Κάνε τον να κρέμεται από τα λόγια σου με Ενδιαφέρουσες Ιστορίες - Women's Bible

Κάνε τον να κρέμεται από τα λόγια σου με Ενδιαφέρουσες Ιστορίες

Κάνε τον να κρέμεται από τα λόγια σου με Ενδιαφέρουσες Ιστορίες

Μπορείς να αφηγηθείς ένα ενδιαφέρον περιστατικό από τη ζωή σου; Όταν λες στις φίλες σου ιστορίες από την καθημερινότητά σου βαριούνται; Μήπως αρχίζουν να τσεκάρουν τα κινητά τους;

Ίσως να είσαι και εσύ ένας από τους ανθρώπους αυτούς που διηγούνται τόσο βαρετές ιστορίες που κανένας δεν τις ακούει μέχρι τέλους. Και το ίδιο μπορεί να συμβαίνει και όταν μιλάς με άνδρες: συζητάς μαζί τους, αλλά βλέπεις ότι γρήγορα χάνουν το ενδιαφέρον τους.

Είναι φυσικό, αν δεν είσαι καλή στη διήγηση περιστατικών και εμπειριών, να είσαι σε μειονέκτημα όταν επικοινωνείς και φλερτάρεις με άνδρες.

Γιατί χάνεις μια φανταστική ευκαιρία να τραβήξεις την προσοχή και τη φαντασία των ανδρών και να τους μεταφέρεις σε έναν συναρπαστικό κόσμο με τα λόγια σου. Το να λες λοιπόν με ζωντανό τρόπο ιστορίες και περιστατικά από τη ζωή σου, είναι πολύ απλά άλλος ένας τρόπος να είσαι ενδιαφέρων άτομο.

Ίσως όμως οι ιστορίες και τα περιστατικά που διηγείσαι να μην είναι απολύτως βαρετά, αλλά να θέλουν λίγο γαρνίρισμα για να γίνουν λίγο πιο ενδιαφέροντα. Να λοιπόν ορισμένα σημεία για να έχεις υπόψη σου όταν διηγείσαι μια ιστορία, είτε σε πιθανούς συντρόφους, είτε στους φίλους σου:

1. Να έχεις δυνατό άνοιγμα

Η ιστορία σου (όπως όλα τα πράγματα) χρειάζεται να μπορεί να κάνει καλή πρώτη εντύπωση. Και ο καλύτερος τρόπος για να το διασφαλίσεις αυτό είναι με μία μικρή, κοφτή, καθαρή εισαγωγική φράση.

Αυτό μπορεί να είναι μια σύνοψη που βγαίνει φυσικά μέσα από το διάλογο: «Α ναι, είναι σαν εκείνη τη φορά στο Λονδίνο, που συμμετείχα σε διαγωνισμό χορού για χάρη μιας φίλης μου». Εναλλακτικά μπορεί να έχει τη μορφή ερώτησης προκειμένου να τραβήξει την προσοχή των ακροατών: «Σου αρέσει ο χορός;». Ή ακόμη μπορεί να διατυπωθεί και σαν τίτλος σχεδόν: «Μου συνέβη κάτι απίστευτο όταν ήμουν στο Λονδίνο».

2. Να έχεις δυνατό κλείσιμο

Εάν η ιστορία σου έχει μία ανατροπή στην πλοκή της προς το τέλος, αποκαλύπτει την απάντηση σε κάτι μυστηριώδες που είχες αναφέρει νωρίτερα, καταλήγει με μια ωραία ατάκα ή συνοψίζει τα πάντα σε ένα καθαρό συμπέρασμα, τότε είναι ιδανική.

Όπως και να έχει, βεβαιώσου πως η τελευταία σου φράση αφήνει τον ακροατή με γέλιο, ενθουσιασμό, σοκ, θαυμασμό, δυσπιστία, ή οποιοδήποτε άλλο συναίσθημα (αρκεί να μην είναι αρνητικό). Μάλιστα ίσως θες στο τέλος να προσθέσεις και μία ερώτηση προκειμένου να προξενήσεις ενδιαφέρον να μοιραστούν και μαζί σου παρόμοιες ιστορίες.

Διηγήσου ενδιαφέρουσες ιστορίες για να κρέμεται από τα λόγια σου

3. Πρόσθεσε πλοκή

Στον ακροατή προκαλείται αγωνία όταν καταλαβαίνει πως κάτι θα συμβεί μετά, αλλά δεν ξέρει τι ακριβώς είναι αυτό ή πως θα συμβεί. Για αυτό κάνε σίγουρο πως το κοινό σου παρακολουθεί την ιστορία που λες σε κάθε σημείο της και ενώ βλέπει την δράση να κορυφώνεται, δεν φαντάζεται την ακριβή εξέλιξη.

4. Πρόσθεσε ζωντανές λεπτομέρειες

Καθώς γράφεις την ιστορία σου, παίξε την πάλι στο μυαλό σου. Κλείσε τα μάτια σου και θυμήσου εικόνες, ήχους, μυρωδιές και αισθήματα. Όσο πιο πλούσιες οι λεπτομέρειες και οι περιγραφές, τόσο πιο ενεργοί θα γίνονται οι συμμετέχοντες.

5. Πρόσθεσε χιούμορ

Αν έχεις δει κωμικούς stand-up, θα έχεις παρατηρήσει ότι ανάμεσα στο στήσιμο της σκηνής και την τελική ατάκα, συμπεριλαμβάνουν και αρκετά ακόμα επιπλέον αστεία. Παρόλο που δεν θες σε καμία περίπτωση να γίνεις ο διασκεδαστής της παρέας (προσφέρει μεν γέλιο, αλλά δεν είναι καθόλου ελκυστικό), βρες σημεία που μπορείς να προσθέσεις χιούμορ στην ιστορία σου. Μπορείς να πεις κάτι αστείο για εσένα, για τους άλλους, τις ανθρώπινες συμπεριφορές, να κάνεις κάποιες κωμικές υπερβολές, ή να πεις το αντίθετο από αυτό που περιμένουν.

Στο σύνολό της, η ιστορία που φτιάχνεις, πρέπει να είναι σχετικά μικρή. Υπολόγισε ότι 1-2 λεπτά αρκούν, θες να δείξεις ότι είσαι ενδιαφέρων κοπέλα, όχι να μονοπωλήσεις τη συζήτηση.

Και αν τους αρέσει η ιστορία που τους είπες και ζητήσουν κι άλλη, μπορείς να τους πεις ότι ίσως αργότερα τους αναφέρεις και κάποια άλλη εμπειρία σου. Γιατί όπως λένε και στην σόουμπιζ, «άσε τους πάντα να ζητάνε κι άλλο».

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.