Πως να του κάνεις γοητευτικά Κομπλιμέντα - Women's Bible

Πως να του κάνεις γοητευτικά Κομπλιμέντα

Πως να του κάνεις κομπλιμέντα, Πως μπορείς να κάνεις πιο εύκολη τη σχέση σου

Τι μπορείς να πεις σε έναν άνδρα για να τον κάνεις να νιώσει όμορφα; Πως μπορείς να του κάνεις κάποια κομπλιμέντα ώστε να έχει αποτέλεσμα και να είσαι ταυτόχρονα αυθεντική;

Ας δούμε μαζί τι μπορείς να του πεις.

Όταν κάνεις φιλοφρόνηση σε έναν άνδρα, είτε είναι το αγόρι σου, κάποιος φίλος σου ή το αφεντικό σου, θα έχεις τα καλύτερα αποτελέσματα εάν ακολουθήσεις τις παρακάτω συμβουλές:

Να είσαι ειλικρινής με τα κομπλιμέντα σου

Όσον αφορά τις φιλοφρονήσεις, οι άνθρωποι μπορούν να καταλάβουν όταν κάποιος δεν είναι εξ’ ολοκλήρου ειλικρινής. Και το να σου κάνουν ένα ψεύτικο κομπλιμέντο κατά πάσα πιθανότητα θα έχει το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που ήλπιζες να επιτύχεις.

Οπότε, μην υπερβάλλεις με λεπτομέρειες, μην αστειεύεσαι και προπάντων μην πεις ψέματα. Στους άνδρες αρέσει να ακούν πράγματα που μπορούν να πιστέψουν. Επομένως, χρειάζεται να υπάρχει κάποια αλήθεια πίσω από το κομπλιμέντο και να ειπωθεί με αυθεντικό τρόπο.

Να είσαι συγκεκριμένη

 Οι γενικές φιλοφρονήσεις είναι μια χαρά, αλλά για να κάνεις κάποιον να εκτιμήσει πραγματικά αυτό που είπες, ανάφερε κάτι συγκεκριμένο.

«Είσαι πολύ ωραίος σήμερα», δεν είναι κάτι κακό να πεις, αλλά για παράδειγμα το «Είσαι πολύ ωραίος με αυτό το πράσινο πουκάμισο» είναι σίγουρα πιο αποτελεσματικό. Του δίνει κάτι να εστιάσει. Εάν το μόνο που θα του πεις είναι το πόσο ωραίος είναι, δεν θα ξέρει ακριβώς τι είναι αυτό που σου άρεσε πάνω του, οπότε δεν θα έχει την ίδια απήχηση στη σκέψη του.

Εστίασε σε κάτι για το οποίο νιώθει περήφανος

Εάν ξέρεις ότι κάποιος καταβάλει σημαντική προσπάθεια πάνω σε κάτι που τον ενδιαφέρει πολύ, θα θέλει να ακούσει κάτι όμορφο για αυτή του την προσπάθεια.

Αρκετά συχνά, μπορεί να είναι κάποια πτυχή της εξωτερικής του εμφάνισης, όπως η μυϊκή του μάζα ή το γούστο του στα ρούχα. Αλλά, θα μπορούσε επίσης να είναι μια ικανότητα του, όπως το έξυπνο χιούμορ του ή οι μαγειρικές του ικανότητες.

Εστίασε στο πως σε κάνει να νιώθεις

 Εάν κάνεις κάποια φιλοφρόνηση στον σύντροφο σου, θα βοηθήσει πραγματικά να αναφέρεις πως σε κάνει να νιώθεις. Στους άνδρες αρέσει να νιώθουν ότι είναι σημαντικοί για εμάς και το σωστό κομπλιμέντο θα τον κάνει να νιώσει όμορφα και περήφανος.

Μπορείς να πεις «Λατρεύω τον τρόπο που…» ή «Νιώθω τόσο… μαζί σου» ή «Με κάνεις να νιώθω…»

Αυτού του τύπου οι φιλοφρονήσεις του δείχνουν την επίδραση που έχουν σε εσένα όσα κάνει, κάτι το οποίο θα τον κάνει να νιώσει καλά με τη σχέση σας αλλά και τον εαυτό του.Πως να του κάνεις κομπλιμέντα

Ξάφνιασέ τον

 Οπωσδήποτε χρειάζεται να υπάρχει ισορροπία στην ποσότητα των φιλοφρονήσεων. Τα πολύ λίγα κομπλιμέντα λογικά θα τον κάνουν να νιώσει ότι δεν σε ενδιαφέρει και τόσο ενώ τα υπερβολικά πολλά, ότι ίσως δεν τα πιστεύεις.

Ένας από τους καλύτερους τρόπους λοιπόν για να βεβαιωθείς ότι σε πιστεύει είναι να του πεις κάτι απροσδόκητα.

Όταν ακούσει κάτι όμορφο για τον εαυτό του στα ξαφνικά, θα έχει βαθύτερη επίδραση στη διάθεση του, εάν συνηθίζεις να του κάνεις κομπλιμέντα μόνο σε προφανείς καταστάσεις.

Ξάφνιασε τον με κάτι του τύπου «Έχεις τόσο γλυκό χαμόγελο». Σίγουρα, θα το εκτιμήσει πολύ περισσότερο.

Βρες με ποιον τρόπο που θα του πεις τα κομπλιμέντα

Γενικά μιλώντας οι φιλοφρονήσεις που γίνονται από κοντά είναι και οι πιο αποτελεσματικές. Μπορεί να διαβάσει τις εκφράσεις του προσώπου σου, τη γλώσσα του σώματός σου και άλλα μη λεκτικά σημάδια.

Χαμογέλασε του και κοίταξε τον στα μάτια όταν του το πεις. Αυτό θα τον πείσει ότι οι λέξεις σου είναι αυθεντικές και ειλικρινείς.

Εάν δεν μπορείς να του το πεις από κοντά, κάποιο μήνυμα είναι εξίσου αποτελεσματικό. Με τα μηνύματα όμως, θέλεις να αποφύγεις κομπλιμέντα που αφορούν την εμφάνιση του. Εξάλλου δεν θα έχουν την ίδια σημασία γιατί δεν είναι μπροστά σου εκείνη τη στιγμή.

Αντίθετα, πες του για κάποια λεπτομέρεια από την συζήτηση σας. Ίσως να ανέφερε ότι βοήθησε τον φίλο του με μια μετακόμιση – μπορείς να του πεις πόσο καλός και γενναιόδωρος φίλος είναι.

Αν αναρωτιέσαι πως να γίνεις περισσότερο γοητευτική, δες εδώ 

Μην το κάνεις για να πάρεις εσύ κομπλιμέντα

 Οι φιλοφρονήσεις είναι εκφράσεις θαυμασμού. Δεν είναι αγκίστρι για να ψαρέψεις όμορφα σχόλια για τον εαυτό σου. Εάν ο μόνος λόγος που θέλεις να κάνεις κομπλιμέντο σε κάποιον είναι για να στο ανταποδώσει, δεν θα είναι σίγουρα ειλικρινές.

Κάνε το για εκείνον μόνο. Σίγουρα, θέλεις να εκλάβεις ένα ζεστό συναίσθημα από αυτό, αλλά δεν θα πρέπει να το κάνεις με σκοπό να κερδίσεις κάτι. Ο πραγματικός στόχος σου θα πρέπει να είναι να τον κάνεις να νιώσει όμορφα για τον εαυτό του.

Οπότε, τώρα που ξέρεις πως να κάνεις φιλοφρόνηση σε έναν άνδρα, ας δούμε μερικά παραδείγματα για το πως μπορείς να συνθέσεις ένα όμορφο κομπλιμέντο.

Για την εμφάνιση του:

Το χαμόγελό σου είναι το πιο όμορφο που έχω δει

Μυρίζεις υπέροχα

Το τατουάζ σου είναι εκπληκτικό

Για την προσωπικότητα του:

Έχεις τόσο θετική προσωπικότητα που σε κάνει απίστευτα ελκυστικό

Είσαι τόσο άνετος με το ποιος είσαι και αυτό το λατρεύω

Είσαι τόσο ανοιχτός σε νέες ιδέες, είναι ένα φανταστικό χαρακτηριστικό σου

Για τις πράξεις του:

Μπορώ να βασίζομαι πάνω σου γιατί πάντα μου δίνεις τις σωστές συμβουλές

Είμαι περήφανη για εσένα και την προσπάθεια που κάνεις να βελτιώσεις τον εαυτό και τη ζωή σου (πχ. Διακοπή καπνίσματος, επιτυχία στον επαγγελματικό τομέα κλπ)

Μου συμπεριφέρεσαι με τρυφερότητα και σεβασμό, περισσότερο από κάθε άλλο άντρα που έχω γνωρίσει

Είσαι καταπληκτικός με τα παιδιά, είσαι τόσο καλός πατέρας (εάν είναι γονέας, βιολογικός ή όχι)

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.