πιάσεις νέα επίπεδα. Και με κάθε νέο επίπεδο, έρχεσαι και πιο κοντά στο να πετύχεις πράγματα που δεν θεωρούσες πιθανά!

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.