Πρώτη Γνωριμία: Κάνε τον να νιώσει Άνετα - Women's Bible

Πρώτη Γνωριμία: Κάνε τον να νιώσει Άνετα

Αρχική Γνωριμία: Κάνε τον να νιώσει Άνετα

Μερικές από εσάς, σας δυσκολεύουν οι γνωριμίες. Άλλά αποτελεί γεγονός το εξής: αν δεν νιώθουν οι άνθρωποι άνετα όταν βρίσκονται κοντά σας, ούτε φίλους, ούτε σχέσεις θα είναι εύκολο να κάνετε.

Το να κάνεις τους άνδρες αλλά και τους ανθρώπους γενικά, να νιώθουν άνετα μαζί σου είναι το πρώτο βήμα προς την επιτυχία είτε σε θέματα φλερτ, είτε σε θέματα σχέσεων, είτε ακόμα και σε θέματα job interview.

Αν αντίθετα δημιουργείς νευρικότητα και φορτισμένο κλίμα γενικά δύσκολα θα καταφέρνεις πράγματα σε οποιονδήποτε τομέα περιλαμβάνει κάποιου είδους ανθρώπινη διάδραση.

Αυτά που θα αναφέρουμε παρακάτω λοιπόν δεν αφορούν μονάχα τις γνωριμίες και το φλερτ.

Αφορούν κάθε είδους ανθρώπινες σχέσεις. Στη δουλειά, στην παρέα, στα ψώνια, στις διακοπές. Παντού όπου υπάρχουν άλλοι άνθρωποι.  Αλλά αν ειδικά σε ενδιαφέρουν οι γνωριμίες, τότε πρέπει να δώσεις ακόμη μεγαλύτερη βάση, γιατί το να τον κάνεις να νιώσει άνετα στην αρχή παίζει ακόμα σημαντικότερο ρόλο.

Έχε υπόψη ότι το αν οι άνθρωποι αισθάνονται άνετα κοντά σου ή όχι δεν είναι κάτι που συμβαίνει τυχαία. Είναι κάτι που καλλιεργείται.

Είναι κάτι που μπορείς να το κατακτήσεις, να το επιτύχεις. Είναι κάτι που μπορείς να ξεκινήσεις να αναπτύσσεις κάθε φορά που θα βγείς για ποτό, ή έξω για ψώνια, ή στην ουρά για το ταμείο. Ας δούμε μαζί πώς.

Κάνε τον να νιώσει άνετα με το χαμόγελο σου

Αυτό είναι κάτι τόσο απλό, που σχεδόν ξέχασα να το συμπεριλάβω. Το χαμόγελο είναι όντως τόσο απλό που το ξεχνάει κανείς. Όμως δεν είναι ούτε προφανές ούτε ασήμαντο.

Πρέπει να χαμογελάς, και όχι μονάχα με το στόμα. Ένα γνήσιο χαμόγελο σου ανοίγει τις πόρτες. Το χαμόγελο πάντοτε θεωρείται σημάδι καλής καρδιάς και φιλικής διάθεσης, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης.

Το ζεστό, γνήσιο χαμόγελο είναι ο πιο εύκολος τρόπος να κάνεις τους άλλους να νιώσουν άνετα κοντά σου. Αν δεν ξέρεις πώς να το κάνεις, εξασκήσου σε αυτό. Πάρε έναν καθρέφτη. Συζήτα το με την φίλη σου.

Θα σου φανεί ίσως λίγο άβολο στην αρχή, μια κοπέλα που χαμογελά χωρίς λόγο. Θα το συνηθίσεις όμως. Θα γίνει πιο εύκολο, θα σου γίνει δεύτερη φύση.

Βγάλε επιτέλους τα γυαλιά ηλίου

Τα μάτια είναι ο καθρέφτης της ψυχής, έτσι δεν λένε;

Κανείς δεν θέλει να κάνει παρέα κάποια με σκοτεινή /καλυμμένη ψυχή. Ποιος ξέρει τι να κρύβει, σκέφτονται με το πίσω μέρος του μυαλού τους. Είτε στην παραλία είσαι λοιπόν, είτε σε ταβέρνα μέρα μεσημέρι, βγάζε τα γυαλιά ηλίου όταν μιλάς με κόσμο και ειδικά με άνδρες.

Η οπτική επαφή δημιουργεί ισχυρές συνδέσεις μεταξύ των ανθρώπων. Θέτει βάσεις για να δημιουργηθούν δεσμοί. Αν δεν τους αφήνεις να δουν τα μάτια σου, μην περιμένεις να νιώσουν άνετα μαζί σου.

Αν δεις κι αρχίζει να δημιουργείται κάποια άνεση μπορείς να τα ξαναφορέσεις. Μπορείς και να ρωτήσεις ακόμη. «Έχει πολύ ήλιο εδώ, πονέσαν τα μάτια μου. Σε πειράζει να τα ξαναβάλω;»

Αρχική Γνωριμία: Κάνε τον να νιώσει Άνετα

Μην κάνεις την έξυπνη

Μπορεί να πιστεύεις ότι είσαι πολύ έξυπνη και να έχεις και δίκιο. Αλλά πιστεύεις πως έχει ο κόσμος την όρεξη να κάθεται να ακούει εξυπνάδες από τον καθένα, πόσο μάλλον από κάποια κοπέλα που ακόμα δεν γνωρίζει καλά;

Οι διαφωνίες όχι μόνο συμπαθή δεν σε κάνουν, αλλά σκοτώνουν επιτόπου κάθε πιθανότητα που θα είχες να κάνεις καλή εντύπωση και να γοητεύσεις κάποιον όταν τον γνωρίζεις.

Σκέψου το και μόνη σου. Σου αρέσει κάποιος και με το καλημέρα τον έχεις φέρει στα όριά του. Κι αν αρχίσεις να λογομαχείς, ακόμη κι αν έχεις χίλια δίκια, το μόνο που θα καταφέρεις είναι να τον οδηγήσεις τελικά εκτός ορίων.

Δεν θέλεις να ξεκινήσετε έτσι και σίγουρα δεν θέλεις ούτε να τελειώσετε έτσι.

Αν σου ζητήσουν τη γνώμη σου να είσαι διπλωματική (και χαμογελαστή, είπαμε). Πες ας πούμε: «Δεν είμαι σίγουρή ότι συμφωνώ». Κούνα το κεφάλι, νεύσε, πες ότι «ναι, καταλαβαίνω την άποψή σου». Δεν συμφώνησες. Δεν έδωσες δίκιο σε κανέναν. Αλλά δεν τσακώθηκες κιόλας.

Αλλά να ξεκαθαρίσουμε και το αντίθετο: όταν λέμε να κάνεις τους ανθρώπους να νιώθουν άνετα μαζί σου δεν σημαίνει να συμμερίζεσαι, σώνει και ντε, τις απόψεις τους.

Δεν υπαναχωρείς σε κάτι, ούτε συμφωνείς κάνοντας το καλό κορίτσι. Απλώς κάνεις χρήση της διπλωματικότητάς σου. Δεν προσπαθείς να προσηλυτίσεις κανέναν στο κόμμα ή στη θρησκεία σου. Δεν προσπαθείς να αλλάξεις κανενός τα μυαλά. Δεν αφήνεις να σου αλλάξουν τα δικά σου, αλλά δεν τσακώνεσαι.

Μιμήσου αυτά που σου λέει με τη γλώσσα του σώματος

Θες να μάθεις τον απλούστερο και πιο σίγουρο τρόπο να νιώσει κάποιος άνετα μαζί σου; Μιμήσου την γλώσσα σώματός του.

Εντάξει, δεν εννοώ τον μιμηθείς ακριβώς σαν καθρέφτης. Δεν ξύνει το αυτί του και ξύνεις κι εσύ το δικό σου, για παράδειγμα. Εννοώ πιο γενικά πράγματα. Αν γέρνει μπροστά στην καρέκλα του ας πούμε, κάνε κι εσύ το ίδιο. Αυτό δημιουργεί μία φυσική σύνδεση μεταξύ σας που θα τον κάνει να νιώσει άνετα με την παρουσία σου.

Θες να μάθεις περισσότερα για το πως να κάνεις γνωριμίες με άνεση σε κάθε περιβάλλον; Δες εδώ

Για να νιώθει άνετα μην σκύβεις από πάνω του

Από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουν αρκετοί και αρκετές, ειδικά όταν προσπαθούν να κάνουν μια γνωριμία.

Στέκονται πάνω από το κεφάλι του ενώ ο άλλος κάθεται. Ως γλώσσα σώματος είναι πολύ επιθετική, οπότε είναι καλύτερα να είστε στο ίδιο επίπεδο με τον άνδρα που θες να γνωρίσεις.

Αν μιλάς σε έναν άνδρα καθιστό, κάθισε δίπλα του, μίλησέ του. Μόλις αρχίσει να νιώθει πιο άνετα μαζί σου, καθυστέρησε κάπως να φύγεις, μα όχι πάρα πολύ.

Αυτές ήταν απλές συμβουλές σε περίπτωση που κάνεις τα πρώτα σου βήματα στις γνωριμίες και θες να γίνεις πιο κοινωνική γενικά.

Αν θες να μάθεις στην πράξη πώς να γνωρίζεις γοητευτικούς άνδρες και να φλερτάρεις μαζί τους με επιτυχία, δες περισσότερα εδώ. 

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.